23 Mai 2014 publicat în Entertainment 26 share-uri

Motorul cu aburi, tiparul, sistemul bancar, vaccinul, telefonul, internetul... puteti sa va imaginati lumea fara ele?
50 de idei geniale este o fascinanta calatorie de descoperire a celor mai importante idei pe care le-au avut vreodata oamenii. John Farndon a apelat la o serie de experti, care au cazut de acord in privinta unei liste cu 50 de idei, de la cele elementare, cum ar fi roata, pana la cele mai pretentioase, cum ar fi teoria cuantelor.

Dupa ce lista a fost finalizata, autorul a configurat un site si i-a invitat pe vizitatori sa voteze ideea pe care o considerau ei cea mai importanta. In fruntea listei s-a situat internetul. Dar este el oare mai important decat democratia sau decat abolirea sclaviei? Ce s-ar fi ales de umanitate fara foc, vaccinuri, agricultura sau canalizare? Fara roata, civilizatia moderna ar fi practic imposibila, dar si capitalismul si casatoria ne-au schimbat radical modul de viata. Fiecare dintre aceste idei este importanta si a avut un impact urias asupra omenirii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Scopul carti nu este sa ne ofere raspunsuri, ci sa ne provoace curiozitatea si sa ne faca sa meditam la ceea ce conteaza cu adevarat – care sunt ideile de care avem nevoie si care sunt cele de care ne putem lipsi. Trecerea in revista a celor 50 de idei geniale mai are un scop, cel de a glorifica ingeniozitatea, bogatia de idei stralucite pe care le-au avut oamenii de-a lungul secolelor.

Autor: John Farndon


Carte aparuta la editura Litera si disponibila pe elefant.ro

Foto homepage: Inventie umana via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri