Jurnalul CyberPsychology and Behavior ne propune un nou subiect interesant legat de modul cum comportamentul uman si relatiile sunt influentate de comunicarea prin intermediul Facebook. Aflam acum ca site-ul de socializare intensifica sentimentele de gelozie.

Datorita popularitatii sale, Facebook ajuns sa genereze un nou domeniu de studiu in psihologie. In ceea ce priveste relatiile de iubire, Amy Muise de la Universitatea Guelph din Canada explica in ce fel reteaua de socializare poate dauna relatiilor amoroase, contribuind la intensificarea sentimentelor de gelozie dintre parteneri. Cercetarea condusa de ea a avut ca subiecti adulti aflati in relatii romantice.

Partenerul gelos afla de pe Facebook ceva ce ii starneste suspiciuni in legatura cu iubitul/iubita, ceva ce i-ar indica o anumita inclinatie spre infidelitate. Apoi... din gelozie, incepe sa petreaca din ce in ce mai mult timp pe profilul de Facebook al partenerului, cautand tot felul de indicii si informatii cu privire la ceva ce ar putea sa justifice sentimentele sale de neincredere.

Din gelozie, petrecem mai mult timp pe Facebook, transformandu-ne in niste spioni veritabili. In loc sa ne vindecam de suspiciuni, sentimentele se intensifica si intram intr-un cerc al geloziei care nu face deloc bine unei relatii. "De cele mai multe ori, gelozia starnita via Facebook aduce cu sine si un comportament care influenteaza longevitatea legaturii dintre doi oameni", spune Muise. Impresia initiala provocata de ceva gasit pe Facebook poate totusi sa fie falsa sau prost interpretata si cu toate acestea, anumite informtii gasite pe Fcebook in legatura cu iubitul sau iubita, pun bazele unei certitudini despre infidelitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Asadar, in ce mod Facebook-ul face rau relatiilor?

1. Provoaca dependenta

Oricat de mult incerci sa te impotrivesti, Facebook-ul te face sa revii mereu. Cu cat oamenii petrec mai mult timp pe Facebook, cu atat gelozia este mai intensa. In cercetarea ei, Muise a luat in considerare mai multe variabile ca increderea in partener, stima de sine, nivelul de angajament din cadrul acelei relatii; totusi timpul petrecut pe Facebook s-a dovedit a fi esential in activarea unor sentimente de gelozie. Asa ca, ati putea sa evitati aceasta boala daunatoare in cuplu daca nu mai petreceti atat de mult timp cu ochii pe profilul de Facebook al partenerului.

2. Relatia cu fostul/fosta este mult mai usor de reinnodat prin intermediul Facebook

Amy Muise arata, potrivit cercetarii sale, ca 80% dintre cei chestionati pastreaza prin intermediul Facebook, relatii cu fosti parteneri romantici sau sexuali. Daca inainte de Facebook iubitul tau mai comunica cu fosta fara ca tu sa stii, acum nu prea mai ai cum sa nu vezi anumite evidente.

15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri