Sucul de ridiche albă japoneză Daikon poate fi folosit drept remediu în tulburările digestive și nu numai. Sucul de ridichie este considerat un bun protector hepatic, facilitând formarea bilei de către ficat și eliberarea acesteia din vezica biliară în timpul digestiei grăsimilor. Descoperă beneficiile sucului de ridiche albă și al consumului acesteia în general.

Beneficiile ridichilor negre ne sunt cunoscute tuturor, însă mai puțini sunt cei care știu despre proprietățile remarcabile ale ridichilor Daikon, ridichi albe sau japoneze, de dimensiuni mai mari, specifice Asiei.

Găsim ridichea albă japoneză (sau ridichea Daikon) în supermarketuri sau în magazinele noastre obișnuite sau cele destinate produselor asiatice. Într-un articol publicat recent, revista juicing-for-health.com ne prezintă beneficiile ridichilor Daikon, dar și al sucului ridichilor Daikon.

Ridiche albă: conținut nutritional

Ridichea albă japoneză este bogată în vitamina C și B, vitamine răspunzătoare pentru efectele sale sedative și antiinflamatoare. Aceste ridichi speciale sunt totodată o sursă excelentă de potasiu, calciu, cupru, sulf, fosfor și fibre, având în schimb puține calorii și fiind practic lipsite de grăsimi și colesterol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Foto Ridichi Daikon via Shutterstock

De asemenea, făcând parte din familia cruciferelor, ridichea se bucură de un conținut bogat de antioxidanți, fiind cunoscută și întrebuințată de secole pentru proprietățile sale sedative și de eliminare a toxinelor din sânge. Conține, de asemenea, un conținut foarte ridicat în fibre, ajutând la ameliorarea tranzitului, luptând contra constipației și fiind astfel recomandată și în dietele de slăbire.

Frunzele de ridiche albă japoneză conțin de 6 ori mai multă vitamina C decât rădăcina de ridiche, fiind totodată o sursă excelență de calciu.

Beneficiile sucului de ridiche Daikon

Sucul de ridiche albă: beneficii la nivelul pielii

Sucul de ridiche este un remediu natural eficient împotriva acneei, putând fi aplicat direct pe piele. Mai mult, consumat cu regularitate, grație proprietăților sale detoxifiante și depurative, sucul de ridiche poate preveni apariția coșurilor.

Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

Sucul de ridiche japoneză poate fi utilizat și în prepararea măștilor handmade pentru îngrijirea tenului.

Sucului de ridiche japoneză: beneficii digestive

Sucul de ridiche poate fi folosit și ca remediu în tulburările digestive. Sucul de ridichie este considerat un bun protector hepatic, facilitând formarea bilei de către ficat și eliberarea acesteia din vezica biliară în timpul digestiei grăsimilor. Prin urmare, sucul de ridiche facilitează digestia alimentelor grase și previne litiază biliară.

Sucul de ridiche albă poate fi întrebuințat și de către cei care se confruntă cu lipsa apetitului, stimulând pofta de mâncare. În consecință, poate fi consumat înainte de masă ca remediu în bolile care afectează apetitul.

Sucul de ridiche albă are și rolul de a ameliora și facilita tranzitul intestinal, fiind recomandat celor care se confruntă cu constipația.

Sucul de ridiche albă: beneficii pentru ficat și vezica biliară

Sucul de ridiche albă este indicat în cazul bolilor la ficat. Un pahar de suc de ridiche albă înainte de masă poate avea un efect benefic asupra funcțiilor digestive și detoxifiante ale ficatului. Ridichea conține cantitatea suficientă de sulf care ajută la menținerea concentrației normale a sucului biliar. Astfel, se asigură o digestie optimă a grăsimilor, dar și sănătatea ficatului.

Sucul de ridiche albă Daikon: efecte antiinflamatorii și antivirale

Datorită efectelor sale antiinflamatorii, antibacteriale și antivirale, sucul de ridiche este eficient și în ameliorarea bolilor respiratorii, inclusiv a răcelii, a tusei, a gripei, a astmului, a bronșitei și a altor afecțiuni ale plămânului. Asociat unui tratament adecvat, sucul de ridiche albă poate fi administrat în fiecare zi, o jumătate de pahar, între mese.

Beneficiile sucului de ridiche albă: îmbunătățește calitatea somnului, recomandat în insomnii

Sucul de ridiche albă este și un remediu împotriva insomniilor. Proprietățile sedative ale ridichilor au fost cunoscute încă din perioada antică când grecii și românii foloseau ridichea pentru inducerea somnului. Bea un pahar de suc de ridiche chiar înainte de a te duce la culcare și descoperă un remediu natural incredibil împotriva tulburărilor de somn.

Beneficiile sucului de ridiche albă: efecte diuretice și laxative

Sucul de ridiche japoneză albă este un bun diuretic și laxativ. Datorită conținutului de potasiu, sucul de ridiche albă este, de asemenea, întrebuințat drept un laxativ natural. Are rolul de detoxifiere a organismului, eliminând toxinele prin rinichi și colon.

Beneficiile sucului de ridiche albă: susține imunitatea

Cu un conținut foarte ridicat în vitamina C, dar și seleniu, precum și antioxidanți, sucul de ridiche neagră devine un bun aliat al imunității, mai ales în sezonul rece, când răcelile și virozele respiratorii ne amentinta starea de bine.

Beneficiile sucului de ridiche albă: ameliorează tensiunea arterială

Având un conținut optim de potasiu, sucul de ridiche neagră intervine pozitiv în păstrarea în limite normale a tensiunii arteriale, având efect reglator. Acest suc poate fi consumat deopotrivă atât de către persoanele care suferă de hipertensiune arterială, cât și de cele hipotensive.

Beneficiile sucului de ridiche albă: reducerea durerilor articulare și musculare

Ridichea albă este folosită încă din timpuri străvechi pentru proprietățile sale analgetice, sucul de ridiche albă fiind recomandat pentru ameliorarea durerilor articulare și musculare. Un pahar pe zi de suc de ridiche albă, băut între mese, prezintă atât rol antiinflamator, cât și analgetic.

Beneficiile sucului de ridiche albă: efecte antianemice

Sucul de ridiche albă poate fi consumat în cazul persoanelor care suferă de anemie feriprivă (prin carență de fier), în special după mesele bogate în alimente care conțin fier (carne, alimente cu frunze verzi). Conținutul ridicat în vitamina C favorizează absorbția fierului în organism.

Foto homepage: Ridiche alba japoneza via Shutterstock

Sursa: juicing-for-health.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri