41% dintre angajatii romani se confrunta cu situatii de relationare profesionala inadecvata

In plus, colegii arata un grad scazut de toleranta pentru persoanele cu orientare homosexuala, pentru etnicii romi si pentru cei eliberati din penitenciar.

Marea majoritate a populatiei din cele patru regiuni considera in masura egala femeile si barbatii ca fiind potriviti pentru posturi de conducere. Cei din mediul rural, fiind mai conservatori mentioneaza in mai mare masura barbatii ca fiind apti pentru posturi de conducere. De asemenea, femeile par sa fie preferate, in proportie ceva mai mare, pentru posturi de conducere din spitale si scoli, in celelelalte insitutii fiind mentionate mai rar.

Concluziile analizei arata ca diverse forme ale relationarilor anormale si ale discriminarii exista si trebuie atrasa atentia asupra lor. Subiectii care se afla in situatii clare care pot genera fenomenul de mobbing reprezinta un procent de 7-8% din populatia intervievata, cu mentiunea ca surprinderea fenomenului s-a realizat doar prin auto-perceptie si ca pot exista subiecti care au evitat sa declare comportamentele inadecvate ale colegilor sau sefului.

Proiectul „Femeia conteaza!” este implementat pe o perioada de 3 ani, fiind cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri