Romanul Taramul fagaduintei (Graceland, 2004) a fost intampinat cu entuziasm si a primit numeroase distinctii critice.
Orfan de mama si cu un tata alcoolic si violent, adolescentul Elvis viseaza cu ochii deschisi la ziua in care va evada din Maroko, un ghetou mizerabil si periculos al Lagosului, si dintr-o tara, Nigeria, terorizata de regimuri militare brutale si la discretia unor legi tribale nemiloase. Lui Elvis ii place sa danseze, sa citeasca, sa asculte muzica si sa mearga la cinematograf si uneori se mai intreaba cum ar fi fost viata lui daca s-ar fi nascut alb, intr-un alt taram, al fagaduintei. Salvarea si mantuirea in mijlocul cruzimii si al violentelor de tot felul vin din compasiune, din umor, din iubire si prietenie, din muzica si literatura. Chris Abani creeaza in Taramul fagaduintei o poveste remarcabila despre un fiu si tatal sau, despre maturizare si despre o Nigerie postcoloniala care isi cauta identitatea.

"... unul dintre cele mai uimitoare romane metropolitane ale timpurilor noastre! (...) Extraordinar."
The New York Times Book Review

"Taramul fagaduintei (Graceland) demonstreaza din plin ca Abani are energia, ambitia si compasiunea necesare pentru a crea un roman care contureaza si ilumineaza o societate complicata, dinamica si profund fracturata."
Los Angeles Times

"Taramul fagaduintei (Graceland) musteste de incidente, de la lumea interlopa din Maroko, la melodramele de familie ale clanului Oke. (...) Plin de energie si emotionant... Abani [este] un scriitor cu un fin simt al observatiei."
The Washington Post


CHRIS ABANI s-a nascut in 1966 la Afikpo, Nigeria, si este unul dintre cei mai cunoscuti poeti si prozatori nigerieni. La saisprezece ani a scris primul sau roman, Master of the Board, un thriller politic publicat trei ani mai tarziu, in 1985. Dupa publicare, a fost arestat sub acuzatia de tradare si conspiratie la lovitura de stat. De atunci, a mai fost inchis de doua ori, torturat si condamnat la moarte. A publicat patru volume de poezie, trei romane si doua volume de povestiri. Romanul Taramul fagaduintei (Graceland, 2004) a fost intampinat cu entuziasm si a primit numeroase distinctii critice.

Lucrare aparuta la Editura Niculescu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri