3 Iulie 2019 publicat în Cariera 2 share-uri

Sunt cel puțin 10 tehnici simple prin care putem crește puterea de concentrare de la o zi la alta:

Lasă bârfele pentru cei slabi!

"A bârfi pe cineva înseamă a te opri din propria viață care ar putea fi minunată, pentru a-i judeca pe cei din jurul tău. Trebuie să înțelegi că un astfel de demers te-ar putea face să nu îți atingi întregul tău potențialul uman sau, în termeni mai populari, a fi constant în „curtea vecinului” înseamnă a nu-ți da curs propriului destin sau scop în viață", explică psihologul.

Scrie mesaje de recunoștință atunci când te simți epuizat.

Atunci când exprimăm recunoștință, mintea primește un impuls reconfortant că totul este bine, ceea ce îți va ajuta starea de epuizare. Totodată, sentimentul de gratitudine deschide căi pentru a aduce în viață ta mai multe lucruri bune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Putem crește o nouă generație de fete în tech? „Începând cu 7-10 ani fetele își pot pierde interesul în științele exacte, dar motivele nu țin de aptitudini.” Care sunt șansele prevenirii unui cancer de sân astăzi? Interviu cu dr Andreea Cătană, medic primar Genetică Medicală Nestlé lansează Planul NESCAFÉ 2030 pentru stimularea practicilor agricole regenerative, pentru reducerea emisiile de gaz cu efect de seră și pentru îmbunătățirea mijloacelor de trai ale fermierilor

Pune-te în folosul altora, dar nu tot timpul!

“Este de la sine înțeles că împreună suntem mai puternici și mai înțelepți, ceea ce înseamnă că atât tu te vei pune în folosul altora, dar și alții se vor pune în folosul tău. Asigură-te doar că îți rămâne timp și pentru tine, chiar dacă uneori este greu să refuzi. Totodată, învață să faci chestii și singur când alții nu îți vor putea fi de ajutor. Făcând chestii singur, evoluezi foarte mult”, declară psihologul Alexandru Pleșea.

Măsoară ce lucrezi prin rezultatele care vin.

Nimănui nu îi plac lăudăroșii, iar munca se măsoară prin rezultate. Un volum de muncă executat corect, în timpul cel mai scurt, va aduce indiscutabil rezultate bune.

Într-un cuplu, diferențele pot fi atât de înfricoșătoare pentru mintea noastră că ne fac să ne îndoim de relația în care suntem. Este normal să le acceptăm! Interviu cu Diana Lupu, psihoterapeut relațional 10 tehnici practice pentru schimbarea mentalității și a comportamentului Huna ReTreat - Principii și practice hawaiiene străvechi pentru conectarea la forța vitală a vieții

Depășește fișa postului.

“Fișa postului este ceea ce vrea angajatorul de la tine, într-o descriere sumară. Nu te limita doar la ce scrie pe o foaie de hârtie. Depășește-ți atribuțiile, așa vei avea parte de un job mai puțin plictisitor, iar rutina nu se va instala niciodată, deoarece fiecare zi se va transforma într-o aventură care va fi benefică pentru viitorul tău profesional și individual”, conchide psihologul Alexandru Pleșea.

* Alexandru Pleşea este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. A studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.

Omul, mintea și sufletul: tehnici de dezvoltare personală pentru HRANĂ spirituală 10 hobby-uri din care poți câștiga bani Mâncare asiatică și filme în aer liber, între 8 – 10 iulie la Asian Food Fest

Foto homepage: Roman Samborskyi /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri