12:07, 18 Iulie 2013 publicat în Entertainment

Demult, traia intr-un sat un brutar renumit pentru painea sa...

Dar, intr-o zi, brutarului i se paru ca sunt cam usoare bucatile de unt pe care tocmai le cumparase de la un taran si le aseza pe cantar. Cand colo, ce sa vezi?!

In loc de 1 kilogram, cat trebuia sa aiba o bucata, fiecare cantarea doar 800 de grame. Suparat foc, omul s-a dus degraba la judecatorie, spunand ca taranul insala lumea si cerand, bineinteles, pedepsirea acestuia.

Citeste si:
Turneul Pianul Călător - ENCORE susţinut de Horia Mihail revine la...
Turneul Pianul Călător -...

N-au trecut nici doua ceasuri si taranul a fost adus in fata judecatorului, care l-a amenintat:

- Daca este adevarat ce spune brutarul, ca ii inseli pe oameni la cantar, te bag imediat la inchisoare.

Citeste si:
Implantul dentar și fumatul. Ce riști dacă fumezi?
Implantul dentar și fumatul....

- Sa-mi fie iertat, zise taranul, dar..  sunt nevinovat.

- Cum indraznesti sa minti?, sari brutarul. Chiar astazi am cumparat aceste bucati de unt de la tine. Domnule judecator, trebuie sa-l inchideti pe acest sarlatan care a incercat sa ma pacaleasca!

- Asa este, omule?, spuse atunci judecatorul. Este untul acesta, al tau?

- Al meu este, insa, vedeti dumneavoasta, eu nu am prea multi bani. Mi-am cumparat un cantar, dar nu am mai avut bani si pentru greutati, asa ca pun unt pe un brat al cantarului, iar pe celalalt pun o paine de-a brutarului, care – zice el – are 1 kg. Acum, daca painea brutarului n-a avut 1 kg, eu ce vina am ?

Auzind una ca asta, judecatorul a cantarit imediat o paine si, intr-adevar, aceasta nu avea decat 800 de grame. In locul taranului, la inchisoare a ajuns adevaratul vinovat, brutarul, care nu doar ca insela oamenii, dar mai dorea si sa fie aspru pedepsit cel care ar fi facut exact ca el.

 

MORALA:

Cel ce vrea sa insele, singur se insala. Chiar daca nu vede nici un om greseala sa, Dumnezeu ii vede pacatul, iar atunci cand il mai descopera si oamenii, rusinea este cu atat mai mare...

Sursa: Folclor contemporan - Facebook

 Foto: Shutterstock.com, paine


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri