Oaspetele de onoare al TIFF-ului din acest an este Catherine Deneuve, una dintre actritele emblematice ale istoriei cinematografului francez.
Longevitatea, vigoarea si prospetimea carierei lui Catherine Deneuve nu aveau cum sa nu fie dublate de un palmares pe masura, din care nu lipsesc zece nominalizari si doua premii Cesar, pentru rolurile din Le dernier metro (1980) si Indochina (1992); Cupa Volpi a Festivalului de la Venetia pentru rolul din Place Vendome (1998); Ursul de Argint la Berlin si premiul Academiei Europene de Film pentru rolul din Opt femei; nominalizari la Premiile BAFTA (pentru seducatoarea si temerara prestatie din Belle de jour) si Oscar - pentru rolul din Indochina (1992). La acestea se adauga o multiudine de premii onorifice primite la festivaluri importante din lumea intreaga, de la Bangkok la San Sebastian si Berlin.

La acest palmares se va adauga, sambata, 7 iunie 2008, Premiul pentru Intreaga Cariera acordat unei personalitati din cinematografia europeana acordat de Festivalul International de Film "Transilvania".

In onoarea lui Catherine Deneuve, TIFF programeaza, sambata, 7 iunie 2008, de la ora 18:00, la Cinema Republica, o proiectie de gala, unde publicul clujean o va putea aplauda si asculta pe actrita franceza inainte de a urmari memorabila sa prestatie intr-unul din filmele reprezentative din cariera.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri