7 Iunie 2012 publicat în Lifestyle 193 share-uri

Dragostea este un cocktail de chimicale. Dar unul atat de placut!

1. Dragostea la prima vedere este posibila

Cercetatorii au demonstrate ca da, drgaostea la prima vedere se poate intampla! Nu vorbim despre iubirea aceea complexa, construita in timp de catre doi oameni, dar o comunicare pasionala intre doua persoane, inca de la prima intalnire, este posibila.

Intr-un timp extrem de scurt, de la primul contact cu cineva, creierul poate sa elibereze chimicale si hormoni care dau o stare de euforie.

2. Dragostea este nebunie

Atunci cand te indragostesti, iti scade nivelul de serotonina din corp, asa cum se intampla si in cazul persoanelor care sufera de tulburare obsesiv compulsiva. Nu degeaba Calvin Klein si-a denumit un parfum dedicat indragostitilor, "Obsession"!

Fiindca stiinta iubirii este un subiect captivant in ultima perioada, foarte multe cercetari au aratat similitudini intre creierul persoanelor indragostite nebuneste si bolnavii de tulburare obsesiv compulsiva. In ambele cazuri, nivelul de serotonina din corp este foarte scazut. Dupa cum au arata cercetatoarea Lucy Brownde la Albert Einstein College of Medicine si antropoloaga Helen Fisher, cea mai cunoscuta teoreticiana a iubirii, dragostea este intr-adevar vecina cu nebunia!

Dar cele mai romantice si cei mai romantici dintre noi, vom admite ca dragostea este o nebunie frumoasa.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Împreună în arte și simțiri Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

3. Cand te indragostesti, chimicalele iti inunda creierul

Cand te loveste sageata lui Cupidon, creierul tau este inundat de dopamina si norepinephrina, danud-ti senzatia aceea de fericire. De aceea indragostitii ajung sa faca lucruri neobisnuite, cum ar fi sa stea de vorba toata noaptea sau sa parcurga distante mari doar ca sa petreaca un weekend impreuna.

Dragostea starneste si adrenalina, ceea ce va face ca inima sa iti bata mai repede, iar genunchii sa se inmoaie incontrolabil in fata persoanei adorate.

4. Daca iti place cum miroase un barbat, inseamna ca va potriviti pentru a deveni parinti

Daca iti place parfumul personal al unui barbat, inseamna ca din punct de vedere biologic, veti putea avea copii cu un sistem imunitar puternic.

Femeilor le place mirosul unui barbat atunci cand genele lor responsabile pentru sistemul imunitar sunt diferite de ale acelui barbat. Din punctul de vedere al procrearii, copiii care iau gene ale imunitatii diferite de la parinti, se vor naste cu un organism mai puternic. Dar acest aspect poate afecta si relatia de iubire. Femeile care au genele imunitare asemantoare cu cele ale partenerului sunt predispuse la tradare.

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri