alimentatia la copiii peste un an

buna
duminica si astazi nu a mai cerut bomboane
cred ca a incerca sa vada daca cedez la plansete .......
va multumesc incaodata ca m-ati ''ascultat''
carmenn7
Postat pe 27 Aprilie 2009 22:24
asta asa e,cand ai doi copii e mai greu sa-l opresti pe cel mic sa vrea ce papa si cel mare,eu ma uit la ai mei:alex cand il vede pe silviu [cel mare]ca mananca ceva tremura si da din picioare pana ii da si lui putin pe buze,dar ma gandesc oare cand va fi mai mare ce voi face in aceasta privinta?
silviatatu
Postat pe 28 Aprilie 2009 00:32
pentru mine e clara problema, ca nu mai fac alt copil....
andracalin
Postat pe 28 Aprilie 2009 00:41
buna
da este mai greu cu doi dar si foarte frumos
sa ii vezi cum se iubesc,cum se ajuta si cum isi impart mancarea......
v-ei vedea silvia ce te asteapta cat de curand
pe la 10 luni cea mica se uita la sorioara in castron si imi arata sa ii dau de acolo.......o perioada am pacalito ca ii dau dar nu a tinut mult figura si a trebuit sa schimb meniul celei mari sa poata manca la fel
carmenn7
Postat pe 28 Aprilie 2009 21:41
asa e carmen7 sa-i vezi cum se iubesc cel mare il strange in brate pe alex il pupa iar cel mic il trage de par si-l zomoleste pe fata si par de trebuie sa-l sterg cu ceva ca il uda tot[ii curge f mult din gurita de isi uda toate bluzele pana la piele daca nu ii pun barbita]imi unple inima de bucurie cand ii vaad ca se strang in brate si rad impreuna de parca zici ca se inteleg pe limba lor,sunt tare haiosi!ii iubesc mai mult decat orice dar parca nu as mai face inca unul ca mi-e de ajuns!cu toate ca as vrea din tot sufletul si o fetita
silviatatu
Postat pe 28 Aprilie 2009 22:08

da daaa asa faceau si fetele mele
acum delia o intreaba pe cea mica ''ma iubesti?''
si raspunsul este un DA foarte tare
si eu le iubesc mult mult
dar ma opresc aici
carmenn7
Postat pe 28 Aprilie 2009 22:26
si eu ma opresc aici!sa le lasam loc mamicilor care au numai cate un bebe sau deloc.
silviatatu
Postat pe 28 Aprilie 2009 23:10
si eu am avut multa munca de lamurire in privinta mancarii copilului.Bogdan al meu are 13 luni.inca il mai alaptez.am inceput sa-i dau cereale cu lapte de la 5 luni si ceva pt ca nu se mai satura,apoi dupa 6 luni am inceput cu pireul de verduri.ce vroiam sa spun...stau cu socrii in casa...si bineinteles...ei stiu mai bine...nu va zic...certuri si discutii...ba ca facem experimente pe copil...ba ca e slab copilull...ba ca tin copilul flamand...nu are rost sa mai povestesc..
oricum de fiecare data cand mergeam cu el la cantarit avea f bine pt varsta lui.si sanatos nu mai zic.eu zic ca daca cumperi si o amarta de revista,ai internet la indemana si iti mai zice si dr nu faci asemenea greseli sa dai copilului la 2 luni mancare mai ceva ca la unul de 1 an.
si acum sa trec la subiect
dimineata ii dau tzitzi cand se trezeste,cereale cu lapte,la pranz ciorbe,supa cu galuste din gris,si pireuri de verduri cu carne sau peste(carne de porc nu),pe la 6 dupamasa ii dau fructe cu biscuiti si un iaurt si seara ir pireu de verduri cu carne sau ou,si tzitzi inainte de culcare.mi-a zis dr lui ca ii pot da dupa 1 an linte,si i-am dat si chiar a mancat.mananca si paste.oricum fructele si verdura fac parte din alimentatia lui de baza.
o zi faina
Didis_kidz
Postat pe 30 Aprilie 2009 16:44
poate sunt putin cam.......imi spui si mie ce inseamna '''verduri'''?chiar nu stiu!
silviatatu
Postat pe 30 Aprilie 2009 22:12
verduri=verdeturi
Didis_kidz
Postat pe 30 Aprilie 2009 22:51
ok,mersi!ma gandeam ca e altceva scz
silviatatu
Postat pe 30 Aprilie 2009 22:53
Buna dimineata mamici,

Am si eu o mandrete de fetita de 1 an si o luna. Mananca foarte bine si sanatos, zic eu, adica: dimineata la 6 un biberon de lapte formula, la 10 piure de fructe, la pranz supica si piureut de legume cu carne de pui sau peste, sau ficatel si din cand in cand cu carnita de vita, pe la 6 dupa amiaza ii mai dau iaurt sau mamaliguta cu smantana, orez cu lapte si la culcare un biberon de lapte. Zic eu ca e bine pentru varsta ei. De cateva zile am inceput sa-i dau capsuni. Oare m-am grabit? Nu stiu.
A, si am mai vazut undeva ca pufuletii nu fac bine. Eu am inceput sa-i dau cativa pufuleti sa invete si ea sa duca la gurita singurica si sa muste din ei. Biscuiti am evitat sa-i dau in manuta ca nu avea dintisori, abia acum a iesit al 2 lea. Am gresit?
Cristy_kidz
Postat pe 20 Mai 2009 08:09
pai ce au pufuletii ca doar sunt facuti din malai problema e sa nu fie porumbul modificat genetic ca altceva nuinteleg ce sa aiba iar mamaliga nu tot din malai e facuta????
poti sa-i dai biscuiti pt bebelusi noi mancam de la nestle si sunt ok...se dau de la 10 luni si ii ajuta sa invete sa muste si sa-si dezvolte dentitia oricum sebi la 1 an avea 7 dinti asa ca rodea tot ce prindea acum la 1 an si 2 luni are si prima maseluta si un canin
SEBY1YEAR
Postat pe 10 August 2009 14:51
sunt bunica unui baietel de 1 an si 5 luni
si asi vrea sa va rog sa-mi spuneti
ce fel de cereale dati voi copiilor,in lapte!?
Multumesc pt. eventualele raspunsuri.
gabimaghi
Postat pe 12 August 2009 21:34
noi le folosim pe cele de la Milupa acum sunt cu lapte inclus dar daca nu-i plac poti incerca nestle , humana oricum ceva ce-i place nu are rost sa-l chinui
SEBY1YEAR
Postat pe 15 August 2009 14:23
Salutare bebici si mamici!Luca are 1 an si 5 luni si e un copil f fericit si vesel.Am inceput diversificare de la 4 luni(era hranit cu laptic formula) cu suculet de morcov,mar ....supica de legume...pireuri de legume moi,pana am ajuns la papica solida.Nu i-am pus sare in papica pana la 1 an si nici zahar in ceiut.Tot de la 1 an am trecut pe lapte din comert(la sfatul med)...Puiul meu e foarte bine,acum avem 15 kg si 85 de cm,am fost tot timpul peste medie ca ne-am nascut cu 4,5 kg si 56 cm.Cat despre ce papam acum?Dimineata la 6.30 ,250 ml lapte,dormim pana la 10 apoi papam paine cu unt si dulceata sau miere,sunculita de pui,telemea nesarata cu rosii sau ardei,pate de pui facut in casa,pasta de branzica de vaci cu putina smantana si marar,mai nou i-am dat branza topita si intr-o zi i-am facut omleta sau paine in ou(ultimele doua meniuri doar de sapt trecuta)....Cam asta dimineta,le alternez.Pe la 12 papam un fruct(orice,in functie de sezon).Pe la 14 supica...de obicei supa de-a noastra,daca e fara porc sau afumatura iar felul 2 la fel ce papam noi da fara porc,carnati,sau afumatura...i-am facut chiar varza a la Cluj,da cu pui...in rest spanac,papricas de pui,piure de cartofi cu galbenus de ou,tocanita de cartofi,pilaf...iar carnita pui,ficatel sau peste,vita mai rar.Apoi nani,cand ne trezim iar un fruct si pe la 18-18.30 iaurt simplu cu fulgi de porumb si stafide,sau orez in lapte sau paste cu pesmet,papanasi,iaurt simplu cu fructe si branzica de vaca...La 22 ,250 ml laptic si cam atat.Nu stiu daca e bine sau nu,dar e un copil sanatos si fercit.Sunt cadru medical si chiar daca am citit carti sau m-am informat de pe interet ,Luca nu e un copil crescut strict dupa carte.A mai mancat si un pufulete ,un stikcs ,o praji facuta de buni dar toate astea dupa 1 an-inclusiv mierea si albusul de ou.Nu papam si nici nu vom papa degraba ciocolata,bomboane sau alte dulciuri.Va doresc la toate bebici sanatosi si sa creseti mari!
NICO79
Postat pe 26 Octombrie 2009 14:37
Salut, mamici!Noi avem 1 an si 5 luni,la 1 an si 4 luni am intarcat-o si acum ii dau doar lapte zuzu deoarece laptele de vaca e prea gras ,asa ne-a zis pediatra.Afacut o alergie urata si mi-a interzis sa-i mai dau pufuleti,lapte de vaca ,smantana si orice cu crema.Diversificarea am inceput-o la 6 luni .in tot acest timp i-am dat doar san. menilu nostru este in felul urmator -la 10 ,deoarece la 10 se trezeste ii dau lapte zuzu 250 ml,la 12 biscuiti rasi cu mere si banane ,la ora 14 supica sau ciorbica .pe la 17 cand se trezeste un iaurtel Tnuva cu painica, la 21 mamaliguta cu branzica sau iaurt iar la ora 23 lapte zuzu 250 ml ,deoarece pe la 24 ne culcam.Sanatate multa!
ANGININEL
Postat pe 6 Februarie 2010 16:20
buna angininel.si eu am un baietel care are 1 an si 3 luni iar meniul nostru este in felul urmator dar trebuie sa specific ca noi nu prea bem lapte iar ziua nu avem in meniu asa ceva iar noapte deorece mi se trezeste ii dau cate un biberon intreg de lapte.ne trezim la ora 10 sau 10 jumate si papam o felie de unt cu gem taiata cubulete si inmuiata in ceai de fructe la ora 13 sau 13:30 papam ciorbita sau supita depinde ce fac dar nu lipseste niciodata asa ceva apoi facem nani cand se trezeste papam bicuiti,pufuletii,gogosi ce avem de rontait apoi seara la ora 20:30 sau 21:00 papam ori sarmalute ori pireu de cartofi ori pireu de fructe cu biscuiti ori tocanita deci de precizat ca orice avem de papat orice papa seara iar la 21:30 sau mai degraba 222:00 papam un iaurtel care este ultima masa din zi...si bineinteles papam un fruct pe zi adik na nu unu intreg intre mese ii dau cate jumatate de mar in manuta sau banana sau ce avem daca avem iar noaptea ne mai trezim de 2 ori odata ii dau un biberon de laptic si odata ii du ceai.pupici si sanatate.
anaROBERT
Postat pe 7 Februarie 2010 00:06
aaaaa scuze am uitata de masa de la ora 17:00 in care papa pireu de fructe cu biscuiti sau mar copt cu branzica
anaROBERT
Postat pe 7 Februarie 2010 00:09
Mersi pentru idei de meniu, uneori ma gandesc ce nu am facut de mancare demult, si sa impac pe bebe cu ceea ce are nevoie, am gasit un meniu foarte bogat la NICO79 , fetita mea de 1 an si 9 luni mananca destul de putin si e un pic mofturoasa, nu vrea lapte deloc , in nici o combinatie, nu stiu de unde il simte uneori in mancare, ce fel de branzeturi folositi mamici? Din branzica de vaca gustam doar 2 lingurite si aceea ascunsa printre restul de alimente pe care le punem dimineata pe paine.
AdinaB
Postat pe 7 Februarie 2010 08:36
ou seara????
dana_silviu2008
Postat pe 7 Februarie 2010 09:13
dana_silviu2008 indiferent de varsta bebelului EXCLUS OUL este evident oul este un aliment foarte gras cre evident nu se da copilului pana la o anumita varsta decat galbenusul in cantitati mici iar seara iti cade greu la stomac si la ficat tie ca om mare dapai la mititel.pupici.
anaROBERT
Postat pe 8 Februarie 2010 00:27
adinab nu am ce sa iti spun despre branzica incearca toate variantele posibile de la fagaras,telemeaua branzica facuta de tine in casa din lapte si lamaie sau din vestitele pastilute de calciu la capitolul branzica si noi stam prost foarte putina in marul copt in rest rar il pacalesc sa muste o gurita din telemeaua de oaie.pupici
anaROBERT
Postat pe 8 Februarie 2010 00:29
Buna ,anarobert.Totusi ar trebui sa bea lapte ,are nevoie de cel putin 500ml.Iar in ce priveste oul eu i-am dat doar galbenus pana la un an si dupa un an i-am dat si albus fiert.Pana acum o luna ii dadeam si eu pufuleti dar de cand mi-a interzis pediatra nu-i mai dau iar acum imi mananca si supa si ciorbaMentionez ca pufuleti i-am dat foarte tarziu pe la un an iar ciocolata deloc
.Sanatate multa!
ANGININEL
Postat pe 8 Februarie 2010 15:17
de ce ti-a interzis pufuletii?
SEBY1YEAR
Postat pe 8 Februarie 2010 15:22
Si eu am intrebat pediatra despre pufuleti, zicea ca ramane in instalatiile in care se produc pufuletii uleiurile si astfel produsele componente nu sunt proaspete ci rancede. Asta a fost explicatia pe care mi-a dat-o. Zicea sa ii dau grisine sau covrigei.
Cat despre branza, cea calcica sau cu lamaie , o miroase si o refuza categoric. La fel face si cu laptele. Nu stiu ce senzatie ii creaza mirosul lor dar daca nu-i place cum miroase nu gusta in ruptul capului. Mie mirosul acestora imi face placere si pofta de mancare, oricum tot eu ramane sa le infulec.
Despre lapte, pediatrii mi-au zis sa nu imi fac griji, intrucat nu acesta este furnizorul principal de Calciu pentru crestere, ci sa-i dau BRANZA cat mai multa, aici e depozitul de Ca . Dar sa suplimentez astfel lichidele, ceea ce la noi e o problema.
Despre ou, mi s-a spus ca la aceasta varsta poate papa aproape 1 ou zilnic daca copilul e mofturos si nu are o alimntatie variata.
AdinaB
Postat pe 9 Februarie 2010 00:25
buna fetelor,angininel stiu ca ai perfecta dreptate in ceea ce priveste laptele dar atata timp cat nu il vrea ce ii pot face sa il dau fortat sa vomite sau sa nu mai vrea deloc nu nu am ce face am consultat si un specialist mi-a spus ca poate fi o perioada de a lui sa mai astept si in nici un caz sa nu il dau fortat.iar cu pufuletii si eu am inceput sa ii dau pufuleti de la 11 luni dar la fel am intrebat pediatra daca pot si mi-a spus da bineinteles chiar.ii pot da pufuletii ce e drept nu in fiecare zi dar ii pot da nu au continut ridicat de ulei iar despre coloranti poate fi vorba dar difera de la pufuleti la pufuleti.pupici
anaROBERT
Postat pe 9 Februarie 2010 01:34
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 18 Martie 2010 09:50
buna am o fetita de 1an si 3 luni si nu stiu ce sa i mai dau sa manance dimineata nu mai vrea nici cereale si nici piure ul de ructe nu il mai mananca.sfatuitima si pe mine.ms
garbo257577
Postat pe 30 Decembrie 2011 20:05
Buna.Am si eu o fetita de 1 an si 2 sapt si a avut si ea perioade in care dimineata nu vroia sa vada nici cereale,nici macar un fruct gol,nici o combinatie gen suc de fructe cu cereale,absolut nimic.Si totusi nu a putut rezista unui iaurt simplu-tin sa mentionez,nu a mancat pana acum danonino sau mai stiu eu ce nebunii.Nu mananca decat iaurt natural Danone sau Cremoso cel clasic asa acrisor si indulcit doar de mine adica,jumatate de putina banana si/sau niste suc de portocala sau/si mar ras,e suficient.Daca ii invatati sa manance corect si fara sa fie indulcite,nu o sa fie probleme.Daca refuza,ideea e sa nu renuntati voi ca mame,stiu care renunta din comoditate.Si legat de alimentatie ca pofteste,la mine in casa nu se gateste porc de exemplu si de obicei fata mea mananca ce mananc si eu:mancarica de legume,fierte foarte bine(nu pasate pt ca are deja 5 dintisori,asa au iesit si vor mai iesi si alti fara dureri si crize,prin stimularea gingiilor),supe de pui,ciorbite de legume,pilaf si cu doar un praf de sare facute.Eu una nu mananc prajeli,carne de pui daca pragatesc o fierb,iar pestele fript nu prajit.In cazul nostru nu e deloc pretentioasa la mancare,mananca orice eu aleg sa ii dau..Ttot ce am aplicat nu sunt dupa sfatul medicului sau un teanc de carti,sunt lucruri citite da,idei furate si adaptate pe fata mea.Succes mamicilor!
AliceIoana
Postat pe 8 Ianuarie 2012 13:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cine cauta bona pentru vacanta?????? 5 De la: Sonia 29 Iulie 2009 11:02
caut bona 39 De la: office_salinasusesi_ro 12 Aprilie 2010 22:27
copil in adoptie 1 De la: kidz006573 27 Ianuarie 2010 20:43
intoleranta la lactoza si proteina din lapte 31 De la: Moni_M 28 Februarie 2010 15:24
donatori de sange 1 De la: ruschita 28 Ianuarie 2009 09:01
Setari Cookie-uri