primavara si culoarea galbenGalbenul ne face fericiti.Este culoarea increderii si a bucuriei.Un motiv bun pentru a vedea din cand in cand galben!
Galbenul ne bucura pentru ca ne face sa ne gandim la soare,la flori,la fructe, la zilele frumoase de vara - pe scurt, la lucruri placute.Galbenul ne mijloceste lumina, veselia si bucuria. De aceea iubim aat de mult aceasta culoare.Si ca o dovada in acest sens, exista ingeri galbeni, pagini gakbene si o sumedenie de haine galbene: conform teoriei lui Goethe referitoare la culori, galbenul incalzeste inimile.Iata un motiv intemeiat pentru a ne inconjura de galben.Aceasta culoare actioneaza incitant si eliberator, atata vreme cat nu e un cartonas galben....
Cand simtiti ca ziua devine mai scurta, ca vara si toata caldura ei va va parasi o puteti incatusa si sa nu-i dati voie sa va paraseasca.Cum? Foarte simplu, cu ajutorul accesoriilor galbene pentru casa. Cescute dragalase galbene. fata de masa galbena, boluri, vaze sau alte obiecte, toate va aduc atmosfera de vara pe masa.Chiar daca zapada si frigul inca mai dau tarcoale....
Culoarea galbena pe pereti este foarte frumoasa pentru ca aduce caldura si buna dispozitie.Senzatia este intotdeauna ca incaperea se lumineaza instantaneu.Ca si cum ar fi imediat cufundata in razele soarelui.Un efect similar il au jaluzelele de la fereastra, alegeti-va galbenul simplu.
Se spune ca plantele galbene ascund tot felul de povesti misterioase. Astfel,conform credintei populare,arnica ii poate pazi pe oameni de trasnet.Un as printre plantele galbene este sunatoarea: fie ca e sub forma de tincturi, uleiuri sau ceaiuri,aceasta planta este recunoscuta ca avand puternice actiuni curative. de alinare a depresiilor, contuziilor, dar si de tratare a ranilor si, nu in ultimul rand, a reumatismului.
Chihlimbarul are o minunata stralucire galben-aurie, ne place sa-l purtam si sa-l simtim tocmai pentru ca emana asa o caldura.Are actiune curativa,alina durerile si linisteste iritatiile.
Pentru frumusete: unghiile de la picioare si de la maini lacuite cu galbenul soarelui - arata senzational, fardul galben stralucitor,aplicat pe pleoape are un efect magic.Cine vrea sa straluceasca pe de-a-ntregul, va folosi pudra galben-aurie.O piesa de vestimentatie galbena inspira veselie si chef de glume.Galbenul este culoarea oamenilor practici, ambitiosi, implicati in proiecte, care vad totul in persepective si incearca permanent sa incheie afaceri mai mici sau mai mari,cu scopul de a trai fara griji.Gelbenul este considerat de chinezi o culoare imperiala. De mexicani este culoarea asociata misterului reinvierii, fiind culoarea pe care o are pamantul inainte de inverzire, la inceputul anotimpului ploios.
Si nu in ultimul rand,galbenul elimina apatia ,stimuleaza procesele nervoase, "hraneste" creierul si creste activitatea mintii.
Chiar, daca sunt lucruri pe care le stiti, mi-a facut deosebita placere sa vorbesc despre GALBEN - culoarea mea preferata.
Va doresc tuturor, o duminica plcauta, cu multe bucurii
alexxandra
Postat pe 28 Februarie 2010 11:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
superstitii pt perioada craciun-revelion 1 De la: vuvuzela 29 Decembrie 2010 03:54
Party again! B'ESTFEST Summer Camp 2011 12 De la: Freya__ 23 Iunie 2011 18:21
balul gascanilor 32 De la: aydda_karina 12 Noiembrie 2009 10:04
EzotericFest 13-16 Nov 2014 ALTERNATIVE SI TERAPII SPIRITUALE Casa Tineretului Timisoara 1 De la: Marcel_D 27 Octombrie 2014 23:26
virginitate 36 De la: caasandra 11 Iunie 2010 09:32
Setari Cookie-uri