olita

cum pot sa-l obisnuiesc pe nazdravan sa faca la olita?Deja are 2 ani si nu vrea sa faca.
neculita_ramona
Postat pe 12 Februarie 2008 12:53
incearca sa nu-i mai pui pampers ,si cand o sa vada ca face pe el cred ca nu o sa-i placa si va fi nevoit sa faca la olita ,explica-i ca este mare si oamenii mari fac la wc
catymiky
Postat pe 13 Februarie 2008 13:34
SALUT, eu imi faceam probleme ca nu face la olita si deja are un an dar vad ca sunt si mai mari ca noi care nu vor sa faca la olita. Ruxandra sta pe olita si nu face nimic, iar cand o ridic sta 1 minut si apoi face pe ea. Cand sunt pregatiti atunci sigur vor face.
jan200on
Postat pe 13 Februarie 2008 13:46
Cred ca ar trebui sa-l obligi sa faca la olita.Baietelul meu cel mic(2 ani) a fost fortat la inceput.Il puneam,la inceput .la olita din 2 in 2ore si-l tineam pe olita pana facea ceva.Cu timpul ,cam intr-o luna a invatat sa spuna ca face caca ca sa nu mai stea atat de mult timp pe olita.Bineinteles ca a mai facut si pe el dar sunt deja vreo 4 luni de cand a inceput sa spuna ca face caca si deja nu mai face pe el.Decat noaptea mai punem pampers insa se intampla foarte rar sa se scape pe el.
sarah2001tony
Postat pe 13 Februarie 2008 15:32
Este cam greu cu chestia cu olita, trebuie sa aveti rabdare.Nu cred ca trebuie obligat, este nevoie de comunicare.Intradevar o sa spuneti ca nu poti sa comunici cu un copil mic, dar cred stiti ca ei au foarte multa personalitate.
alynadamian
Postat pe 13 Februarie 2008 17:29
buna mamicilor,am si eu aceeasi problema ca neculita ramona.fetita mea are 2 anisori si fuge de olita ,nu vrea nici sa o vada nu stiu ce sa-i fac,deja e mare vb foarte bine dar face tot in pampers.mi-a spus cineva ca o sa ceara singura la olita dar nu prea cred.dati-mi si mie un sfat va rog mult.
mary_lilea
Postat pe 13 Februarie 2008 18:14
O intrebare pentru mamicile mai experimentate.
De la ce varsta v-ati pus bebeii pe olita?
Baietelul meu are 9 luni si se sperie daca il pun pe olita in funduletul gol. Daca are pampers si pantalonasi sta fara grija :))

maramihaela
Postat pe 13 Februarie 2008 19:22
Draga maramihaela,

Fiica mea a stat pe olita de la 7 luni, zi de zi, de cateva ori. Daca incepi sa-l pui trebuie sa te tii de olita in fiecare zi. Noi am fost cu olita la mare si la munte. Nu pune copilul imbracat pe olita pt. ca nu va mai sti pt. ce este olita. Olita nu este scaun! Incearca sa-i arati carticele sau jucati-va in timp ce sta pe olita. Eu asa am reusit si de vreo 4 luni fiica mea face caca numai la olita(are 1 an si 8 luni). Se cere singura.

Bafta!
adela_lutai
Postat pe 13 Februarie 2008 22:11
Si eu am un baietel de 1 an si 4 luni. Am incercat in mai multe randuri sa il pun pe olita dar am patit ca maramihaela. Nu vrea sa stea cu funduletul gol pe olita. Cum il pun se ridica precum un arc. L-am pus prima data pe la 8 luni. Cand am vazut ca nu o accepta l-am last o perioada dupa care am incercat din nou dar cu acelasi rezultat. Si de atunci tot incerc. Astept sa vina vara sa fie cald pentru a incerca sa il las fara pampers ziua pentru a putea face diferenta intre ud si uscat, murdar si curat. In plus am s iau un colacel din acela pentru copii poate asa va avea impresia ca face ca noi si va invata prin imitatie. sa vedem ce va merge.
Daca mai sunt fete cu idei sunt si eu curioasa. Nu sunt de acord cu obligatul.
garbo037619
Postat pe 14 Februarie 2008 11:06
Eu am o mare problema cu facutul la olita..am un baietel de 2ani si 7 luni,si am incercat de toate,i-am luat o olita in forma de avion,i-am luat colacel de wc,am incercat cu frumosul,l-am pedepsit,l-am rugat si tot nu a mers.Pur si simplu nu vrea sa imi spuna cand are nevoie la baie..nu il deranjeaza sa stea ud sau murdar,pentru ca am incercat si sa il las doar cu chiloteii pe el.Nu mai stiu ce sa fac,cum sa il conving sa ceara cand are nevoie,e foarte incapatanat si desi in rest nu am nici o problema,in ceea ce priveste olita...nu pot sa o dau la pace cu el...Asa ca va rog din suflet daca aveti vreo solutie,vreo modalitate prin care sa-l conving..astept un mesaj .
IcE_RuBy
Postat pe 14 Februarie 2008 20:35
buna fetelor...eu am un baietel de 6 luni si jumatate si ieri a facut caca la olita ! Am fost foarte fericita si sper ca de acum inainte sa faca mereu ! Eu cred ca trebuie pus cat mai devreme si aici o sa contrazic unele carti, in care scrie ca trebuie pus copilul la olita dupa un an..pentru ca , zic eu, copilul e mare, stie, si e mult mai comod sa faca in pampers decat sa spuna, sa stea pe olita , etc. Eu cred ca daca e pus de mic se obisnuieste si atunci cand poate sa se ceara o va face ! Oricum, trebuie multa rabdare, e foarte important sa nu-l ridici imediat ce a inceput sa planga, sa-i distragi atentia cu jucarii, pentru ca daca il ridici imediat cand el plange iti va prinde " punctul slab" si nu vei mai reusi sa-l pui ! Eu va zic bafta si o sa va mai tin la curent cu Andrei !
sdanutza
Postat pe 15 Februarie 2008 14:30
Buna,
Baietelul meu are 1an si 9 luni, nu cred ca mersul la olita trebuie sa fie un fel de dresaj....Cand o sa fie pregatit si o sa stie care e caca si pipi o sa faca si la olita.....Lasati-l usoar ca nu mai suntem pe vr4emuri sa ii dresammmm.


Eugenia
ondine90
Postat pe 15 Februarie 2008 16:30
Buna! Baietelul meu Andrei face la olita de la 2 ani si jumatate.nu trebuie obligat,am incercat si eu si nu merge,nici cu pusul la ore fixe nu merge.
Cand a fost el pregatit si a inteles care e treaba a spus singur. Lasati copii in pace, o sa spuna singuri.
janin_kidz
Postat pe 16 Februarie 2008 10:37
Draga Janin la cat de puturosi sunt copii cam greu sa spuna singuri ca vor la olita.Este mult mai comod pentru ei sa faca in pampers.Eu am doi baietei ,iar pe cel mare l-am lasat sa-mi spuna el cand vrea la olita si am reusit sa scapam de pampers la 4 ani.Pe cel mic l-am pus la olita de indata ce am vazut ca nu mai face pisu pe el cand doarme.Il puneam la olita imediat ce se trezea si acum are 2 ani si cere singur la olita,insa a trebuit sa-l fortez de multe ori sa stea la olita .
sarah2001tony
Postat pe 16 Februarie 2008 20:02
eu nu sunt de acord cu faptul ca trebuie sa-l lasi pana iti va spune el cand vrea olitza...dar...fiecare e liber sa faca ce vrea..eu pot sa va spun ca de 3 zile Andrei face la olitza si nu i se intampla nimic..ba mai mult..economisesc pampersurile. El a stat foarte bine in funduletz de la 5 luni si chiar ii place sa stea pe olitza ! va pup !
sdanutza
Postat pe 17 Februarie 2008 15:04
draga sdanutza,
fiecare mamica cred ca are dreptul sa alega, dar nu trebuiesc dresati sunt si oameni cu sentimente sunt destepti chiar prea destepti...si faptul cu econumistul papamersului nu cred ca asta e problema reala.si baietelul meu a stat in fndulet la 5 luni dar asta nu inseamna ca trebuieste dresat.
eugenia
ondine90
Postat pe 17 Februarie 2008 15:22
draga eugenia..nu cred ca a-ti pune copilul pe olitza inseamna dresaj...imi pare tare rau dar dresaj in opinia mea inseamna cu totul si cu totul altceva..eu mi-am spus doar parerea si nu am obligat pe nimeni sa-si puna copilul pe olitza la 6 luni. din cate am citit mai sus sunt mamici care doresc sa-si dezobisnuiasca copilul de pampers, de aceea mi-am spus si eu parerea !
sdanutza
Postat pe 17 Februarie 2008 16:09
Sunt de acord cu sdanuta.Faptul ca-ti fortezi putin copilul sa faca la oala nu inseamna dresaj.Si apoi aici sunt expuse numai pareri nefiindu-le impuse nimanui.Eu am doi baietei :pe cel mare l-am lasat sa spuna el cand va dorii sa faca la oala si am scapat de pampers abia la 4 ani,insa pe cel mic l-am pus "fortat" de la 1 an si acum (la 2 ani)deja numai folosim pampersul.Deci trageti singuri concluzia.
sarah2001tony
Postat pe 17 Februarie 2008 17:48
baietelul meu are 1 an si 3 luni. nu vrea sa faca sub nici o forma la olita. cand era mai mic statea pe olita si facea si caca s pipi.acum isi pune olita in cap.:)....asta e ... o sa invete el pana la urma.
ecaterynne96
Postat pe 17 Februarie 2008 20:41
Asta spuneam si eu...lasat-ii fetelor ca pana la urma or sa faca si la olita.
ondine90
Postat pe 18 Februarie 2008 10:45
bebele meu de 1 an si 9 luni nu sta la olita pt ca nu l-am invatat la timp iar acum habar nu am cum vom ajunge sa il facem sa accepte. Sunt sigura ca la un moment dat se va intampla, dar nu stiu cand si cum. Mai am o fetita de 11 ani, cu ea nu am avut probleme pt ca am obisnuit-o de cand a inceput sa stea in fund la olita, in jurul varstei de 6 luni. Pe baietel nu l-am pus pt ca am sfatuita de medic sa nu il pun pt a nu-i deforma coloana. Acum imi pare ca nu am facut cum am crezut.

Postat pe 18 Februarie 2008 15:18
Multumesc mult adela_lutai pentru sfat! Cam asa ma gandeam si eu ca ar trebui sa fie, dar probabil am ezitat un picusor. Ii atrag atentia de la olita si ma joc cu el, dar se impinge pe spate si isi turteste tot pe acolo si incepe si plange. Normal ii corectez pozitia, dar profita si se ridica in picioare si nu-l mai pot aseza. Este un copil tare cuminte si sper sa nu facem din asta o problema. Se poate ca si olita sa fie de vina ca nu poate sta comod pe ea?
maramihaela
Postat pe 19 Februarie 2008 15:43
Fetelor, am descoperit ca olita era de vina! Am cumparat una cu manere si acum facem kk la olita de doua zile :). Sunt cea mai fericita mamica din lume :)) (sunt convinsa ca si voi cunoasteti sentimentul asta.)
maramihaela
Postat pe 22 Februarie 2008 12:01
Draga maramihaela,ma bucur tare mult pt tine.Sa nu o lasi sa mai faca pe ea si in curand iti garantez ca o sa ceara singur la olita.Una din metodele de a cere la olita e sa traga de pantalonasi,sau incepe sa planga.Totul depinde de tine acum sa pricepi cand vrea sa faca pipi.
Bafta multa in continuare
sarah2001tony
Postat pe 23 Februarie 2008 21:05
Buna fetelor, ma numesc Simona si am 2 baietei; cu cel mare nu am avut probleme cu olita, a invatat repede sa se ceara dar cel mic nu vrea nici cum; desi l-am pus pe olita de la 7 luni cand intr--adevar facea fara probleme dupa varsta de 1 an nu mai vrea sub nici o forma sa faca. Il vede pe cel mare ca face la wc, pe colac de copii si vrea si el, dar tot nu face. Mai insist ca pana la urma tb dezvatat de pampers. Cred ca tb avut rabdare.
garbo099641
Postat pe 25 Februarie 2008 15:02
Cand sa incepem?

Este greu de spus. Nu exista o varsta anume cand trebuie sa inveti copilul sa mearga la toaleta. Copiii, in general, isi formeaza indemanarea necesara intre 18 si 30 de luni, dar sa nu va sperie daca acest lucru incepe abia pe la varsta de 4 ani! Cu cat copilul este mai pregatit cu atat va fi mai usor sa inceapa. Important este sa NU tratati problema ca o "rusine" si nu ascultati de "ultimatumul" mamei soacre: "Pana face 3 ani este musai sa stie la WC! Eu pe voi v-am invatat de la 6 luni!". Daca presati in mod inutil copilul riscati un mare insucces. Concluzia: Aratati copilului fiecare pas insa el trebuie sa aleaga cand si cum il face.

Ce semnale trebuie sa ne dea de gandit ca este cazul sa incepem?

- Cand sta cu usurinta in poponet
- Cand copilul incepe sa imite comportamentul nostru mai ales cel din toaleta.
- Cand incepe sa refuze scutecul in schimbul chiloteilor (deci trebuie din cand in cand sa ii oferiti aceasta alternativa)
- Cand incepe sa devina ordonat: pune lucrurile la loc de unde le-a luat, face curat etc.
- Cand da semne de independenta (va refuza manuta la coburatul unei trepte, sau pur si simplu prin a spune mult mai des "NU!")
- Cand incepe sa spuna cand face caca/pipi si mai ales cand face un ritual din aceasta (uni copii cer mana mamei pe parcursul "operatiei").
- Cand incepe sa il intereseze toaleta/olita si incepe sa ii placa sa va urmeze in baie sau sa se joace in baie
- Cand poate sa isi dea jos si sa isi ridice pantalonasii
- Cand intelege diferenta intre ud si uscat
- Cand intelege ce este pipi si caca
- Cand are scaun regulat
- Are pauze "uscate" mai lungi de 3 ore (asta arata ca muschii s-au dezvoltat suficient pentru a tine urina)

Evident nu toate conditiile trebuie indeplinite pentru a incepe procesul de invatare. Este mai bine sa urmariti mersul lucrurilor decat efectiv "cand a venit momentul". Daca mergeti inca la pediatru il puteti intreba si pe el ce parere are. Pediatrii va pot ajuta cu informatii privind pregatirea fizica a copilului pentru toaleta (sta suficient de bine in poponet etc.) dar si cu multe procedee bazate pe experienta lor vasta.

Pas cu pas pe drumul cel bun!

Mesrul la olita si apoi la toaleta este un drum drept dar pe care copilul dumneavoastra il poate invata in cateva zile sau in cateva luni. Asa cum am mai spus cel mai important este ca el sa fie pregatit pentru acest drum. Daca este pregatit, lucrurile vor merge usor atat pentru el cat si pentru dumneavoastra. Ce trebuie retinut: ACESTA ESTE PROIECTUL LUI SI NU AL DUMNEAVOASTRA!

De la start si pana la final obijnuirea cu olita sau toaleta include:
- explicarea exacta a ce asteptati de la el (mai ales scopul final)
- copilul sa va atentioneze cand trebuie mers la toaleta
- copilul trebuie sa inteleaga fiecare operatie (dezbracarea, asezarea, timpul de asteptare, stergerea, tragerea apei , spalarea olitei, imbracarea si spalatul pe maini). Fiecare pas este important si de aceea trebuie sa creati o buna rutina si sa "premiati" (laude, dezmierdari, aplauze) fiecare reusita. Cand pasul precedent este bine invatat noul pas trebuie introdus. Atingerea scopului final este importanta dar fiecare pas in sine este si are ceva special. Atentie! Succesul este reprezentat de folosirea olitei sau toaletei si nu in efectuarea perfecta a fiecarei operatii. Deci trebuie sa fiti flexibili si nu stresati copilul cu tot felul de amanunte pe care le considerati dumneavoastra importante.

Puteti ca reteta sa folositi urmatorii pasi dar nu uitati ca fiecare copil are propia lui personalitate:

1. Gasiti o olita comfortabila si pe masura. In cazul WC-ului cumparati un capac pentru copii. Multi copii se simt mult mai siguri pe un capac de WC sau pe o olita stabila. In cazul WC-ului asigurati copiilor o sprijinire a picioarelor (un taburet micut, o cutie de lemn etc). Multi copii se simt nesiguri cu picioarele in aer. Dupa cateva zile puteti renunta treptat la aceasta sprijinire.

2. Ajutati copilul sa devina familiar cu olita sau WC-ul, sa o observe sa se aseze pe ea si sa gaseasca o pozitie comfortabila. De asemenea accentuati ideaa ca olita este ceva personal: "Numai al tau/Numai a ta"

3. In cazul olitei asezati olita intr-un loc convenabil pentru copil. Nu trebuie sa stea numai in baie! Tineti-o in camera de joaca, in curte, in bucatarie. Important este pentru copil sa ajunga usor la ea daca este necesar.

4. La inceput asezati copilul o data pe zi pe olita, imbracat. Asta ajuta la formarea rutinei. Nu il fortati sa se aseze si lasati-l sa se scoale daca el doreste.

5. Cand aceasta rutina este acceptata de copil. Introduceti dezbracarea. Deci il veti aseza ca si pana acum insa fara fustita sau pantalonasi.

6. Can copilul a facut caca in scutec (recomandabil cand nu are diaree:)) asezati caca din scutec in olita. Aveti insa grija sa va vada! Apoi luati olita si aruncati-o la WC si trageti apa. Daca intamplator face pipi cand sta pe olita efectuati aceleasi operatii de aruncare + curatare. Explicati de mai multe ori de ce aruncati la WC. El trebuie sa inteleaga bine unde este destinatia fiecarui lucru.

7. Aveti rabdare cu aceste operatii caci ele dureaza pana ce copilul le va accepta si le va invata.

Trucuri pentru usurarea procesului:

- mai ales acasa imbracati copilul in lucruri usor de dezbracat. Ajutati copilul sa se dezbrace singur!
- Incurajati-l sa va imite! Mergeti in baie si asezativa pe WC indemnand copilul sa se aseze pe olita.
- invatati si baieteii ca si fetitele sa faca pipi sezand. Daca le explicati la baietel ca pipi se face din picioare o sa fie dificil sa il readuceti in pozitia sezut.
- Urmariti atent semnalele pe care le face: grimase, cererea de a merge la WC etc. La un astfel de semnal intrebai-l imediat daca vrea sa mearga la olita sau WC. Daca refuza nu il fortati.
- propuneti de mai multe ori copilului pe zi sa ii scoateti pantalonasi.
- "Daca vrei te intreb din ora in ora daca trebuie sa mergi la olita ca sa nu uiti!". Daca va refuza o astfel de propunere nu il stresati. Unii copii accepta aceasta aducere aminte si le vine mai usor sa mearga la olita - cand este cazul - daca propunerea a venit din partea dumneavoastra.
- Aratati-va foarte bucuros cand copilul cere la olita fara sa ii propuneti dumneavoastra.
- Oferti copilului posibilitatea sa traga apa dar numai daca el vrea. Multi copii se sperie de zgomotul produs prin tragerea apei.
- Explicati copilului ca nu trebuie sa fie suparat daca "opera sa de arta" a plecat pe gaura de WC. Explicati unde merge (folositi-va imaginatia)!
- stergeti copilul bine pentru a preveni iritarea. Nu uitati ca pielea lor este extrem de sensibila. In cazul unei iritati el poate sa o asocieze cu olita si sa nu mai vrea sa o foloseasca.
- Ganditi-va la trecerea la chilotei! Cand copilul foloseste olita de mai multe ori pe zi este pregatit pentru chilotei. La inceput imbracati-l cu chilotei numai pentru cateva ore pe zi. Nu va grabiti cu renuntarea la scutece.
- Daca peste zi altcineva se ocupa de copil, asigurati-va ca subscrie la metodele dumneavoastra si la planul de invatare.
- Asteptati-va la surprize neplacute precum constipatia. Acestea vor ingreuna programul de invatare. Nu disperati!

Probleme!

- Copilul meu nu accepta olita!
Desi copilul este pregatit pentru primirea invataturii el are probabil nevoie de mult suport si incurajare din parea dumneavoastra pentru a renunta la scutece. Nu fortati si nu disperati. Copiii au tendinta sa spuna NU cand parintii isi doresc ca ei sa zica DA si de multe ori spun nu in loc de da. Puneti olita la o parte si mai incercati dupa 2 saptamani.

- Sta pe olita dar nu face nimic!
Daca copilul sta pe olita cu usurinta sunteti de mult pe drumul cel bun. Motivul principal este: constipatia! Incercati sa ii oferiti mancare care sa conduca la un scaun moale. De asemenea, va puteti gandi si la cat de confortablil sta pe olita. Exista posibilitatea ca o anume jena sa il impiedice sa actioneze. Oricum. nu disperati si inca o data aveti rabdare.

- A re-inceput sa faca pe el
Asteptati un moment relaxat si discutati problema. Exista multe motive care pot fi cauza acestei situatii. La multe nici nu va ganditi! Poate se sperie sa mearga seara la baie sau poate are o iritatie de care ii este frica sa va spuna. Daca copilul cere sa se intoarca inapoi la scutece sau daca credeti ca ar trebui sa le introduceti nu faceti o problema din asta!

mult noroc! si la multi ani mamici de 1 Martie!

ondine90
Postat pe 29 Februarie 2008 14:59
pe Mihai l-am pus la olita de la 8 luni.............dar asta nu inseamna ca si face ceva de fiecare data.............important e sa insisti.
myky26ro
Postat pe 3 Martie 2008 11:36
Specialistii spun sa ii pui pe copii de cand incep sa stea singuri in fundulet (in jur de 6 luni) ca sa se obisnuiasca, dar nu imbracati, ca nu e jucarie. Eu am fost mai comoda, ca sa zic asa, si am luat olita abia dupa ce Jojo a implinit 1 an. Nici macar nu vroia sa o vada, urla cand o puneam pe ea asa ca nu am mai insistat, o perioada prea lunga zic acum, si asta tot din comoditate , ca deh.....e mai usor pt mine cu pampers. La 2 ani am dus-o la o gradinita particulara si acolo vazandu-i pe copii ca merg la WC, a inceput sa accepte si ea sa o pun acasa pe olita sau pe WC, ca am luat si capac mic pentru ea. Acum are 2 ani si 6 luni si intr-o saptamana, in care m-am ocupat intens de asta, am scapat de pampers si facem pe olita, dar trebuie sa o intreb mereu si sa o duc ca inca nu se cere decat cateodata. Mai pun pampers doar peste noapte pentru eventualitate. Acum merge la gradi de stat cu program prelungit si acolo merg mereu la WC si asa Jojolina mea , nu are ce face decat sa se invete ca acolo fetele nu accepta copii cu pampers.
Ideea este ca trebuie mai intai copiii sa accepte olita si apoi rabdare pentru noi si sa nu fim comode si sa ii intrebam mereu daca trebuie sa mearga la WC , pana le intra lor in minte ca daca ii scapa trebuie sa mearga, ca altfel nu se invata.
Insisitati, insistati, insistati........nu fiti comode.
Nutzica
Postat pe 4 Martie 2008 10:10
L-am invatat pe baietelul meu la olita vara trecuta,abia implinise 2 ani...a fost foarte cald si il lasam in funduletul gol...Asa am scapat un timp de pampers.Am fost nevoita sa plec in octombrie din tara si l-am lasat in grija mamei mele,care cred ca nu prea s-a ocupat de el..m-am intors pe 1 decembrie si am fost uimita sa vad ca puiul meu face pe el..Stiam ca se cere...se cerea si noaptea,de fapt ma trezea sa faca la olita...Acum stam in alta tara si tot ii pun pampers pentru ca nu se mai cere,pur si simplu nu vrea la olita..nu stiu ce se intampla de nu vrea...e aceeas olita de acasa doar..Daca nu-i pun pampers face pe el fara sa spuna nimik...astept sa vad ce se mai intampla si mai insist poate reusesc...succes tuturor mamicilor
roxydennys
Postat pe 4 Martie 2008 16:37
eu am gasit o metoda destul de simpla si hilara in acelasi timp . Cand vrea la olita stau si eu cu el si ma prefac ca fac si eu . se distraza copios , sper sa nu devina o obisnuinta . avem 1 an si 2 luni si tot din comoditate nu am inceput mai repede "procedura".
elena_picu2007
Postat pe 5 Martie 2008 12:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
tulburari ale somnului 4 De la: garbo_379534 28 Iulie 2013 21:08
Cursuri de limbi straine pentru copii in Timisoara 7 De la: LITTLE_TREE 30 Decembrie 2011 23:39
dans pentru copii??? 2 De la: matac_catalina 19 Ianuarie 2010 18:11
Iasi,oferta supraveghere si educare copii, program la cerere(lunga sau scurta durata) 1 De la: garbo118447 29 Ianuarie 2011 11:05
Importanta si rolul educatiei muzicale la copii 4 De la: garbo267145 24 Martie 2012 12:06
Setari Cookie-uri