Organizatorii Galei Premiilor Gopo anunta 12 lungmetraje, 6 filme de scurt metraj si 5 documentare, intrate pe lista celor care vor lupta pentru cucerirea statuetelor Gopo. Critica spune ca pentru filmul romanesc, anul 2010, a fost cel mai prolific din 1989 incoace. Cine sunt deci, preferatii Oscarurilor romanesti?

Lungmetrajul de debut al lui Marian Crisan premiat la Festivalul de la Locarno, “Morgen”, este un alt favorit al acestei editii, adunand, in total, 11 nominalizari, inclusiv pentru Cel mai bun Film, Cel mai bun Regizor, Cel mai bun Scenariu, Cel mai bun Actor intr-un Rol Principal (dubla nominalizare: András Hátházi si Yilmaz Yalcin), Cea mai buna Imagine (Tudor Mircea). Filmul "Marti, dupa Craciun" al lui Radu Muntean are de asemenea, 10 nominalizari la Gopo.

Lista filmelor intrate in cursa pentru trofeele Gopo 2011 continua cu "Felicia, inainte de toate" (r. Razvan Radulescu si Melissa de Raaf), "Medalia de onoare" (r. Peter Calin Netzer) si comedia neagra regizata de Titus Muntean, "Caravana Cinematografica', toate trei nominalizate la cate 7 categorii; debutul regizoral al lui Constantin Popescu, "Portretul luptatorului la tinerete", candidat la 5 dintre premii, sau Autobiografia lui Nicolae Ceausescu (r. Andrei Ujica), care a adunat un numar de 4 nominalizari, la categoriile Cel mai bun Film, Cel mai bun Montaj, Cel mai bun Sunet - ambele semnate de Dana Bunescu - si Cel mai bun Documentar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Imagine din Filmul "Marti, dupa Craciun" de Radu Muntean

Juriul celei de-a cincea editii a Galei Premiilor Gopo este alcatuit din directorul de imagine Dan Alexandru, criticii de film Florin Barbu, Tudor Caranfil, Mihai Chirilov, Angelo Mitchievici, jurnalistii de film Florentina Ciuverca si Alexandra Olivotto, regizorii Sinisa Dragin si Florin Iepan, actrita Medeea Marinescu si inginerul de sunet Horea Murgu, nu a avut deloc o sarcina usoara in vizionarea si discutarea peliculelor produse in “cel mai prolific an pentru filmul romanesc din 1989 incoace”, noteaza organizatorii acestei editii a Galei.

Foto front si main: Trofee Gopo; credit Adi Marineci


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri