Alegerea potrivita a culorilor pentru locuintele noastre determina, cu siguranta, starile noastre afective. Fiecare culoare reprezinta o energie care poate fi feminina sau masculina, energizanta sau calmanta, activa sau pasiva si apartine unui anumit element din cele cinci, unui anumit punct cardinal, anotimp sau parte a corpului.

Un spatiu este definit in masura in care are personalitate si este bine pus in valoare. Unul dintre cele mai importante elemente privind amenajarile interioare consta in alegerea si potrivirea culorilor. Una dintre cele mai utilizate metode in materie de amenajari este arta Feng Shui. Cele doua cuvinte provin din limba chineza, reprezentand chintesenta intregii filosofii orientale si marcheaza faptul ca la originea sa se afla elementele naturii. Astfel, combinand intr-un mod armonios elementele din natura in viata noastra, putem realiza un echilibru intre starile interioare si lumea inconjuratoare.

Arta feng shui presupune armonie, energii pozitive, unul din scopurile acesteia fiind acela de a aduce bucurie si liniste in viata noastra. Arta are la baza teoria celor 5 elemente - Pamant, Metal, Apa, Lemn, Foc - si principiile Yin si Yang; aceasta armonizeaza locuinta, astfel incat sa asigure un flux pozitiv de energie, precum vantul si apa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

“Chi” este denumirea data energiei care exista in intreg Universul si in fiecare fiinta umana, avand o influenta majora asupra vietilor noastre. Intr-un mediu natural perfect, chi-ul curge nestingherit. Nu numai ca mediul inconjurator ne reflecta viata, dar si determina unele experiente din viata noastra, intrucat chi-ul mediului influenteaza echilibrul chi-ului nostru personal. Alegerea potrivita a culorilor pentru locuintele noastre determina, cu siguranta, starile noastre afective.

Fiecare culoare reprezinta o energie care poate fi feminina sau masculina, energizanta sau calmanta, activa sau pasiva si apartine unui anumit element din cele cinci, unui anumit punct cardinal, anotimp sau parte a corpului. Criteriile pe baza carora se concepe paleta cromatica au in vedere pozitia geografica a locuintei, forma si dimensiunile ei, marimea si forma mobilierului din camera respectiva, materialele, lumina naturala sau artificiala.

Rosul este culoarea pe care ochiul nostru o percepe cel mai bine. Este o culoare Yang, puternica, stimuland fluxul chi-ului. Apartinand elementului foc, se potriveste in partea de sud a locuintei. Rosul este asociat cu pasiunea, dorinta, forta, afectivitatea, dar si agitatia si furia. Folosit in canitati prea mari, poate da nastere unor stari de anxietate. Rosul este o culoare aparte, tocmai de aceea trebuie avuta in vedere modul in care este utilizat. In general, se recomanda alegerea acestei culori in camerele in care au loc activitati fizice sau in care trebuie sa se indemne la energizare, la usa de la intrare, pentru ca impiedica energia sa intre in casa, dar si in bucatarie, in cantitati reduse. Nu se potriveste in dormitor, impiedicand odihna, dar se pot folosi mici obiecte decorative, pentru a starni pasiunea.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri