Decalotarea

Privitor la decalotare, am vazut aici ca parerile sunt impartite. Unii recomanda decalotarea acasa, la baita, altii nu. Eu va pot spune din proprie experienta ca, la sfatul medicului, din prima luna de viata a baietelului meu, in fiecare seara la baita (totdeauna in apa), i-am decalotat putica, de cate trei ori, fara a forta si fara a exista vreo problema acolo. Nu era inflamata si nici atat de sugrumata cat sa faca pipi in jeturi. Doar ca se vedea capul foarte putin. Am efectuat aceasta operatie in fiecare seara, fara sa ma astept la vreun rezultat, iar la varsta de 1 an si 6 luni, intr-una din seri, la a treia decalotare s-a rupt preputul. Nu l-a durut atunci, doar a tresarit, fara sa planga. Problema a fost in urmatoarele zile, pentru ca de cate ori incerca sa faca pipi, il ustura, incepea sa planga si se tinea. Inclusiv noaptea, se trezea de cateva ori plangand. Medicul pediatru mi-a recomandat igiena locala dupa fiecare urinare si aplicarea unguentului Baneocin. Prima zi a fost cumplit, pentru ca il ustura si nu vroia sa urineze, dar am descoperit ca daca face pipi sub jet de apa, nu il mai ustura. Cand vroia sa faca pipi, il puneam in cada cu dusul pe putica. A vazut si el ca nu il mai ustura si era foarte bine, iar apoi il spalam. Totul a durat doar cateva zile si asa nu a fost nevoie sa ajungem vreodata la interventie chirurgicala. In continuare avem grija la igienta zilnica. Eu recomand decalotarea acasa fara a forta si igienta zilnica.
andrei_g
Postat pe 12 Martie 2009 00:14
Baietelul meu are 5 ani si 6 luni si la varsta de 1 an l-am decalotat chirurgical pt ca facea infectii foarte dese. Dupa un timp insa s-a lipit la loc, dar nu am de gand sa-l mai duc la chirurg. Ii fac toaleta in fiecare seara si nu mai avem probleme. Se mai inroseste o data la o luna-doua, iar atunci ii pun comprese cu rivanol si ii trece. Ma gandesc acum ca poate nici atunci nu ajungeam la operatie daca il decalotam de mic cate putin, curatandu-l. Unii copii poate nu au nevoie, curatirea realizandu-se prin secretii, dar baietelul meu avea nevoie sa fie curatat si eu nu am stiut. Asa ca daca observati ca se inroseste des, nu ezitati sa le faceti igiena zilnic prin decalotare usoara.
narden
Postat pe 22 Iunie 2009 01:04
eu am inceput decalotarea de mititel si asta m-a invatat o mamica a 4 baietei care a avut probleme de genu asta...sotul meu nu a fost decalotat de mic mic si a trebuit sa ife operat de 2 ori,mai am un nepotel cu aceeasi problema...cum am facut? f simplu la baita ii trageam cate putin pana cand i s-a tras de tot si de atunci il spal in fiecare seara cu apa si sapun si din cand in cand ii mai dau cu fluocinolon n(cu antibiotic) cand vad ca e mai iritat...acum eu tot citind pe forumuri ca nu ar fi bine l-am lasat in pace si surpriza intr-o saptamana a facut infectie,m-am dus cu el la pediatrii( 2 la nr) si ambii + medicul de fam al meu si al lui au spus sa continui cu spalatul zilnic la putica si sa ii dau cu crema cand vad ca emai iritat.dr mea de fam a zis ca e igienic asa,ca spalatul cu apa calduta si sapun indeparteaza microbii si nu mai face infectii urinare si nici locale .iar de atunci il spal zilnic si nu am mai avut nici o problema...mi s-a zis de mai multe mamici ca a facut infectie copilul tocmai ca i-am umblat dar dr-ii au spus ca am facut f bine ca asa am evitat o fimoza si o eventula operatie...acum fiecare face cum vrea si cum crede eu am spus parerea mea si din experienta proprie...sanatate si pupici
izab33lla
Postat pe 14 Iulie 2009 15:55
buna.am un baietel de 1 an si 9 luni.l-am nascut cu hernie inghinala in ambele parti si a suportat 2 operatii,pt fiecare parte cate una.prima operatie a fost f usoara ca nu a fost tarziu si a doua zi ne-a externat,dar la cea de-a doua operatie a fost mult mai greu ,pt ca a fost tarziu si cu ceva complicatii si am stat internati o saptamana.are si fimoza si acum a facut infectie urinara din cauza asta.deci,sfatul meu e sa nu mai astepti si sa mergi la chirurg cu el,este mult mai bine si sigur pt amandoi.daca ai nevoie,iti recomand un medic f bun la spitalul budimex care la operat pe puiul meu.se numeste secheli.
ralucaelenapreda
Postat pe 8 August 2009 16:30
buna, si baiatul cel mare a fost operat de hernie inghinala la 1 an si 5 luni , si tot atunci i-am rezolvat si fimoza, a fost ok si l-au externat in ziua in care la operat, parerea mea este sa nu asteptati prea mult cu fimoza daca vedeti ca nu se rezolva natural cel mai bine este sa-l vada un specialist, nu asteptati sa faca infectie.
La ambi baieti am inceput de cind sau nascut decalotarea la baie dar din pacate au preputul prea lung si nu se poate rezolva decat chirurgical, asa ca urmeaza acum sa mergem si cu cel mic.
PS... cu cit este mai mic cu atat suporta mai usor interventia.
pupici si sanatate multa .
rose_kidz
Postat pe 8 August 2009 17:20
Probabil ca iti raspund tarziu baltina, dar daca nu are probleme, eu zic sa-ti lasi copilul in pace. Continua cu igiena pentru tot corpul, asa cum stii, fara a insista in mod special in zona genitala si nu cred ca vei avea probleme.
Am citit undeva ca pana la varsta de 2 ani, la bietei, preputul este mai mare decat glandul si in jur de 2 ani, 2 ani si jumatate, glandul il ajunge din urma si "sparge" singur preputul. Am avut mari probleme pe tema asta si m-am certat cu 3 doctori care vroiau sa ii faca decalotare fortata. Consider o practica inutila si cred ca nu ajuta la nimic. Sunt cazuri in care au ajuns la interventia chirurgicala, chiar si cu decalotarea asta manuala. Si atunci, pentru ce sa iti mai chinui copilul? Eu nu am auzit de asa ceva in familia mea. Mama si soacra nu au facut asta baietilor lor si sunt toti ok.

Ca si la femei, cand spalarile vaginale se recomanda de MAXIM 1 data pe saptamana, pentru a nu distruge ph-ul din interior, si la baietei, am citit acelasi lucru. Pai atunci, ce-ar trebui sa facem? Daca avem fetite, sa le spalam in vagine? Am spune ca nu, ar fi risc de dezvirginare. Acelasi lucru e si la baietei.

Ne chinuim sa schimbam prea multe. Ne epilam, ne barbierim, ne decalotam copiii, ne vaccinam cu tot mai multe vaccinuri, ne facem unghiile cu vopsea, ne punem metale in urechi, pe degete... totul avanseaza. Se merge spre epilare definitiva, implant de silicoane, botox, liposuptii... etc. Prea multe interventii asupra corpului nostru care slabesc rezistenta la boli, slabesc Sistemul Imunitar. Ne slabim organismul cu mana noastra, cu interventii foarte periculoase, dar avem pretentia si chiar credem ca mancam sanatos si am scapat de "pacate".

In concluzie, parerea mea este: NU!
(Dar nu sunt cadru medical si o spun doar din ce am citit si din putina mea experienta)
ses
Postat pe 29 Noiembrie 2009 10:31
cum sa distrugio ph-ul ? ca doar nu bagi sapun in interior ?nu ai cum iar daca nu decalotezi sa speli atunci smegma aia produce infectii...este ca si cum tu ca femeie ai sta nespalata in zona intima zile la rand s,miroase urat si este risc de infectie...iar despre dezvirginare mi se pare aberant...ca doar nu ii fortezi ca descoperi capul de tot ...dar fiecare face cum vrea acum...am un var care si-a facut decalotare la 36 de ani o data cu baietelul lui... si zice ca e mult mai bine asa se simte mult mai bine...sanatate tuturor...
izab33lla
Postat pe 29 Noiembrie 2009 21:32
Pai da, femeile se spala cu ceaiuri diverse cum ar fi in special de pelin. Pelinul devine toxic dc il folosesti mai mult de 10 zile. Iar ceaiul ala, sau sapunurile intime, sau ce mai vrei tu... distrug (imi scapa acum termenul) dar si PH-ul. Nu e inventia mea, ci dr ginecolog mi-a spus asta. Eu obisnuiam sa ma spal aproape zilnic, dar dr mi-a interzis asta (mai ales pe perioada sarcinii) dar si dupa ce am nascut. Nu miroase urat si nici infectie nu am facut.

Si cu dezvirginarea... Ia spune-mi tu ce presupune dezvirginarea la baieti?

Cu decalotarea, parerile sunt impartite. Cand am vazut cum a tras primul dr pediatru (la care am renuntat din cauza asta), de preput, cand am vazut ca ii curge sangele, ca plange continuu, pentru ca il ustura, ca are 1 sapt sange pe pampers, ca oricat l-as spala eu (lupta serioasa, ca nu ma lasa), tot exista riscul unei infectii, fiind rana deschisa, atunci am zis ca nu fac asta. Daca va dori baiatul meu sa faca decalotare totala, e doar alegerea lui. O va face atunci cand poate si vrea sa imi spuna ce si cat il doare, nu acum, cand nu imi vorbeste.

Sanatate!
ses
Postat pe 1 Decembrie 2009 01:07
eu nu stiu c emedici ti-au spus tie ca decalotarea inxseamna dezvirginare...sau medic ginecolog? asa ceva nu am mai auzit pana acum si crede-ma ca nu am fost la unu sg...daca iui faci decalotare nu iitragi pielita de tot sa il dezvirginezi...cine a tras asa cum ai spus tu nu a facut bine iar treaba cu pelinul iar e o aberatie...dar repet fiecare face cum vrea si cum crede ca e mai bine...eu ma spal cu ceai de pelin si galbenele jos si am si facut baiaeteluluiu mei decalotare si nu avem niciunul nimic ...am facut prostia de a nu il mai spala pe copil cu apa si sapun si dupa cateva zile m-am trezit cu cocoselul iritat tocmai de la smegma adunata acolo care a dat o usoara infectie...acum tu sau alte mamici faceti cum vreti...eu am dat doar un sfat nu am obligat pe niemni sa faca asa ...imi cer scuze daca te-am deranjat ...sanatate multa
izab33lla
Postat pe 1 Decembrie 2009 15:37
si apropo de dezvirginare inseamna sa ii tragi pielea de tot si sa descoperi caputul de tot...ori intre sotul si copilul meu este o mare diferenta sa nu crezi ca vreo una din cele de aici am dezvirignat copilul doar prin faptul ca am decalotat ...
izab33lla
Postat pe 1 Decembrie 2009 15:39
www.baby-ambient.ro/img/poze_articol_organe

http://www.superbebe.ro/articol_1360/igiena_intima_a_bebelusului.html

parerile sunt impartite ,pro si cointra dar orice are ceva bun dar si ceva rau...asta nu inseamna ca trebuie sa fii asa pornita...pe google gasesti orice vrei asa ca bafta la cautari...apropo de ceaiuri citeste sa vezi ce au si ce nu au benefic
izab33lla
Postat pe 1 Decembrie 2009 15:47
Multumesc pentru link. Este o parere acolo, dar ceea ce am citit eu, e alta parere. Povestea cu dezvirginarea, nu mi-a spus-o un dr, dar am citit articole scrise de pediatri. Cu baietelul meu, primul pediatru a insistat sa ajung din 2 timpi si 3 miscari la decalotare totala. Nu e dezvirginare asta? Eu o vad un abuz inutil, mai ales ca pana in urma cu scurt timp, acest lucru nu se facea. Nu zic ca sunt innapoiata, dar multe chestii pe care le vedem ca fiind evolutie, practic duc la scurtarea vietii pe ansamblu prin slabirea imunitatii.
Voi cauta si eu adresa si am sa iti dau sa vezi despre ce vorbesc.
Iar cu privire la faptul ca as fi pornita, nu e asa. Adica am alta parere, dar daca a sunat ca sunt revoltata sau vreau sa impun ceva, imi cer scuze. Nu cu intentie, sigur.
Daca nu am vb coerent, este pentru ca am ceva musafiri si nu sunt foarte concentrata. Revin cu detalii, cum spuneam, zilele ce urmeaza.
ses
Postat pe 2 Decembrie 2009 17:01
cu aceeasi problema m-am infruntat si eu,i-am facut decalotarea la policlinica dar degeaba,nu stiu ce ar trebui facut,si ce urmari sunt!am auzit ca in timp se rezolva problema de la sine.
miracodreanu
Postat pe 16 Decembrie 2009 18:16
Aceeasi problema o avem si noi.Am un baietel de 1 an si 4 luni si are fimoza ,asa s-a nascut.Nu stiu ce sa-i fac pt. parerile sunt impartite.... unii spun asa altii altfel... la baita mai tragem un pic dar nu fffff tare pt ca am facut si asta si mi-a plins copilul o zi si o noapte de durere cand facea pisu... asa ca acum nu mai facem decat sa decalotam cam in fiecare zi atat cat se poate si nu mai fortam...
ginamuhulet
Postat pe 17 Decembrie 2009 16:36
buna fetelor!si am baietel dar nu am intampinat nici o problema!cand am vazut prima data cum este, in spital,am intrebat o asistenta si a spus ca daca face pisiu nu este nici o problema!ne-a sfatuit ca la fiecare baita sa ne "jucam" cate putin! deci i-am facut asta din a 5 a zi de viata!la inceput numai la baita si apoi de fiecare data cand ii schimb pampersul! cred ca nici voua nu vi se intampla nimic daca faceati de la inceput...!oricum nu cred ca este ceva grav....se vor face bine! sanatate multa va doresc! va pup
Alex_Marian
Postat pe 17 Decembrie 2009 17:28
fetele, cum stati cu decalotarea? hotomanul meu face acusica 1 an si nimic, pediatra ne-a zis ca e putin problematic dar sa vedem...eu sper sa nu ajung la doctor pe tema asta...ufff
dar ma intreb pe partea ailalta, inainte se facea asa ceva? barbatii nostri, tatii copiilor nostri au fost dusi la medic pt asta? hmmmm...nu stiu ce sa mai cred, imi doresc doar sa ii fie lui bine. Bafta puiutilor sa nu suferiti! va pupam
aly_raz
Postat pe 20 Ianuarie 2010 12:41
aly_raz, noi avem 2 ani si imediat si 3 luni si nu am avut probleme, dar nici nu am intervenit.
Multa sanatate tuturor!
ses
Postat pe 31 Ianuarie 2010 11:52
ses,multi ani inainte la puiul tau. Cred ca nici noi nu vom interveni, vom lasa totul sa decurga de la sine, stiu doar ca timpul a trecut peste multe genaratii, medicina a evoluat, dar in unele privinte cred ca lucrurile firesti au ramas aceleasi si nu trebuie intervenit. Acum totul pana la proba contrarie, daca chiar trebuie, vom face ce e mai bine pt el. O zi placuta!
aly_raz
Postat pe 31 Ianuarie 2010 12:48
Mersi aly_raz, la fel si voua si va urez sa nu aveti probleme de sanatate de nici un fel. Seara faina!
ses
Postat pe 31 Ianuarie 2010 17:00
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 3 Februarie 2010 08:05
Buna Ses, multumesc pentru raspuns. asa cum spuneai si tu, copilul trebuie lasat in pace ca totul sa se intample natural, asa cum o faceau si bunicii nostrii.intre timp problema s.a rezolvat de la sine. acum copilul are 4 ani si 3 luni. Acum mai bine de jumate de an am fost surprinsa vazand cum baietelul meu, urinand ca un barbatel, isi rezolvase singurel problemutza. Il invatasem ca la baita sa isi decaloteze ffff putin cuculetzul si de asemenea la urinarea (de barbatel, din picioare) Nimic fortat, totul natural si uite ca s.a rezolvat. natura trebuie sa isi urmeze cursul, nu mai chinuiti baieteii si nu mai urmati sfaturile pediatrilor care trimit catre operatie....sau catre chirurgie, unde , 100% se recomanda decalotarea..."ca e mai bine".
baltina
Postat pe 3 Februarie 2010 15:10
O surpriza placuta, baltina !! Ma bucur ca ai revenit acum, dupa 1 an, cu vesti bune, sa ne spui ca sunteti ok si ca lucrurile au evoluat natural spre bine, asa cum ne dorim cu totii.

Va doresc multa sanatate tuturor si sper sa mergem si noi pe acelasi drum.

Kiss!
ses
Postat pe 3 Februarie 2010 16:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
imbunatatirea sistemului imunitar al bebelusilor 48 De la: s_simmona 24 Martie 2015 22:29
Luxatie congenitala bilaterala de sold 5 De la: Liana_Neicu_1 6 Februarie 2017 09:37
Menstruatia in timpul alaptarii 55 De la: dor72 16 Iunie 2011 16:49
salina artificiala! 31 De la: salimed 14 Noiembrie 2011 14:48
cesa fac ca baietelul meu sa bea mai mult lapte? 78 De la: anaROBERT 12 Aprilie 2010 00:07
Setari Cookie-uri