Acesta este un tribut pe care il aducem Planetei Pamant, denumita stiintific Terra, o necunoscuta la fel de vasta ca intreg Universul.

O Planeta violet!

11. Pamantul a fost Violet! Demult, viata pe Pamantul tanar era violet, asa cum este acum verde, este de parere Shil DasSarma, un microbiolog si genetician din Universitatea din Maryland. Microbii antici nu contineau molecula de clorofila, ci o alta componenta care putea sintetiza lumina soarelui, ceea ce facea ca organismele sa aiba culoarea violet, sugereaza omul de stiinta. Aceasta componenta s-ar mai gasi intr-un microb care se numeste halobacterie si care absoarbe lumina verde, reflectand lumina rosie si violet.

12. In istoria de 4,5 bilioane de ani a Pamantului, a existat un super continent care s-a spart si apoi reunit de mai multe ori. Cel mai recent supercontinent a existat acum 200 de milioane de ani si a fost denumit Pangaea; din partile de pamant care formau Pangaea s-au format continentele de astazi.

13. Pamantul se afla la aproximativ 150 de milioane de kilometri de Soare. La aceasta distanta, lumina stelei strabate 8 minute si 19 secunde ca sa ajunga pe Pamant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

14. Pamantul este acoperit de ape in proportie de 70% (de aceea, din Spatiu Pamantul se vede albastru), cu toate acestea, oamenii nu au explorat decat 5% din suprafata acoperita de apa a Planetei, ceea ce inseamna ca Planeta noastra a ramas inca, un mare mister.

15. Pamantul este stropit cu praf cosmic. Intr-o zi, aproximativ 100 de tone de material inter-planetar (mai ales praf) se imprastie pe suprafata Pamantului.

16. Tunetele si fulgerele arata fata inspaimantatoare a Planetei. O singura aprindere de fulger loveste in atmosefea cu 30.000 de grade Celsius, provocand expansiunea rapida a aerului. Acest balon de aer produce in final o bubuitura, denumita tunet.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri