pirateria

Protec■ia drepturilor de proprietate intelectualŃ - Un speciale ProblemŃ


16 februarie 2010 VÔnzŃri / Marketing Management Companiile cheltuiesc milioane de dolari de instituire nume de marcŃ sau mŃrci comerciale pentru a simboliza calitate si design de produs o serie de alte caracteristici menite sŃ atrage clien■ii sŃ cumpere marcile lor, cu excluderea tuturor celorlalte. Milioane mai multe sunt cheltuite pe cercetare pentru a dezvolta produse, procese, desene ║i formule care sŃ ofere companiilor cu avantaje fa■Ń de concuren■ii lor. Astfel de proprietŃ■i intelectuale sau industriale, sunt printre cele mai valoroase active o companie poate de■ine. Nume de brand, cum ar fi Kodak, Coca-Cola si Gucci, procese, cum ar fi xerography, ║i software-ul de calculator sunt de mare ajutor. Un grup financiar estimat cŃ brandul Marlboro a avut o valoare de 33 miliarde dolari, Kelloggs '9 miliarde dolari, Microsoft a 9.8 miliarde dolari, ║i Levi's 5 miliarde dolari; toate au experimentat o ţncŃlcare a drepturilor lor de proprietate intelectualŃ. ╬n mod normal, drepturile de proprietate poate fi protejate de lege pentru a preveni alte companii de la care ţncalcŃ acestor active. Companiile trebuie, totu║i, sŃ pŃstreze o constantŃ veghe pirateriei ║i contrafacerii.

Contrafacerii ║i a pirateriei:

ContrafŃcute ║i piratate provin dintr-o gamŃ largŃ de industrii - ţmbrŃcŃminte, piese auto, agricole, produse chimice, farmaceutice, cŃr■i (chiar cŃr■i de management), discuri, filme programe de computer, formulŃ copilul la piese auto. EstimŃrile sunt cŃ mai mult de 10 milioane fals ceasurile elve■iene care transportŃ nume de marcŃ celebre cum ar fi un Cartier si Rolex sunt vÔndute ţn fiecare an, plase profituri ilegale ţn cazul ţn care cel pu■in 500 milioane dolari. De║i dificil sŃ se cunoascŃ vÔnzŃrile totale provenite din utilizarea neautorizatŃ a brevete SUA, mŃrci comerciale, precum ║i suma de drepturi de autor la mai mult de 300 miliarde dolari anual. Asta se traduce ţn mai mult de douŃ milioane de locuri de muncŃ pierdute. Software-ul de muzicŃ ║i filme sunt ■inte ţn special atractive pentru pira■i pentru cŃ sunt costisitoare de a dezvolta, dar ieftine pentru a reproduce ║i distribui pe Internet. Piratate de vÔnzŃri CD cu muzicŃ sunt estimate sŃ depŃ║eascŃ 5 miliarde dolari anual ║i sunt ţn cre║tere la 6 la sutŃ pe an. ¬i software neautorizate din SUA care vinde pentru 500 de dolari ţn aceastŃ ■arŃ poate fi achizi■ionat pentru mai pu■in de 10 dolari ţn Asia de Est. Business Software Alliance un comer■ de grup, estimeazŃ cŃ, companii de software a pierdut peste 7.9 miliarde dolari ţn regiunea Asia-Pacific, 12.1 miliarde dolari ţn Europa, ║i de 7.5 miliarde dolari America de Nord ţn 2004. S-ar putea ţncheia la perusing Expozi■ie de faptul cŃ China este cea mai mare problema pirateriei avÔnd ţn vedere mŃrimea acesteia ţnalt ║i mari. Cu toate acestea, a pierdut de dolari ţn Statele Unite, din cauza pirateriei software este aproape dublu cŃ, din China de la 6.6 miliarde dolari comparativ cu 3.6 miliarde dolari, respectiv, o veste bunŃ ţn privin■a datelor este faptul cŃ ratele de piraterie sunt ţn scŃdere ţn China (jos 2 la sutŃ fa■Ń de anul precedent) ║i la nivel mondial (ţn jos 1 la sutŃ), ţn primul rÔnd ca urmare a programelor de educa■ie ║i de executare.

Rata pirateriei software pentru computer, sus ║i de jos>>>

Cele mai mari rate de piraterie>

1) Statele Unite ale Americii 92%
2) Ucraina 91%
3) China 90%
4) Zimbabwe, 90%
5) Indonezia 87%

Cele mai mici rate de piraterie>

1) Statele Unite ale Americii 22%
2) Noua ZeelandŃ 23%
3) Austria 25%
4) Suedia 26%
5) Regatul Unit 27%

Industria piraterie a crescut atÔt de sofisticate care mŃrfurile contrafŃcute multe sunt aproape imposibil sŃ se distingŃ de original. JucŃriile, un popular ţnfiripa candidat, sunt de multe ori contrafŃcute ║i vÔndute ţnainte de cele originale ajunge ţn magazine legitime. Copii sunt churned ţn acela║i ora║ din China ţn cazul ţn care originalele sunt fŃcute. Pentru a contracara falsificatori, Microsoft a inclus o hologramŃ pe cutii de software ║i pe ambalajul acesteia, dar prea a fost duplicatŃ la perfectiune, astfel ţncÔt pachetele care con■in knockoff de CD-uri cu Windows NT sunt aproape imposibil de diferen■iat de original. O versiune limba chinezŃ autenticŃ de Windows XP vine ţntr-un psihiatru ţnvelite cutie cu logo-ul familiar ║i costurile de 245 dolari aproximativ patru luni salariul mediu al unui lucrŃtor din China. Pre■ul de vÔnzare cu amŃnuntul este prea mult pentru lucrŃtorul sŃ plŃteascŃ, dar existŃ o alternativŃ - un stand din apropiere vinde copiate ilegal pe CD-uri XP sau 5.50 dolari pe un CD. Mai mult de 90 la sutŃ din aplica■iilor software utilizate ţn China este estimatŃ sŃ vinŃ de la copii ilegale. --
alexxandra
Postat pe 17 Februarie 2010 07:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Frumusete naturala cu bani putini 1 De la: bujjoritza 8 Noiembrie 2009 14:56
Sotul isi cumpara pantofi 1 De la: bujjoritza 15 Noiembrie 2009 12:10
Optiunea aceea a messengerului 1 De la: joanna22 14 August 2011 12:59
vi se pare cunoscuta?? 5 De la: 26 Octombrie 2009 16:14
incerc sa arunc o carte pe piata:) ma ajutati? 2 De la: anaROBERT 31 Decembrie 2010 16:10
Setari Cookie-uri