Astmul bronsic la micutii nostri

Crizele de astm bronsic se confunda usor cu racelile obisnuite

Zanica mea are astm bronsic si este indus viral, adica la orice raceala i se poate declansa si o criza de astm. Am trecut prin clipe destul de dificile cu ea mai ales la inceput cand nu stiam ce trebuie sa-i fac si cand nu puteam sa recunosc o criza de astm . Acum m-am acomodat cu ideea si nu ma mai sperii ca la inceput. De la varsta de 4 luni ia Singulair, o pastiluta mica roza pe care trebuie sa o mestece in fiecare zi.

Este nasol faptul ca o criza de astm bronsic se confunda foarte usor cu o simpla raceala. Cand a facut prima criza puternica, la varsta de 4 luni, m-am internat cu ea in spital.Doua luni de zile zanica mea a harit(a avut respiratie zgomotoasa-se numeste weeasing reculent) in continuu. Medicii i-au schimbat fel si fel de tratamente, mi-au intoxicat-o cu injectii si antibiotice si degeaba, nu au avut ce sa-i faca. Am iesit cu ea din spital mai bolnava decat am internat-o. Prostia a fost ca ei mi-o tratau pt raceala si ea era de fapt in criza de astm bronsic.

Norocul meu mare avea sa vina de la medicul de familie, o doctora etrem de priceputa pe care asi recomanda-o cu toata increderea la oricine. Dansa imi spusese de mult ca Sara este suspecta de astm bronsic dar ea nu avea competenta de a-mi pune acest diagnostic in scris. M-a indrumat sa merg la un specialist care sa-mi dea o scrisoare medicala pe baza careia dansa sa-mi poata prescrie Singulair-ul.

Cand am fost internata am sunat-o sa o pun la curent cu evolutia starii de sanatate a Sarei. Ea a fost cea care mi-a sugerat sa merg la Alergologie, ca tot eram in spital si sa incerc sa fac rost de scrisoarea medicala, iar apoi sa ma externez cu fata pe semnatura. Asa am si facut.

Cu timpul doar Singulair-ul, nu mai era suficient pentru zanica mea. Crizele erau tot mai dese iar doctorii de la spital decate ori mergeam cu Sara imi spuneau ca este racita. Asa a trecut un an de zile in care fata mea a facut nenumarate crize fara ca eu sa o tratez corespunzator. Chiar ajunsesem sa cred si eu fata nu are nimic. Si va dati seama ca imi convenea sa cred ca Sara nu are astm si ca sunt doar raceli pana cand mi-a facut a doua criza puternica.

O aveam racita, de fapt asa credeam eu ca e racita.Cu o noapte inainte sa ma internez pt a doua oara cu ea in spital, am pazit-o minut cu minut pt ca o vedeam ca nu putea sa respire. Eu ma gandeam ca este infundata la nasuc din cauza racelii. Am avut noroc tot cu draguta doctora de familie care mi-a spus ca este in criza de astm bronsic si mi-a dat trimitere la spital chiar cu acest diagnostic.Mi-a explicat ca Sara are insuficienta respiratorie si ca nu i se mai oxigeneaza creierul asa cum trebuie. Din aceasta cauza zanica mea, saracuta de ea, nu mai putea nici sa stea in fundulet, nici sa vorbeasca, nici sa ridice o manuta...... . Zacea pur si simplu.

Dumnezeu a facut ca de data aceasta sa dau peste un specialist, doctora la care am fost internata, care mi-a explicat totul despre astmul bronsic. Mi-a cerut sa-i spun toata evolutia sanatatii Sarei din momentul in care am nascut-o si pana in momentul internarii.

A ramas foarte surprinsa cand a realizat ca un an de zile nici un medic de care am dat la urgente de cate ori am venit cu fata nu a luat in serios boala fetii si nu au putut identifica o criza de astm bronsic. Dansa mi-a explicat ca aceste crize se confunda foarte usor cu racelile si ca in loc de antibioticele pe care ei i le prescriau pt raceala ar fi trebuit sa i se aplice un tratament adecvat cu bronhodilatatoare care sa o ajute sa respire si poate nu s-ar mai fi ajuns atat de departe. Tot dansa mi-a explicat ca doar Singulair-ul pentru Sara nu este suficient( nu face fata) si ca mai este nevoie si de Zyrtec iar in situatie de criza puternica cum era zanica mea atunci de Ventolin aplicat prin Babyhaler (un aparat in care se introduce Ventolin sprey). In cazul in care nici Zyrtec-ul nu ar fi dat rezultate ar fi fost nevoie de ceva suplimentar administrat prin Babyhaler.

Acum este prea mica dar cand o sa faca zanica mea 3 anisori o sa-i pot face niste teste de specialitate prin care sa aflu cu exactitate ce fel de astm are, la ce este alergica si multe altele. Este bine ca e mica si ca o pot trata. Era mult mai dificil daca aceasta boala i se declansa mai tarziu. Este adevarat ca astmul bronsic se face dar se transmite si genetic ca si predispozitie, iar bunica paterna are astm bronsic. Oricum efecte cu adevarat ale tratamentului o sa se observe abia dupa implinirea varstei de 5 anisori. Pana atunci trebuie s-o duc asa. Dar cand e vorba de zanica mea scumpa si draga nimic nu e greu.

La sugestia doamnei doctor, la care am fost internata cu a doua criza puternica a Sarei, trebuie sa tin o agenda zilnica in care sa consemnez (in fiecare zi) evolutia starii de sanatate a zanicii mele, iar la fiecare control trebuie sa ma prezint cu aceasta agenda pt a putea monitoriza cat mai precis evolutia bolii si felul in care Sara raspunde la tratament.

ATENTIE!!! Aceasta doamna doctor le explica la mamici ca trebuie sa fie foarte atente. La a treia raceala care se manifesta cu weeasing ( adica acea respiratie zgomotoasa, acel harait al copilului) trebuie facute investigatii si administrat Singulair.
luiza_sara
Postat pe 28 Iulie 2008 12:25
Sunt convinsa ca nu sunt singura care ma aflu in situatia aceasta. M-asi bucura enorm daca si alte mamici si-ar impartasii trairile vis-a-vis de aceasta boala, mai ales daca ati putea recomanda poate anumite scheme de medicamentatie sau centre de tratare ale astmului bronsic.

Anul trecut in vara am fost cu zanica mea la mare si i-am facut aerosoli 10 zile. Mergeam cu ea pe malul marii de dimineata de la ora 8.00 pana la ora 10.30, iar dupa amiaza de la ora 17.00 cat puteam sa stam de mult. Rezultatele au fost de-a dreptul incredibile: trei luni de zile nu a mai avut nimic zanica mea, nici o raceala ,nici un stranut, absolut nimic. Stiu ca nu este bine dar din pacate anul acesta nu mai avem cum sa ajungem la mare, dar am promis si sper sa reusesc sa ma tin de promisiune ca incepand de la anul in fiecare vara vom merge cu ea la mare.

Anul acesta in schimb am dus-o la Govora. Pana vinerea trecuta Sara a urmat un tratament de 10 zile la Govora, o statiune renumita pentru tratarea astmului bronsic. A facut cate trei proceduri pe zi. De vineri de cand a terminat tratamentul este infundata la nasuc, respira numai pe gurita si ii curge un lichid curat, transparent din nasuc. Nu stiu inca ce poate fi. Este oare un efect al tratamentului prin care elimina secretiile sau din nou a facut alergie la ceva? Rosu in gat nu are sigur pt ca am controlat-o.
luiza_sara
Postat pe 28 Iulie 2008 12:54
Draga Luiza_Sara te inteleg foarte bine prin ce ai trecut pentru ca si eu am un baietel de 9 ani care din cauza tratamentelor repetate de "raceala" a ajuns sa poarte ochelari.
De la 2 luni am avut probleme cu acea respiratie suieratoare si tuse interminabile dar............de unde sa stiu despre ce e vorba?
Abia acum vreun an si jumate s-a presupus ca este suferind de astm; el nu imi facea crizele asa de urate adica nu se manifesta asa cum spui tu , cu senzatii de alea de a nu mai putea respira, formele de manifestare a astmului sunt nenumarate ;Intr-un final am ajuns cu el la o doctorita pediatra specialista in pneumoftiziologie(parca asa e corect, nu?), cu branula pe mana si cu antibiotic destul de puternic;
mi-a recomndat imediat sa scot branula, l-a pus la un test si mi-a spus ca nu este foarte grav;mi-a dat Singulair, ventolin ,exact asa cum spui si tu, cu inhalant, ets si in plus sa -i dau Bronhovaxon 10 zile pe luna timp de trei luni (cel mai indicat SEPT, OCT, NOV si MARTIE,APR, MAI) ;Bronhovaxonul e un fel de imunostimultaor care te rog sa ma crezi ca a facut minuni, iti recomand din tot sufletul si ai sa vezi rezultatele; din acel moment nu am mai avut probleme cu el, nici macar o racela simpla, dar fiindca totul a mers bine nu i-am mai dat bronhovaxonul la timp si drept urmare in mai anul asta a facut o forma urata rau de tot , cu tuse de te speriai daca il auzeai, si bineneiteles a urmat o noua internare la spital; la internari auzind ca este in tratament cu Singulair l-a internat pe sectia de respiratorii unde este o doctorita alergolog normal ; acolo, rau si rau, tot mai rau pana si-a dat seama ca avea o perna din puf ceea ce ii provoca si mai rau tusea si starea de rau (acasa am schimbta totul de la perna la ...covor) ;i-a facut testul de alergie si este alergic la praf cel mai tare, mucegai si polen. I-a schimbat singulairul cu Seretide , mi-a spus ca Singulairul e cel mai slab si ca seretide are o actiune mai puternica si sa-i l dau macar pana il pun pe picioare;
In septembrie am fost cu el la control, i-a facut iar testul de spirometrie si a zis ca asa cum este e f. bine si ca ar putea merge iar pe singulairdar ca........oricand poate face iar o criza ; deci...trebuie urmarit, si la cel mai mic semn Ventolin puf, etc stii si tu f. bine.; eu am inceput sa-i dau iar Bronhovaxon din iulie si pana acum e f. bine, au fost multi copii bolnavi in clasa lui du raceli de alea urate dar el a trecut bine, nu s-a imbolnavit.
Asta e povestea mea, dar de la 2 luni ma tot chinui si eu cu racelile astea care de fapt sunt o forma de astm mai usoara desi e groaznic sa-l vezi toata ziua scarpinandu-se la nas sau la ochi (si eu il tratam de viermisori!) atunci cand conditiile sunt prielnice :praf,polen mucegai; si cata lupta ducem cu praful!
Am auzit ca in Bucuresti s-a deschis o salina artificiala f. buna pentru tratarea astmului sau ca in Voluntari exista o fam. de medici se numesc CHirila si trateaza cu succes mai ales la copii cauzele astmului. o sa ma interesez mai mult si eventual mai vorbim, daca afli tu ceva intre timp spune-mi si mie
Sa auzim de bine si mai ales multa sanatate!
Nelafilip
Postat pe 14 Noiembrie 2008 14:20
Draga Nelafilip imi pare nespus de rau pt micutul tau. Este groaznic sa vezi asa un sufletel mic cum sufera si sa stii ca nu poti face nimic decat sa-i ameliorezi un pic starea de rau dar nu si sa-l vindeci definitiv.
Spuneai ceva de un tratament la salina... Eu am fost cu Sara la Govora si mi-a intrat in criza. Pt 10 zile de tratament am tras 17 zile de criza cu ea. A fost groaznic.
La o luna dupa aceasta criza mi-a intrat din nou intr-o alta criza dupa care si-a revenit 2 zile si din nou a facut criza. Atunci doctora noastra ne-a schimbat tratamentul. Ne-a introdus Flixotide spray trei luni de zile zi de zi (adica pe toata perioada rece). . Prima luna cate doua pufuri de 2 ori pe zi, a doua luna cate un puff de doua ori pe zi si a treia luna cate un puff o data pe zi. Acest tratament chiar a dat roade. Suntem la a doua luna de tratament si Sara a mea se simte nemaipomenit de bine inca de la inceputul tatamentului : nu mi-a mai facut nici o alergie si nici nu mi-a racit de atunci.
Tratamentele la Govora sau la salina sunt cu dus si intors. Sunt copii care intradevar si-au revenit dupa asemenea tratamente. Sunt unii care chiar nu au mai avut probleme toata viata dar sunt si altii cum este si cazul Zanicii mele carora aceste tratamente nu le priesc. De ce? Pt ca este evident ca un coplil care este alergic la abur si umezeala nu are ce cauta intr-un asemenea loc. La Govora principala procedura se desfasoara intr-o camera mare de abur....
Trebuia sa incerc si Govora pt ca nu asi fi putut sa am liniste stiind ca este un tratament pe care nu l-am incercat. Pediatra noastra ne-a spus de la bun inceput sa ne asteptam la aceasta alternativa. Deasemenea ne-a spus ca singurii aerosoli naturali care nu fac rau nimanui si care garantat au efecte benefice sunt cei de la mare. Asa ca incepand cu vara viitoare mi-am luat angajament fata de scumpa mea Sara ca o voi duce an de an la mare. Anul acesta am lasat marea pt Govora si am gresit...
.
luiza_sara
Postat pe 17 Noiembrie 2008 09:39
imi pare tare rau pentru puiutii vostrii ca trebuie sa sufere asa
Am si eu o fetita de 8 luni si de vreo 3 saptamani tot ii curge nasucul,nu face febra nu se simte rau doar ca ii curg mucisori. Prima saptamana am facut tratament cu Panadol baby de 3 ori pe zi,in a doua saptamana am folosit doar un spray nazal,iar in a treia saptamana i-am dat antibiotic Augmenin si Nurofen,insa nici dupa acest tratament nasucul nu a incetat sa curga.
Credeti ca fata mea ar putea suferii de vreo frma de astm?
circiualinaioana77
Postat pe 1 Decembrie 2008 21:07
Draga Alina
Ceea ce descri tu ar putea sa fie o rinita alergica. Trebuie sa consulti un medic de specialitate. Daca are rinita alergica nu-i va trece cu antibiotice.
Succes si sanatate multa!
Va pupam!
luiza_sara
Postat pe 4 Decembrie 2008 08:38
astmul bronsic are intotdeauna o cauza, poate fi ereditar, provocat de mucegaiul de pe pereti, alergii.am o fetita de 8 ani acum, iar de la 2ani a fost diagnosticata cu astm bronsic cauzat de amigdalite dar si de mucegaiul care era in pereti, dar nu se vedea , ne-am mutat de acolo, iar rezultatul dupa ce ne-am mutat a fost ca fetita mea in 5 luni nu mai avea nevoie de tratament cu sprayri ;flixotide ptr mentinere si ipravent un bronhodilatator ptr copii,acum e un copil normal, alearga, face sport si nu mai face crize astmatice.Am avut ptr ea si un aparat salin pe care il puneamin camera ei atunci cind dormea dupaamiza
apostolstela
Postat pe 12 Decembrie 2008 19:20
Asa este trebuie sa existe o cauza pt astmul bronsic. Bunica paterna a Sarei are astm bronsic iar ea a mostenit predispozitia. In plus eu, mama ei am dermatita de contact si fac alergie la praful de casa si la cel de zugraveala si este foarte probabil sa fi mostenit si de la mine. Oricum de declansat i s-a declansat de la mucegaiul de pe pereti si la fel am procedat si noi ca si "apostolstela", ne-am mutat.
Diferenta se observa intradevar dar crize tot mai face.
Sara va face 3 anisori pe 30.12.2008 ceea ce inseamna ca la anul ii voi putea face si eu acele teste care sa-mi spuna ce fel de astm are si care sunt produsele/lucrurile la care face alergie. Pana acum nu am putut sa-i fac nici un fel de test pt ca nu i-a permis varsta.
Multa sanatate tuturor!
luiza_sara
Postat pe 15 Decembrie 2008 13:54
va fi bine, dar incearca sa-i cumperi si un aparat salin, si izoleaza peretii camerei unde doarme fetita si va fi ok
apostolstela
Postat pe 17 Decembrie 2008 19:12
Multumesc Apostolstela pentru sfat dar nu stiu ce sa zic de aparatul acela salin. Adevarul este ca nu stiu cum functioneaza si ce efecte ar putea avea asupra Sarei dar am sa ma interesez.
Eu am fost cu fata la tratament la Govora si nu i-a facut bine tratamentul. Pentru 10 zile de tratament am tras cam 17 zile dupa, in sensul ca in cea de-a 10 zi Sara mi-a intratr-o criza destul de puternica, apoi a facut si complicatii, iar dupa ce in sfarsit reusisem sa o scot din criza mi-a facut-o pe a doua iar la 2 zile dupa a intrat in a treia criza. A fost groaznic! Nici nu vreau sa-mi mai amintesc.
Din aceste considerente imi este teama sa incerc aparatul salin dar am sa vorbesc cu pediatra Sarei sa vad ce ma sfatuieste. Dr. pediatru mi-a atras atentia si cu Govora care este pana la urma centru de tratament pentru asemenea boli si a avut dreptate. Nu toti copiii raspund pozitiv la acelasi tip de tratament.
Inca odata multumesc din suflet si va urez la toate Sarbatori fericite!
luiza_sara
Postat pe 23 Decembrie 2008 09:01
Am citit despre astmul bronsic la copii vostri. Si baiatul meu are (7 ani) , e diagnisticat de tresfert de an. Inainte avea bronsita astmatiforma , dar a evoluat negativ. Acum e bine, ia si el Singulair, crize a mai facut , dar mai rar. El a facut test de alergie si are la acarieni (praf de casa ) si la par de pisica (noi aveam pisica, dar acum am scos-o in curte.Asta e. S-a invatat.) De mutat nu poate fi vorba, caci avem casa si nu o las pt apartament. Am luat aparat salin, citeam ca nu stiti cum functioneaza, ce face . Sa stiti ca noi il avem de peste un an, si e fain.Se simte in aer ceva diferit decat in celelalte camere, un iz de sare, si aerul e ionizat.Se vindeca multe tipuri de boli respiratorii, inclusiv sforaitul (pt cine are asa ceva) , e bun si pt respiratia suieratoare ( cu wheezing) pe care o au copiii la criza de astm alergic. Cica ar fi f. bun si la sinuzite (mi-a recomandat o dr. cand Andrei avea o raceala cu febra, nu de mult, care s-a dovedit a fi un fel de inflamatie a sinusurilor). Ea ne-a spus ca sa punem aparatul salin, chiar si la jumate de metru catre fata lui.
In sfarsit auzeam o doctorita care lauda aparatul salin. Asa ca m-am linistit caci stiu ca are anumite virtutii bine-stiute de producatori.
De cateva luni am mai luat un filtru performant de praf, "inghite " tot praful, e eficient, are 3 randuri de filtre, si ionizeaza aerul, are si UV, e ok.
Asa ca , avand aceste doua, numai bine ca ne-am mutat salina acasa.
Daca vreti amanunte despre aparatul salin , o sa va mai povestesc. Eu l-am cumparat in sept 2007, de cand el avea inca bronsita cam des, citisem pe internet despre beneficiile aparatului.
Eu sunt Angela, ma bucur sa va cunosc si pe voi, alte mamici cu copiii bolnaviori. Multa sanatate !
Ceau.
Angela_kidz
Postat pe 23 Decembrie 2008 09:42
Multa sanatate si tie Angela si puiutului tau! Eu sunt Luiza si ma bucur de cunostinta.
Va urez din suflet multa sanatate tuturor si sa aveti cele mai frumoase sarbatori! Va pupam!
luiza_sara
Postat pe 24 Decembrie 2008 09:04
Craciun fericit !

Angela_kidz
Postat pe 24 Decembrie 2008 22:44
Dragi mamici,se pare ca anul 2009 a venit cu vesti senzationale si la noi....dupa cum se cunoaste astmul,ca si dermatitele de contact sau ca si tot felul de alte alergii,fac parte din categoria bolilor intitulate "AUTOIMUNE"...adica sunt provocate in conditiile unui SISTEM IMUNITAR care functioneaza incorect din diverse cauze...tin sa va informez asupra unui produs de exceptie,de multi considerat cea mai mare descoperire in medicina preventiva din toate timpurile,ce se numeste "FACTOR DE TRANSFER" si care este extras din colostru si din galbenus de ou de gaina,deci 100% natural...acesti factori de transfer pot fi REMEDIUL CAUZEI suferintelor micutilor vostri..cine doreste mai multe informatii despre factorii de transfer le poate lua de pe : www.4life-romania.ro sau www.4life.com sau www.transferfactor.de sau www.4vidas.es...sau la cerere le pot furniza eu pe mail...in speranta ca aceasta informatie va poate ajuta copii sa duca o viata normala,va urez un an nou cu sanatate maxima si impliniri pe toate planurile!!!
silviu_m74
Postat pe 2 Ianuarie 2009 18:43


SUNT O MAMICA TARE SUPARATA, IERI AM PRIMIT VESTEA CA MICUTUL MEU, IN VARSTA DE 2 ANI SI 2 LUNI ARE ASTM BRONSIC. MIE MI-E GREU SA CRED CA E ADEVARAT. DIAGNOSTUCUL I S-A PUS PE SEAMA A CEEA CE I-AM POVESTIT EU DOCTORITEI DE FAMILIE SI ANUME : IN ULTIMELE 4 LUNI DE ZILE BAIETELUL MI-A FOST RACIT IN FIECARE LUNA , RACELI DIN CARE NU LIPSEA TUSEA , IAR ACUMA LA ULTIMA RACEALA TUSEA NU A MAI TRECUT ASA CUM S-A INTAMPLAT PANA ACUMA . TUSESTE DE 2 SAPTAMANI DAR NUMAI ATUNCI CAND DOARME IN REST ARE NASUCUL INFUNDAT DAR NU TUSESTE DELOC. SUNT DISPERATA SI NU STIU INCOTRO SA O APUC . EU TOT MAI SPER CA SA SCAPAM DE TUSE SIS A NU FIE ADEVARAT DIAGNOSTICUL.
emi_emy2001
Postat pe 28 Ianuarie 2009 19:51
draga Carmen, nu dispera caci se face bine , si fiica mea a fost diagnosticata cu astm bronsic tot la 2 ani, si acum are 8 ani si 6 luni, si e f. bine, dar m-am tinut de ea cu medici si tratamente , ce nu am intrerupt niciodata au fost tratamentele de imunitate, cele ce cauzau racelile repetate, si am gasit un medic alergolog care a tratat-o f bine
apostolstela
Postat pe 29 Ianuarie 2009 19:51
Buna ziua! Copilul meu de 2 ani si 7 luni tot are diagnosticul astm bronsic. De curand ne a scimbat tratamentul( in locul Ventolin foloisim alt medicament Berodual). Mi a ramas VENTOLIN SOL.INH. 5MG/ML X 10ML - 10 cutii sigilate cu termen in 2011 si una de 20 ml VREAU VAND CU 6,5 Ron - cele cu 10 ml si cu 10 Ron - 20 ml.

Daca puteti sa ma ajutati astept raspunsuri
mai am si intrebarea - Noi suntem cu Singuleat deja 10 luni, cat timp trebiue sa lom acest medicament?
mit
Postat pe 2 Aprilie 2009 15:21
Tratamentul cu Singulair este de lunga durata si nu se intrerupe. Sara ia singulair de 4 mg ,zilnic de la varsta de 1an si cateva luni iar acum are trei anisori si il ia in continuare.
Ventolin-ul se da copilului numai in criza.
luiza_sara
Postat pe 6 Aprilie 2009 14:51
ciudat este faptul ca desi exista posibilitatea de a trata astmul (cauzele, nu efectul) nimeni nu se informeaza asupra acestui posibil tratament....de ce oare???
silviu_m74
Postat pe 6 Aprilie 2009 18:23
Karina are 5 luni si jumatate.Si eu am crezut la inceput ca e doar racita,dar medicul pediatru mi-a spus ca ea este predispusa la astm si la viroze.ptr ca la 3 luni a facut bronsiolita acuta.acum suntem pe singulair si facem aerosoli cu ventolin si adrenalina,inca nu vad niciun efect....dar poate ca se va vedea in cateva zile,sper.... .Sa ma sperii mai rau decat sunt deja?
kidz000780
Postat pe 27 Aprilie 2009 08:48
buna,as avea niste informatii despre un produs ce o poate ajuta foarte mult pe fetita ta...daca vrei detalii,lasa-mi o adresa de mail unde iti pot trimite sa te informezi...crede-ma ca merita !!!
silviu_m74
Postat pe 27 Aprilie 2009 18:55
buna!sunt noua pe acest forum si as vrea sa va intreb cum recunoasteti o criza de astm?am un baietel de 1,9 ani de vreo sapte-opt luni imi raceste luna de luna.acum doua saptamani am fost internata cu el in spital si am aflat ca de fapt ceea ce facea el in tot acest timp se numeste bronsiolita acuta nici decum doar o simpla raceala cum mi se zicea.i-am facut niste analiza sa vad cat de predispus este la astm tinand cont ca eu,sotul am avut bronsita asmatiforma iar,bunica mea si bunicu sotului au avut astm bronsic.il apuca cateodata o tuse foarte urata in urma careia se ineaca si se inroseste la fata apoi isi revine dupa cateva secunde.ultima data a facut asa ceva aseara.de aceea va rog sa-mi spuneti cum sa manifesta o criza ca tare mi-e teama sa nu faca si baietelul meu si eu sa nu stiu ce sa-i fac.multumesc frumos
nico_sabo
Postat pe 2 Iunie 2009 15:03
fa-i o cura de 2-3 luni cu transfer factor si nu o sa mai aiba astfel de probleme...
silviu_m74
Postat pe 14 Iunie 2009 16:04
silviu ce vrei sa spui despre asta ?scrie-mi te rog pe ID-ul meu manuela_s30@yahoo.com
delly000408
Postat pe 29 Iunie 2009 11:12

Transfer Factor sunt molecule mesageri ce transport informaia imunologic n interiorul sistemului imunitar al unui individ. Natura foloseste Transfer Factor pentru transportul de informaii imunologice de la un individ la altul(acesta,de fapt, e motivul pentru care a fost dat aceast denumire,sau mai exact pentru c aceste molecole pot fi transferate de la o persoan la alta).

Cum functioneaz Transfer Factor ?

Transfer Factor transfer toate informaiile imunitare ale memoriei sistemului imunitar, de la mam la noul nscut prin intermediul colostrului. Mama transmite asadar noului nscut informaiile imunitare fundamentale ce consfineste combaterea eficace a infeciilor si bolilor. Acesti importani ageni imunitari au fost identificai si numii Transfer Factor.
Pentru a menine organismul mereu sntos, sistemul imunitar trebuie s ndeplineasc trei funciuni
fundamentale de fiecare dat cnd vine n contact cu un agent patogen:
- tebuie s recunoasc acel agent patogen ca o ameninare pentru organism;
- trebuie atacat si distrus acea ameninare;
- trebuie s-si aminteasc de acel agent patogen pentru a se elibera rapid n cazul n care
ar putea fi din nou atacat.
ntr-un mod simplu, putem s spunem c Transfer Factor ntresc sistemul imunitar.

Factorii de Transfer reprezint un sistem complex ce conine trei funcii distincte: acela de INDUCTOR,
ANTIGEN SPECIFIC si DE SUPRIMARE.
Avnd n vedere c sistemul nostru imunitar combate rzboaie microbiologice n favoarea noastr, va fi utilizat o analogie pentru a explica mai bine aceste trei funciuni.
Funcia de INDUCTOR este precum un sergent ce practic un antrenament al trupei si cere soldailor s se menin ntr-o form bun, ns fr a le spune c trebuie s atace; funcia de ANTIGEN SPECIFIC este ca o arhiv de fotografii ai criminalilor cutai, n interiorul creia se pot identifica caracteristicile acestor criminali; dac ar fi ai microbilor, acesti identificatori specifici ar fi amprentele noastre digitale sau fotografice, etc. n acest mod se creaz un ntreg complet de Factori de Transfer mpotriva oricrui tip specific de agent patogen. n sfrsit funcia DE SUPRIMARE se poate paragona politicienilor care declar nceputul si sfrsitul rzboiului si ordon ìntoarcerea acas a trupelor. Dac nu ar fi fost si cea de-a treia funcie, celulele sistemului imunitar ar continua s combat si dup distrugerea dusmanului invadator ceea ce ar duce la atacarea si a celulelor sntoase.
Cnd sistemul nostru imunitar nu ordon retragerea trupelor , sau reacioneaz ntr-un mod foarte agresiv ìn comparatie cu reala fortà al inamicului invadator , atunci suferim de boli autoimune, cum sunt: sclerosa multiplà, lupus,astm,diabet autoimun de tip I,boala crohn, alergiile mereu mai prezente n zilele noastre etc.
Spre deosebire de marea parte a suplimentelor imunitare ce ofer blocuri de construire pentru funcionarea imunitar apropiat, Transfer Factor ofera inteligena imunitar, mai exact informeaz si educa sistemul imunitar meninndu-l activ si mereu n alert. Acesta este un concept complet nou n comparaie cu simpla ntrire a sistemului imunitar.
silviu_m74
Postat pe 29 Iunie 2009 18:55
buna mamicilor;sa va spun si eu povestea printului meu sergiu;imediat dupa botez la 3 luni a ffacut rosu in gat ;i-am dat o suspenisie dar a fost mai rau a inceput cu o tuse puternica si un harait urat din gat;desi avea batista sugarului si il aspiram de mucusori care erau foarte multi;ramanea fara aer;intr-o noapte m-am dus la spital unde mi-au zis ca re bronsiolita cu insuficienta respiratorie mi-au dat intai antibiotic CEFOTAXIM;MIOFILIN;dar bine nu era deloc doua saptamani eram acasa doua in spital mi-au zis sa scot din casa draperii ;covoare pufoase ;flori ;dar copilul incepea deja sa aibe acel wizing despre care apoi am aflat;pe la 4 luni iar m-am internat mi-a spus o doamna doctor ca are astm copilul ;cand am auzit am zis ca innebunesc;am cerut indrumata de alte mamici trimitere la CLUJ-CLINICA DE ASTM ;cand am ajuns acolo bineinteles ca i-ua facut IGE-URILE specifice sa vada la ce este alergic; au iesit negative pentru ca la 4 luni nu se pot depista ;i-au facut aerosoli cu ser fiziologic si adrenalina si m-au trimis acasa cu singulaire si puf ventolin prin aparat baby haler doar la crize;nu am inteles exact cum erau crizele astea si la cat timp se manifestau cert e ca pana nu am facut 3 luni de singulaire copilasul meu era ba zi bine maine rau;in mai am avut ultima internare si m-am internat in alt oras langa PETROSANI la alt spital in cautarea disperata a unui raspuns;dupa 5 zile de spital am plecat la cluj din nou si i-am explicat domnului profesor ca SERGIU tot facea urat si tusea cu tot cu ventolin;atunci mi-au dat flixotide de 50 mg 2 pufuri dimineata si 2 pufuri seara;dar de atunci suntem bine nu mai are wezing nici macar la plamani ca zice ca si acolo se aude in perioada de acalmie; am fost internata cu el luna iulie cu un simplu rosu in gat dar avea febra mare a fost un microb puternic dar in nici un caz haraiala sau tuse;mi sa zis de la spital ca se comporta foarte bine iar de la cluj ca pana la 1 an s-ar putea sa dispara de tot ca la sugari e o boala care trece;problema noastra mai e si un fond alergic foarte puternic alimentar ii ies bube foarte des pe corp si dermatita atopica care am avuto in martie si in iulie iar dar l-am dat cu ELOCOM unguent care e specific la dermatita;rinita alergica nu are desi de la clujj mi-a zis ca are;am fost la orl particular si l-au controlat in nas si au zis nici vorba de rinita;asa ca sper sa ne ajute d-zeu sa trecem peste asta usor;la iarna e problema mi-e cam frica cum va fii;am mai luat zinc cu miere ceva produs de imunitate;dar am vazut ca zicea o mamica de ceva medicament naturist din colostru de la animale am vazut pe internet este un praf foarte bun as vrea sa le dau si eu la copiii in cele 3 luni de toamna ca sa putem trece cu bine peste iarna ce va venii!
kidz002716
Postat pe 3 August 2009 10:19
draga oana77 sa stii ca daca fetita nu tuseste nu e astm se zice ca copii asmatici incep cu tusea in jurul orei 3 dimineata eu am urmarit si chiar asa a fost;si racelile dese pot duce la stm si pneumoniile dese pot duce la astm ;dar daca nu ii trece de la augumentin incerca sa-i faci o antibiograma sa vezi la ce antibiotic nu rapsunde si atunci stii ce sa nu-i mai dai;noua pentru nasuc ne-a dat oftamezon 2 picaturi in fiecare nara de 2 ori pe zi dar si mucusorii sunt diferiti;cei grosi si verzi ca asa ii avea copilasul meu erau de la plamani;dar daca ii curg mucusori ca apa poate fi o rinita trebuie sa urmaresti ca la rinita ii curg doar ochii si nasucul;rosul in gat nu se trateaza cu antibiotic doar daca face febra;asa mi-au zis de la cluj ;cere si tu o trimitere la o clinica de la medicul de famile si acolo iti vor face toate analizele specifice si ii poti face si un exudat nazal adica analize la mucusori sa nu fie un microb in nas care sa nu se vada in gat;au existat multe cazuri cu stafilococi in nas dar la noi in psitale ce se face?doar hemoleucograma ;urina ;exudat faribgian;si scaun ;cam atat in rest trebuie mers la o clinica de copiii!eu asa sfatuiesc toate maicile a caror copiii au raceli dese;sa fii tu linistita ca nu e nimic;ca doar ce e mai bine decat sa ai copilasul sanatos!
kidz002716
Postat pe 3 August 2009 10:29
oua de prepelita proaspete,0740371474 cluj
adiviscan
Postat pe 25 Octombrie 2009 07:18
Dragi mamici,

Vreau sa va spun ca am fost cu Sara la Craiova la dr. alergolog Cristina Oprica si i-am facut testul cu alergeni. Am primit in sfarsit o veste buna dupa atata amar de vreme. Testul a iesit foarte bine. Sara nu este alergica la absolut nimic, intradevar acele substante ii irita caile respiratorii si ii provoaca blocaje respiratorii dar nu este alergica la ele ceea ce inseamna ca forma de astm pe care o are este cea tratabila. Cu tratament cam pana in jurul varstei de 7 anisori va scapa definitiv. Diagnosticul este de astm bronsic indus viral.

Dar Sara a inceput gradinita. Desi ii dau tratament pt imunitate Septilin in fiecare zi pana in luna aprilie inclusiv(anul viitor) Sara nu rezista la gradi. O duc o saptamana, capata cate un virus de la care imi intra in criza, o tratez apoi cate doua saptamani, o duc iar o saptamana si o iau de la capat. Asa ca am hotarat ca pana la primavara sa nu o mai duc deloc.

Si toate astea se intampla in conditiile in care pe langa Septilin este cu tratament de Singulair, Flixotide, Aerius si Ventolin. Si in conditiile in care la gradinita merge cu bebyhalerul cu ventolin si cu Aerius-ul dupa ea iar daca o singura data tuseste doamna educatoare ii da repede cate 2 puff-uri de Ventolin prin babyhaler si cate 2.5mg de Aerius.

Va imbratisez cu drag si va urez multa sanatate si voua si micutilor vostri!
luiza_sara
Postat pe 26 Octombrie 2009 11:21
Ceau Luiza, zici ca Sara nu are o alergie anume. Sa ai grija cu aerul de umed-rece. Andrei a facut acum o sapt si ceva criza de astm de la aerul acela rece si umed; cand s-a racit vremea luna asta. Era duminica. Din intamplare marti m-am intalnit cu o colega care ma intreaba: cum se simte Andrei? Eu o intreb: de ce? Si ea are astm bronsic alergic.Si imi zice ca ea se simte rau de cateva zile. Concidenta e mare. Pacat ca sansele de vindecare nu sunt prea mari, si ea a incercat de toate si homeopate, acupunctura, etc. Si inca are probleme, desi are peste 25 de ani...
Asa ca acum ne ferim si de vremea de genul asta, cum om putea.
Multa sanatate.
Angela_kidz
Postat pe 26 Octombrie 2009 16:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
PESTELE LA BEBELUSI 13 De la: office_salinasusesi_ro 18 Martie 2010 09:30
SALINA TIMISOARA SUSESI 1 De la: office_salinasusesi_ro 10 Februarie 2010 16:01
centru pentru copii-Constanta 1 De la: zanazanelor 4 Septembrie 2009 17:14
unde gasesc si eu un corset? 8 De la: carter 29 Mai 2015 11:34
IMBRACAMINTE COPII IMPORT THAILANDA HAINE - COLECTIA 2010 1 De la: tavibkk 12 Decembrie 2009 02:17
Setari Cookie-uri