ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Salată cu orez, piept de pui și legume

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

O puteți servi atât caldă cât și rece, e perfectă în ambele variante.


Ingrediente

+ 400 g piept de pui
+ 250 g mix de legume
+ 100 ml suc de roșii
+ 90 g orez
+ 50 g ceapă sau o ceapă mică
+ 3-4 linguri ulei floarea soarelui
+ 1 lingură boia de ardei dulce
+ 1 linguriță ulei de măsline
+ sare
+ piper negru



Pas cu Pas


Pasul 1
Pieptul de pui se pune la fiert la foc încet spre mediu pe aproximativ 20 minute. Se adaugă o frunză de dafin și trei boabe piper negru.

Pasul 2
În alt vas se pune la fiert orezul cu o lingură boia de ardei dulce și puțină sare. Regula de bază-nu răsfierbeți orezul. Eu am folosit orezul basmati, e ideal pentru salate, când e gata devine pufos. Dacă folosiți acest tip de orez, atnție, fierbe repede.

Pasul 3
Orezul se scurge bine de apă și se stopește cu puțin ulei de măsline. Dacă doriți, mai sărați puțin.

Pasul 4
Carnea se taie bucăți mici aproximativ egale.

Pasul 5
Apoi se pune la rumenit și se adaugă sarea și piperul negru. Se rumenește cu capacul deasupra la foc mic spre mediu.

Pasul 6
Carnea rumenită se răstoarnă deasupra orezului. Eu am rumenit-o binișor, dar ați putea să o rumeniți mai puțin.

Pasul 7
În tigaia mai apoi se călește ceapa, deasemenea la foc mic spre mediu.

Pasul 8
După ce ceapa s-a călit, se pun legumele și se sărează. Puneți la alegere ce legume vă doriți morcov, păstăi, mazăre, conopidă, broccoli, ardei gras, ciuperci.

Pasul 9
Legumele se înăbușă 15 minute cu 100 ml apă mai întâi cu capac, apoi capacul se scoate, la sfârșit sunt puțin crocante. Eu le-am ținut tot timpul cu capac și nu au fost crocante, ci foarte fragede și umezite. Fiindcă carnea a fost rumenită binișor, am vrut să evit ca salata să fie prea uscată.

Pasul 10
Apoi, legumele se răstoarnă în bol peste celelalte ingrediente.

Pasul 11
Pasul dat este opțional, dacă doriți adăugați suc de roșii - 100 ml sau o roșie tocată. Chiar și fără roșie salata are destul ulei, deci nu mai trebuie de adăugat nimic.

Pasul 12
La final salata se amestecă și se mai sărează dacă este nevoie.


Serviți-o caldă sau rece, va avea succes oricum.

Pentru mai multe detalii si poze la fiecare pas:
www.bucatariadianei.com/reteta/salata-cu-orez-piept-de-pui-si-legume/

  citeaza   raspunde

Am citit un pic pe blog.
Cred ca o sa incerc astea.www.bucatariadianei.com/reteta/fursecuri-cu-nuca-de-cocos/
Retele sunt din Moldova unde se zice gogoase la gogosii.
Am verisori acolo. Adica tata are.
Si nu am mai auzit de salatele astea sub forma de capita.

  citeaza   raspunde

Buna, @Delada.


Te asigur ca in Moldova nu se spune nicaieri gogoase in loc de gogosi!
In vestul tzarii insa, da!
In Moldova, partea ei 'tzaraneasca' de rasarit, se mai spune si ... gugoasa/gugosi. Da' f. rar...


Gogoase este in Moldova, si nu numai, si pluralul pt. ... coconii care invelesc viermele de matase!

Iar chestia cu ... 'capitza' e doar o forma 'stilistica' care are legatura doar cu ... fantezia unora!
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: