manipulare sentimentala?

buna ziua. ma numesc cristiana, am un baietel, am mai fost casatorita. Sunt implicata intr-o relatie sentimentala care dureaza de 10 luni. Am trait clipe de fericire si implinire cum nu credeam ca pot exista.

Treptat toate astea au disparut. Am ajuns acum, sa ma gandesc, de ce, de 2 luni incoace , nu mai stiu ce se intampla cu mine. am constatat brusc, ca omul de langa mine, m-a izolat total de familie, prieteni, de lume. nu mai ies din casa, trebuie sa dau explicatii pentru orice miscare, imi este teama sa mai sune telefonul, sa stau de vorba cu cineva. Daca vorbesc cu un barbat, si raspund simplu cu da si nu, are impresia ca am vorbit codat. A inceput sa imi reproseze ca nu sunt sincera, ca ascund ceva, desi suntem nedespartiti 24 de ore. Ma avertizeaza mereu ca nu poate trai asa, desi il iubesc si nu are nici un motiv de repros, absolut nici unul. Am senzatia mereu ca imi cauta nod in papura, inventeaza acuzatii neadevarate si nefondate.

Sunt izolata, imi este teama sa vorbesc cu cineva, sa nu interpreteze gresit. Am indepartat pe toata lumea sa ii acord exclusivitate. Baietelul meu, s-a atasat foarte mult de el, imi cunoaste familia, colegii de serviciu, locuim impreuna de 3 luni. Mai mult, m-a cerut in casatorie copilului meu, dorea un copil, imi spunea ca suntem deja o familie. Acum, de cateva zile, imi spune ca a ajuns la concluzia ca nu ne potrivim si imi sugereaza o despartire, fara ca el sa spuna clar ca doreste asta.

Nu mai pot dormi, nu mai pot manca, nu mai sunt om. Nu inteleg ce a urmarit, de ce a dus atat de departe relatia asta, daca nu isi dorea lucrul asta. Il iubesc foarte mult , nu inteleg ce se intampla, ce urmareste si de ce a avut loc transformarea asta? Ma simt distrusa, umilita, plang mereu, nu mai imi pot reveni.

Va rog, ajutati-ma cu un raspuns. Multumesc
cristiana77
Postat pe 13 Iulie 2009 09:15
nu stiu daca-i manipulare, cristiana. la fel de bine ar putea sa fie o criza a lui, dinaintea luarii unei decizii. desi, daca spui ca te-a cerut in casatorie, e destul de greu de inteles.
probabil se gandeste la faptul ca ai mai fost casatorita, ca isi leaga viata de un copil care nu-i al lui, poate ca sufera si de gelozie retroactiva.
ar trebui sa-l simti daca e sincer, daca nu-ti ascunde ceva. poate ca exista si niste influente exterioare - familia lui, amicii, care nu-s mereu cei mai buni sfatuitori.
ai incercat sa-l determini sa-ti spuna deschis ce are de gand? clar, fara ocolisuri? cel putin sa stii ce ai si tu de facut.
poate ca n-ar strica sa cautati- impreuna! - sfatul unui specialist. consilier, psiholog
oricare ar fi deznodamantul, priveste cu incredere viitorul. viata nu incepe si nici nu se termina cu un barbat, chiar daca-l iubesti. asta o sa te ajute sa iei mai usor deciziile potrivite. si mai repede, pentru ca situatia pe care ai descris-o iti poate afecta multe.
pik_nik
Postat pe 13 Iulie 2009 09:38
multumesc pik nik, se poate si asta, dar si el este in divort, are un copil dar nu cu cea de care se desparte, nici el nu este chiar fara trecut. Asta ma surprinde. Situatiile noastre sunt absolut asemanatoare, si eu am acceptat multe, iar eu sunt mult mai putin complicata decat el. Nu il inteleg, nu stiu ce vrea. Si ai dreptate, eu nu am nici o siguranta la momentul asta. iti multumesc inca o data.
cristiana77
Postat pe 13 Iulie 2009 09:55

Draga mea, inteleg ca il iubesti, dar nu face greseala de a-l lasa sa te indeparteze de toti cei dragi, in special de familie. pik are dreptate, sufera probabil de gelozie, dar gelozia scapata de sub control iti poate provoca mai multa suferinta decat iti poti imagina...
Accepta perioada de despartire. Vei avea ocazia sa reiei legatura cu familia si sa-ti limpezesti sentimentele. Lasa-l sa inteleaga ca poti trai si fara el, pentru ca, in definitiv, asta este adevarul... decat o viata de neincredere, stres si lacrimi, alaturi de un barbat care nu se gandeste la suferinta pe care ti-o provoaca, mai bine singura, doar cu copilasul tau.
Ella34
Postat pe 13 Iulie 2009 10:10
daca erai numai tu singura, iti sugeram sa fugi mancand pamantul si sa scapi de un patologic in ale psihiatriei....dar pentru ca pustiul tau s-a atasat atat de tare de acest individ, ma cam codesc.....numai tu stii cat de bine iti e cu acest barbat...dar....dar....parerea mea....incearca sa te desprinzi de el....cu tot cu pusti....pentru ca deja ce povestesti suna a autoinsingurare....a izolare de toti si de toate....ori tu esti om, ai nevoie de comunicare, nu esti un animal pe care il pui in cusca si te joci din cand in cand cu el.....si BTW.....nu cumva tipul e musulman?????...daca da, fugi ca dreaq de tamaie....astia sunt posesivi si foarte gelosi....chiar si pe umbra ta...
tutankhamon
Postat pe 13 Iulie 2009 10:56
daca si numai daca e asa cum descrii, si nu e dramatizare sau exagerare, arunci e bine sa nu faci compromisuri, de dragul copilului.
lasa-l!
dar inainte de asta introspecteaza-te iar daca nu ai nici un motiv de repros...discuta cu el in clar si nu ceda la fitze sau nascociri de ale lui.
fii demna! esti mama!



barbatii in ziua de azi, de cand cu netul, se dedau numai la aventuri!
dune
Postat pe 13 Iulie 2009 12:49
dune, ultima apreciere ti-a scapat asa, in semn de simpatie cu sexul napastuit, nu?
pik_nik
Postat pe 13 Iulie 2009 13:03
Din comportamentul lui nu se intrevede prea multa dragoste acum.. poate s-a intamplat ceva care l-a determinat sa se schimbe. Cel mai bine ai avea o discutie sincera cu el p tema asta si abia apoi sa iei o hotarare.
Oricum mi se pare inadmisibil sa t indeparteze d toti prietenii. Iar pt copil nu cred k merita sa faci un sacrificiu. Nu cred k e mai bine sa aiba un tata, daca mama lui va fi f nefericita alaturi d el..
Mult succes sa rezolvi si sa iasa cat mai bine.
Minnie
Postat pe 13 Iulie 2009 13:43
De la: pik_nik, la data 2009-07-13 13:03:31dune, ultima apreciere ti-a scapat asa, in semn de simpatie cu sexul napastuit, nu?



nu, pik!
intai verific si apoi remarc!

afirmi ca nu e casatoria desueta?
si nu de la femei citire..ele mai gatesc inca, mai deretica,...
inveti fata asta sa se duca la un consilier?
mai frate...
dune
Postat pe 13 Iulie 2009 14:22
cred ca din partea lui nu este dragoste adevarata.mie imi pare ca el este ca un fluture care alearga din floare in floare, probabil se crede barbatul de care se pot indragosti toate femeile: cea cu care a fost casatorit, cea cu care un copil, tu, poate altele si altele....consider ca nu stie ce vrea de la viata. nu are sentimente trainice, isi va da seama mai tarziu, dar va fi prea tarziu...Nu-i da satisfactie, nu plange mereu, fii mandra si arata-i ca te poti debarasa de iubirea pentru el, apropie-ti familia, prietenii. Copilul, depinde ce varsta are, pana la urma va intelege. Daca acum iti face viata un iad, gandeste-te ce va fi mai tarziu, cand s-ar putea sa fii casatorita cu el, nu vei avea decat indatoriri, el iti va fi stapan deplin, o sa ajungi sa-ti fie frica de reactiile lui refritoare la toate deciziile tale. Lucrezi? Daca da, sa stii ca se poate sa-ti cresti singura copilul intr-un mediu calm. Este bine si pentru copil, decat sa fii mereu stresata, suparata, acestea se pot intoarce impotriva educatiei copilului tau.Trebuie sa ai incredere in tine, putere sa mergi mai departe.Este greu, dar mai bine acum decat mai tarziu.Fii puternica!
Filipa
Postat pe 17 Iulie 2009 10:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
TUTUNUL... CUM SA RENUNTAM ??? 49 De la: jognysc 20 Mai 2010 15:34
Cum pot depasi aceasta problema? 37 De la: izabela92 29 Decembrie 2017 02:53
spuneti, voi intelegeti baietii...? 62 De la: cricat 14 Martie 2011 20:27
Cum iti dai seama ca el te va parasi? 129 De la: tutankhamon 24 Octombrie 2009 23:46
ajutor!!! 2 De la: tutankhamon 29 Ianuarie 2010 00:32
Setari Cookie-uri