25 Ianuarie 2013 publicat în Cultura 53 share-uri

Inca de la 17 ani cand s-a inscris la facultate, i-au aparut insomniile care-l transformau parca 'intr-un demon'...

Romani pentru o lume

Ironia destinului a vrut ca el sa devina celebru tocmai in limba franceza, ale carei constrangeri le repudiase in tinerete, insa radacinile sale romanesti i-au procurat seva care a dat stralucire operei sale.

Pentru astfel de romani a luat nastere „Romani pentru o lume”, campania nationala de responsabilitate sociala initiata de Fundatia Sergiu Celibidache.

„Romani pentru o lume” reprezinta un tribut adus marilor personalitati romanesti ce au adus mandrie si glorie Romaniei, peste tot in lume si aduce in atentia fiecaruia dintre noi pe co-nationalii nostri care, prin activitatea lor, raman nemuritori.

Finalitatea acestei campanii o constituie organizarea unui concurs national online (pe www.romanipentruolume.ro si pe pagina de Facebook) de tribut adus culturii sau unei personalitati anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea inscrie astfel incat sa dedice o pictura, o compozitie, o sculptura, un poem, etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

In urma unui vot de specialitate si prin votul sponsorilor, cei selectati vor merge in finala, unde vor fi jurizati de catre un juriu de specialitate si de catre public. Castigatorii vor primi burse in Romania si in strainatate.

Campania se desfasoara online, la adresa www.romanipentruolume.ro si pe pagina de Facebook, unde puteti gasi mai multe detalii despre acest nou proiect cultural al Fundatiei Sergiu Celibidache.
 

Foto fr si main: By Golden Brown /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri