Decalotarea

Poate ca multe dintre mamicile de baietei s-au confruntat cu aceasta problema si anume: decalotarea. Este aceasta o practica utila inca din primele saptamani de viata, sau este numai o solutie la o problema care nu exista? Parerile, am observat, ca sunt impartite. Se pot provoca leziuni. Voi ce parere aveti?
Astept parerile voastre.
ses
Postat pe 3 Februarie 2008 00:53
De cand asteptam un astfel de subiect..............am un baietel de 10 luni si 10 zile si problema decalotarii o avem de la 1 luna cand medicul de fam. ne-a atentionat ca are fimoza. Sincera sa fiu nu stiu dc e o problema sau nu?Am inceput decalotarea si se pare ca totul este bine si trebuie sa continuam ,dupa cum sustine pediatra. Nu stiu dc se produc leziuni,noi nu am avut probl pana acum.
PS NU MI SE PARE O PRACTICA UTILA DAR MEDICUL MA CONTRAZIS!
mihaela2_kidz
Postat pe 4 Februarie 2008 09:59
baietelul meu are 3 ani si 6 luni si inca avem probleme cu decalotarea
probleme au aparut de la nastere, vesnic rosie zona, clar cu probleme si trebuia insistat zilnic, altfel...la chirurg
prefer partea cu chinuitul un pic
acum e mai usor a invatat singur sa isi faca igiena in cauza, dar daca nu avem grija macar a doua zi sa facem decalotarea apoape se infecteaza
ajuta foarte mult Hidrocortizonul
lauram_kidz
Postat pe 4 Februarie 2008 23:41
cand se infecteaza se pun si comprese cu rivanol. Eu am avut operat baietelul de fimoza, este o operatie usora si fara complicatii. Acum baiatul meu are 16 ani si sunt mindra de el.
crisachris
Postat pe 12 Februarie 2008 09:55
decalotarea fortata nu este recomandata! se pot produce fisuri care se pot solda cu cicatrici, iar riscul de infectie este mult mai mare. fimoza este fiziologica pana la 1 an cel putin... chiar si mai mult. Partea cu igiena, ca ar fi necesara decalotarea pentru igiena este iar o prostie, deoarece preputul ce acopera glandul secreta si substante cu rol antiinfectios, plus ca au un rol in mentinerea glandului corect hidratat. ca sa nu mai spun ca priputul (pielea ce acopera glandul) este o zona erogena in dezvoltare, deci prin fortare se poate distruge.... daca ati inceput, continuati cu spalatul zilnic, fara a forta prea mult
byzu_68
Postat pe 12 Februarie 2008 11:23
buna. eu am facut asa zisul masaj de cand era foarte mic la baita de seara si nu este deloc dureros pt copil daca se face in apa. am vazut ca incepe sa fie ok acum. doamna doctor imi spunea ca nu mai este necesar sa mergem la chirurg pt interventie. nu este o problema grava si se rezolva in timp.
numai daca copilul are probleme cand urineaza , il jeneaza sau face pipi intrerupt atunci necesita un control medical
ralucabarla
Postat pe 12 Februarie 2008 11:54
am doi baietei si n-am ajuns cu nici unul la dr din aceasta cauza.De cand erau mititei,in primele luni de viata le trageam putin pielea inapoi la baita si totul era ok.Nu-i durea si nu a fost niciodata nevoie de tratament deosebit.
sarah2001tony
Postat pe 13 Februarie 2008 15:37
Sunt total de acord cu auranicoleta, care spune ca decalotarea fortata NU este recomandata. Se poate infecta, se poate inrosi zona si nu are nici un sens daca "problema" se rezolva de la sine in cativa ani! Si mai rau, daca preputul este foarte strans in jurul glandului (chiar lipit) si tu il fortezi s-ar putea sa nu mai revina si atunci chiar ai nevoie de operatie!
maramihaela
Postat pe 13 Februarie 2008 19:46
Eu am un baietel de 6 luni si i-am facut decalotare de la inceput. Nu inseamna neaparat ca se face fortat si nici nu trebuie sa fie o manevra dureroasa, pentru ca se face putin cate putin in fiecare zi. Bebele meu, intr-o saptamana era complet decalotat, fara sa fi resimtit vreo durere pana la acel moment. In fiecare seara, dupa baita, trageam usor, cate putin si curatam. Fac asta si in prezent si totul e ok!
simona_petrescu2002
Postat pe 14 Februarie 2008 17:39
buna si la mine a avut o problema baietelul meu acum are 3ani si am trecut de faza asta dar din luna a 3a iti dai seama daca are fimoza
noi am ajuns la ckirurg l-a decalotat la 7luni a zis ca e mai bine acum ca e mic si nu stie ce se intampla
l-am cam ckinuit putin atunci in 5minute a scapat dar acum nu mai avem probleme se decaloteaza usor acum
mery_kidz
Postat pe 15 Februarie 2008 16:40
Ma numesc Marcela si am un baiat de 9 ani.D e la inceput am avut probleme . Se infecta f usor , se inrosea penisul si se umfla, avea scurgere urata.Si culmea , toaleta locala o faceam zilnic.Am ajuns in final la chirurg, cam acum doi ani.Acum totul e in regula.

Postat pe 17 Februarie 2008 17:40
Nu spune nimeni ca se face o decalotare fortata, incet si cu multa rabdare. Daca nu este o indicatie clara de interventie chirurgicala si daca zona este tot rosie si semne evidente ca se va infecta, consider ca asta e singura cale. Probabil ca sunt situatii grave cand nu se poate decat intervenit chirurgical, dar daca incet si cu rabdare se poate rezolva si la baita cu un sapun bun sau folosesc chiar geluri intime, banuiesc ca orice parinte ar dori sa rezolve astfel problema si nu sa ajunga la cutit, oricat de minora ar fi interventia.
lauram_kidz
Postat pe 18 Februarie 2008 17:40
Decalotarea nu este asa un lucru ingrozitor.Trebuie sa ai rabdare si sa incepi sa faci aceasta manevra din primele zile si pana cand decalotarea este completa.Asta inseamna ca nu trebuie sa-ti fie "mila"(sau ma rog - cum mi-a fost mie),desi nu pot sa spun ca nu am tras in fiecare seara la baie, desi fara rezultat.E nasol ca nici nu stii cum trebuie sa arate si atunci cand se vede cate un pic din cap te multumesti, dar nu e asa.Eu am ajuns in final tot la doctor (la un specialist pediatru), care a rezolvat problema pe loc.A pus mana pe o compresa si a tras asa deodata, dupa care a pus niste cremita si gata.Asta se intampla pe la 1 an si 3 luni, dupa care a durat cam 7-10 zile pana s-a vindecat.Daca faceam chestia asta cand era mai mic, nu mai simtea asa.Cu cat este mai mare cu atat mai rau: ca il jeneaza, il ustura la pipi....asa cand e mic, nu prea simte.La primul copil, si mai ales baiat......cand noi am fost fete in familie......nu e chiar usor.Habar n-aveam de nimic.Acum e altceva.Succes viitoarelor mamici de baieti!
cezarinady
Postat pe 19 Februarie 2008 12:25
noi am fost acum 1 luna la chirurg pentru decalotare.in cici minute s-a rezolvat problema.baietelul meu are 2 ani.l-a cam chinuit asa cum spune si mery dar dupa cateva zile a fost totul ok.acum nu avem probleme.toaleta locala zilnica este obligatorie.
nicolla
Postat pe 1 Martie 2008 18:35
am facut decalotarea de nevoie. se stransese destul de tare si nu numai ca facea pipi intrerupt dar nu mai tasnea ci era un jet slab care se prelingea. asa ca am fost nevoiti sa apelam la doctor. nu am facut-o chirurgical ci manual insa sub supraveghere medicala, in spital. a fost foarte greu si plangeam cu el pentru ca in prime zile cand trebuia sa faca pipi il ustura cumplit. ne-a dat doctorita o cremita care avea antibiotic si anestezina in ea si cu care s-au mai usurat problemele si in 4-5 zile am scapat. a mai fost o perioada in care accepta cu greu sa ii mai umblam acolo dupa care s-a obisnuit. acum arata foarte bine si copilul e linistit.
cred ca decalotarea "fortata" sau chirurgicala e o operatiune la care mamicile ar trebui sa apeleze numai cand nu se mai poate rezolva altcumva insa cel mai bine e sa fie facuta asa cum ati procedat majoritatea, adik treptat, la baita.
dar atentie, pentru ca am inteles ca sunt asistente pediatre care practica decalotarea "fortata" fara consultarea mamicii asa ca tot noi trebuie sa fim cu ochii in patru si sa urmarim sa vedem cand si daca e cazul de asa ceva. adik trebuie sa fim informate noi k nu toti medicii si toate asistentele dau explicatiile necesare.
sa va traiasca bebicii.
garbo037619
Postat pe 24 Octombrie 2008 08:35
Salut mamici,

eu am un baietel de 5 luni si jumatate, dar eu personal nu i-am facut absolut nimic! Cand am nascut am intrebat pediatra daca trebuie sa fac ceva pentru ca ma innebunise soacra ca trebuie avut foarte mare grija si ca trebuie tras in fiecare zi...in fine, mie pediatra mi-a zis sa nu fac absolut nimic ca va face ea la 4 si la 6 luni. Asa ca luna trecuta a tras ea o data, si vreau sa spun ca micutul meu nu a simtit nimic, iar luna viitoare vom merge iar si va termina procesul de decalotare pediatra. Nu am avut probleme cu el pana acum, face pipi normal si totul e ok. Personal nu inteleg de ce medicii de familie sau pediatrii din Romania recomanda ca aceasta procedura sa se faca de catre parinti, avand in vedere ca este o zona foarte sensibila!
mimisor_kidz
Postat pe 17 Noiembrie 2008 15:44
se spune ca daca pana pe la 1 an si 6 luni nu isi revine trebuie mers la chirurg. daca nu pot aparea probleme mai mari cumnata mea a fost cu baiatul si acum totul e ok cu conditia ca dupa taiere sa se curete bine si cu grije DIDI
didi_kidz
Postat pe 18 Noiembrie 2008 18:23
http://www.circumcizia.org/decalotarea.html
la adresa respectivas sunt informatii referitoare la decalotarea
o prietena care locuieste in iTALIA A VENIT IN rOMANIA AM ERS LA UN PEDIATRU DE AICI CU BAIETELUL, ACESTA A SFATUI TO SA INTERVINA CHIRURGICAL PT A REALIZA DECALOTAREA
REINTOARSA IN ITALIA A CERUT SI SFTAUL PEDIATRULUI DE ACOLO.
CEL DIN URMA I A ZIS SA LASE BAIATUL IN PACE CA SE VA DECALOTA FARA INTERVENTIE
AM SI EU UN BAIETEL DE 1 AN SI 7 LUNI
PEDIATRII DE AICI MI AU RECOMANDAT SA MERGEM LA CHIRURG.
NU ARE NICI O PROBLEMA, NICI O INFECTIE , URINEAZA FARA PROBLEME
IN PREZENT NU STIU CE SA FAC, CE DECIZIE SA MI IAU , INSA STIU SIGUR CA SOTULUI MEU NU I A FACUT MAMA LUI DECALOTARE SI NICI LA CHIRURG NU A FOST
NU ARE NICI O PROBLEMA SI NICI NU A AVUT VREODATA
CHIAR NU STIU CE SA FAC, MA INTREB DC AR TREBUI SA L CHNUIM IN CAZUL IN CARE PROBLEMA SE VA EZOLVA DE LA SINE MAI TARZIU?

s_simmona
Postat pe 21 Noiembrie 2008 15:05
cat de mult se desface preputul copilului tau, s_simmona? Ti se para k copilul are vreun disconfort? In cazut in care nu esti sigura mai consulta si alt medic pentru ca decalotarea presupune un pic de durere indiferent de forma in care se face. Incearca sa desfaci tu putin cate putin la baie in apa. Asa nu simte nimic si nu ii faci nici un rau. Dar daca incepi fa-o mereu pentru ca altfel se prinde la loc si ii poti provoca mai mult rau.
Dar cel mai bine mai intreaba inca un doctor. Daca te hotarasti sa o faci e bine sa o faci cat mai devreme. De la varstele mici copii nu isi amintesc multe lucruri. Mai tarziu ar putea ramane marcat.
garbo037619
Postat pe 22 Noiembrie 2008 16:16
Buna, la indemnul pediatrei am incercat decalotarea acasa, putin cate putin in fiecare zi dar, nu a dat rezultate si la varsta de 1 an si jumatate l-am operat. De atunci nu mai are probleme. E bine operat cand e mic pt.ca nu stie ce se intampla. Aceasta a fost situatia noastra. Va pup si va doresc multa sanatate!
prtn_yaya
Postat pe 23 Noiembrie 2008 10:34
am fost si eu l medic si la decalotat iar dup o saptamana sa prins la loc sar nu asa de tare ca la inceput.am hotarat sa il las in pace se va rezolva singur razvan al meu are 1an .deci daca nu e urgenta lasatil in pace e foarte dureros siin acelasi timp traumatic pt bebe va pup pe toate marcela
marcela0508
Postat pe 23 Noiembrie 2008 11:25
Buna.Sant o mamica a 2 baieti unu de 6ani jumate si celalalt de 2ani si 8luni.Pe cel mic la-m nascut cu hernie.Cand am mers la control mi-sa yis ca trebuie operat tot atunci mi-sa spus ca are si fimoza.Antrebarea este la voi mamici daca ati trecut prin asa ceva sa-mi spuneti si mie daca sant brobleme dupa operatie sau daca mai apar riscuri?
llyly_kidz
Postat pe 23 Noiembrie 2008 14:26
buna, am si eu un baiat de 2 ani si 3 luni; am fost si noi diagnosticati cu fimoza si la 1 an si 8 luni i s-a facut decalotare fortata ( pe nepregatite - adica nici eu nu stiam ce se intampla ), dar acum a revenit problema; am fost la un chirurg si mi s-a explicat ca este nevoie de operatie ; totul e ok in afara de faptul va i se va face anestezie totala ; am citit ca pana la 3 ani nu este indicat acest lucru ; mamici care ati trecut prin aceasta operatie cu fiii vostri, ce vi s-a spus despre acest lucru ?
tunde_kidz
Postat pe 23 Noiembrie 2008 23:08
Draga Tunde, mi mi-a spus pediatra lui si chirurgul ca operatia poate fi facuta dupa varsta de un an. Eu la 1 an si jumatate l-am operat si totul a decurs foarte bine.
prtn_yaya
Postat pe 24 Noiembrie 2008 12:12
Depinde ce medici intrebati: daca intrebati medicii pediatri sau chirurgi va vor spune: categoric decalotare! daca intrebati medicii urologi va vor spune sa lasati copiii in pace (normal, atata timp cat copilul nu urineaza intrerupt, in jeturi, sau cand nu cand se infecteaza des etc, deci in functie de gradul fimozei). Medicii urologi se ocupa (pe langa afectiunile aparatului urinar) de aparatul reproducator masculin. Consider ca sunt cel mai in masura sa dea sfaturi!
cristina_graur
Postat pe 25 Noiembrie 2008 09:01
Buna,
ai dreptate" eldorado"-si eu am 2 baieti Ionut are 2 ani si 4 luni si Tudor 9 luni la amandoi nu au fost probleme cu decalotarea ;la baie am facut o usoara decalotare pt pastrarea igenei nu am fortat cu nimic.
Sanatate si baieti voiosi!
julita79
Postat pe 12 Decembrie 2008 21:43
a intrat intamplator pe acest site si citind despre decalotare m.am ingrozit.Eu am un baiat de 3 ani si nu mi s.a spus niciodata ca baieteii trebuie sa fie decalotati in anumite situatii...Copilul meu nu a avut probleme cu igiena, nu a facut infectii, nu a dat semne ca il jeneaza ceva acolo.nu am insistat niciodata cu igiena in acea zona.Nu am incercat sa decalotez pt igiena, stiind ca acea zona , ca si vaginul se curata natural prin secretii. Traiesc in afara Romaniei ,iar aici medicii nu dau sfaturi, nu informeaza...Nimic nu se face fara cerere, nici macar analize anuale.NIMIC!!! Nu sunt o ignoranta, si poate pt ca in familia noastra au fost doar fete...habar nu am cum ar trebui sa arate penisul unui baietel de 3 ani. trebuie sa i se vada capul penisului de la aceasta varsta????? Ce anume ar trebui sa ma nelinisteasca inafara urinarii, inflamariei-inrosirii sau durerii??? Doar aspectul si fatul ca nu am vazut niciodata capul penisului???? Ma nelinisteste subiectul pt ca ..sotul meu a trecut prin asa ceva, pe la 5 ani si ma gandesc ca poate si baietelul nostru poate avea aceeasi problema...
baltina
Postat pe 3 Ianuarie 2009 21:39
si eu am inceput decalotarea de la nastere si nu am avut nici o problema.are 3 luni si doctora de fam a zis ca nu are nici o problema
madalina_31
Postat pe 6 Ianuarie 2009 13:09
Buna!Baietelul meu are 11 luni.Cand era mai mic ii faceam un pic decalotare la baita,dar de vreo 4 luni nu i-am mai facut;adica il spal mereu dar nu mai trag de putica lui pt ca mi s-a parut in regula:nu e rosu ,nu e tare,nu da semne ca-l jeneaza,nu urineaza intrerupt se tine singur de putica si rade la baita si cand il schimb.Insa sunt putin ingrijorata pt ca nu stiu cum trebuie sa arate putica lui la aceasta varsta.Medicul pediatru nu l-a mai vazut de f mult timp dezbracat.Lui bebe i se vede foarte putin varful, sa zic cat un varf de ac mai gros.E cazul sa-mi fac probleme?
cameea_kidz
Postat pe 5 Februarie 2009 09:23
Buna ziua! Am si eu un baietel de 6 ani si am avut aceeasi problema: FIMOZA. A trebuit sa se intervina manual de mai multe ori deoarece dupa cateva luni, desi il spalam in fiecare seara si ail decalotam, se prindea la loc. Eram disperata.... pana la urma mi-a spus un medic ca are pielea de pe penis un pic mai lunga spre varf. Am inceput sa-l dau dupa fiecare decalotare cu tetraciclina, nidoflor sau fluocinolon si ii faceam masaj. Dupa un timp am observat ca s-a rezolvat problema, pielea se desprinsese si nu a mai fost nevoie sa se intervina chirurgical. De atunci in fiecare seara il spal si il decalotez iar periodic ii mai aplic si putina crema. Daca se intampla sa se inflameze se pun comprese cu rivanol din 2 in 2 ore, timp de cateva zile. ATENTIE!!!! NU SE DECALOTEAZA DACA ESTE INFLAMAT SAU ARE INFECTIE!! ESTE IMPORTANT SA SE FACA TOALETA ZILNIC. VA DORESC SANATATE MULTA!!!
alfa_force2006
Postat pe 5 Februarie 2009 09:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
scaunul sugar 2 De la: ruschita 8 Ianuarie 2009 11:08
Prematuri fara sansa la viata 103 De la: chanty 26 Septembrie 2010 19:18
Vand carucior Primii Pasi model H309 si scaun masina 1 De la: simi_clau 15 Aprilie 2010 23:54
refluxul gastric 16 De la: office_salinasusesi_ro 24 Martie 2010 07:49
cat mananca un bebe de 4 luni 225 De la: Bogdan_Matei_1 4 Iunie 2015 14:22
Setari Cookie-uri