La ceremonia de premiere din cadrul festivalului international de scurt-metraje Curtas Vila do Conde, filmul regizoarei Anca Miruna Lazarescu Apele tac / Silent river a fost distins cu doua premii de valoare: Premiul Publicului “Mateus Rosé Sparkling” acordat productiei cu cel mai mare procent de voturi din partea spectatorilor si Premiul RTP 2 Onda Curta, ce consta in achizitia drepturilor de difuzare de catre cunoscuta emisiune de scurt-metraje a televiziunii nationale portugheze RTP2.
Scurt-metrajul «Apele tac» a fost produs in 2011, are o durata de 30 minute ci este o co-productie romano-germana. La a 19-a editie, care s-a desfasurat intre 9 si 17 iulie 2011, cinematografia romaneasca a fost reprezentata de paisprezece productii, repartizate pe trei sectiuni diferite: Competitie Internationala, In Focus si Panorama Europeana. La invitatia organizatorilor festivalului si cu sprijinul ICR Lisabona au fost prezenti la Curtas Vila do Conde 2011 regizorii Anca Miruna Lazarescu, Corneliu Porumboiu, Victor Dragomir si Cristi Iftimie; producatoarea Ada Solomon, care a facut parte din juriul festivalului, si Mihai Mitrica, reprezentantul Asociatiei ESTEN'N'EST.
Apele tac/ Silent River de Anca Lazarescu, Fotografia de Victor Dragomir, A Film for Friends de Radu Jude si 15 July de Cristi Iftimie au participat la sectiunea Competitie Internationala, iar in cadrul sectiunii Panorama Europeana a fost prezentata o selectie de 82 de minute de scurt metraje romanesti, realizata de Asociatia ESTE’N'EST.
7 acțiuni concrete pentru salvarea mediului

La sectiunea In Focus, program retrospectiv al celor mai importanti regizori din ultimii ani, editia de anul acesta l-a avut ca invitat de onoare pe regizorul roman Corneliu Porumboiu. Retrospectiva 2011 a cuprins toate filmele tanarului regizor roman - trei scurt-metraje si doua lung-metraje: Calatorie la ora (2003), Visul lui Liviu (2004), Pe Aripile Vinului (2002), A fost sau n-a fost? (2006), Politist, Adjectiv (2009).
Distribuție de 10 a filmului-record „Perfetti Sconosciuti”,...

Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei