Cat de mare este nevoia noastra de a fi apreciati de cei din jurul nostru? Pana unde suntem dispusi sa mergem doar pentru ca celalalt sa aiba si sa-si mentina o parere buna despre noi? Ce masca si cate suntem dispusi sa purtam pentru a fi pe placul oamenilor?

Comunicat de presa

Studiile arata ca peste 75% dintre internauti recunosc ca isi “confectioneaza” in Social Media viata, astfel incat sa para mai interesanta si mai aventuroasa. Totodata, 3 oameni din 4 isi judeca prietenii si colegii pe baza profilelor lor de Facebook, Snapchat sau Instagram, iar jumatate dintre acestia posteaza imagini frumoase doar pentru a provoca gelozie intre prieteni si familie.

In opinia psihologului Laura Maria Cojocaru (foto), fondatorul Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI), de cele mai multe ori alegem sa purtam si in viata de zi cu zi, nu doar pe Facebook, “masca perfectiunii” si punem o bariera emotionala intre noi si cei din jur, deoarece nu vrem sa scoatem in evidenta slabiciunile noastre. Astfel, lumea va vedea doar aspectele pozitive din viata noastra, mereu zambind si fericiti, si ne va trata ca pe un supraom care are puterea de a rezolva problemele vietii. Lumea nu stie ca si noi plangem, ca si pe noi ne doare si va cauta la noi secretul “perfectiunii” sau doar va deveni gelosi pe viata noastra “perfecta”. in realitate, intreg acest joc este o mare minciuna, in urma caruia multi dintre noi vom ajunge sa experimentam depresia in cele mai diverse forme, fie ca este vorba de viata reala sau de mediul virtual.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

“Cumva, la un moment dat in evolutia sa, omul a ajuns la concluzia ca a fi “uman”, deci imperfect, este o dovada de slabiciune, un motiv pentru ceilalti sa-l “arate cu degetul”. Aceasta idee a aparut din teama, iar teama a venit din experienta. Cineva, la un moment dat, a ales sa fie el insusi, fara masca, a ales sa nu se mai urce cu picioarele pe umbra lui ca s-o ascunda, ci sa o lase sa se vada. si experienta i-a spus ca acele persoane care-ti vad umbra, pleaca de langa tine. Culmea ironiei este ca si cei care pleaca de langa noi, la randul lor se tem: ca nu vor fi acceptati, intelesi, apreciati, se tem ca vor ramane singur. Atunci cand oamenii ne vad fara masca, deci imperfecti, isi proiecteaza propriile defecte, le recunosc si aleg sa fuga de langa noi deoarece nu le place situatia. Daca ar alege sa ramana, ar inseamna sa recunoasca faptul ca nici ei nu sunt perfecti”, explica psihologul.

PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri