In diferitele colturi ale lumii, albul detine diferite semnificatii, una mai interesanta ca alta. Statutul superior si imaginea iconica pe care albul si le-a castigat se datoreaza faptului ca acesta reprezinta perfectiunea, aflandu-se la compunerea oricarei nuante si ajutand la obtinerea echilibrului perfect.

In diferitele colturi ale lumii, albul detine diferite semnificatii, una mai interesanta ca alta. Conotatiile pe care aceasta non-culoare le capata sunt lasate, insa, in plan secund, in momentul in care vine vorba de amenajari interioare, albul dovedindu-se a se afla in tendinte de cateva sezoane incoace, iar o mare influenta in acest sens a avut-o, cu siguranta, stilul scandinav, un stil desavarsit, clar, de o frumusete aparte.

Statutul superior si imaginea

iconica pe care albul si le-a castigat se datoreaza faptului ca acesta reprezinta perfectiunea, aflandu-se la compunerea oricarei nuante si ajutand la obtinerea echilibrului perfect. Daca in interpretarea viselor albul semnifica o schimbare majora in viata noastra, in arta Feng Shui acesta reprezinta metalul. Specialistii recomanda utilizarea lui in zona de vest si nord-vest a casei si afirma faptul ca semnifica incredere, claritate si lumina in viata. Pe de alta parte, pentru asiatici, albul reprezinta doliul si moartea, considerandu-se ca face trimitere la un gol din viata unui individ. Pentru occidentali, albul semnifica puritatea, intelepciunea, pacea, prospetimea si inocenta, iar raportat la elementele naturii, reprezinta aerul.

In amenajarile interioare, albul are capacitatea de a deschide un spatiu si de a-l aerisi. O incapere decorata in alb capata un efect de luminozitate, iar unul din avantajele acestei non-culori este faptul ca poate fi combinata cu orice culoare. Cu toate acestea, combinatiile cele mai recomandabile si populare, al caror rezultat este spectaculos, sunt: alb-negru, alb-rosu, alb-albastru, alb-verde, alb-violet. In ultimii ani, insa, s-a putut observa o precadere pentru decorurile albe, nemaitinandu-se cont de regula proportiilor, “60-30-10”, in care nuanta unificatoare, in care se incadreaza intregul decor, este folosita intr-o proportie de 60%, culoarea pentru punctele de interes reprezinta 30%, iar accentele decorative sunt redate intr-o proportie de 10%.

O incapere decorata in alb este de o eleganta aparte si impunatoare si pare, inainte de toate, foarte spatioasa, intrucat are capacitatea de a reflecta lumina. Asadar, daca iti doresti ca un spatiu sa para mai mare si aerisit, aceasta non-culoare constituie solutia perfecta. Un interior astfel amenajat capata un aspect de monumentalitate. Albul folosit la finisarea peretilor si a pardoselii si la mobilier imprima prospetime, insa, in cazul in care incaperea ti se pare anosta, opteaza pentru mici accente de culoare, pe care sa le folosesti prin intermediul accesoriilor: perne decorative, corpuri de iluminat, pleduri, vaze, lumanari, tablouri si flori naturale. De asemenea, pentru a-i conferi profunzime incaperii, apeleaza la diferite texturi, ce contribuie la jocul de umbre si lumini.

Influenta pe care culorile o au asupra psihicului nostru a fost dovedita in diferite randuri de specialisti, tocmai de aceea paleta cromatica joaca un rol extrem de important intr-o amenajare. Daca iti doresti o locuinta aerisita, luminoasa, in care domina prospetimea, atunci opteaza pentru decoruri albe, pe care sa le animi cu pete de culoare.

Foto 1: Leather Sofas Online
Foto 2:
Sweetpea & Willow

Un articol de Ana Marin
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri