Sambata, 17 mai, publicul bucurestean a avut sansa sa revada, la Centrul National al Dansului, spectacolul coregrafic “Stars High in Amnesia’s Sky”, semnat de Mihai Mihalcea.
Sambata, 17 mai, publicul bucurestean a avut sansa sa revada, la Centrul National al Dansului, spectacolul coregrafic “Stars High in Amnesia’s Sky”, semnat de Mihai Mihalcea.
Creat la inceputul anilor 2000, intr-un context in care se facea simtita aparitia mai multor carti si filme care abordeaza trecutul cu detasare si chiar ironie, “Stars High in Amnesia’s Sky” este, poate, primul spectacol coregrafic despre trecutul recent al Romaniei.

Mihai Mihalcea compune miscari minimaliste cu ajutorul performerilor Maria Baroncea, Mircea Ghinea si Eduard Gabia. Videoproiectiile si muzica au creat iluzia trecerii timpului si a preschimbarilor sociale. Personajele s-au jucat cu muzica asa cum s-ar fi jucat cu timpul. Spectacolul da senzatia ca de la imnurile inchinate lui Ceausescu, la muzica nonconformista a celor de la Chemical Brothers, nu au fost decat cativa pasi. De fapt, pasii redusi la esenta si transformati in absurd, ai celor trei performeri.

Dansul contemporan nu a avut parte de multi spectatori, insa cei care au fost in sala au stiut sa aprecieze colajul video-muzical-coregrafic, care a primit aplauze insufletite.

Spectacolul Stars High in Amnesia’s Sky a fost prezentat in cadrul proiectului Amprenta, aflat luna aceasta, in grija coregrafului Mihai Mihalcea.

In aceeasi nota a gandirii artistice contemporane, Amprenta lui Mihalcea la Centrul National al Dansului, se va incheia sambata, 23 mai 2008, cu spectacolul “Remix/You come to see the show and you’ll get an extra burger!”


foto: Alexandra Croitoru, Agathe Poupeney
Autor: Iulia Sima

Sursa: 9AM
Citeste si alte stiri pe 9AM.ro. Noi iti recomandam:
Cozi si imbulzeala la 'Noaptea muzeelor'
Bibliotecile din gari au functionat doar o zi
Fuga de munca, sport national
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri