Organizatorii Galei Premiilor Gopo anunta 12 lungmetraje, 6 filme de scurt metraj si 5 documentare, intrate pe lista celor care vor lupta pentru cucerirea statuetelor Gopo. Critica spune ca pentru filmul romanesc, anul 2010, a fost cel mai prolific din 1989 incoace. Cine sunt deci, preferatii Oscarurilor romanesti?

Cea de-a cincea editie a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat filmului romanesc, va avea loc pe 28 martie 2011.

In cursa pentru Cel mai bun film se intrec filme de exceptie ale anului trecut, iar competitia este mai stransa ca niciodata.

“Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” (r. Andrei Ujica), “Eu cand vreau sa fluier, fluier” (r. Florin Serban), “Marti, dupa Craciun” (r. Radu Muntean), “Medalia de onoare” ( r. Peter Calin Netzer) si “Morgen” (r. Marian Crisan), sunt filmele care au intrat in aceasta cursa.

Dintre acestea, filmul lui Florin Serban “Eu cand vreau sa fluier, fluier” are deja in palmares Ursul de Argint la Berlin, dar de o apreciere extraordinara pe plan international se bucura si documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" de Andrei Ujica, cat si “Marti, dupa Craciun” al lui Radu Muntean.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Asteptam cu nerabdare sa vedem care va fi preferinta juriului romanesc de la Gala Premiilor Gopo si ne permitem chiar un pronostic, in favoarea documentarului semnat de Andrei Ujica, in ciuda prestigiului pe care il are lungmetrajul de debut al lui Florin Serban.

“Eu cand vreau sa fluier, fluier” este intr-adevar unul dintre filmele romanesti care au facut senzatie in tara si in strainatate in anul 2010, “Eu cand vreau sa fluier, fluier” a adunat de asemenea, cele mai multe nominalizari la aceasta editie a Galei Gopo: un numar-record pentru istoria de pana acum a Premiilor: 13, inclusiv la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun Regizor, Cel mai bun Actor intr-un Rol Principal (George Pistereanu), Cea mai buna Actrita intr-un Rol Principal (Ada Condeescu), Cel mai bun Scenariu (Catalin Mitulescu, Florin Serban). De asemenea, pelicula a atras atentia publicului roman, reusind sa devina cea mai vizionata productie romaneasca a anului trecut, cu 55,858 bilete vandute, performanta pentru care distribuitorul Metropolis Film va fi recompensat cu Premiul Publicului in cadrul Galei Premiilor Gopo.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri