Doneaza la urnele de la casele de marcat Lidl pentru o ambulanta ultramoderna SMURD

10 Februarie 2015 publicat în Entertainment 28 share-uri

In 2014, numarul cazurilor de urgenta la care au participat echipajele SMURD a crescut cu 14% fata de 2013. Cu toate acestea, insa, timpul mediu de raspuns al echipajelor a ramas constant - de 11 minute. Acest bilant demonstreaza faptul ca numarul interventiilor creste de la an la an, iar completarea dotarilor puse la dispozitie de Ministerul Sanatatii cu inca o autospeciala a echipajelor SMURD este necesara, pentru a raspunde prompt solicitarilor primite.

Comunicat de presa

Pentru a sprijini activitatea desfasurata de Serviciile mobile de urgenta, reanimare si descarcerare (SMURD), Lidl in parteneriat cu Fundatia pentru SMURD au demarat in noiembrie 2014 campania „Doneaza pentru cei care salveaza!”. Aceasta initiativa are ca scop colectarea de fonduri prin urnele de la casele de marcat din toate magazinele Lidl din tara pentru achizitionarea unei ambulante ultramoderne SMURD. Campania de donatie la casele de marcat va continua pana in luna mai, timp in care angajatii si clientii Lidl sunt incurajati sa se implice, asa cum au facut-o si pana acum.

Dintr-un numar total de 355.338 de situatii de urgenta in cadrul IGSU (incendii, asistenta persoane, protectia comunitatilor, alte situatii de urgenta), SMURD a intervenit in 306.942 situatii in care a fost nevoie de asistenta medicala de urgenta si prim-ajutor calificat. 283.660 adulti si 29.854 copii au beneficiat de prim-ajutor si asistenta medicala de urgenta. Interventiile au vizat urmatoarele afectiuni: medicale generale - 45%, traumatisme - 27%, prim-ajutor la accidente rutiere - 5%, intoxicatii - 5%, boli cardiace - 6%, probleme neurologice-psihiatrice - 6%, precum si alte afectiuni 6%.

„Activitatea SMURD, a celor care zi de zi salveaza vieti, este vazuta ca un act de eroism de catre multi dintre noi. Angajatii si clientii Lidl au raspuns prompt apelului nostru si s-au implicat in aceasta campanie. Atat noi, cat si Fundatia pentru SMURD, le suntem profund recunoscatori. In continuare, este foarte important ca fiecare dintre noi sa se implice pentru a indeplini un obiectiv atat de indraznet. Aceste echipaje de prim ajutor sau de terapie intensiva mobila reprezinta o necesitate pentru interventiile de urgenta si pentru oferirea ajutorului neconditionat pentru cei aflati la nevoie. Pana in mai, cei care doresc sa ajute pot dona fonduri in urnele aflate la casele de marcat din toate magazinele Lidl din tara.”, a declarat Georgiana Tugearu, PR Manager Lidl.

SMURD actioneaza pe intreg teritoriul national, avand in componenta 402 echipaje (mijloace de interventie SMURD existente), din care media zilnica a resurselor aflate in interventie este de 266 ambulante tip B (echipaje de prim ajutor calificat), 26 ambulante tip C (echipaje de terapie intensiva mobila) si 8 ambulante (echipaje de terapie intensiva mobila nou-nascuti).

Despre SMURD si Fundatia pentru SMURD

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) este cunoscut la nivel national, la fel si Fundatia pentru SMURD, fondata de catre Dr.Med. Raed Arafat. Fundatia are ca scop imbunatatirea calitatii vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor. Fundatia sprijina SMURD si activitatile publice referitoare in special la serviciile de sanatate si asistenta sociala.
In prezent, pompierii SMURD intervin in toate cele 41 de judete ale tarii, iar echipamentele folosite pentru oferirea primului ajutor si a ingrijirii medicale sunt ultramoderne. Contributia fiecaruia este esentiala pentru a continua modernizarea si dezvoltarea sistemului integrat medical. Prin sprijinirea SMURD ajutam la salvarea a sute de vieti si la recapatarea zambetelor celor care au scapat cu bine din situatii critice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri