26 Iunie 2019 publicat în Cariera 11 share-uri

Dacă ești o persoană empatică, următoarele ocupații ar putea să-ți pună în valoare calitățile:

Luarea unei decizii privind alegerea unei profesii presupune un număr atât de mare de factori de luat în calcul, încât te poți simți copleșită. Acestea includ aspecte cum sunt calificările necesare, plata, condițiile de lucru, perspectivele de avansare și cât de bine ți se potrivește activitatea respectivă. Personalitatea și trăsături cum ar fi gradul de empatie ar trebui să fie printre factorii importanți în alegerea unei profesii. 

Empatia constă în înțelegerea gândurilor, sentimentelor și punctului de vedere al altei persoane. Toți oamenii sunt mai mult sau mai puțini capabili de acest lucru. Prin urmare, cum știi dacă ai un nivel înalt de empatie? 

Semnele comune includ: sensibilitate, senzația de „absorbire” a emoțiilor celor din jur, o intuiție bună, nevoia de a petrece timp de una singură, simțuri fine, senzația de copleșire în cazul relațiilor romantice foarte apropiate și nu numai. De asemenea, dacă ai senzația că nu ești la fel ca celelalte persoane empatice, e probabil din cauză că în realitate există trei tipuri de empatie: afectivă, cognitivă și de compasiune. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Dacă ești o persoană empatică, următoarele ocupații ar putea să-ți pună în valoare calitățile sau să includă activități pline de satisfacții: 

1. Asistent medical

Multe persoane cu un nivel ridicat de empatie aleg profesii prin care au ocazia să îi ajute pe cei din jur. Dacă ești interesată de medicină, dar nu vrei să urmezi lungii ani de studii necesari pentru a deveni doctor, atunci o opțiune foarte bună este ocupația de asistentă medicală. 

Pe lângă empatie, o asistentă bună are nevoie de răbdare, stabilitate emoțională și abilități de comunicare și relaționare interumană. Dacă ești interesată de această ocupație, află mai multe despre studiile unui asistent medical ca să știi ce presupune primul pas către această profesie. 

2. Psiholog, psihoterapeut sau psihiatru

Persoanelor cu un grad înalt de empatie le este mai ușor să înțeleagă trăirile emoționale ale celorlalți. Împreună cu dorința de a ajuta, acesta poate fi un mare avantaj în munca de psiholog, psihoterapeut sau psihiatru. Toate aceste ocupații vizează într-o formă sau alta sprijinirea sănătății psihice a pacienților sau clienților. Diferențele apar atât în studiile necesare (ca psihiatru, este nevoie de o formare medicală; psihologii și psihoterapeuții au nevoie de studii în domeniul psihologiei), cât și în modul de a-i ajuta pe cei care au nevoie (doar psihiatrii pot prescrie medicamente). 

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

3. Educator, învățător sau profesor

Ce poate fi mai nobil decât să pregătești o nouă generație pentru provocările vieții de adult? Datorită răbdării și capacității de observare a celor mai mici detalii din limbajul non-verbal, persoanele empatice pot avea rezultate foarte bune în acest domeniu. În funcție de vârsta copiilor și de specializarea ta, poți opta pentru o carieră de educatoare, învățătoare sau profesoară. Unele persoane pot considera lucrul cu copiii foarte solicitant; acestea pot opta pentru ocupația de trainer, oferind cursuri de specializare adulților. 

4. Scriitor

Persoanele empatice pot avea dificultăți în medii foarte agitate, zgomotoase și stresante. În schimb, liniștea și mediile calme pot fi ideale pentru cei care doresc să își atingă potențialul. Dacă ai un vocabular dezvoltat, gramatica bine pusă la punct și o pasiune pentru scris, ai multe opțiuni la dispoziție. Ca scriitor, poți scrie ficțiune sau non-ficțiune, poți lucra pentru presa scrisă, pentru online sau pentru propria ta carte. Posibilitățile sunt numeroase, iar personalitatea te poate ajuta să obții un unghi unic, care să rezulte în materiale originale și inedite. 

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor 5 Creme și seruri cu NIACINAMIDĂ care vor face minuni pentru tenul tău MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

5. Activist în cadrul unui ONG

Ca persoană empatică, probabil ai cauze de care îți pasă foarte mult. Poate nu suporți să vezi animalele care suferă, vrei să ajuți copiii bolnavi sau îți dorești să protejezi natura și mediul înconjurător. Ca activist în cadrul unui ONG, vei avea posibilitatea să faci lumea mai bună. De altfel, printre cele mai mari beneficii ale acestei ocupații este  satisfacția enormă pe care o simți atunci când contribui la o cauză importantă. 

Sursă foto: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri