Ajutor pentru copiii nimanui

Ei sunt prea mici ca sa poata striga,dar noi ,cei care vedem conditiile in care copiii sunt tratati avem glas si putem inalta un strigat de ajutor in numele lor.
In Sectia Pediatrie I a Spitalului Judetean Buzau sunt conditii greu de exprimat in cuvinte.Lipsurile cu care se confrunta sectia nu gasesc ecou si rezolvare nicaieri.Copiii internati in sectie sunt ingrijiti in conditii care ne amintesc de razboi:faianta de pe pereti este cazuta in multe lociri;peretii exteriori sunt plini de mucegai si egrasie;cand este oprita caldura,saloanele copiilor sunt incalzite cu un radiator - un radiator la 10 saloane( 20 de camere);camera de reanimare numita izolator arata ca o temnita,singurul aparat de monitorizare a functiilor vitale nu functioneaza(asistentele numara bataile inimi cu ochii pe ceas,ca in vremea razboiului)..dar cuvintele nu sunt suficient de cuprinzatoare ca sa descrie starea sectiei ,puteti vedea pozele facute acolo:

http://citadelaalbastra.hi5.com

Asociatia Umanitara Citadela Albastra prin programul "De la suflete mari,pentru suflete mici"si-a propus sa schimbe situatia de dragul micilor pacienti (cu varste cuprinse intre 0 si 2 ani)care merita sa fie tratati si vindecati in conditii decente indiferent daca provin din familii fara posibilitati materiale sau din casele de copii.Fiindca in aceasta sectie nu veti gasi alta categorie de copii( parintii care au posibilitatea de a-si trata copiii in alt spital sub nici-o forma nu ii interneaza aici).
Dar pentru noi toti copiii sunt egali si ar trebui sa beneficieze de sansa de a creste sanatosi.
Stim ca ceea ce ne-am propus este greu de realizat,dar cineva trebuie sa le intinda si lor o mana de ajutor.Noi facem tot ce putem,dar singuri nu vom reusi.Speram ca stigatul lor de ajutor sa ajuga la inimile voastre si impreuna sa schimbam ceva in bine,de dragul tuturor copiilor care se vor interna aici.
Astazi s-au terminat de pregatit planurile pentru renovarea saloanelor de reanimare ale Sectiei Pediatrie I.
Lucrarile care trebuiesc efectuate sunt urmatoarele:
-curatarea peretilor de resturi de faianta si de vopsea
-indreptarea peretilor,izolarea lor(unde este cazul),tratarea cu solutie anti-egrasie
-vopsirea cu vopsea lavabila
-inlocuirea peretilor de separatie ,a geamurilor si a usilor dintre cele 2 camere ale salonului ,precum si dintre camere si camera pentru infasat , cu altele cu tamplarie tip termopan
-inlocuirea cablurilor electrice,a prizelor si intrerupatoarelor
-amplasarea corpurilor noi de iluminat
-montarea aerului conditionat
-montarea pe pardoseala a linoleumului de trafic

Ne dorim ca in urma renovarii sa se schimbe complet aspectul saloanelor.Peretii vor fi vopsiti cu culori vii si vor fi ornamentati cu figurine reprezentand personaje din desene animate.La geamuri vor fi perdelute cu modele pentru copii si draperii care sa se poata trage atunci cand bate soarele direct in geamuri.Tot mobilierul va fi nou.Fiecare salon are cate 2 camere (cu cate 3 paturi fiecare,o masa si 1-2 scaune) si o camera pentru infasat (cu masa pentru infasat,dulap pentru medicamente si chiuveta in care sa imbaiaza copiii).Deasupra fiecarui pat se monteaza o sursa de lumina si una generala in tavan(deci in total 7 surse individuale si 3 surse generale)
Paturile(noi) vor avea saltele noi si cate 3 seturi de lenjerii de pat noi.Pentru sala de infasat vom achizitiona o masa de infasat noua,cu o saltea noua ,un dulap pentru medicamente,baterie noua pentru chiuveta,cos de gunoi,galeata pentru scutecele murdare.Totodata,la inaugurarea salonului vom amplasa in cele 2 camere cate un radiator electric,pentru ca micutii pacienti sa nu mai sufere de frig cand este oprita caldura.
Acestea sunt planurile noastre,dar pentru a le putea realiza avem mare nevoie de ajutor.
Suma aproximativa necesara renovarii unui salon de reanimare este de 20.000 lei(incare sunt incluse atat materialele ,mana de lucru,cat si mobilierul).Suma poate varia in functie de pretul materialelor din momentul achizitionarii lor,a manoperei,etc.In cazul in care suma pe care o vom folosi la renovarea unui salon va fi mai mica decat suma aproximata,restul banilor vor fi folositi pentru cel de-al doilea salon.Saloanele vor intra in renovare pe rand,pe masura ce se vor strange sumele necesare.Nu dorim sa facem lucrari de mantuiala si nici sa cumparam produse de o calitate indoielnica .Vrem ca ceea ce vom face sa dureze cat mai mult.
Speram ca cu ajutorul oamenilor cu suflet,sa putem renova aceste saloane cat mai curand,pentru ca cei mici sa se bucure de conditii mai bune de tratament.
Sunt binevenite atat ajutoarele financiare,cat si cele materiale.Mai jos voi expune lista necesitatilor intocmita cu personalul medical al sectiei.
Relatii despre activitatea asociatiei se pot lua si de la Seful Sectiei de Pediatrie,Dr.Patrascu Alexandru,sau de la Asistenta Sefa a Sectiei Pediatrie I,Dna.Panaete Maria,apeland direct centrala Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.
Pentru toti cei care vor mai multe informatii despre asociatie si activitatea acesteia, sau care pot intinde o mana de ajutor,datele asociatiei sunt urmatoarele:

Asociatia Umanitara Citadela Albastra
Buzau , CIF:25819877
Tel:0338.110.628; fax:0338.112.012 :mobil:0722.702.760
Cont lei:RO55 BUCU 3310 7368 2511 RO01
Cont euro:Ro12 BUCU 3310 7368 2511 EU01
Deschise la Alpha Bank Sucursala Buzau


Lista de necesitati:

Produse sanitare:
nebulizatoare
aparate tensiune
lampa ultraviolete
stative perfuzie
barbotoare oxifematoase
termometre
biberoane cu cate 2 tetine
izolete (corturi cefalice - erau necesare 10 bucati , dar am donat noi 5 bucati)
pampers - diverse marimi
branule:22G albastre si 24G galbene
ace mana 18G
leucoplast
fese 10cm/10cm
comprese 40cm/40cm
seringi:2cc,5cc,10cc,20cc
sampon pentru baie copii
servetele umede
betisoare urechi

PRODUSE ALIMENTARE
lapte praf (consum mediu 2-3 kg/zi)
orez ( in medie 2 kg/zi)
zahar (in medie 2 kg/zi)
menta pentru ceai
morcovi
cartofi
NAN fara lactoza(se da copiilor cu probleme de digestie,dar spitalul nu achizitioneaza,ci numai din donatii)

PRODUSE TEXTILE
cearceafuri pat si plic
fete de perna
scutece din finet
paturele pentru sugari
prosoape
caciulite,pantaloni,sosetute,bluzite,pijamale,etc

PRODUSE DIVERSE
aparate aer conditionat
dulap penrtu medicamente
cuptor cu microunde
radiatoare sau calorifere electrice
saltele pentru masa de infasat
cantar pentru copii
cantar pentru bucatarie


PRODUSE MENAJ ( conform normelor europene produsele de menaj trebuie sa fie din inox)
cani si castronele,farfurii mici
cratiti si oale cu capac
polonic,tel,masuri gradate,spumiera,lingurite
robot de bucatarie pentru maruntit carne si legume
termometru pentru camera
tavi pentru transportat biberoane
carucior pentru tratamente
cosuri pentru gunoi
galeti din plastic
carucior pentru transportat lenjerii curate/murdare
furtun pentru oxigen
detergenti si bureti
cantar electronic

Lista este asa cum am intocmit-o impreuna cu personalul medical al sectiei.

Deschideti-va inima pentru toti copiii bolnavi!
Ajutati-ne ca sa ii putem ajuta!
Numai impreuna vom reusi!
ade_
Postat pe 27 Septembrie 2009 09:31
In data de 01.10.2009,am primit de la o mamica sufletista urmatoarele: 500 seringi 5 ml , 500 seringi 10 ml , 100 branule 22G albastre , 220 fiole gentamicina injectabila , 1 termometru , 1 biberon , 11 paturi , 1 prosop pentru baie si hainute pentru sugari.
In data de 02.10.2009 am primit de la o alta mamica o multime de hainute pentru sugari.Pe cele pentru interior le-am donat impreuna cu medicamentele de la prima mamica , la spital.Hainutele pentru exterior le-am donat unei mamici de gemeni care era internata cu ambii copii,unul dintre ei fiind la Terapie Intensiva ( cu probleme grave).
Tot pe 01 oct am primit suma de 1000 lei donata de un suflet mare din Bucuresti in contul asociatiei.
Mii de multumiri.
Cu drag,Ade
ade_
Postat pe 4 Octombrie 2009 23:09
Are cineva o masa pentru infasat?
Avem nevoie urgent si de calorifere sau radiatoare electrice.Noaptea este destul de frig si nu a fost pornita caldura in spital.Sectia are 1 calorifer la 10 saloane cu cate 2 camere fiecare.Sa nu ii mai lasam sa sufere de frig!
Numai impreuna putem schimba ceva.
ade_
Postat pe 5 Octombrie 2009 22:40
Am primit aprobare de la Primaria Buzau .Putem instala o urna pentru donatii in caseria Directiei Taxe si Impozite din cadrul Primariei Buzau din 15.10.2009 timp de 6 luni.
Am primit azi raspuns si de la Winmarkt SA si ne lasa sa tinem urna din magazinul din Buzau in continuare,pana la 01.01.2010 si au promis ca se uita pe lista magazinelor lor ca sa vada daca ne mai lasa sa amplasam undeva(eu sper ca da).
Si am nevoie de niste sfaturi:
Am luat in administrare spatiul de joaca din Victoria Shoppig Mall din Rm.Sarat.Firma care are in proprietate magazinul ne-a dat jucariile(topogan cu bile,o casuta,mese,scaune,mocheta,etc).Parintii mei platesc utilitatile (120 euro/luna + TVA).Pentru spatiu nu platim chirie magazinului cu conditia sa avem om care sa se ocupe de spatiu si sa organizam minim 4 evenimente /luna.
Speram sa facem din acest loc de joaca un loc de unde sa facem si mai cunoscut proiectul nostru si sa strangem fonduri si donatii.
Pe data de 15 oct. trebuie sa deschidem locul de joaca.Am nevoie de idei de concursuri si alte activitati pentru copii mici.
Oare daca organizam vizionari de filme pentru copii o sa fie interesati cei mici?Dar de pictat pe fata?
Ajutati-ma cu idei,va rog.
[flo]
ade_
Postat pe 7 Octombrie 2009 22:49
Azi am dat ultimele detalii pentru site.In cateva zile va fi postat.
Curand vom avea si cont de paypal.
ade_
Postat pe 13 Octombrie 2009 23:27
De maine se poate accesa site-ul asociatiei:
www.citadelaalbastra.ro
S-au mai adaugat poze si pe hi5,de la donatia de azi.Puteti vedea si un bebelus conectat la perfuzie si care se bucura de caldura unui radiator intr-un salon plin de egrasie.Cred ca e o poza graitoare si revoltatoare.
Prin munca neobosita a unei voluntare,in numarul din data de 28 oct va aparea un articol despre programul asiciatiei in revista Lumea Femeilor si un alt articol in revista Ioana(nu stiu inca in ce data).
Ce parere aveti daca am angaja casieri-colectori ca sa stranga donatii pe baza de chitanta de la populatie ? Stiu ca este cam riscant fiindca nu sti pe cine angajezi si pot fi persoane profitoare care sa ia bani fara chitante sau sa faca cine stie ce lucruri nelalocul lor.Totodata angajarea casierilor ar grabi strangerea banilor pentru renovare,dar este si riscant atat fiindca putem ajunge pe la Politie sa dam cu subsemnatul cat si fiindca riscam sa se scrie prin ziare despre noi cine stie ce ( daca angajatii fac prostii).
Nu stiu cum ar fi mai bine sa fac.
S-a lovit cineva de o situatie asemanatoare?
Astept sugestii
Cu drag,Ade
ade_
Postat pe 16 Octombrie 2009 22:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum ne educam copiii??? 29 De la: chanty 26 Iulie 2011 14:43
Fimoza congenitala - operatie sau tratament 30 De la: anaROBERT 30 Martie 2010 03:14
infectii ale pleoapelor....salazioane 5 De la: pinicuta 14 Februarie 2010 15:17
Despre administrare calciu la bebelusi 3 De la: garbo_485268 6 Mai 2018 10:07
indemnizatia 101 De la: garbo185246 5 Februarie 2011 10:22
Setari Cookie-uri