16 Octombrie 2013 publicat în Entertainment 78 share-uri

Accesul atat de facil la cunoastere pe care il avem astazi datorita Internetului, ne ajuta sa invatam atat de mult despre noi, despre corpul nostru, sa facem noi si noi descoperiri. Iti propunem sa te relaxezi invatand, prin intermediul acestor informatii interesante.

4. Majoritatea celulelor din corpul nostru se numesc celule cu cili

Majoritatea celulelor din corpul nostru se numesc celule cu cili si ajuta o multime de functii, de la digestie la auz. In nas, celulele cu cili ajuta la transportarea mucoasei nazale din cavitatea nazala, inspre gat. Apa rece incetineste acest proces, facand ca mucusul sa ramana in nas si creeaza acea senzatie neplacuta, cand suntem nevoiti sa ne “suflam nasul”.

Foto Shutterstock.com; femeie tanara, intrebari

5. Pubertatea ne transforma creierul

De ce este adolescenta atat de neplacuta din punct de vedere emotional? Hormoni ca testosteronul influenteaza dezvoltarea neuronilor in creier, astfel schimbarile din creier influenteaza si structura sa, ceea ce are si numeroase consecinte comportamentale. Adolescentii se comporta ciudat din punct de vedere emotional, uneori sunt apatici si nu pot sa ia cele mai bune decizii, pe masura ce regiunile cortexului frontal se maturizeaza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

6. Foarte mult din ceea ce consumam zilnic este hrana pentru creier

Chiar daca reprezinta doar 2% din masa corpului nostru, creierul are nevoie de 20% din oxigenul si caloriile care ajung in corp. Pentru ca acest organ sa fie functional, trei artere cerebrale transporta oxigen la creier. Un blocaj face ca celulele creierului sa nu mai fie alimentate in mod corespunzator cu oxigen si nutrienti, activitatea sa fiind afectata. Acesta este un atac cerebral.

Foto: Shutterstock.com; gandire, creier, corp

7. Oasele "se rup” ca sa mentina in echilibru, mineralele din corp

Mai mult decat sa sustina muschii si celelalte organe din corpul nostru, oasele ajuta si la reglarea nivelului de calciu din corp. Oasele contin atat fosfor cat si calciu, ultimul fiind folositor muschilor si nervilor. Daca acest element nu se afla in cantitatea necesara, oasele cedeaza si astfel, mai mult din calciul necesar merge in corp, pana nivelul de concentratie necesar este atins.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Foto: Shutterstock.com; jogging, picioare

8. Pozitia corpului iti afecteaza memoria

Memoriile noastre sunt adanc imprimate in felul nostru de a fi. O aroma sau un sunet pot evoca un episod din copilarie. Daca auzi clinchetul unui clopotel de la bicicleta, poti face conexiunea cu amintirea drumului pe care il strabateai de la scoala acasa. Chiar si pozitia corpului ne ajuta sa rememoram mai bine anumite triri din trecut. Ne amintim mai usor daca ne asezam in aceeasi pozitie in care s-au intamplat faptele.

Artista Irina Werning a devenit cunoscuta de exemplu, datorita proiectului ei -"Back to the Future" (Inapoi in viitor) Ea reface, cu ajutorul acelorasi protagonisti, momente surprinse de aparatul de fotografiat din trecut, pentru a le aduce in prezent. Mai jos una dintre aceste fotografii, via pagina ei de Facebook Irina Werning's Back to the Future. Poti accesa aceasta pagina pentru a vedea mai multe astfel de lucrari, foarte simpatice.

Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

9. Stomacul tau produce un acid coroziv periculos

Exista un lichid periculos in corpul nostru, pe care il secreta chiar stomacul. Celule din stomac produc acid hidroclorhidric, un component coroziv care este folosit pentru tratarea metalelor in industrie! Poate sa dizolve fierul, dar mucoasa care se afla pe peretii stomacului fac ca substanta sa nu fie periculoas apentru organism, singura sa functie fiind aceea de a “topi” ultima gustare. :)

Foto: Shutterstock.com, stomac, corp

 Iti mai recomandam si:

28 de curiozitati fascinante despre creierul nostru

13 curiozitati fascinante despre dragoste si creier

15 curiozitati ABSOLUT incredibile despre inima!

10 curiozitati fascinante pe care nu le stiai despre stele

7 Curiozitati sanatoase pe care nu le stiai despre struguri

Ideea articolului via www.livescience.com

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri