clonele - personalitati multiple - o problema psihiatrica???

deschid acest topic pentru a aduce in discutie un subiect fierbinte al acestor zile.....nevoia de a avea mai multe identitati.este bine??? este rau???

este bine pentru o persoana timida sa se ascunda in spatele unei identitati noi, care are o gramada de calitati, pe care, poate, persoana reala nu le are, dandu-i astfel poate curajul, care ii lipseste, sa se exprime in public???este rau, sau reprezinta o problema grava de comportament, faptul ca unii au cate 2-3-4 iduri diferite si jongleaza cu postarile din conturi diferite, intr-un ritm vecin cu nebunia????

haideti sa dezbatem acest subiect impreuna si, daca printre noi sunt psihologi,sau exista persoane cu oaresce studii de specialitate, sa incerce sa ne ajute sa intelegem daca:

e o problema de comportament sau nu faptul ca te dai drept altcineva pe un forum de discutii?
tutankhamon
Postat pe 20 Septembrie 2009 02:56
parerea mea este ca ... unii nu se stiu integra intr-o comunitate cu caracterul lor real si de aceea simt nevoia sa isi creeze o personalitate "perfecta" cu care sa se simta respectati si adorati

dar e o mare prostie. fiecare om e unic in felul sau si ar trebui sa ne multumim fiindca existam si nu sa incercam sa ne schimbam. toti oamenii au si defecte si calitati si de aceea toti suntem egal. daca un om are probleme intr-un domeniu cu siguranta va excela in alt domeniu. nu poti fi si frumos si destep. sau si prost si urat.

si in fond daca toti oamenii ar fi perfect care ar mai fi hazul sa ii privesti ?
AlMaiDesteptInIstorie
Postat pe 20 Septembrie 2009 03:03
personalitati multiple? este o problema. cineva care recurge la asa ceva sigur are ceva defect, sau ceva frustrari acumulate de-a lungul timpului.
mcrinelam
Postat pe 20 Septembrie 2009 03:08
Al...exact la asta ma refeream....de ce unii vor cu tot dinadinsul sa para exact ceea ce nu sunt si se ascund in spatele unor minciuni...mai mult sau mai putin nevinovate....si, uneori, chiar fata noua pe care o iau e mai nasoala decat cea reala.....
tutankhamon
Postat pe 20 Septembrie 2009 03:11
poate pentru ca intr-un anumit moment din viata lor li s-a intamplat ceva frustrant si numai asa pot scapa de obsesii. trebuie sa refuleze cumva iar clonele din lumea virtuala sunt o solutie.
mcrinelam
Postat pe 20 Septembrie 2009 03:17
Nu poti scapa de trecut transformadute in altcineva. Suntem ceea ce suntem si nimeni nu poate schimba asta. nici macar timpul. pe net suntem toti perfecti.
AlMaiDesteptInIstorie
Postat pe 20 Septembrie 2009 03:24
Al.....eu de un an de zile am acest profil....si nu l-am schimbat....bine....am fost cateva saptamani sub alt nume, pana m-am prins ca mi-am folosit ca bleaga idul de mess si intrau fratii in lista ca la balamuc.....

ma simt foarte bine in acest profil, mai ales ca am facut o adevarata obsesie pentru egiptul dinastiei 13-14...si pot spune ca in realitate nu sunt perfecta...cine ma cunoaste, stie....dar nu ma scund.....oare faptul ca se ascund nu tine oarecum de lupta cu ei insisi?????o neputinta ascunsa de a se confrunta cu realitatea???
tutankhamon
Postat pe 20 Septembrie 2009 03:44
Dupa parera mea exista mai multe situatii in care unii recurg la clonare...

Grav este cand o fac, in toate mintile, cu intentia de a distruge un grup, o societate, o lume, in care nu se pot integra - in ideea "daca eu nu, atunci nimeni!"
panty_C
Postat pe 20 Septembrie 2009 03:54
Cei cu "o mie de fete" de fapt au luptat cu realitatea si au pierdut. si nu mai au curajul sa se intoarca pe campul de lupta cu aceasi fata. poate sunt prea orbi sa vada ca de fapt sun o mie de chipuri de poate ascunde un singur suflet. nu le e frica de realitate ci le este frica de ei insusi. le e frica sa se uite la ei si sa se descopere. le e rusine de ei. dar toti suntem egali. Malnatium bona causa ? Deus habit meno natium !
AlMaiDesteptInIstorie
Postat pe 20 Septembrie 2009 03:55
lume buna...subiectul merita dezbatut cu seriozitate insa...din toata aceasta dezbatere oricum nu iese nimic palpabil...cu care sa poti restrictiona accesul unor paranoici...(pt ca pana al urma...asta e termenul ce defineste asemenea comportament)...
ei...au existat...mereu...si vor exista atata vreme cat li se acorda atentia nemeritata.
daca ii vei lasa in afara oricarui grup cu ceva in cap...se vor autodistruge singuri!
pt ca...neavand cui sa verse frustrarile lor...si neprimind nici o atentie n-au decat sa se sinucida...fiind exclusi din mediile sociale...cred ca mai simplu de atat...nu se poate!!
si...tuth....din putina psihologie...ce a mai ramas din scoala...cred ca imi vei da dreptate ca ...cam asa se petrec in mod normal lucrurile!
ovidiu42
Postat pe 20 Septembrie 2009 04:00
absolut ovidele....sunt intru totul de acord cu tine...omul nebun si cu dorinta de a distruge totul in jur prin oaresce mijloace - unul ar fi si personalitatea multipla - primeste hrana necesara nebuniei lui.....prin atentia noastra.....si nu e nevoie de psihologie ca sa intelegi ca un pic de atentie data ii da aripi si tupeu....
tutankhamon
Postat pe 20 Septembrie 2009 04:08
si...atunci...la ce bun...studii...povestiri...rezolutii de la specialisti...??????
doar pt a convinge pe cineva ca ei...sant neshte oameni bolnavi?
eu...sunt convins...ceilalti...sigur se vor convinge si ei...asa ca...multa vorba...un ban nu face!!
ovidiu42
Postat pe 20 Septembrie 2009 04:20
poate ca unii dintre acesti "bolnavi" cum ii numesti tu nu-si dau seama ca sunt bolnavi si un ajutor ii poate salva din negura in care gandesc....
tutankhamon
Postat pe 20 Septembrie 2009 04:26
mi-a cam trecut...sa mai fac pe samariteanu`!!!
mai bine-i las sa piara...pe limba lor...asa...
ovidiu42
Postat pe 20 Septembrie 2009 04:43
as discuta problema dintr-un alt punct de vedere. nu ce inseamna pentru cei cu asemenea apucaturi faptul ca incearca sa-si creeze o personalitate falsa in net ci consecintele nefaste pe care le au conturile false intr-o colectivitate. pentru ca, orice s-ar spune, aici exista o colectivitate, si nu e simplu de strans mai multe persoane in acelasi spatiu virtual, si cu caracter stabil.
e problema celor care se dau bombe sexy mustind de inteligentza pe unde scot camasa atunci cand li se intampla sa dea nas in nas cu cineva in lumea reala.
aici insa se creaza o atmosfera cel putin neplacuta, sa nu-i zic paranoia. nesiguranta, neincredere, confuzie, nu stie cine cu cine discuta, si in final lumea pleaca scarbita.
cazul lui valentino cu contul iar_eu e relevant. dintr-un cont te pupa sub coada, te aplauda, sau te trage de urechi daca iti scapa o vorba mai deocheata, din altul te spurca, te jigneste, lanseaza mesaje pornografice. si va mai zic una. indivizi care-si fac conturi false, trimit mesaje cu continut exploziv in privat, si precizeaza ca sunt altii din forum. eu tocmai patesc asa ceva, si in curand o sa pun povestea public, cu toate datele
ar fi de ras daca n-ar fi de plans, vorba aia, sa-i vezi cum se cearta cu ei insisi, dintr-un cont in altul, pentru a-si spori credibilitatea:))
nu e cazul sa stam cu bratele incrucisate daca dorim sa pastram un spatiu de discutii cu lume activa. si nici sa impuscati mesagerul...stiti ce vreau sa spun
in momentul de fatza, dupa parerea mea, sunt 3-4 persoane care se ocupa cu asa ceva. astept sa ma calce pe coditza ca sa-i spurc in public
pik_nik
Postat pe 20 Septembrie 2009 09:36
pik_ ce pornit esti!
rica_mld
Postat pe 20 Septembrie 2009 09:42
rica, sunt patit, nu pornit. am experienta altui forum, devenit intre timp cimitir.
intr-o vreme era o moda, si eu m-am "distrat" o vreme asa, pana sa realizez ca e o porcarie. nu aici, evident.
aici insa pericolul e mare, pentru ca, exact ca intre copii, ce-i rau face imediat prozelitism, iar ideea de "joaca" a gunoiului de valentino, ca nu-i pot zice altfel, a dat urgent idei si altor gaunosi.
pik_nik
Postat pe 20 Septembrie 2009 09:46
mai, de maine imi sterg cele 5 conturi false. nu de alta, da ma vad la gazeta de perete.
si_totusi
Postat pe 20 Septembrie 2009 09:47
Avand in vedere ca eu accept putini prieteni in lista de prieteni, si doar cei care sunt oarecum verificati, iar mesaje nu pot primi decat de la prieteni pot spune ca sunt un pic la adapost de idioti. Nici timp prea mult de citit forumul, asa ca pierd destule faze.
Nici nu stiu cum e mai bine. Lumea virtuala e mare. Pot aparea tot felul de neadaptati. Poate e bine sa pastram distanta pentru ca altfel tot noua ne facem rau. Poti lua o tzeapa de zile mari si cu persoane pe care le cunosti in viata reala, cu atat mai mult cu cineva care se ascunde sub un nick.
Micass
Postat pe 20 Septembrie 2009 09:48
Micass, in putinul timp in care intri aici, o faci ca sa te distrezi, sa te destinzi, sa discuti cu cineva cu care-ti face placere. odata instaurata insa paranoia, cand nu mai poti raspunde cu zambete unui mesaj prietenos pe care-l primesti, pentru ca banuiesti ca din alt cont aceasi persoana te injura, lumea buna - in sensul de lume normala - pleaca. am spus, nu ma intereseaza daca cineva isi creaza o personalitate falsa aici. ba chiar ma distreaza cand se da de gol si-mi lasa mie apa la moara!
raul incepe cand acelasi individ isi face mai multe conturi, cu care jongleaza in functie de interese. iti poate sari in cap un neica nimeni din 3-4 conturi, si lasa impresia de opinie generala. iti mai arde atunci sa ramai aici, sau sa-ti controlezi limbajul?
pik_nik
Postat pe 20 Septembrie 2009 09:55
Pik, recunosc ca-s paranoia. Pe privat pot spune ca m-am pus la adapost. Pentru forum ai dreptate. Intru sa ma deconectez un pic de real, sa ma distrez si sa ma "intalnesc" cu anumiti oameni cu care imi face placere sa rad si sa discut. E neplacut cand vezi atatia useri falsi facuti doar pentru a regla niste conturi. Oricum sunt niste lasi.
Micass
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:06
neata everybody!

se discuta fierbinte-vad-inca de azinoapte...

aici nu e vorba de nebunie-in sensul pataologic al cuvantului...
mai degraba de alterare a personalitatii...drept ca si p'aia (personalitate zic) tre' s-o ai odata,ca sa fie ce se altera...
preciouss
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:09
mda... daca ar fi macar pentru si pe pielea lor. dar distrug si spatiul celorlalti.
pik_nik
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:12
Asa se intampla pe forumurile prea publice.
Micass
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:15
sa nu fim fatalisti
se intampla numai acolo unde comunitatea le permite viermilor sa traiasca si adminii nu-si fac treaba.
pik_nik
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:17
De la: pik_nik, la data 2009-09-20 10:17:31sa nu fim fatalisti
se intampla numai acolo unde comunitatea le permite viermilor sa traiasca si adminii nu-si fac treaba.

Aoleu! Si nazistii ziceau de evrei cand li se reprosa ca sunt si ei oameni(evreii) ei raspundeau"da si plosnitile sunt insecte,dar asta nu inseamna ca trebuie sa le lasam sa se inmulteasca"
pik_ ,nu te suparici,dar prea le zici cu foc!
nu lasa "personalitatile" sa-ti strice duminica!
rica_mld
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:24
rica, eu nu-s pe aici ca sa las personalitatile sa-mi strice duminica ci sa le-o stric eu pe-a lor
pik_nik
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:26
fleur_de_lis
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:28
De la: pik_nik, la data 2009-09-20 10:26:27rica, eu nu-s pe aici ca sa las personalitatile sa-mi strice duminica ci sa le-o stric eu pe-a lor

asa da! vad ca esti pe drumul cel bun!
rica_mld
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:29
fiecare persoana are mai multe fatete ale eului.nepurtam diferit la serviciu,in familie,intre prieteni,iar asta este ceva normal.
personalitatea multipla este o boala psihica nu de neglijat si destul de greu de diagnosticat(prea amplu subiectul).
"clonele" de pe acest forum cred ca fac ceea ce fac intentionat si cu un scop.
si daca tot intram aici ptr a ne destinde,ptr a ne mai distra si ptr a mai iesi din cotidian cred ca un mare IGNORE ptr ei ar fi mai indicat.
asta ptr a nu strica ce mai este frumos...
eladaela
Postat pe 20 Septembrie 2009 10:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum scap de albine 5 De la: Ciresica 21 August 2011 08:14
Exista oare cev aintre noi? 73 De la: eu_geminy 16 Mai 2011 00:17
Imi caut sufletul pereche 42 De la: LaurentiuTudor 7 August 2013 18:03
relationare? 44 De la: casperphantom 1 Decembrie 2010 04:08
el mai tanar decat mine 136 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:31
Setari Cookie-uri