In Romania sunt raportate anual 1686 cazuri noi de cancer ovarian - incidenta acestei boli in tara noastra fiind de 9,4 cazuri la 100.000 de locuitori - cu 981 decese datorate cancerului ovarian, aceasta boala reprezentand a 5-a cea mai frecventa localizare a cancerului la femei.

Cancerul ovarian ocupa locul 8 ca frecventa intre cancerele la femei si reprezinta a 5-a cauza de deces prin cancer la femei in SUA. In fiecare an sunt diagnosticate aproximativ 224.747 cazuri noi in lume (incidenta fiind de 6.3 la 100.000 de locuitori) si sunt inregistrate 140.163 (incidenta fiind de 3.8 cazuri la 100 000 de locuitori) decese datorate cancerului ovarian.

Exista diferite tipuri de cancer ovarian. Cea mai frecventa forma o reprezinta carcinomul epitelial care se dezvolta din celulele de la suprafata ovarului (din epiteliu). Al doilea tip de cancer ovarian ca frecventa este reprezentat de tumorile cu celule germinale care se dezvolta din celulele ovariene care produc ovulele. Al treilea tip de cancer ovarian, tumorile stromale, este rar si se dezvolta din tesutul de sustinere al ovarului.

Spre deosebire de alte cancere, cancerul ovarian prezinta o serie de simptome care nu sunt chiar atat de silentioase si care ar putea fi detectate de femei in timp util astfel inca sa se prezinte la medic in stadii initiale ale bolii, cand cancerul poate fi vindecat, scrie suplimentul de sanatate, Healthy.Kudika. Cititi care sunt Cele mai evidente 7 simptome ale cancerului ovarian, indicate de catre suplimentul de sanatate. Doua dintre acestea sunt Durerile abdominale si distensia abdomenului.

Pentru a afla mai multe informatii depre simptomele acestei boli, modalitatea de diagnosticare si tratament puteti sa accesati si site-ul www.roche.ro. Aici veti gasi o noua sectiune care este dedicata acestei probleme de sanatate specific feminina.

Conform unui comunicat de presa, Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, si produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este de asemenea lider mondial in diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului si pionier in managementul diabetului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri