mierea

eu i-am dat la baietelul meu miere cand era mic de patru luni.
credeti ca la afectat cumva?
adecln
Postat pe 27 Februarie 2008 10:04
mierea nu se da la sugari pt ca poate da o infectie numita botulism si moarte subita. daca nu a avut nimic cand i-ai dat, nu are ce sa aiba de acum incolo.. Nu se da sub 1 an
byzu_68
Postat pe 27 Februarie 2008 10:44
si eu stiam ca mierea nu se da decat peste 1 an. la mine acum (dar are 1 an si 9 luni) problema este ca daca ii dau , vrea cel putin 3-4 lingurite (numai asa o accepta) si ma intreb daca nu e prea mult dat odata. (si ii dau aproape in fiecare zi)
mela_kidz
Postat pe 29 Februarie 2008 08:27
nu este voie sa se dea sub un an se pot face si alergii,fetita mea are apoape doi ani eu i-am dat ceaiul indulcit cu miere si atat, prea mult ii strica dintii si fac carii devreme
livadariuelena
Postat pe 6 Martie 2008 20:33
Peste tot pe unde am citit despre miere scria ca nu se da la copiii sub 2 ani. Si nu din cauza botulismului sau a alergiilor, desi si astea sunt cateva motive, ci din cauza faptului ca rinichii nu prelucreaza nu stiu ce substanta din miere si pot fi afectati grav din cauza asta. Eu pana la 2 ani nu i-am dat copilului si toti medicii pediatri cu care am discutat pana acum despre asta mi-au sustinut aceasta decizie.
Pana la urma, fiecare mamica procedeaza cum crede mai bine, dar asta am citit eu in toate articolele de specialitate.
kirsten
Postat pe 9 Martie 2008 17:38
Eu i-am dat lui Mario miere. Esra f f f constipat si dr mi-a spus sa-i indulcesc ceaiul cu miere ca sa pota iesi afara. Deocamdata nu a patit nimic.
laura_paisan1983
Postat pe 1 Aprilie 2008 09:40
ai putea sa-i dai suc de portocale , are efect. Eu i-am mai dat lui bebe pt constipatie baby drink, are si un efect usot laxativ scrie si pe prospect si functiona. De miere, eu una nu i-as da, mai exista si alte metode de tratat constipatia. DACA TU TE RISTI...
byzu_68
Postat pe 1 Aprilie 2008 10:03
Mierea a fost de cand lumea un remediu f. bun pentru sanatate ,si toata lumea folosea pe vremuri la toti copii indiferent de varsta,doar de cativa ani a aparut aceasta chestie ca nu se poate da la sugari.Eu i-am dat fetitei mele si nu a patit nimic rau ci i-a facut numai bine.Va pup si crestere la bebei.
AnnaSuba
Postat pe 24 Octombrie 2008 07:58
aceasta "chestie" care a "aparut de cativa ani" se numeste botulism infatil si de la care MOR sugarii!
a1_23
Postat pe 28 Octombrie 2008 10:03
Da asa este ,ai dreptate.Fetita mea are 7 ani si pe vremea aceea nu s-a stiut de asa ceva.Dr. mea de familie si chiar si specialistul mi-a recomandat pt. constipatie mierea.Bine ca nu am patit ceva.Toate cele bune.
AnnaSuba
Postat pe 29 Octombrie 2008 10:55
buna fetelor...bebitza mea a facut 1 anisor si inca nu ii dau miere...am zis ca mai bine o lasam pana pe la 2-3 anisori ...am vorbit si cu pediartul ei si mi-a spus ca daca nu ii dau nu este nici o problema ca este mai bine...sa prelungesc perioada cat mai mult timp pana sa ii introduc mierea...pupici la mamici si bebici...
deliarebecca
Postat pe 1 Noiembrie 2008 15:25
nici nu ma gandesc sa-i dau miere pana pe la 2-3 ani pentru ca sincer nu-i vad rostul.
SEBY1YEAR
Postat pe 4 Aprilie 2009 13:38
eu folosesc zahar care al pun la fiert pt bebe nu papa nimik daca nu e putin dulce.acum sa nu va imaginati ca ai pun cantitati mari maxim o lingurita dar de miere nici sa nu aud,nici mie personal nu-mi place
silviatatu
Postat pe 4 Aprilie 2009 22:00
buna ,noi am avut o patanie cu mierea sapt trecuta cand micuta mea a facut o alergie f urata din cauza mierii,mai exact la 1 an si 3 luni,am ajuns cu ea la spital.uite ca se poate intampla si dupa 1 an asa cum au mai zis si alte mamici mai bine dupa 2-3 ani ,mai asteptam,mai bine cu zaharul te poti ingrasa dar nu dai in altele,desi nu toti copii fac alergiii sau altele de la miere....sanatate
anafaraon
Postat pe 7 Septembrie 2009 10:08
parerea mea e ca poti face si mai tarziu alergie ca miere...eu am 2 surori care acum cativa ani ,vreo 8 ani cred au facut alergie la fructele cu par si pana atunci nu au avut nimic...eu cred ca depinde f mult si de copil...sanatate
izab33lla
Postat pe 29 Noiembrie 2009 21:41
Cred si eu ca fiecare mamica procedeaza asa cum crede ca e mai bine.
Pe mine m-a scutit bunica de luat decizii - ea nu a stiut ca e indicat sa NU dai miere copiilor sub doi ani si i-a indulcit ceaiul cu miere. Multumesc lui Dumnezeu NU s-a intamplat nimic - nu a facut nici alergie si nici alte urmari cu pare sa aiba. Poate conteaza si mostenirea genetica - bunicul meu a fost crescator de albine si prin urmare eu am fost si sunt o mare consumatoare. NU am exagerat insa cu fetita: i-am pus doar din cand in cand cate o ligurita in ceai sau lapte - cand a fost constipata sau racita - am pastrat un borcan anume pentru ea. Cert este ca regula e aceeasi pentru miere ca si pentru alte produse pe care le folosesc in alimentatia fetitei: origine controlata cat mai mult posibil.
MihaelaDejeu
Postat pe 30 Noiembrie 2009 11:30
Buna fetelor.
Citesc parerea unora dintre voi despre miere si raman surprinsa. Unele pro, altele contra, e bine, nu e bine. Imi spun si eu opinia, si fiecare dintre voi face ce crede mai bine.
Tatal meu este apicultor. De foarte multi ani. Miere curata, de salcam, tei, rapita, floarea soarelui, mana, cam tot ce vrei. Mica fiind, nici eu nu ma omoram cu mierea. Prea dulce, innecaciosa.
Am devenit mama si, logic, au inceput discutiile in familie. Da-i miere, ca e buna, nu are ce sa ii faca decat bine. Doctorita mea in schimb mi-a recomandat sa nu ii dau fiului meu miere pana la 1 an. Si asa am facut.
A trecut si anul si discutiile au reaparut. Intre timp fiul meu facea tot felul de forme de alergie, mai usoare sau chiar grave, si am hotarat sa ii fac testele, sa stiu clar la ce e alergic. Soc total: fiul meu are alregie la: carne de vita, morcovi, cartofi, galbenus de ou, tot ce e mai normal si recomandat sa ii dai copilului.
Nici cea mai mica urma de alergie la : polen sau miere! Deci totul e sa sti clar ce accepta si ce nu organismul copilului tau, si nu sa faci presupuneri sau daca tie, ca mama, nu iti place, sa nu ii dai nici copilului. Poti gresi foarte mult, iar mierea sa fie benefica. Iar David mananca foarte multa miere, cu paine si unt, sau efectiv simpla (ii iau ursuletul cu miere de la gura uneori!) dar si polen. Curat, facut de tatal meu, nu in fiecare zi, dar din cand in cand. Si chiar si tinctura de propolis. E foarte recomandata in cazul racelilor, ca tratament natural.
Asa ca, dragele mele mamici, faceti analize copiilor si mai ganditi-va inainte sa hotarati ce e bine si ce nu pt copilul dumneavoastra! S-ar putea sa va inselati.
Multa sanatate!

alina_stefan79
Postat pe 30 Noiembrie 2009 12:37
Am citit raspunsurile mamicilor si concluzia mea este ca intradevar cartea spune sa nu administram miere sub 1 an darita riscului de a face BOTULISM, o toxiinfectie grava de altfel dar dupa aceasta varsta mama trebuie sa decida daca incearca sau nu administrarea ei. Sigur unii copilasi o accepta datorita gustulti dule altii insa datorita consistentei ei cleioase nu o indragesc. Dar ce te faci cand , dupa un an copilasul face o alergie si zici ca e de la miere. Sfatul meu e acelasi ca al Alinei Stefan, mergeti las medic si detectati impreuna cu analizele medicale la ce e alergic copilasul, sa nu ii rapiti placerea de a gusta MIERE daca lui ii place doar pentru ca el e ALERGIC la ALCEVA.
Sanatate tuturor! Noi papam cate putina miere in ceai deocamdata de la 1,5 ani, fetita mea nu e o mare amatoare de dulce, pana acum!
AdinaB
Postat pe 18 Ianuarie 2010 15:06
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 13 Februarie 2010 17:09
buna.si eu am patit cu mierea la copilul cel mare are acum 6 ani si nu ai dau,de fapt nici noi nu mancam.vreau sa va zic am patit cu mierea cand avea 7 luni,atunci stateam cu soacra si ea ma sfatuit sai pun miere in ceai in loc de zahar ca e mai bun.vreau sa va zic ca mult am tras cu asta am stat vreo 2-3 saptamani in spital cu el,ca a facut enterocolita un fel de diaree si infectie a intestinului,ceva de genul asta.orice ai dadeam nu ai puteam opri diareea,a slabit saracutul numai pielea era pe el ca numai suc de morcovi si toate fara sare ia dat in spital.asa ca din punctul meu de vedere chiar ca nui vad rostul.fiecare mamica face cum crede eu v-am zis ce am patit,va pup si multa sanatate
selia
Postat pe 10 Aprilie 2010 10:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
devine obicei??? 17 De la: kidz006048 8 Februarie 2010 16:27
AM SI EU O RUGAMINTE 4 De la: ANYYTA 6 Octombrie 2009 21:23
carte cu retete ptr bebelusi 61 De la: alina_buc 20 Septembrie 2010 11:37
medic pediatru sau medic de famile 7 De la: anaROBERT 7 Martie 2010 00:39
cabinet specializat copii 0-6 ani 1 De la: irinae 2 Octombrie 2009 12:16
Setari Cookie-uri