Green Hours INTERNATIONAL JAZZ FEST - 2008 se va desfasura in Gradina GREEN a clubului, in Calea Victoriei 120, in perioada 8 – 11 mai.
In cel de-al 14-lea an al existentei sale, Green Hours 22 jazz-cafe initiaza Primul Festival International de Club din Romania.

Green Hours INTERNATIONAL JAZZ FEST - 2008 se va desfasura in Gradina GREEN a clubului, in Calea Victoriei 120, in perioada 8 – 11 mai.

Pentru editia pilot a acestei manifestari ce se doreste a deveni una traditionala, au fost invitate din strainatate 4 grupuri de muzicieni redutabili, majoritatea lor aflati pentru cel putin a doua oara pe scena Green: PIOTR WOJTASIK QUINTET (Polonia), TUBA PROJECT (SUA), TRIGON (Republica Moldova), BÜRGER & THE PRETTY BOYS (Germania).
Editia I-a a Festivalului va fi prezentata de valorosul si cunoscutul chitarist de jazz Sorin Romanescu.

Acest Prim Festival International de Club din tara noastra apare ca o asumare a faptului ca muzica de jazz are ca mediu firesc clubul, unde isi gaseste - inclusiv prin apropierea (la propriu) a publicului – energia necesara innoirii, deschiderii catre contemporan. In club se poate dezvolta jazz-ul ca muzica vie, in permanenta transformare. Prin club se pot descoperi si incuraja tinerii muzicieni.

De altfel, fiecare din cele 4 seri va fi deschisa de cite o trupa de Tineri / Foarte Tineri muzicieni romani din zone diverse ale acestei muzici durabile: Hot Club de Bucharest , FM Project, Campia Libertatii si Bell Punko.

IN FIECARE SEARA (dar si pe timpul zilei – Non Stop!) - Clubul Festivalului este deschis. Ready For JAMMING! Indoor! (Tobe, clapa, amp-uri la dispozitia tuturor muzicienilor romani si straini).

Program G.H.I.J.Fest - 2008

MIERCURI 7 MAI, ORA 20.00
Festival Underground Warm Up!
Eldad Tarmu International Quintet
Eldad Tarmu (USA) - vibrafon
Robert Ikiz (Sweden) - tobe
Henry Franklin (USA) - bas
Toth Viktor (Hungary) – saxofon alto
Lucian Nagy (Romania) – saxofon tenor

JOI 8 MAI, ORA 19.00
PIOTR WOJTASIK QUINTET (Polonia)

Piotr Wojtasik - trompeta
Adam Kowalewski - contrabas
Andrzej Jagodziski - pian
Czesaw Bartkowski - percutie
Maciej Sikaa - saxofon

In deschidere:
HOT CLUB DE BUCHAREST
Jazz Manouche
Malin Cristache - chitara, leader

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri