Fotografiile de familie sunt adevaratul secret al unei locuinte unde domneste linistea si pacea interioara a locatarilor.

Fotografiile de familie reprezinta mai putin o modalitate de a decora casa pana in cele mai mici detalii si mai mult un mod care arata cat de fericita este familia ta, conform laurayangphotography.com.

Nu conteaza ca elementele de mobilier din dormitor nu se potrivesc unele cu altele sau ca livingul este presarat cu jucarii acolo unde ar trebui sa se afle o masuta de cafea. Nu conteaza ca nu ai un gazon perfect sau ca nu ai cumparat, inca, draperiile si folosesti o patura colorata. Casa ta nu trebuie sa reprezinte perfectiunea intruchipata in materie de design interior.

Insa in casa ta ar trebui sa ai cat mai multe fotografii de familie, puse in astfel de rame foto elegante si fascinante, care reprezinta o adevarata investitie in confortul tau psihic si in modul in care locuinta ta isi demonstreaza adevaratul rafinament.

Indiferent cum arata locuinta ta si cat de multe lucruri mai ai de facut pana sa o amenajezi asa cum iti doresti, suntem sigure ca ai trait pana acum cateva momente cu totul speciale in micul tau coltisor de rai.

Iata care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa iti decorezi casa cu cat mai multe fotografii de familie:

1. Ajuta la cresterea stimei de sine a copilului

Un psiholog american pe nume David Krauss este de parere ca fotografiile de familie ajuta la dezvoltarea stimei de sine a copiilor.

„Cred ca este foarte important sa aratam ca familia este unita. Este foarte important pentru copii sa simta ca reprezinta o parte importanta si de mare valoare a acelei familii unite”, spune Krauss, citat de designaglow.com.

Fotografiile de familie ii invata pe copii cine sunt cu adevarat si care este locul lor in casa si in grupul de oameni in care traiesc. Ei invata, astfel, povestea propriei lor familii. Atunci cand un copil vede o fotografie de familie cu el in mijlocul acesteia, el stie ca locul lui este alaturi de acei oameni si simte ca face parte dintr-un grup care il va ajuta atunci cand ii va fi greu.

2. Fotografiile de familie sunt relaxante

Vrei sa iei o pauza de lucru? Nici o problema. Copiii doresc o gustare? Nimic mai simplu. Vremea este capricioasa? Asta nu te afecteaza cu nimic, deoarece casa ta este paradisul tau. In plus, a realiza portrete de familie cu ajutorul unui aparat de fotografiat este o activitate foarte relaxanta acasa, deoarece copiii nu vor mai fi retinuti „pentru poze” atunci cand se afla in parc si ar vrea, in schimb, sa se joace.

Cand subiectii fotografiilor sunt relaxati si fericiti, imaginile par mult mai naturale, iar intreaga activitate devine foarte relaxanta. Practic, aceasta este una dintre cele mai bune pretexte pentru a te distra alaturi de cei dragi.

3. Fotografiile realizate acasa surprind laturi inedite ale personalitatii

De cele mai multe ori, oamenii se cenzureaza intr-un fel sau altul atunci cand se afla in public. In schimb, cat se afla in propria casa, ei devin cu adevarat ei insisi, deoarece nu mai simt nevoia sa faca o buna impresie in fata nimanui.

Acesta este si motivul pentru care fotografiile realizate in casa au capacitatea de a surprinde laturi inedite ale personalitatii noastre sau, mai bine zis, laturi la care nu oricine are acces. Aceste fotografii devin adevarate bijuterii de familie care ofera casei tale un mare plus de personalitate.

4. Fotografiile de familie devin un catalog de amintiri frumoase

Daca sunt realizate constant, fotografiile de familie devin un adevarat catalog de amintiri frumoase. Daca esti printre persoanele care se bucura de fiecare data cand deschid un album foto, imagineaza-ti cum te vei simti atunci cand vei intalni in casa ta, la tot pasul, cele mai reusite fotografii de familie pe care le-ai facut pana atunci.


Foto: shutterstock.com/antoniodiaz/Pressmaster/Syda productions


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri