sfat_cuptor cu microunde!

nu am avut timp sa citesc tot dar am vazut la emisiunea curat murdar ca fetele de acolo spuneau cum se curata cuptorul cu microunde. 3 parti apa si o parte otet pus intr-un castronel si lasat 5 minute in cuptor sa mearga, apoi se sterge cu o carpa moale de bumbac
si e gata curatat
am incercat si asa e
SPOR LA TREABA

abgavrila
Postat pe 28 Septembrie 2008 13:28
Inca odata multumesc tuturor pentru sfaturile primite. Stiu sigur ca fiecare vorbeste din propria experienta.
Cuptorul se curata mai greu fiindca, de cate ori l-am folosit pana acum, nu am acoperit vasul in care am incalzit mancarea si urmarea este ... se curata mai greu.
Acum ... de cand mi-ati spus de acel capac (de care trebuie sa recunosc ca nu stiam ), il folosesc si ... cuptorul e asa de bine curatat ca n-am cuvinte sa va multumesc.
"Faza" cu cuptorul (ma refer la curatatul lui, poate au mai patit si altii, dar le-a fost jena sa intrebe sau sa recunoasca.
Cat despre faptul ca e bun sau nu la sanatate ... nu stiu ce sa mai zic. Eu doar incalzesc mancarea la cuptor si sunt multumita. Nu gatesc la cuptor fiindca nu-mi place cum este mancarea gatita la cuptor. Doar sandvishuri fac la cuptorul cu microunde, restul ... la aragaz, la cuptorul de la aragaz ...
Nu stiu ce sa zic referitor la gatit, decat ca, fiecare face cum crede de cuviinta, cum ii face placere si nu, in ultimul rand, cum poate sa se adapteze la situatii.
Oricum, inca odata va multumesc!
deanna_delly
Postat pe 28 Septembrie 2008 17:07
Faci o solutie din trei parti otet alimentar si o parte apa, o pui in cuptor intr-un vas si o lasi cam cinci minute . Apoi stergi cu o carpa moale. Daca mai este nevoie mai reiei tratamentul Succes Doina
PetrutDoina
Postat pe 29 Septembrie 2008 21:04
ARTICOL DIN ARMONIA NATURII;



Cuptorul cu microunde
Data aparitiei: 09.08.2006
In cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt cateva din testele facute asupra actiunii microundelor folosite in aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple si pot fi facute de oricine.

Daca v-ati intrebat vreodata in legatura cu proprietatile alimentelor gatite la microunde, acesta este un experiment pe care il puteti face acasa: puneti seminte de plante (grau, fasole, etc), in doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant - vata, sau alt material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor.

Unul dintre ghivece va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt DOAR cu apa din aceasi sursa ca si primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, si apoi lasata sa se raceasca la temperatura camerei.

Rezultatele testului sunt uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa de la microunde, in marea lor majoritate, nu vor creste aproape deloc si, de fapt, multe dintre ele nici nu vor incolti.

Tinand cont de faptul ca intr-un organism normal mai mult de 63% din greutate o reprezinta apa, iar in cazul copiilor mici procentul este si mai mare, oricine isi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra starii de vitalitate si sanatate.

O posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pura de izvor, sau apa care nu a fost prelucrata prea mult, are moleculele cu orientare levogira. Apa poluata, in schimb, precum si apa care a fost tinuta la microunde, are moleculele cu orientare dextrogira. S-a constatat ca orientarea levogira a moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogira - dimpotriva - are efecte de imbatranire prematura, pierderea vitalitatii, incetinirea activitatilor celulare, si cancer.

In 1989, biologul elvetian Dr. Hans Hertel (in acelasi timp si cercetatori in domeniul alimentatiei), a studiat efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt saptamani, ei au locuit intr-un mediu controlat si in anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata, mancare gatita conventional, si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa li s-au luat probe de sange.

S-a constatat ca atunci cand se mananca mancare gatita la microunde, in timp, apar urmatoarele schimbari semnificative in chimia sangelui: o scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL "colesterolul bun", in comparatie cu "colesterolul rau".

S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii, si in acelasi timp, cresterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire si o deteriorare a celulelor sangelui, conditiile necesare aparitiei bolilor degenerative si a cancerului.

Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat: "efectele masurabile la om relativ la ingestia mancarii preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gatita prin mijloace obisnuite, sunt alterari ale sangelui care pot fi de asemenea recunoscute in etapele premergatoare aparitiei bolilor si care indica inceputul unui proces cancerigen".

Cuptoarele cu microunde "prajesc" mancarea prin supunerea moleculelor la o vibratie foarte rapida, de miliarde de ori pe secunda, ceea ce face ca acestea sa se incalzeasca prin frecare. In procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte si in acelasi timp apar compusi noi, numiti "componente radiolitice", care nu se gasesc in natura.

Microundele distrug viata

In mod semnificativ, microundele sunt folosite in ingineria genetica pentru a neutraliza forta vitala a unei celule, pentru ca aceasta sa poata fi manipulata. Microundele distrug vitalitatea si proprietatile nutritive ale alimentelor. Cand aceasta vitalitate este distrusa, microorganismele penetreaza mult mai usor, si mancarea se altereaza si mucegaieste mult mai repede.

La inceputul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma, deoarece un pacient a murit dupa o transfuzie cu sange tratat la microunde. In mod normal, spitalele incalzesc sangele folosit in transfuzii, dar nu la microunde.

Profesor Doctor John Kerner si Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mama. Concluzia este ca "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite in lupta impotriva imbolnavirilor (componenta imunitara)". Dupa mai multe cercetari, Kerner a publicat in aprilie 1992 concluziile conform carora "tratarea cu microunde prin ea insasi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obisnuit de incalzire".

In plus, la o emisiune de radio a Universitatii din Minnesota, s-a aratat ca "microundele nu sunt recomandate pentru incalzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Incalzind laptele la microunde, apar anumite schimbari ale acestuia. Astfel se constata pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietati protectoare".

Un alt studiu la Viena avertizeaza ca incalzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificari structurale, functionale si imunologice", si ca amicroundele transforma aminoacidul L-prolina in D-prolina, o toxina recunoscuta care afecteaza sistemul nervos, ficatul si copiii.

In Rusia, microundele au fost interzise in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din rezultatele lor.

- Mancarea preparata la microunde pierde intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala;

- Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive;

- Chimia mancarii este alterata, avand ca efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase;

- Creste numarul de celule canceroase din sange;

- Cand vegetalele crude, gatite sau inghetate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compozitia lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire);

- Mancarea gatita la microunde cauzeaza cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii sistemelor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati;

- Scade capacitatea organismului de a metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite microelemente si hormoni;

- De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sanatate.

Un alt gen de relatari a venit din partea celor care au aratat ce resimt atunci cand mananca mancare gatita la microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simtit "rau si obosita" intr-o zi, si a constatat ca, de fapt, consumase la restaurant mancare pregatita la microunde. In practica ei, Relfe a descoperit ca toti pacientii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mancarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toti cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severa la mancarea gatita la microunde".

La ce folosesc microundele

Departamentul de Aparare al SUA dispune de arme cu microunde care provoaca o arsura de nesuportat: "Pielea se incinge, oamenii nu pot suporta durerea, si atunci trebuie sa se miste - si se misca in felul in care dorim noi sa o faca", a declarat col. Wade Hall. Ziarul London Telegraph scria ca este posibil ca aceste arme sa fie folosite impotriva demonstrantilor, pentru a-i dispersa.

Articol adaptat dupa "The Idaho Observer", Octombrie 2004 si preluat de AIM de la Kambox.net


sursa: Active Information Media
www.aim.active.ws

Postat pe 30 Septembrie 2008 15:31
exista niste servetele umede de la firma SANO, sunt foarte bune
costa in jur de 9 ron, e un pac. galben cu cca. 40 buc.
daca reusesti sa cureti imediat dupa ce gatesti, e minunat
succes
laurie_delly
Postat pe 30 Septembrie 2008 15:58
alina, nu e nevoie sa dai copy - paste din carti, pentru ca suntem oameni mari si nu e nevoie sa ni se spuna ce sa facem! fiecare decide pentru sine! crezi ca eu as putea sa imi las copilul sa umble in clasa 1 la aragaz pt a-si incalzi mancarea? care varianta ti se pare mai buna? microundele sau cuptorul? sau stii ca in scoli cu alternativa Step-by-Step au cuptoare cu microunde in scoli? in Germania au chiar de ani buni de zile si nu am auzit pana acum sa fi murit vreun nemtisor!
irinab
Postat pe 30 Septembrie 2008 18:21
scuze, am vrut sa scriu "microundele sau aragazul"
irinab
Postat pe 30 Septembrie 2008 18:22
SA inteleg ca in clasa intai foloseste singur cuptorul cu microunde ?! Nu are cine sa ii incalzeasca mancarea cand vine de la scoala?! Cred ca tocmai mi-ati demonstrat ceea ce afirmam in primul meu mesaj. Comoditatea si ignoranta ! Nu e nevoie sa imi mai raspundeti. Imaginea unui copil de 7 ani care isi incalzeste singur mancarea, la microunde, nu poate fi anulata cu nimic. Ma retrag din aceasta discutie. Macar il ajutati sa faca baie sau il bagati in masina de spalat, ca nu a murit nici un nemtisor cu programul pentru rufe delicate?! Cum spuneam, nu voi citi raspunsul. Mi-e groaza de ce as mai putea citi...

Postat pe 1 Octombrie 2008 13:56
Multa sanatate tuturor!!!

Postat pe 1 Octombrie 2008 13:57
elenalunca
Postat pe 1 Octombrie 2008 16:05
pai daca la 8 ani i-as face baie, cand ar invata, draga mea, sa se spele singur? cand si-ar exersa deporinderile si automatismele in ceea ce priveste igiena personala? si..da, 2 ore dupa ce vine de la scoala le mai sta si singur in unele zile! nu-mi zice ca tu nu ai avut niciodata cheia de gat cat ai fost scolarita, ca ar insemna ca ai fost o rasfatata a sortii! nu am acum dispozitia necesara, dar zau ca o sa iti scriu cat de curand acum si alte "pagini de viata" pe care tu poate le vei considera "pagini de viata destrabalata sau terifianta", iar altii "pagini din viata unor oameni normali".
irinab
Postat pe 1 Octombrie 2008 18:52
irinab nu e cazul sa dai explicatii oricui incearca sa iti controleze viata(cu ce drept)atata vreme cat fiecare are programul sau,si eu am avut copii mici si inca de la gradinita ma asteptau in fata blocului pana veneam de la serviciu si de la scoala veneau cu cheia de gat si la 9 ani vreau sa spun ca faceau la cuptor la aragaz budinca...si cartofi prajiti,si au crescut mari si sanatosi fara nici cea mai mica problema,ideea e ca au invatat de mici sa aiba personalitate si incredere in sine,asta e treaba fiecaruia cat curaj are si ce capacitate de a invata,noi hotaram fiecare ce facem.Ideea cu microundele e buna cata vreme stie de la parinti cum se foloseste ca nu e vb de foc,doar sa nu fiarba inauntru supa sau laptele ca se opareste cand scoate afara,daca stie programele si cantitatea care o incalzeste e ok,parintii il invata cum.
Eu cuptorul cu microunde il folosesc zilnic la incalzitul mancarii si dimineata lapte,nu se murdareste,dar il spal cu cif dar nu ca e murdar.Adevarul e ca mi-e cam teama de microunde pt sanatate,dar nu ma pot lipsi de el,daca as stii ca e grav si nu e bine sa il folosesc as renunta,dar vad ca se comercializeaza,asa ca...ii dau inainte:)
leoaika_45
Postat pe 1 Octombrie 2008 23:06
Ce pacat ca Alina M si-a sters contul, ca as fi avut curiozitatea sa o intreb de citi ani foloseste cuptorul cu microunde si cite exemple de persoane bolnave de la cuptor cunoaste.
Well, ca orice persoana "desteapta" s-a retras la timp.
Irinab chiar nu trebuie sa dai explicatii nimanui de felul cum iti cresti copilul, eu personal sunt sigura ca il cresti f. bine.
Eu folosesc cuptorul de 10 ani, multumesc lui Dumnezeu sunt inca OK, copiii mei care au crescut cu el sunt sanatosi, vigurosi si fara probleme, asa ca...
S-a spus ca si telefonul mobil este periculos pentru organism si totusi nu vad pe nimeni sa moara din cauza lui si mai mult nu vad pe nimeni sa renunte la el.Si cred ca este tocmai pentru ca fiinta umana se adapteaza la toate aceste ghizmo de pe piata asa cum ne adaptam la toate toxinele din mincare si bauturi.
Cite pagini s-au scris pe acesat topic? Nu e putin cam prea mult pentru o inocenta intrebare "cum sa-mi curat cuptorul?"

Postat pe 2 Octombrie 2008 05:05
eu folosesc CIF curata foarte bine grasimea , dar pentru a nu se mai murdari am cumparat de la METRO un capac de plastic(ca un clopot) special pt cuptorul cu microunde care se pune peste farfurie in asa fel incit atunci cind sare se murdareste capacul si nu cuptorul.
mstela_2000
Postat pe 2 Octombrie 2008 09:45
Cu ce se curata s-au tot dat sfaturi,dar eu am o prob cu cuptorul de microunde al mamei mele,s-a luat vopseaua de sub blatul(farfuria)care se roteste in timpul incalzirii,am incercat sa il sminghenesc sa indepartez resturile de vopsea,sa il finisez si apoi l-am dar cu grund si apoi cu vopsea dar dupa putin timp s-a luat iar vopseaua,am intrebat si la reparatii dar nu au o solutie pt asta,poate cineva a auzit de astfel de cazuri si ma poate ajuta si pe mine,cuptorul este cu grill si de firma si e greu sa il inlocuim ca costa...multumesc daca stie cineva ceva ce as putea face.Imi cer scuze,sper ca nu am deranjat cu intrebarea asta.
leoaika_45
Postat pe 2 Octombrie 2008 11:01
exista pe piat un produs numit Triumf si are o pensula cu care poti sa dai prin toate colturile - este romanesc si nu f scump. P.S. la Ikea se gasesc capace speciale pt microunde f bune pt farfuriile cu mancare... eu am luat unul si sunt multumita k nu se mai imprastie mancarea. Succes!!!

Postat pe 3 Octombrie 2008 10:09
pffff....ce rai suntem...am determinat-o pe Alina sa paraseasca acest forum >:) ;))
irinab
Postat pe 3 Octombrie 2008 15:43
Se gasesc in comert capace speciale din plastic pentru vasele puse in cuptorul cu microunde,si cu acestea cuptorul se murdareste foarte putin , trebuie spalat doar capacul care se spala si-n masina de spalat vase.
rusuvictorita
Postat pe 4 Octombrie 2008 13:50
da, asa este Irina... prea multa rautate, si culmea nu am inteles de ce v-ati aruncat asupra Alinei cu atata furie... nu a facut altceva decat sa extraga ceva interesant dintr-un articol .... pacat... a fost cat se poate de bine intentionata..poate sunt persoane interesate de acel articol... nu toti avem timp sa navigam de internet.... absolut gratuit... nu mai exista toleranta... ne rastim , tipam unii la altii ca niste apucati din nimic... jenant..atata balacareala... si de la ce a pornit? ca cineva a indraznit sa dea copy/paste ???????????
K_M
Postat pe 4 Octombrie 2008 22:03
Si pentru ca este periculos sa fierbi doar apa in cuptorul cu microunde, iti spun cum procedez eu: un prosop de bucatarie pe care il ud foarte bine (poti pune si otet pe el) il introduc in cuptor pentru cateva minute, se obtin aburi, grasimea se inmoaie, stergi doar cu ceva uscat. am remarcat ca de la alte substante, in momentul folosirii cuptorului se simte mirosul acelei substante, oricat de bine l-as clati. cred ca de cand s-a postat tema buclucasa, l-ai curatat deja, dar pentru viitor poti incerca si varianta asta ecologica.
mv50
Postat pe 5 Octombrie 2008 07:24
Am citit mereu despre aceasta MARE problema a curatatului si deja a devenit o stiinta in a curata un cuptor cu microunde.Eu ma ocup de curataul lui .De regula imi ia 2 minute dar o fac zilnic si nu las ca sa se depuna mizeria daca nu aveti capace se poate pune si un servetel peste ce incalziti; daca se ajunge la solutii de curatat asta dupa ceva timp in care nu ai dat macar cu un prosop udat in apa fierbinte si l-ai lasat in pacea lui iar dupa un timp vezi ca e murdar.Cel mai interesant a fost despre apa care i-a provocat arsuri acelei persoane asta nu am stiut ca se poate intampla astea da sunt bune sfaturile.Ar trebui sa spunem mai bine ce am patit cu aceste cuptoare ca sa nu mai pateasca si altii.SANATATE.
florinelciucar
Postat pe 5 Octombrie 2008 10:57
Pt mvascauteanu (si pentru toti cei care au postat)!
Da, deja am curatat cuptorul, nu se pune problema ca n-am reusit; mai ales dupa atatea sfaturi primite, pentru care - inca odata - va multumesc.
Sincer, nu ma asteptam sa primesc atatea sfaturi, care pana la urma erau solutii simple si la indemana. Cu toate acestea nu m-am gandit la multe dintre ele

Sa aveti o duminica placuta, petrecuta impreuna cu familia!
lady33
Postat pe 5 Octombrie 2008 13:03
Buna ziua si bine v-am regasit!
Am considerat ca pun o intrebare simpla, dar ... constat ca "se profita" din plin de ea prin sfaturile si experientele schimbate prin intermediul acestui topic.

Ca si lady33, deja am curatat si eu cuptorul ... profitand de sfaturile voastre .

S-aveti o zi buna in continuare.
deanna_delly
Postat pe 5 Octombrie 2008 13:50
K_M, in primul rand, cea care a atacat a fost alina, asa ca..... nu ma acuza.... nu eu am catalogat-o pe ea ca fiind "comoda si ignoranta" si nu eu i-am reprosat ca isi terorizeaza copilul! dar daca vrei sa ii fii sustinator, foarte bine! romania e o tara libera in care fiecare are dreptul sa isi expuna ideile (dar nu toti stiu sa si le argumenteze ;)) )
irinab
Postat pe 5 Octombrie 2008 18:01
Nu sustin pe nimeni, sustin doar ideea de libertate! ceea ce dvs tocmai incalcati! pt ca tocmai dvs ati inceput acest "dialog" cand ati fost deranjata de acel copy/paste dat de Alina. Deci cum ramane cu" Romania este o tara libera in care fiecare are dreptul sa isi expuna ideile"????????
Va doresc o zi minunata, si o atitudine buna!
K_M
Postat pe 6 Octombrie 2008 16:04
deana draga vezi ca in magazinul REAL se gasesc boluri pe marimi care se aseaza deasupra vasuluicu mincare pe care l-ai asezat pe talerul din cuptorul microunde si asa,nu mai sar stropi din vasul cu mincare.costa 2.50 lei.buc.
ioanacuna
Postat pe 6 Octombrie 2008 20:45
Sant capace speciale de a acoperi mancarea in timpul incalziri si astfel nu mai murdaresti cuptorul e solutia cea mai buna.

Postat pe 7 Octombrie 2008 13:45

Super raspuns!Multumim pentru sugestie.Desi departe de casa,si uneori cam obosita si fara chef,si eu prefer sa gatesc totul de la zero,pe cat posibil(de ex,nu fac paste sau paine in casa.dar nu folosesc ketchup,sau maioneza cumparata),si mancarea are alt gust.Cuptorul cu microunde il am, ca deh, toata lumea are,ne-am luat si noi, e de bon ton,dar e mai mult obiect de decor,si inca ceva pentru mine de sters de praf...
reea_pia
Postat pe 12 Octombrie 2008 14:36
Mare atentie cu produsul romanesc triumf...e foarte "tare".Noi am curatat un timp aragazul obisnuit cu acest produs, dupa care nu prea mai puteam folosii altceva,cu rezultate bune...ataca vopseaua,smaltul,dupa caz, si cuptoarele cu microunde sunt destul de delicate..apa cu otet,cu bicarbonat,produse speciale,oricare reprezinta o idee mai buna.Asta e din experienta mea...Amusi,care va sa zica, cine cum doreste
reea_pia
Postat pe 12 Octombrie 2008 14:45
eu am gasit o solutie de la sano se numeste spray&wipe si este si de jaluzele faianta ,este foarte bun
stavila_mihaela
Postat pe 23 Octombrie 2008 11:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CREDETI CA RENTEAZA SA-MI FAC O CRESCATORIE DE RAME ROSI PENTRU PESCUIT 14 De la: elodia 23 Ianuarie 2010 19:30
vi se pare cunoscuta?? 5 De la: 26 Octombrie 2009 16:14
INVITATIE 1 De la: catymili 17 Noiembrie 2009 20:31
La multi ani celor care se serbeaza de Sf. Petru si Pavel! 2 De la: Falcone 5 Octombrie 2008 00:25
Reclama 3 De la: Ciresica 24 Septembrie 2009 04:43
Setari Cookie-uri