Psiholog: Pragul de exprimare a sexualitatii a scazut mult in ultima decada! Cum sa-si exprime sanatos adolescentii sexualitate

Intr-o societate in care dragostea este exprimata rar, frica ramane varianta care aduce in functiile sexuale ale tinerilor modificari ce vor conduce la instabilitate emotionala, lipsa de efort interior pentru relatiile viitoare, lipsa increderii de sine si a curajului
  • Discutiile libere in casa despre natura sexuala, rolul si scopul ei.
  • Explicarea prin povesti de catre adult, in ritm de prietenie, a fenomenelor sexuale si imaginar sexuale.
  • Evitarea interzicerii sau supunerii tinerilor la asceza (abstinenta) mentala sau fizica.
  • Conducerea tinerilor spre stari naturale emotionale: teatru, pictura, muzee, muzica clasica, forme de prietenie ale adultilor, calatoriile in scop de evolutie spirituala, cautarea unor grupuri sau scoli cu aceste forme de expresivitate.
  • Evitarea exprimarii emotiilor negative a adultilor fata de tineri.

* Alexandru Plesea este psihoterapeut si hipnoterapeut si trainer in programare neuro-lingvistica. A studiat natura mintii umane in trei sisteme educationale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Romania si de peste 10 ani organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa afle ce posibilitati au cand isi folosesc resursele intelectuale si sa arate abilitatile pe care mintea noastra inca le are latente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto homepage: Stanislav Popov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri