COPILUL NU VREA SA MANANCE...

ooooFFF...aseara,i-am pus cereale d-alea pt bebe de 8 luni,cu bucatele...si l-am chemat sa pape...nu a vrut nici sa auda...l-am lasat in pace,nu i-am dat eu,si uite asa s-a culcat cu stomacelul gol... dimineata credeam ca o sa-mi ceara papa...n-ai sa vezi...cand am plecat,mai ca nu vroia sa ma pupe...e suparat pe mine...
am vorbit cu bona...a spus ca a mancat singurel o parte,nu bucatelele ci alea de 4 luni,si o parte i-a dat ea...
irinuk_kidz
Postat pe 18 Februarie 2010 11:28
nu mai stiu...sunt disperata intr-adevar...as vrea sa nu renunt dar presiunea e destul de mare...daca faceam treaba asta inainte sa incep serviciul sunt convinsa ca era mai usor pentru amandoi... de unde atatea resurse...?
irinuk_kidz
Postat pe 18 Februarie 2010 11:33
irinuk nu-i mai da mancare de bebelus!!!e copil mare acum.
Sunt convinsa ca daca elimini aceste papalisti pe care el le mananca o sa-si dea drumul.Si incearca incet incet sa-i schimbi meniul de seara.Nu este obligatoriu sa manance seara cereale cu lapte!!Nu vorbesc de fata mea, in general toti copii la 3 ani au acelasi meniu ca al parintilor.Nu il mai hrani ca pe un bebelus.Acum nu vreau sa para fiemea un geniu dar ea de cand a fost mica a mancat cu nazuri sau nu ceea ce ii puneam in fata.
Uite un meniu de zi care il aplic eu:
Dimineata: lapte cu biscuiti sau paine cu unt si dulceata.Nu mananca tot niciodata,recupereaza la cresa restul de mic dejun.
Pranz: la cresa sau acasa indiferent, ciorbita e pe primul loc si eventual daca mai are chef mananca si felul doi( daca am facut si felul doi binenteles )
Cina:aici ne punem de acord impreuna:paste simple(unt si parmezan),sau cu sosuri diferite.Cina cam pe la 7.30/8.00.
Intre mese mananca ce vrea, deschide frigiderul si isi ia.De multe ori chiar inainte de mancare i se face pofta de lapte si biscuit sau iaurt.
In doua cuvinte ii dau acelasi lucru ce mananc si eu.
Elimina din masa lui toate papalistile.Arata-i ca arunci tot inclusiv blenderul, el intelege fff multe si daca ramai ferma pe pozitie, nu te enervezi lucru fff important, si tratezi cu indiferenta ceea ce se intampla la masa o sa reactioneze.
alinakatt
Postat pe 18 Februarie 2010 12:00
irinuk nu te mai framanta atat,prea mult te necajesti eu consider ca este destul de maricel sa stie cand vrea sa pape si cand nu ce si cum vrea sa pape lasa-l in pace va veni si vremea cand va papa cum vrei tu dar deocamdata face ce vrea cu tine se pare sau poate ma insel daca cu tine nu vrea si cu bona vrea probabil simte ca este mai severa si ca nu ii merge cu ea cum ii merge cu tine.....si nu ii mai da mancare de bebel la 3 ani cereale de 8 luni.
anaROBERT
Postat pe 18 Februarie 2010 12:25
FETELOR,cerealele de dimineata si seara nu i le scot...Asta mananc si eu sa incerc cu cereale d-astea de ale mele?intai ziceam s-i dau d'astea cu bucatele printre ele ,pt bebei,si apoi sa trec la etapa urmatoare...
daca el nu stie sa mestece...
Hai ca masa de pranz o sa i-o fac la furculita,da cerealele?stiu,se inmoaie in lapte...
A si am omis sa va spun ceva... el bea inca lapte Nestle Junior 2+...am incercat prin vara sa-l trec pe lapte normal -La Dorna -si a facut o intoxicatie si s-a stricat la burtica de m-am chinuit cu el 3 saptamani...doctorul mi-a spus sa-l mai las asa si sa incerc mai tarziu...voi ce lapte dati la pitici?oare cat mai pot sa-l tin pe Nestle...?nu as vrea sa patesc ce am patit in vara cu el.
Iar in ceea ce priveste bona...hihihi...ei ii este mila de el ...nu poate sa-l lase nemancat...probabil ca la ea functioneaza pt ca sta mai mult cu el...ma gandesc ca aveti dreptate ...e dorit de mine,si din dorinta lui de a nu ma dezamagi...ma refuza... Recunosc ca si mie imi e dor de el...lucrez de 2 luni...
irinuk_kidz
Postat pe 18 Februarie 2010 15:21
eu le dau copiilor mei laptede vaca vian(se gaseste in kauflnd)sau napolact dar neaparat de 1,5 grasimi si am inceput sa le dau la amandoi odata desi diferenta dintre ei e de 1an si 10 luni.le-am dat cand baiatul avea3 ani si fata 1 an si 2 luni .nu am avut probleme.inaine au baut si ei nestle iar si mai inainte au fost alaptati.dupa cum vam spus baiatul e foarte mofturos la mancare dar ciorba , sandvichuri-le si neaparat pui ,le mananca ,altfel nu primeste nimic din ceea cesi doreste(jucarii,dulciuri,etc).chia daca specialisti nu recomanda sai recompensam cu ceva dulce,totusi din cand in cand e bine.lam invatat din carti si reviste la ce e buna mancarea si intelege.desi cartofi ,paste,ficat si altele nu vrea sa manance deloc.oricum decat deloc ebine si asa.lasatul farfuriei cu mancare in fata lui nu functioneaza.daca nui place nu mananca si gata.
girafa
Postat pe 19 Februarie 2010 08:37
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 19 Februarie 2010 15:35
Irinuk, am o curiozitate are un vocabular cum ar trebuie sa aibe un copil de 3 ani?Adica vorbeste bine,leaga bine propozitile, duci o conversatie normala cu el,stie sa-si exprime gandurile, sa-ti povesteasca ce face peste zi acasa in lipsa ta?
Te intreb deoarece sunt cazuri de copii care la fel refuza mancarea(mestecatul)dar in acelasi timp au un vocabular ff sarac pentru varsta lor(aproape deloc cam la nivelul unui copil de un an si ceva).Sa nu te simti ofensata de intrebarea mea, nu am nici o intentie de jignire.
alinakatt
Postat pe 19 Februarie 2010 17:31
buna mamica.si eu am patit la fel cu baietelul meu de 4 ani. da-i ce-i place, iaurturi, lapte, si foarte important este sa iasa afara, la aer curat sa faca miscare. incearca sa-i dai cavit,este ca o ciocolata, se gaseste la farmacii, foarte bun este. al meu mananca cartofi prajiti, spagetti...nu mai vrea altceva..incepe sa tipe daca vede altceva, dar il las sa si flamanzeasca.
pupici
aly_fab
Postat pe 19 Februarie 2010 18:15
inca ceva, al meu cand ii este foame imi spune ca vrea ceva bun...si ii dau mancare, si prin santaj, mai merge sa manance is mancare, mai pacaleste-l cat poti
aly_fab
Postat pe 19 Februarie 2010 18:22
am vazut pe cine va ca intreba cate kile are bebele si nu stiu la cine se referea. Baietelul meu are 10 luni intre 11 si 12 kile a pus mai putin de la 7 luni cand l-am intarcat ca atunci avea 10 kile si 80 cm. S-a nascut doar cu 2,550 kile si a mers foarte bine. Mananca bine dar inca se mai trezeste noaptea de vreo 3 ori.
viobregar
Postat pe 20 Februarie 2010 16:42
si baietelul meu la fel este are 1 an si 7 luni si de vreo 3 zile nu mai vrea sa mai manance deloc credeti ca trebuie sa merg cu el la doctor?
melania_vulpe
Postat pe 21 Februarie 2010 11:05
buna melania _vulpe si eu am un baietel de 1 an si 4 luni si am trecut printr-o perioada similara,nu vroia sa pape deloc dar daca ii dadeam biscuiti,pufuleti sau napolitane le manca si asa m-am dus cu el la doctor si mi-a dat vitamine''picovit''se cheama,eu cred ca trebuie sa te duci evident sa vezi ce iti spune.pupici si sanatate.
anaROBERT
Postat pe 21 Februarie 2010 11:07
si bibi a mea are toane la papita dar cred ca atat timp cat ia bine in greutate nu tre sa imi fac prb
cory_emy
Postat pe 18 Martie 2010 20:08
noi acum la 10 luni avem 10500 gr si ne-am nascuT CU 3550 ASA CA SUNTEM IN GRAFICE scuze ptr literele mari dar scriu cu bibi in brate si mai apasa si ea cate o tasta
cory_emy
Postat pe 18 Martie 2010 20:10
office_salinasusesi_ro
Postat pe 20 Martie 2010 08:42
si eu sunt in aceeasi situatie Nu mananca decat lapte praf Mai grav este ca se incearca sa mis e ia copilu legal Imi sa inebunesc
garbo226339
Postat pe 1 Octombrie 2011 15:51
De la: edw, la data 2008-12-16 15:26:03Am un baietel de 3 ani si a inceput sa refuze sa manance ..il intreb ce vrea sa manance ..ii prepar..apoi spune nu vreau ...nu-mi place
..gatesc special pt el ..exact ceea ce stiu ca-i place
..bea lapte cam 3 -4 pahare pe zi , apa , biscuiti..dar mancare ..nu vrea sub nici-o forma
...nu mananca fructe
...ma intreb ...asta poate fi un motiv de ingrijorare
..i-am dat vitamine...nu vad nici-o modificare in a'i creste pofta de mancare
Andreea_Micu_1
Postat pe 6 Mai 2012 12:52
De la: irinuk_kidz, la data 2010-02-18 11:28:50ooooFFF...aseara,i-am pus cereale d-alea pt bebe de 8 luni,cu bucatele...si l-am chemat sa pape...nu a vrut nici sa auda...l-am lasat in pace,nu i-am dat eu,si uite asa s-a culcat cu stomacelul gol... dimineata credeam ca o sa-mi ceara papa...n-ai sa vezi...cand am plecat,mai ca nu vroia sa ma pupe...e suparat pe mine...
am vorbit cu bona...a spus ca a mancat singurel o parte,nu bucatelele ci alea de 4 luni,si o parte i-a dat ea...
Andreea_Micu_1
Postat pe 6 Mai 2012 12:54
Multe lucruri interesante despre mama si copil

http://www.frumoasele.ro/mama-si-copil
garbo_8002
Postat pe 30 Septembrie 2012 19:00
Fetelor si eu am un copil de 1 an si 4 luni, nu prea mananca toata ziua, la fiecare masa mananca cam 2 lingurita de ciobita piure, sau ma rog mancarica care i fac, inca nu am fost la medic de familie ca nu prea am bani, de consultatie la pediatru care costa 80 de ron, dar sunt ingrijoraja, bebe meu inca suge, am incercat sa-l intarc punand o pastila mara pe sfarc, sau ceva rosu sa creada k am buba si a fost in zadar, nu mai stiu ce sa fac, eu am inceput de la 3 luni am inceput sa i dau suc de mere cu lingurita, de pere, dupa la 4 luni si jumate piure de fructe si legume, pana acu a papat bine ce i faceam supa de legume, pui sau peste, dar cam de 2 sapt nu prea vrea sa pape doar 2-3 lingurite la fiecare masa, primul lui dinte i a iesit la 4 luni, acuma are si maselute, ...ce sfat imi dati ce i dau vitamine?
garbo_11769
Postat pe 28 Februarie 2013 02:00
am un baietelde 11 luni si nu prea maninca
Sirbu_Emilian_1
Postat pe 5 August 2013 10:27
Bună ziua. De când a ți postat,băiețelul dvs a început sa mestece ?puteți sa îmi oferiți mai multe detalii. Mă confrunt cu aceeași problemă. Mulțumesc
Cerasela_Cerra_1
Postat pe 22 Iulie 2016 17:38
Cred ca dupa atatia ani ar fi si cazul. Doar n-or merge la scoala cu biberonul ?
Rotty
Postat pe 23 Iulie 2016 10:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
camera copilului 1 De la: tannia81 2 Februarie 2010 15:16
A vorbit și apoi nu a mai zis nimic 5 De la: garbo_471664 16 August 2017 12:44
program bebe de 1 an 51 De la: iulya120787 29 Noiembrie 2017 19:28
Pentru mamicile din Timisoara 3 De la: kidz004872 1 Noiembrie 2009 12:54
Diabet la copil sub 2 ani 5 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 16:31
Setari Cookie-uri