Vrajitoarele isi duc activitatea fara a tine cont de lege, laudandu-se ca lucreaza cu magia alba, nu cu necuratul. Pe langa portofel, vrajitoarele mai au nevoie de vreo doua lumanari de impreunare, lucruri personale, fotografii si dupa caz masura de la pat. Prima etapa este cititul sau asa zisa deschidere a cartilor. Odata deschise cartile, ca prin magie incep sa apara tot felul de probleme imaginare sau chiar reale, prin coincidenta.

Magia alba pe piata neagra: Vrajitoarele duc o viata fericita sub incidenta legii

Se numesc vrajitoare sau tamaduitoare, ghicitoare sau descantatoare. Ghicesc in carti, in palma, scot argintul viu si deschid destinul. Iti afla viitorul sau iti indeplinesc dorintele. In spatele acestor iluzii se afla de fapt sume importante de bani si dependenta fata de acea persoana care iti afla destinul.

Vrajitoarele si-au dezvoltat o intreaga afacere. Au preturi bine stabilite pentru fiecare serviciu, preturi unice, reduceri sau bonusuri. Ce le lipseste acestor tamaduitoare pentru a deveni intr-adevar oameni de afaceri? Formele legale, autorizatia, chitantierul, declaratia de venit reala si ceva impozite de varsat statului. Meseria de vrajitoare nu exista, cum de altfel nu exista nici activitatea de “prestare de vraji”, “prelucrarea destinului”, sau “extractia de argint viu”.

Cu toate acestea vrajitoarele pot sa duca o activitate legala in fata legii. Desigur cu mici modificari in denumirea domeniului de activitate. Din punct de vedere legal, activitatea vrajitoarelor se incadreaza la “alte activitati de servicii personale”, consultanta sau consiliere. In acelasi timp activitatile de deschis cararile destinului, dezlegarea cununiilor sau descantecele se incadreaza in codul penal articolul 215- Inselaciune.

Si totusi se practica

Vrajitoarele isi duc activitatea fara a tine cont de lege, laudandu-se ca lucreaza cu magia alb, nu cu “necuratul”. Daca te grabesti poti sa-ti afli viitorul chiar si la telefon, cu conditia ca a doua zi sa te revansezi material. Pe langa portofel, vrajitoarele mai au nevoie de vreo “doua lumanari de impreunare”, lucruri personale, fotografii si dupa caz masura de la pat. Prima etapa este cititul sau asa zisa deschidere a cartilor. Odata deschise cartile, ca prin magie incep sa apara tot felul de probleme imaginare sau chiar reale, prin coincidenta.

Pentru fiecare problema despre care vrei sa afli mai multe trebuie sa mai cotizezi la bunastarea tamaduitoarei. Daca problemele se indeplinesc inseamna ca vrajitoarea are harul suprem de a ghici, daca nu, inseamna ca vrajitoarea, tot cu acel har a reusit sa invinga raul si sa-ti aduca fericirea. Vrajitoarele spun ca fac “de toate”, au un remediu pentru fiecare problema. Farmece, descantece, blesteme, ghinion in dragoste, sanatate subreda, problemele de la serviciu, toate se rezolva in mainile celor pline de calitati supranaturale. Singura problema care ramane nerezolvata de vrajitoare este insa problema cu legea, cu faptul ca nu duc o activitate legala, inregistrata la registrul comertului si nu isi declara adevaratele venituri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri