20 Februarie 2018 publicat în Sanatate 20 share-uri

Specialistii oncologi afirma ca aceasta boala este una a omului modern, pentru ca apare si pe fondul alimentatiei dezechilibrate, bogate in carne, lactate procesate si alimente cu aditivi.

Comunicat de presa

Peste 450 de mii de europeni se imbolnavesc anual de cancer colorectal, iar peste 230 de mii isi pierd viata din cauza acestei afectiuni, spun statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Specialistii oncologi afirma ca aceasta boala este una a omului modern, pentru ca apare si pe fondul alimentatiei dezechilibrate, bogate in carne, lactate procesate si alimente cu aditivi.

“Cele mai periculoase sunt alimentele procesate din carne (sunt bogate in calorii si cresc si nivelul colesterolului), painea in cantitate mare si produsele de panificatie. In plus, alimentatia pe baza de lactate din prezent este de o calitate mai slaba, din cauza metodelor industriale. Procesul pasteurizarii si utilizarea metodelor de sterilizare pot distruge atat microorganismele benefice, cat si pe cele daunatoare. De asemenea, pentru a fi procesate, alimentele sufera o serie de modificari fizice, chimice si contin aditivi artificiali care au potential carcinogen”, avertizeaza medicul Cristina Guduleasa (foto), specialist radioterapie in cadrul Spitalului Oncocard.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Cancerul colorectal este pe locul doi ca frecventa in randul femeilor, dupa cancerul de san, si al treilea ca frecventa in randul barbatilor, dupa cel de plamani si prostata. 15 la suta dintre cancere pot fi mostenite genetic, insa in restul cazurilor, fumatul si alcoolul pot juca un rol fatidic.

“Fumatul creste riscul de cancere colorectale de 2,5 ori, existand studii care au legat fumatul de dezvoltarea adenoamelor colorectale, in special dupa 35 ani de fumat. Alcoolul e un factor de risc important pentru mai multe tipuri de cancer, printre care si cele de colon. Exista mai multe mecanisme prin care alcoolul isi exercita acest potential de a dezvolta tumori maligne, cum ar fi metabolizarea lui in acetaldehida, compus chimic cancerigen”, adauga specialistul.

In aceste conditii, programele de preventie recomandate si de medicii din cadrul Spitalului Onco Card trebuie respectate si prin efectuarea evaluarii medicale anuale. Dupa varsta de 40 de ani, aceasta poate include consultul gastroenterologic si colonoscopia virtuala. Ele trebuie facute mai ales de catre cei care au cancere in familie sau boli precum colita sau polipii adenomatosi, factori de risc semnalati de medici. Acestea pot pune in evidenta cancere colorectale inainte ca maladia sa ajunga in stadii avansate.

Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Caria dentară – ce este și cum se tratează Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri