mersul de-a busilea

eu am reusit sa ma las de fumat acum 2 ani iar daca-mi zicea cineva cu o saptamana inaite ca ma voi lasa vreodata de fumat sincer ii ziceam ca-i cu capul ca asa ceva nu e cu putinta si uite ca a fost...
SEBY1YEAR
Postat pe 25 Mai 2009 14:12
nu stiu cand si cum o sa ma las, dar momentan nu...
andracalin
Postat pe 25 Mai 2009 14:15
ma strecor si eu putin pe aici sa va povestesc si de bebeii mei,ieri in timp ce vb cu sotul la telefon ,alex s-a desprins de canapea si a mers cam 2 metri singur singurel si plus de asta de cateva zile s-a invatat sa mearga de-a busilea.iar cand merge in picioruse atunhci cand se dezechilibreaza isi da drumul in funduletz.ieri am fost in DUMBRAVA SIBIULUI la zoo si a fost tare incantat de animale,dupa 3 ore de plimbari a adormit in masina bustean ,cat despre nazdravanii face fratiorul lui mai mare si pt el ieri mi-a amestecat 2 kg de faina ca delikat cat am vb cu tati la telefon numai rele a facut,alex e tare cuminte fata de fratiorul lui mai mare silviu.va pupam...mai revenim
silviatatu
Postat pe 25 Mai 2009 14:16
mi-am adus aminte ca nepotul meu mihai cand avea vreo 3 ani a amestecat zaharul cu sare nici nu va imaginati ce fete au facut parintii lui dimineata cand au servit cafeaua
SEBY1YEAR
Postat pe 25 Mai 2009 14:20
asa e ,eu a trebuit sa o arunc pt ca nu stiu ce prajituri mai faceam cu faina si vegeta acum rad dar ieri m-am suparat pe el!
silviatatu
Postat pe 25 Mai 2009 14:29
Bebelina mea are 4 luni si jumatate si deja se taraste de-a busilea. Isi baga piciorusele sub fundulet si se impinge in fata, isi redereseaza apoi mainile si o ia de la capat, numai pot sa o las o secunda nesupravegheata, cred ca atunci cand incep sa mearga bebeii e ca si cum ai avea un instructor de fitness personal la domiciliu !
iasmina_kidz
Postat pe 23 Septembrie 2009 23:28
si bebicu meu(8 luni jumate) este lenes la mersul in 4 labe, il pun pe burta si se taraste umpic si incepe sa tipe ca sa il ajut sa se ridice si daca vreau sa il pun in fundic opune rezistenta si se ridica direc in picioruse si asa o tine cam tot timpul nici in pemergator nu prea ii place, el vrea sa mearga mereu dar tinut de manute si cateodata doar de o manuta chiar daca nu are prea mare echilibru. eu nu vreau sa il prea obosesc dar el tipa cand il pun in fundc sau daca il tin in brate se zbate sa il pun jos. ii place sa se joace foarte mult cu mingea, dar nu o loveste cu picioaru ii place sa o ia in brate si sa o arunce jos si sincer imi rupe spatele deoarece trebuie sa stau aplecata si sa il tin de sub brate. mai scap cam 10-15 minute cand il pun in patutul lui si ii pun o gramada de jucarii si pana le arunca toate din patut mai scap si eu. lui nu ii place sa se joace cu ele lui ii place sa le arunce din patut si sa i le arunc inapoi. e tare smecher.
denis2009
Postat pe 30 Septembrie 2009 13:36
Patrupedia si mersul de a buselea
Analiza specialistului , pentru cazurile unde copii nu vor sau nu pot sa faca !
Este o faz superioar de static, axa corporal longitudinal este paralel cu solul, dar centrul de greutate este plasat anterior. Cnd se realizeaz poziia cu echilibru de fore, patrupedia este o poziie de repaus i de descrcre pentru axul central (vezi figura IX.79).
Este frecvent utilizat n kinetoterapia neuromotorie infantil ca i poziie fundamental.
Prezint o suprafa de sprijin destul de ntins, avnd centrul de greutate mai ridicat, stabilitatea fiind relativ. Sunt angrenate toate patru membrele i articulaiile acestora ca i ale trunchiului. Micarea articular din patrupedie va schimba att funcia articular, ct i lanul kinetic de pn acum a corpului, n care se face contracia muscular. Reflexele de echilibru sunt solicitate.
Echilibrul forelor n patrupedia corect au o desfasurare vectoriala cu unghiuri drepte in articulatiile membrelor superioare si inferioare ( 90 grade)

Aceast trecere este posibil att din poziia decubit ventral, postura ppuii nalte, din decubit dorsal, ct i din poziia aezat alungit sau aezat pe scaun i cu cdere nainte. Trecerea n patrupedie constituie o varietate complex de engrame.
Patrupedia este o etap obligatorie n educarea i reeducarea neuromotorie infantil. Este o poziie care favorizeaz folosirea att a membrelor superioare, ct i a membrelor inferioare cu ntregul arsenal de lanuri musculare nchise i deschise.
Copilul poate exersa alternana din aceast poziie (atenie la copiii care sar ca iepurele sau broscua). Din patrupedie se poate realiza o deplasare eficient cu posibilitatea explorrii mediului.
Nu ridicati copii in picioare , ortostatism inainte de vreme !!!
Zoltan P.
kidz001033
Postat pe 2 Decembrie 2009 09:31
Barbara nu a mers niciodata in patru labe.Chiar mi-ar fi placut sa o vad de-a busilea...in schimb ea a plecat direct in picioare.In seara cand a implinit 9 luni a facut primi ei trei pasi si de atunci tinete dupa ea Mersul de-a busilea nu-i o regula obligatorie , am inteles ca cei care incep prin a merge in patru labe pornesc mai tarziu pe picioruse, nu stiu asa am auzit eu
alinakatt
Postat pe 2 Decembrie 2009 10:17
Stimata mamica ,
Sunteti mai altfel informat , copii trebuie sa mearga in patru labe daca NU sunt pusi in picioare zi de zii de catre parinti grabiti de la 5 , 6 luni ,astfel sarind peste aceasta faza incorect dezvoltarii neuromotorii .
Sau sunt introdusi , bagati in rotobil prost sa stea in piciare !!!! zis sa deformeze din timp lanturile musculare atat a memrelor cat si a trunchiului !!
Copii care Nu merg in patru labe in foarte mare parte ( studii )fac cu timpul tulburari de picior plat si tulburari de genunchi in var sau valg si a colanei ( atitudine cifoscoiotica sau scoliotica ).
Adica copii care nu merg in de-a buselea nu sunt lasati liber ci sunt antrenati prost d parinti , adica neuromotric Nu sunt copti pentru verticalizare , si tonusul muscular agonist antagonist nu este i echilibru .
In fond Nu suntem la fel , aveti drptate !
Insa stiintific si natural este un lucru bun pentru strategia trunchi, pelvis sold mersul patrupedic la oricine , chiar si la pacientii adulti care se paralizeaza !!sau care fac scolioza ~!!
Eu va doresc sanatate si numai bine .
ZP
kidz001033
Postat pe 2 Decembrie 2009 15:45
Cred ca mesajul imi era adresat mie nu are nici un rost sa ne contrazicem in termeni stintifici sau explicatii medicale.
A mea copila nu a mers in patru labe pentru ca eu am fortato in picioare sau am pus-o non sto in rotobil.nu a mers pur si simplu.Ea dupa perioada stat in fundulet avea tot timpul o preocupare, sa se ridice si sa se catere de barile patutului.O puneam pe burtica si incercam cu ea sa o invat sa mearga in patru labe.Adica ii bagam piciorusele sub ea, ca ea sa se impinga inainte dar nu o prea interesa.
Deci Draga Kidz 001033 nu mi-am fortat copilul sa stea in picioare in nici un fel.
alinakatt
Postat pe 3 Decembrie 2009 10:44
O zi buna

Am vorbit la general , nu am specificat ca cineva ar fii fortat copilul sa mearga in patru labe !!

Am vrut sa previn pe altii , sa nu greseasca .
Iar cazuri spectaculare vor fii care intaresc regula .
va doresc sanatate si
Numai bine
ZP
kidz001033
Postat pe 3 Decembrie 2009 20:08
Nu contrazic defel sfaturile tale dar data viitoare cand te adresezi in general noua mamicilor nu incepe prin Stimata mamica eventual stimate mamici.....asa ca sa nu se creeze confuzi pe viitor.
O zi faina!
alinakatt
Postat pe 4 Decembrie 2009 11:00
Maine avem 11 luni!! si de o saptamana am invatat sa mergem in patru labute... dar cand ne prindem de ceva hopa...sus...totusi mai avem purtin si ne dam drumul si singurel.
denis2009
Postat pe 6 Decembrie 2009 20:24
Nici sebi nu s-a omorat cu mersul de-a busilea pentru ca i se parea mai interesant sa mearga in picioare nu-l obliga nimeni sa o faca din contra asa ca daca sare peste o etapa ca sa zic si nu este nici o problema poate sa o faca ...ca iti dai seama ca ne sunam si noi pediatrii si ii intrebam ce si cum ca nu facem de capul nostru stimate domn.
SEBY1YEAR
Postat pe 10 Decembrie 2009 14:50

Va cred , si sa fiti sanatosi si fara probleme ale aparatului locomotor in perioada de 6-9 ani , ca atunci apar dezechilibrele , sdica se vad aceste sarit peste etape la copiii in general .
Credeti-ma ca vorbesc din experienta de 37 de ani in domeniu , OK .
Va doresc sarbatori fericite
ZP
kidz001033
Postat pe 10 Decembrie 2009 16:57
scuze-ma ca iti spun dar esti pesimist rau de tot.Ok ai experienta de foarte multi ani si cu siguranta sti despre ce vorbesti, cu contest deloc lucrul acesta.Ai postat 4 mesaje pe topicul acesta in care mie cel putin imi da un mesaj negativ: ``Aveti grija, copii care nu merg in patru labe sansele sa aibe probleme locomotorii intre varsta de 6/9 ani sunt foarte mari adica se vede ca ati sarit peste o etapa!!!``
Nu vreau sa fiu ironica si deobicei nu caut zazanie cu nimeni dar ma intreb daca copilul x nu a vrut sa mearga in patru labe poti sa-l obligi cumva?adica il fortezi sa stea in patru labe si sa-l obligi sa mearga ca nu cumva sa sara aceasta etapa? Sunt atatia copii care nu au mers in patru labe, au pornit direct in picioare si mai apoi sa li se para si etepa asta de-a busilea interesanta ca sa o faca ulterior.Acestia ce bai au sa mai aibe?
De ex. copii de la 0-3 luni au pozitia spadasinului cand dorm pe spate, regula generala...daca o mama zice ca al ei prunc nu doarme asa si vine un X si zice ca pe viitor din cauza ca bb ei nu a dormit asa o sa aibe afectiuni Y gen intra saraca femeie in panica.Nu este o regula obligatorie ca toti copii trebuie sa treaca prin aceste etape de crestere(supt,dormit,marait,mers samd)
scuze dar asta e parerea mea.
alinakatt
Postat pe 10 Decembrie 2009 17:47
si fetita mea de loc nu merge in 4 labe adica catel dar tot asa la 9 luni a facut 4 pasi si acum la 10 luni are un carucior de papusi si il impinge toata ziua in ghilimele dar merge insa singura daca o pun i e frica
raluca08_kidz
Postat pe 10 Decembrie 2009 18:15
eu sincer as fi preferat sa mearga in patru labe ca nu mai eram panicata ca daca o scap o sec. din ochi cine stie de ce se agata sa se ridice si o gasesc toata gramada pe jos asa ca la mine a fost alerta de gradul patru.Incepand prea curand sa mearga direct pe picioare trebuia sa fiu tot timpul cu ochii pe ea.Daca o puneam in rotobil nu era multumita iar in patut nici vorba sa stea...asa ca alergat in continuu
alinakatt
Postat pe 10 Decembrie 2009 18:30
Buna dragi parinti.
Nici cum nu vreau sa luati ceea ce spun in sens negativ ( iubesc copii la nebunie avem si noi o nepotica de 3ani si jumatate )
E doar o atentionare in sens bun , dar vedeti poate ////poate si rotobilul ( careva scrieti ) e de vina ca nu dezvolta reactia asa zisa adica de cadere si de acolo ridicare cat mai rapid posibil de 100 de ori intro zii , etc .

Tin cu voi si nu ma deranjeaza dialogul indiferent de ce natura sa fie .
Va respect si sa nu credeti ca vreau sa dau sfaturi !!

Am scris si sper sa nu deranjez pe cineva , ca ma pot si retrage ,
Va doresc sanatate si
Sarbatori fericite
ZP
kidz001033
Postat pe 13 Decembrie 2009 13:42
kidz 001033 nu vreau sa te retragi din discutii departe de mine intentia asta.Ceea ce am scris mai sus (mesaj negativ etc..) era pentru simplul fapt ca, si aici trebuie sa fi de acord cu mine...macar o data,mamicile in general cele care sunt la primul copil adica incepatoarele , au tendinta de a-si studia copilul ca pe un cobai.Doamne fereste ca un copil al x prietene sa faca ceva in plus la varsta de N luni ca imediat se intra in panica sau isi pune intrebarea al meu de ce nu face.O fi bolnav???o fi al bai??? si mai sunt multe ex. de enumerat.
De aici ideea de a nu da un mesaj mai mult sau mai putin negativ ca poate sunt mamici mai stresate de cresterea copilului a la carte, si care chiar cer de la pruncii lor sa faca asa cum scrie acolo sau cum a zis pediatra uitand ca fiecare copil e unic si are ritmul sau.Cate nu sunt care isi indoapa copii cu mancare pentru ca asa scrie acolo ca la nu stiu cate luni trebuie sa aibe atatea kg...chiar daca pediatrul a zis ca e ok, cate nu sunt care merg non stop la medic cu copilul chiar daca nu are nici o afectiune doar pentru un simplu stranut samd.din motivul acesta ma dat ex. spadasinului in mesajul anterior si am zis ca esti un pic negativ.

deci intentia mea nu a fost de rea credinta si imi cer scuze daca asta am dat de inteles.
Craciun Fericit!!!
alinakatt
Postat pe 17 Decembrie 2009 13:46

Nu e necesar nici o scuza .
Multumesc pentru incurajari .

ZP
kidz001033
Postat pe 18 Decembrie 2009 00:14
fetita mea la 7 luni merge deabeaua si se ridica singura in picioare fiecare copil se dezvolta diferit important e sa fie sanatos si atat.....
sofiuta
Postat pe 6 Ianuarie 2010 11:54
Buna dragi mamici, doresc si eu o parere.Baietelul meu are 6 luni si jumatate. De la 6 luni merge in 4 labe, lucru pe care l-am asteptat foarte mult ca am zis , in felul asta poate veni dupa mine , daca pe mine ma vrea si am scapat de nervi si plans ca nu ma vede, doar ca acum e mai rau, merge unde vrea el, trage tot, se ridica in picioare de tot ce se poate trage si apoi cade pe spate, nereusind sa isi tina echilibrul, se loveste, plange........trebuie mereu sa fiu in spatele lui sau dupa el. Intrebarea mea: credeti ca as putea , adica ar fi corect daca l-as pune in premergator? Ma gandesc ca in felul asta nu ar mai cadea, nu ar mai trage , deschide dulapuri, as fii mai scutita de o grija, dar sa fie oare un lucru bun? Astept sfaturi sau pareri. Dr pediatra m-a sfatuit sa il las cat mai mult pe jos, dar nu mai pot face nimik in felul asta. Va pupacim
mama_lui_Filip
Postat pe 4 Februarie 2010 11:42
Draga Kidz 1027,

indicatiile doctoritei noastre au fost destul de stricte in privinta premergatorului, si anume maxim 10 min si nu mai mult de 2 ori/zi.
In total maxim 20 min/zi.

Stiu ca e o perioada grea... vei trece peste asta... nu vreau sa te sperii, dar cand isi va drumul sa mearga va fi si mai rau cu loviturile si plansetele...

Asa ca fruntea sus!
Pupici!
andracalin
Postat pe 4 Februarie 2010 12:19
Iti multumesc pt. promtitudine, cam asa ma gandeam si eu........adica sa nu il folosim..........asteptam sa vedem cum evoluam de acum incolo.
mama_lui_Filip
Postat pe 4 Februarie 2010 15:20


E foarte bine ca merge in patru labe si deschide dulapuri .
Trebuie sa descopere lumea pe care numai astfel va cunoaste .
V-a sfatuit ft B medicul coleg .
Eu la randul meu va put sugera sa NU puneti in premergator !!
E mai bine asa chiar daca dureaza inca 6 luni dupa care sigur va merge in picioare cu dumneavoastra
Numai sanatate si o dezvoltare extra frumoasa si buna a copilasului .
ZP
kidz001033
Postat pe 4 Februarie 2010 17:21
pune-l in tarc in camera/bucatarie cu tine. Acolo se poate ridica la infinit si la fel ,poate cadea linistit ca nu se loveste. O sa fie mai plangacios ca vrea la tine dar pur si simplu il ignori si dupa ceva timp oboseste si isi gaseste alte preocupari.Nu te lasa prinsa in lacrimile lui si urletele lui ca nu o sa-i mai dai de capat cu el nici cand o sa alerge prin casa.
Cu premergatorul mai asteapta un pic, ai sa vezi (in tarc) se ridica si incearca sa fac acel pas mult dorit.Cand deja reuseste sa aibe cat de cat stabilitate si face pasi poti incerca sa-l pui si in premergator.
alinakatt
Postat pe 6 Februarie 2010 16:52
buna fetelor eu am un baietel de 1 an si 3 luni eu recunosc ca mi-am pus copilul in premergatotr de la 7 luni jumate imediat dupa ce a inceput sa stea el foarte bine in fundulet ce e drept la inceput cate putin cca 10 min apoi din ce in ce mai mult pana imi intindea manutele sa il iau fortata de imprejurari recunosc k l-am pus si intrebarea este de ce nu?mai multe voci spun ''nu pune copilul in premergator ca ramane cracanat'' din experienta va spun FALS alte voci spun' ''nu pune copilul in premergator ca o sa se invete puturos si o sa mearga gre''' tot din experienta va spun FALS.premergatorul este un ajutor si un sprijin pt ei pentru a ii ajuta sa cunoasca lumea pe piciorusele lor mai in siguranta.copilul meu a folosit premergatorul destul si nici cracanat n ua ramas si la 10 luni jumate mi sa smuls din maini si a luat-o singurel asa ca pt asta sunt facute premergatoarele insa specific nu tineti copilul o zi intraga in premergator si ca sa il puneti in premergator trebuie sa stea fff bine in fundulet.pupici si sanatate.
anaROBERT
Postat pe 7 Februarie 2010 00:27
O idee doar :
Nu stiu daca cu FALS , sau cu orice sfat gandit # la mine ca mama a functionat # sa dau mai departe si va fii la fel de bine !! ( vezi perioada de sarcina , unii vomita altii NU , etc) !!
O alta idee:
Aceeasi lucru facem in tara la noi si cu medicatia , si se vede unde ajungem ,
Sora , fotbalistului tot asa a procedat , si cine plateste ?? , cel care a ascultat sfatul .....MUTU !!
Doar un exemplu real si corect despre , cum functioneaza sfaturirea sau a da recomandari calde .
O alta idee:
Care din sugari sau copii mici au mers la farmacie sa cumpere susete?? Cred ca nici UNUL ,
Parintii , bunicii, cumpara si astfel ajung sa >>>>deformeaze= respiratia, =raspandesc microbii si mai si,=strica dantura care abia se dezvolta , sau deformeaza bolta palatina care cu tmpul = fac tulburari de vorbire sau de crestere a danturii , fac o desechilibrare totala a organismului din punct de vedere bucofacial ,( Schema Brodi din metoda Castilo Morales
O alta idee:
Nici Bonzayul nu creste bine daca >>>>!!!! poate stiti si acesta , ??
Doar e o planta si nu copil !!
Va doresc sanatate si va sugerez , pana preluati un sfat mai bine judecati 100 de ori !!
Premergatoarele sunt ca si aparatele fitness , Se poate si fara , sa dezvolti o deprindere si o calitate chiar mai bine .
Cu respect pentru toate mamele
ZP




kidz001033
Postat pe 7 Februarie 2010 20:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum imi dau seama cat mananca un bebe de 4 luni daca al alaptez la san 2 De la: quasaria 11 Februarie 2012 16:55
bebe nu mananca bine 3 De la: aly_raz 16 Martie 2010 20:21
Carti de bucate bebe 1136 De la: 4 Aprilie 2012 13:42
somnik 15 De la: office_salinasusesi_ro 8 Februarie 2010 13:18
cat mananca un bebelus 51 De la: ruschita 5 Mai 2016 14:39
Setari Cookie-uri