Hemangiom

Buna baietelul meu Matei ,s-a nascut cu un angiom la nas-piramida nazala. De 4 luni mergem la spitalul SF.MARIA din Iasi pt. injectari (lunar) cu Bleomicina.As vrea sa stiu daca este cineva care s-a confruntat cu aceeasi problema si daca angiomul a fost "anihilat".
catymiky
Postat pe 20 Februarie 2008 17:10
Ar trebui sa se scoata,nu? Ai intrebat si de varianta asta? Nepoata mea s-a nascut cu un hemangiom pe piept si i l-a scos pe la 4 luni. S-a refacut foarte repede si cand bebele e mic nu il deranjeaza foarte tare.Mergi la un dermatolog eventual si intreaba.Vezi daca se poate scoate....decat sa-l intepi de fiecare data.Cred ca e mai sigura solutia, in cazul in care se poate scoate.Nu se mai reface dupa, sau cel putin la nepotica mea nu se vede absolut nimic.
cezarinady
Postat pe 20 Februarie 2008 17:53
Sunt doua feluri de angioame ,care se pot opera(iesite inafara ) si care nu se pot opera(crescute in interior),cazul baiatului meu .Singura solutie care sa-l scape ,este injectarea lunar .Dupa 4 injectari deja se vad rezultate ,umflatura s-a redus ,nu mai este foarte vanat si as vrea sa stiu daca a dus cineva tratamentul pana la capat, si cum e dupa tratament.Multumesc pt raspuns (am o colega care a operat fetita de angiom asa cum spuneti dvs.dar se putea scoate )
catymiky
Postat pe 21 Februarie 2008 07:17
Emanuel (fiul meu) are un hemangiom destul de mare (~2cm) si este crescut in afara. Uneori sangereaza si, pentru ca e in zona scutecului (pe fundulet :)), l-am dus la dermatolog ca sa nu se infecteze. Dupa un tratament prin inghetare cu azot a inceput sa se retraga (nu l-a durut decat in momentul aplicarii, pe urma a inceput sa rada). Acum nu mai sangereaza asa des dar mai trebuie sa mergem de vreo doua ori. Medicul a spus ca se va retrage treptat. Deja s-a retras o parte, totusi, e posibil sa nu mearga si pentru angioamele crescute in interior. Desi mi-a spus ca se pot face tratamente cu laser, medicul respectiv nu crede ca ar fi vreun aparat in Romania, fiind foarte scump iar tratamentul costand mult prea mult pentru romani (cu aparatele care exista la ora actuala in Romania nu se trateaza angioame iar cei care fac, totusi, lucrul acesta nu-l fac de calitate ptr ca aparatele pe care le folosesc sunt slabe).
alina0b
Postat pe 22 Februarie 2008 18:48
buna.iti inteleg ingrijorarea.to la fel am fost si noi.fetita mea are 5 ani si in urma cu trei ani am operat-o la nasuc dupa ce am facut 5 sedinte cu raze laser.din pacate nu a putut sa il scoata.cu timpu s-a mai retras dar nu destul de mult incat sa nu se cunoasca.noi nu am facut injectii si nici nu stiu despre ce este vorba.daca poti explica-mi si mie.noi suntem din bucuresti si razele le-am facut la spt.grigore alexandrescu si au fost rezultate bune dar deja erau prea multe sedinte.acum ne-am obisnuit .ea merge la gradinita.s-a integrat foarte bine si nu mi-a venit niciodata plagand ca a ras cineva de ea.acesta era cel mai mare cosmar al meu.curaj si ai incredere in dumnezeu ca are el grija si de noi

Postat pe 31 Martie 2008 11:37
buna!ce faceti?Am 23 de ani,si am si eu hemangiom....In urma cu cativa ani,am fost si eu la Bucuresti,la lasermed,si am facut,terapie cu laser,dar din nefericire,la mine,nu s-a obeservat nimic,si am decis sa nu mai continui..Acum m-ar interesa,dak stie cineva,unde s-ar putea face o operatie chirurgicala plastik..de preferat prin iasi,dar si bucuresti.Va multumesc!O zi buna!
pinki_roxana
Postat pe 13 Iulie 2008 10:23
buna! Fetita mea Miruna are 4 luni si 2 saptamani si are un hemangiom cavernos pe piramida nazala de~2,5 cm.am fost la Iasi unde am facut pana acum 2 injectii cu bleomicina . Se vad mici schimbari[s-a mai desumflat si s-a mai decolorat] dar eu ma intreb oare anesteziile totale pe care i le face de fiecare data nu ii dauneaza ? A dus cineva tratamentul pana la capat? Hemangiomul s-a absorbit? Pe viitor poate recidiva? Va rog sa-mi raspundeti daca cunoasteti raspunsurile la intrebarile mele . Medicii din Iasi nu prea stau de vorba cu noi! Si am o gramada de nelamuriri va multumim anticipat
cozma
Postat pe 24 Octombrie 2008 14:31
Buna sunt din Bucuresti si avem si noi o fetita de 11 ani care a fost depistata la varsta de 11 luni cu hemangiom.Am fost la n spitale si ne-au spus sa asteptam ca o sa dispara singur cu inaintarea in varsta.Mergeam din sase in sase luni la control dar nimic. Fetita avea hemangionul pe coapsa piciorului stang mai sus de genunchi in interior. Cand a fost depistat era de marimea unui nasture de camasa la care a crescut ajungand la 6-7 cm. In februarie copilu a inceput sa se planga ca o doare piciorul si a inceput sa schioapete si am mers iar la control si toti doctorii au inceput sa ridice din umeri si nu stiau ce sa faca.Am ajuns la dr.Lascar ,prof. Angelescu si la multi altii am ajuns la parerea ca nu stiu ce sa faca doctorii din romania .Cei de Budimex vroiaub sa incerce cu niste injectii dar nu stiau daca dau rezultate.M-am interesat de acele injectii si de fapt eau citostatice. Am intrat pe net si am gasit pe cineva in Germania de fapt este o prof. romanca la Univ. din Koln plecata din 68 din Romania si prin ea am ajuns la spitalul din Duisburg si am operat-o in iunie si pot sa spun ca nu mai avem probleme cu piciorul. Doctorii din Romania nu stiu nimic despre hemangiom pur si simplu sa feresc nu fac diferenta intr-o malformatie venoasa si hemangiom. La fetita mea pana la urma a fost un fel de malformatie venoasa care a crescut odata cu ea.Daca stiau sa faca ce trebuie nu aveam probleme cu cea mica.Acea malformatie cu timpul a crescut si i-a inconjurat nervul sciatic si cand statea mult in picioare sau mergea mult vasele se dilatau si-i apasau pe nerv si atunci avea dureri si schiopata.Acuma multumesc lui Dumnezeu ca am dat de doi doctori buni in Germania sial treilea care a operat-o.Sfatul meu este sa cautati inafara ca cei din Romania nu stiu de capul lor.Cazuri foarte spectaculoase le fac cu mare reclama la televizor persoane mai in varsta si numai stie nimeni dupa un timp ce sa intamplat cu acele persoane. Sau invatat pe bani multi si risc minim sa puna silicoane,buze imflate si altele pe bani.
creatzaa_r
Postat pe 5 Ianuarie 2009 15:47
buna, am citit mesajul tau si fetita mea de 10 luni de acum, are un hemangion vizibil (o pata rosir pe frunte),avea si apre ochi dar a disparut. nepoatat ta avea hemangion in faza de pata sau scos in afara ca am vazut si asa ceva, te rog sa-mi raspunzi ca daca avea tot sub forma de pata a s merge si eu la medic sa facem ceva in privinta asat adaca nu trece de la sine desi asa mi s-a spus. mersi
mihamicuta
Postat pe 10 Ianuarie 2009 18:07
miha,suntCozma hemangiomul fetitei mele a avut o evolutie rapida adica la inceput i-a aparut pe la o saptamana,doua dupa nastere o pata rosie vinetie pe partea de jos a nasucului intre nari iar pe la trei luni deja avea nasucul ca a unui clovn ,foarte rosu si foarte umflat. La trei luni am inceput un tratament cu bleomicina la Iasi la indrumarea Dr. APRODU.Acum avem 7 luni si 4 injectii dar deja se cunosc schimbari adica:s-a desumflat,s-a decolorat iar nasucul incepe incet,incet sa capete o forma normala.Parerea mea este ea consulti un doctor de la chirurgie infantila[dar unul priceput sa nu patesti ca noi la Bacau unde ne_au spus sa mai asteptam sa mai creasca copilul ].Copilul a crescut dar odata cu el si hemangiomul care se umflase si pe interior de imi era frica ca intr-o zi nu o sa mai poata respira. Cei de la Iasi mi-au spus ca trebuia sa venim mai repede.Dar poate la voi nu este cazul de vre-o interventie ,dupa caqte ai spus al vostru este plan si nu cavernos ca la noi, astea intadevar dau inapoi in timp.Cel mai bine e sa ceri sfatul unui specialist.Sanatate multa sa aveti.
cozma
Postat pe 11 Ianuarie 2009 18:30
DA Operatia am facut-o in germania cu ajutorul unei profesoare care este experta in hemangioame la copii si n-ea trimis in Duisburg la alt profesor si am operato acolo.Pana la urma la noi nu afost hemangiom greseala de diagnostic data de doctorii romani ne-a costat foarte mult dar multumim lui dumnezeu ca am dat de aceasta femeie si me-a indrumat catre cine trebuiein Duisburg.La noi pana la urma a fost o malformatie artero venoasa care a crescut odata cu ea.Doctorii nostri nu au stiut ce sa faca dar daca erau sinceri si spuneau ca nu se pricep mergeam de prima data inafara.Fetitei i s-a facut o embolizare cu spire de platina si acuma copilul este in regula.costurile au fost destul de mari dar nu mai conteaza.Profesoara este romanca dar este plecata in germania din 1969 si are 74 de ani .Este cea mai buna din Europa si inca mai face operatii la copii .Este stabilita in Germania la KOLN.Zilele trecute a fost in romania dar mai vine de pasti si daca tinem legatura va pun in legatura de pasti probabil va sta mai mult.Cu alte detalii va stau la disp.oricand.
tanu
Postat pe 15 Ianuarie 2009 16:48
buna, sunt si eu amma unei fetite de 6 luni. Am facut si noi 2 interventii cu laser, dar pentru ca erau ff dureroare am cerut si parerea altui medic. Acesta ne-a recomandat sa facem injectii cu bleomicina. Spune-mi si mie efecte adverse sunt. Se simte bine copilul si care sunt rezultatele. Multumesc mult
alina_cheianu
Postat pe 18 Ianuarie 2009 10:59
andreea pot sa iti spun ca la Miruna se vad schimbari foarte mari adica s-a micsorat si s-a decolorat hemangiomul fata de cum era cand am inceput tratamentul. Noua ni s-a interzis o interventie chirurgicala datorita pozitiei in care se afla hemangiomul[ adica pe varful nasului] deoarece iar fi putut atinge cartilajele nasucului si ar fi ramas cu cicatrici urate. In schimb Bleomicina sclerozeaza vasele din acea zona{de aceea cred ca s-a si desumflat nasucul]Pielea de pe nasuc acum este putin sa zic asa"zbarcita"(pentu ca s-a micsorat nasucul ) dar eu cred ca cu timpul cand creste ea se va uniformiza. Ca si efecte adverse eu nu am sesizat nimic la fetita mea.Doctorita mi-a spus ca dupa injectii poate sa fie putin agitata dar Miruna mea este un copil foarte activ si agitat de cand s-a nascut astfel incat nu am sesizat nici o schimbare.Eu pot sa ma declar multumita de evolutia ei si doctorita spera sa ne mai faca vre-o trei si sa scapam. Mie mi-e teama putin deoarece o adoarme de fiecare data cand ii face injectia in nasuc,adica ma gandesc oare anesteziile astea multe nu ii vor face rau? Cu toate ca doctorita ne-a asigurat ca nu este si nu va fi nici o problema sa speram ca are dreptate.Sanatate multa
cozma
Postat pe 19 Ianuarie 2009 10:37
nu fac rau anesteziile, am vb cu medicii pe tema asta si au zis ca nu e nici o problema. stai linistita. e mai bine si pt ea ca nu o chinuie, nu o sperie, nu ramane cu traume din amintirile astea. copilului meu(ma rog, e o poveste lunga, nu are rost sa o reiau) trebuia sa ii schimbe branula in fiecare si si nu mai avea vene nesparte si tot il chinuiau si il intepau zilnic de cateva ori sa ii gaseasca aklte vene, au incercat pana si pe umar, i saracul era asa terorizat incat ii era frica si de vanzatoarea de la alimentara cand o vedea in halat alb. As fi vrut sa il poata adormi de fiecare data dar trebuia sa il tin nemancat si nebaut pt asta si nu se putea sa il chinui nici asa in fiecare zi... Asta e...
ruschita
Postat pe 19 Ianuarie 2009 10:43
merci,Ruschita m-am mai linistit.Stiu ca nu ii face injectii sa o adoarma ci ii pune la nas sa inhaleze cred "cloroform" si somnicul asta nu dureaza decat 5-10 min
cozma
Postat pe 19 Ianuarie 2009 10:59
stai linistita. la bebelusi se poate anestezia in mai multe feluri (sa adoarma): cu masca (ca de oxigen), picaturi in nas, injectare pe branula etc. dar nu e nici o problema. anestezista noastra zicea ca ea ar face la toti copiii sa ii adoarma cate 5 minute cand trebuie sa li se faca cate ceva dureros. Atata doar ca pt asta trebuie sa fie nemancat si nebaut de cateva ore bune si adesea se prefera sa il vezi ca plange putin cand il chinuie decat sa planga atatea ore de foame si sete... Ma refer la parinte, ca prefera sa scape mai repede ca timp...
ruschita
Postat pe 19 Ianuarie 2009 12:53
fetita mea s a nascut cu hemangiom pe pleoapa si in spatele capului dar la 4 luni abia se mai vede pe ochi, dermatologul a zis ca depinde de culoarea hemangiomului , daca se pune pe ochi treb sa fie mai tirziu consultata de oftamolog
vivi23ro
Postat pe 19 Ianuarie 2009 16:03
BUNA FETELOR ! LA CE MEDIC MERGETI IN IASI?
SAMIA
Postat pe 19 Ianuarie 2009 17:21
Anyyta noua ne face injectia Doctorita Gavrilescu dar mai intai l-am consultat pe Doctorul Aprodu care ne-a chemat acolo.El probabil se ocupa de cazurile mai grave(operatii),celelalte interventii le plaseaza la alti doctori. noi azi am fost pentu a cincea injectie si suntem bine
cozma
Postat pe 20 Ianuarie 2009 15:10
Vivi nu depinde doar de culoarea lor ci mai degraba de tipul lor:plan, cavernos etc.
cozma
Postat pe 20 Ianuarie 2009 15:12
COZMA PRIMA DATA AM FOST SI NOI LA GAVRILESCU DAR EFECTIV NE-A BAGAT IN SPERIETI, NICI NU INTRASEM BINE LA EA SI DEJA NE-A PROPUS INTERNAREA. NE-A SPUS DE INJECTII DAR NU STIA CUM SE FACE ANESTEZIA , CA-I TREABA ANESTEZISTULUI !!!! AI CERUT MAI MULTE OPINII INAINTE DE INJECTII? NU VREAU SA-I CONTEST PROFESIONALISMUL DAR....
NOI MERGEM CU FETITA TOT LA UN MEDIC DE ACOLO , CARE A SPUS SA MAI ASTEPTAM( SI BINE AM FACUT ), CA VOM INTERVENI DOAR DACA HEMANGIOMUL VA CRESTE, A AVUT O RABDARE DE FIER SI NE-E RASPUNS LA TOATE INTREBARILE, RISCURI SI TOATE ALEA... TOT EL NE-A ZIS CA IN GENERAL E BINE SA II DAI PACE , MAI ALES CA FETITA MEA IL ARE PE OBRAZ, OPERATIA A EXCLUS-O DIN START.... IN GENERAL PANA LA 5 ANI DISPAR, LA FETITA MEA SE MAI CUNOASTE FOARTE PUTIN S-A MICSORAT FARA SA-I FACEM NIMIC. BINE CA LA EA NICI NU ERA IN AFARA , ARATA CA O VANATAIE.... DAR DACA TU ZICI CA LA FETITA TA SE VAD SEMNELE IN BINE TOT E CEVA....
TU CUM AI TRECUT PESTE INTREBARILE CURIOSILOR? TOTI MA INTREBAU DACA S-A LOVIT , IAR EU LE SPUNEAM TUTUROR CA DA, NU AVEA ROST SA LE ZIC DE HEMANGIOM CA-I BAGAM IN CEATA , ITI DAI SEAMA CE FETE FACEAU CAND NE VEDEAM PESTE 2-3 LUNI SI VEDEAU CA VANATAIA INCA PERSISTA !
NU MAI ZIC CA AM DAT-O LA CRESA SI BINEINTELES CA I-AM ZIS DIRECTOAREI( D-NA ASISTENTA SEFA CUM II PLACEA SA I SE SPUNA) ,( IN IDEEA SA AIBA GRIJA SA NU-I DEA UN COPIL CU CEVA ASCUTIT ACOLO), IAR DUPA O SAPTAMANA O ALTA ASISTENTA IMI SPUNE :- DOAMNA LA COPII CU HANDICAP AR TREBUI SA SE PLATEASCA O ASISTENTA NUMAI PENTRU EI ! AM CREZUT CA MOR.... ITI DAI SEAMA CAT DE PREGATIT E PERSONALUL ! CUM E POSIBIL CA O ASISTENTA SA-I ZICA UNUI COPIL CU HEMANGIOM HANDICAPAT?! NUMAI BINE IN CONTINUARE SI MULTA SANATATE
SAMIA
Postat pe 21 Ianuarie 2009 19:18
Anyyta,noi l-am consultat prima data pe Dr. Aprodu.El ne-a chemat acolo si ne-a lasat pe mana doctoritei.Cum il cheama pe doctorul care v-a vazut pe voi? Voi cand ati fost la Iasi? Din pacate noi nu am putut sa mai asteptam deoarece la noi evolutia a fost rapida adica: daca la inceput era o pata mica rosie - vinetie la 3 luni cand am inceput tratamentul nasucul fetitei arata ca a unui clovn ,deci se marise enorm.Dr.Aprodu chiar m-a certat de ce am asteptat atat.In legatura cu intrebarile curiosilor ,unora le spuneam adevarul dar nu intelegeau nimic,pe unii ma faceam ca nu ii aud,iar altora le spuneam ,ironic,ca a alergat si a cazut(unii chiar credeau,nici nu se gandeau ca era imposibil avand2-3 luni).Asistenta despre care zici tu probabil ca a facut medicina cu femeia de servici ca multi altii de altfel.Din pacate sunt si doctori ca ea(dr.noasta de familie de ex.)care nu recunosc macar ca nu stiu despre ce e vorba si se uita ca la masini straine .Ma bucur pentu voi ca sunteti bine sper sa fim si noi in viitor.Sanatate multa
cozma
Postat pe 22 Ianuarie 2009 09:48
buna. am si eu o intrebare cu privire la injectiile cu bleomicina. Noi am facut azi de dimineata prima injectie cu bleomicina. Nu ne-a facut anestezie totala ci doar locala, si a pansat-o, urmanad sa dam noi pansamentul jos. Ar trebui sa se vada vreo imbunatatire.doctorul ne-a chemat peste 2 sapt pt alta injectie. multumesc si astept un raspuns din partea voastra.
andreeamaican
Postat pe 16 Februarie 2009 13:57
Andreea cred ca e prea devreme dupa 2 saptamani noua ni s-a spus ca trebuie sa treaca 30 de zile de la o injectare la alta.Dupa injectie ,la fetita mea, nasucul se umfla abia ,sa zicem, dupa o saptamana doua incepe sa se cunoasca.Noi avem deja cinci injectii facute si se cunoaste destul de mult . Voi la ce spital ati facut injectia? Ce doctor?
cozma
Postat pe 18 Februarie 2009 10:27
noi am fost la Budimex la dr Secheli marian. Nu am facut anestezie totala ca hemangiomul e pe manuta dreapta si asa ne-a zis sa venim peste 2 sapt.
Dansu a zis ca e nevoie de 4-5 injectii, sa speram ca trece cu bleomicina ca altfel sa trecem prin calvarul laserului nu mai vreau. Pupici si sanatate multa
andreeamaican
Postat pe 18 Februarie 2009 15:28
SALUT.SI EU AM O FETITA DE 5 LUNI CARE ARE HEMANGIOM.AM F LA SP LA Budimex SI II FACE INJ CU BLEOMICINA.DAR DUPA PRIMA INJ S A CUNOSCUT.
eve2007ro
Postat pe 21 Februarie 2009 19:44
as dori mai multe informatii ,la ce medic mergi ,si as mai dori sa aflu daca ramane semn dupa aceste injectii
grgn_dn
Postat pe 21 Februarie 2009 21:01
noi mergem la budimex la dr secheli marian. sunt 2 frati si ambii se ocupa cu hemangioame. Noi am facut doar o injectie insa semne nu se cunosc si nici nu cred ca vor aparea pt ca sunt niste injectii si dr le face cu seringi din acelea cu acum fff subtire la fel ca seringile de diabet dc stii cum arata. Semn ramane dc faci interventii laser, iti pot spune asta pt ca noi am trecut prin 2 sedinte, si am renuntat pt ca erau f dureroase. sanatate multa. pa pa
andreeamaican
Postat pe 23 Februarie 2009 08:30
ai cumva nr de telefon al domnului doctor
grgn_dn
Postat pe 23 Februarie 2009 16:41
fetita mea are 4 doua din nastere si 2 care au aparut dupa o luna si pe care le-am cauterizat unul pe piept si unul sub ochiul drept dar cel de la ochisor a recidivat si as vrea sa incerc si alte metode
grgn_dn
Postat pe 23 Februarie 2009 16:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sora vitrega 6 De la: anaROBERT 9 Mai 2011 00:03
Haideti sa dam mana pentru ANDU-Ajutor umanitar 1 De la: Ralucuta 29 Octombrie 2009 17:08
Crese de stat cu program de vara in Iasi 4 De la: ameno 22 Iunie 2010 10:27
Cum aleg hainutele copilului? Din ce materiale sa fie confectionate? 11 De la: garbo_383092 25 Noiembrie 2013 22:40
patutul copilului 31 De la: kidz005551 29 Noiembrie 2009 13:57
Setari Cookie-uri