Iar pentru a face o impresie cât mai buna, nu avem decât să organizăm spațiul cât mai bine posibil. În acest sens, există foarte multe aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul pentru a putea obține un rezultat final care să fie pe placul nostru dar care în același timp să îi și impresioneze pe ceilalți.
Putem începe cu iluminatul. Fie că este pe timp de zi sau de noapte, nivelul de lumină care pătrunde în interior contează. Primul pas așadar este cel al poziționării corecte a ferestrelor, lucru care se face cu mult înainte, încă de când realizăm un plan al casei sau apartamentului. Ulterior, prin alegerea de ferestre, perdele sau draperii, putem controla după bunul plac nivelul de lumină sau în ce direcții să bată aceasta. În funcție de mobilier și alte obiecte din living, prea multa lumină bogată în raze UV poate fi dăunătoare pentru calitatea și durabilitatea acestora, de la parchet și dulapuri până la canapele și fotolii.
Tot în ceea ce privește iluminatul, și corpurile pe care le alegem joacă un rol la fel de important. De la lumină caldă la lumină rece, mai slabă sau mai intensă, sunt o mulțime de alegeri pe care le putem face. Este bine însă să fim pregătiți pentru orice situație și să realizăm un sistem de iluminat cât mai divers dar care în același timp să arate cât mai bine.
Unul dintre cele mai importante aspecte îl reprezintă însă mobilierul pe care îl alegem. De la o locuință la alta, oamenii pot avea un living normal să unul din care să facă parte și bucătăria, numit în mod comun “open-space”. acesta din urma aduce atât avantaje cât și dezavantaje, cel mai notabil fiind spațiu mai mare pe care îl oferă prin lipsa cel puțin a unui perete despărțitor. Acest lucru implica totuși că și bucătăria să fie amenajata cât mai bine iar mobilierul din ambele spatii să fie oarecum asemănător sau să se completeze cât mai bine.
Vorbind momentan despre living-urile clasice, fiind o cameră de dimensiuni mai mari, există mult mai multe elemente pe care le putem integra în acest spațiu. În ziua de azi absolut necesar este și un aparat de aer condiționat însă multe persoane nu doresc că acesta să fie atât de vizibil sau să pară deranjant la vedere dar în același timp, să fie cât mai eficient din punct de vedere al răcirii sau încălzirii aerului din interior.
Și poziționarea corpurilor de iluminat și a elementelor electrice precum prize și întrerupătoare trebuie făcută cu grijă, să fie la îndemână dar în același timp, cât mai puțin vizibile. Alegem în unele cazuri să le poziționăm în spatele mobilierului sau în zone în care nu deranjează atât de mult.
Niciun living nu este complet fără un TV iar pentru acesta este absolut necesara și o bibliotecă, indiferent daca televizorul va fi amplasat pe aceasta sau va fi prins de perete. Trebuie astfel sa alegem un magazin, fizic sau online, care sa ne poată oferi cea mai buna mobila sufragerie, care sa se încadreze in bugetul nostru dar și în preferințele noastre in materie de design și functionalitate. Un magazin bun ne poate pune la dispoziție atât modele deja realizate, pe care nu mai rămâne decât sa le amplasam unde dorim sau alternativ sa le montam dar și posibilitatea de a realiza mobila la comanda. Aceasta din urma varianta poate fi mai costisitoare, asta și în funcție de materialele pe care un client le alege dar și în funcție de diverse alte aspecte precum tehnologiile utilizate, finisaje și funcții pe care mobilierul în cauza sa le îndeplinească.
În funcție de preferințe, unele persoane preferă canapelele clasice în timp ce alții optează pentru colțare sau alte idei prin care living-ul lor să arate cât mai unic și să fie cât mai comod. Indiferent de alegere, nu este deloc ușor să ne decidem ce ar fi mai bine. Putem oferi în schimb câteva idei care să îi ajute pe cei ce se află într-un astfel de impas. În timp ce o canapea clasică reprezintă o alegere mai buna pentru un spațiu ceva mai personal și mai clasic, așa cum am putea spune că sunt locuințele mai vechi, în ceea ce privește designul, colțarele sunt o alegere mai bun pentru locuințele ce se vor a avea un aspect modern, ceva mai minimalist poate și care să ajute la mai buna gestionare a spațiului, într-un multe dintre aceste obiecte de mobilier sunt realizate din mai multe piese, interschimbabile, și pot fi astfel amplasate cu ușurință într-un anumit spațiu. Așa cum ne-am gândi, în multe cazuri, poziționarea acestora precum și a altor elemente precum fotoliile, ține în primul rând de locația în care poziționat televizorul, dacă este cazul. Iar dacă acesta nu este inclus în peisaj, amplasarea se vă face în funcție de alți parametri, precum căile de acces în living, poziția ferestrelor și dacă vorbim de o bucătărie open-space care să facă parte din living sau nu.
Foto: pexels
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice