patriotismul -un sentiment pierdut pentru multi , din cauza situatiei dezastruoase in care se afla ROMANIA acum

Celtic (sau Frost?), locurile de munca sint luate pe networking si in alte parti.
Dar recunosc ca n-am vazut haite de caini, mocirla aia neagra care se numeste zapada, gropile si cocalarii din RO nicaieri. Nici anticultura televizata de acolo. Tiganie politica e peste tot, dar parca in afara de tigania politica mai vezi si altceva in afara de tite si cururi de retarde si pe gica sapte-ghiuluri....
Sint destul de pissed off si de ce se intimpla pe aici, dar nu pot sa compar. In Ro am fost stupefiata non stop de ce vedeam prin Bucuresti....
Cind refuzam sa dechid televizorul ajungeam acasa si, daca nu ma lua vreun maidanez de cour, zbierau zugravii de pe schele dupa mine - hei, pasarica! Si asta in Calea Victoriei.

Sau gaseam cite un panou pe care scria caligrafiat frumos: "Cad turturi!" Si ditai stalagmitele si stalactitele. Asa, si? Ce poti sa faci?! Ca n-aveai pe unde sa traversezi prin alta parte. Cineva a constatat cum ca ei cad, si a fost dragut sa te informeze de ce mori. Nu ca s-ar fi sinchisit administratia sa ii dea jos....

Sa continui?!
https://www.youtube.com/watch?v=tkZhxIZHyAM
quasaria
Postat pe 14 Mai 2014 05:41
Q , de cand nu ai mai fost in Ro ? Daca nu-i cu suparare intrebarea.
Rotty
Postat pe 14 Mai 2014 08:21
Q. sa nu-ti inchipui ca ne ducem cu CV in mana (ce urata expresie - dar nu am gasit alta rima) la poarta astora de angajeaza ! societatea noastra nu are nevoie de oameni destepti ! are nevoie de oi care sa munceasca pe salarii de nimic si pe bataie de joc ! si la "patron" (l-am pus in ghilimele), la multinationale sau la stat ! dicteaza doar banul, imbogatirea peste noapte din evaziune fiscala , nu mai continui ! ptr mine este un subiect inchis ! vorbim degeaba !
Celtic_Frost
Postat pe 14 Mai 2014 08:24
De la: Rotty, la data 2014-05-14 08:21:40Q , de cand nu ai mai fost in Ro ? Daca nu-i cu suparare intrebarea.


cred ca de foarte mult timp !!
Celtic_Frost
Postat pe 14 Mai 2014 08:25
Lasa Cel ca am fost eu de curand si mi-a iesit pe nas. Nici aici si nicaieri nu e perfectiunea intruchipata , fiecare cultura are "buba" ei , dar ce am vazut in Ro ......mai bine tac. Ai dreptate , vorbim degeaba.
Rotty
Postat pe 14 Mai 2014 08:29
ultima data am fost acum 2 ani, Rotty. S-a schimbat, de atunci?

Celtic, in general societatea capitalista presupune multe oi care sa traga si doi smecheri care sa se imbogateasca, aici nu prea e nimic nou sub soare.... Ce e diferit in Ro din cite am vazut eu (si am lucrat in general in multinationale care aveau reprezentante si in RO) sint vatafii balcanici (ca manageri nu se formeaza peste noapte). Din aia de iti zic te angajez daca vrea muschiul meu, neamule.
La straini e alta abordarea. Nu neaparat si rezultatul - daca nu le place mutra ta sau cit de repede te executi sa pupi prin partile esentiale, tot nu te angajeaza. Au HR niste formule d'astea, "relationship skills", "EQ", si asa mai departe... limbajul de lemn. Si primesti un feedback foarte elegant, isi cer si scuze ca n-au gasit nimic corespunzator... Dp asta de vedere, e la fel de nedrept. Si parca ceva mai multa ipocrizie. Asta face ca in aparenta sa fii tratat altfel - si, daca musti momeala, sa te si simti altfel.
Insa, in esenta, tot de robotei lobotomizati au nevoie toti, pentru ca aia sint mai simplu de prostit decit oamenii inteligenti.

Sorry daca te dezamagesc...dar chestia cu "pe merit pur" n-am vazut-o nicaieri. Mi-as fi dorit sa o vad, insa n-am vazut-o.
quasaria
Postat pe 14 Mai 2014 09:42
Si reiau linkul, ca vad ca data trecuta a pierdut un https pe drum...

www.youtube.com/watch?v=tkZhxIZHyAM

exact asa ma simteam in primii ani in RO. Si nu pentru ca n-aveam tot ce imi trebuia - adica borcanul cu iaurt, salam de soia si chiloti tetra. Ci pentru ca eram copil si paralizam de sila sau frica la ce vedeam in jur. Si da, ne kkm pe intuneric, ca se intrerupea lumina. Si stateam in frig. Si trebuia sa par foarte fericita, pentru ca eram straina, deci non grata. Era o teroare constanta. A fost perioada cea mai bacoviana din viata mea, in care si dupa ce intelegeam limba refuzam sa comunic pentru ca refuzam orice fel de apartenenta de locul ala si refuzam sa imi imaginez ca o sa traiesc acolo....

Lucrurile s-au ameliorat in timp, dar asta a fost prima mea impresie despre centrul capitalei unde locuiam. Si mi-o amintesc perfect. Era frig si intuneric si cenusiu! Si mincare proasta, si oameni tristi, si teama, tot timpul.

Sint amintiri la fel de reale ca placintele de la care a pornit topicul... Nu contest dreptul nimanui de a simti altfel, contest doar dreptul de a nega complet evidenta.... Iubirea presupune acceptare cu obiectivitate, nu acceptare sub tone de fard.

In fine.
S-ar putea sa discutam degeaba, intr-adevar.
quasaria
Postat pe 14 Mai 2014 10:10
Nu prea mult Q. Aceleasi fete cenusii , aceeasi lene in a misca ceva. Multi din cei cati am fost nevoita de imprejurari sa-i intalnesc , traiesc inca pe principiul "timpul trece , leafa merge" si apoi se vaita ca viata-i grea. Magazinele , parca din ce in ce mai pline ori de marfa din vest (ma refer la cosmetice ) , ori de carpe chinezesti. Aceleasi vanzatoare dezgustate de viata , care in loc sa-ti zambeasca cand intrii in raionul lor , te privesc cu o rautate vadita cum ca ai indraznit sa le deranjezi de la barfe cu colega , sau le-ai intrerupt de la cafea. Aceiasi oameni care te jignesc suflandu-ti in ceafa cand astepti la un ghiseu , in loc sa pastreze distanta impusa de bunele maniere .
Deci Q , nici un motiv sa fugi sa-ti faci rezervare la urmatorul zbor.
Rotty
Postat pe 14 Mai 2014 12:13
asta e atmosfera aici ! ai dreptate Rotty ! eu nu am mai comentat pt ca se putea crede ca sunt subiectiva ! nu s-a schimbat nimic in tara asta de 25 ani ! doar s-au perindat pe la conducere partidul X sau Y ! fosti comunisti actuali democrati ! "La vremuri noi, tot noi ! " se potriveste de minune ! promisiuni peste promisiuni si nimic concret ! ba gresesc ! ceva este concret : bataia de joc a autoritatilor si incultura maselor !
si cum sa nu-ti fie sila !
Celtic_Frost
Postat pe 14 Mai 2014 12:34
si nu mai evalueaza ce porti? La vinzatoare la refer.
Pe J a refuzat sa il serveasca o pipitza cu o cafea take away la un butic din Baneasa, acum vreo patru ani. Si era un magazin din asta, de colt. Dar bietul om era cu corzile pe el, ca venea din Crai. Noroc ca am ajuns si eu, direct de la office, iar in fata deux piece-ului meu era doar zimbete pisi. Cred ca i-au placut si pantofii. Pina a observat ca il servesc eu si pe aurolac.
Buclele ei blonde n-au putut sa proceseze secventa asta.

Daca era mai versata, isi dadea seama ca echipamentul de pe el costa de zece ori cit taiorul meu Nissa.
quasaria
Postat pe 14 Mai 2014 12:35
Cel , ma mai leaga de Ro doar o mana de oameni care-mi sunt foarte dragi , dar cu care prefer sa conversez de aici. Noroc ca noi romancele suntem frumoase , destepte , harnice si descurcarete. De modestie nu mai zic . ...Asta e printre putinele motive care ma face sa ma simt mandra ca sunt romanca.

Ba evalueaza Q....pe principiul. " daca esti modest imbracat , inseamna ca nu ai bani " .
Rotty
Postat pe 14 Mai 2014 13:43
pai Rotty, "modest imbracat" inseamna ca nu porti paiete.... sau, ma rog, cravata. Ca individul avea citeva mii de dolari pe el - da' nu sclipeau.

Cre' ca de aia poarta cocalarii lantul cainelui la git. Si ghiuluri. Ca sa poata sa isi faca piata...
quasaria
Postat pe 14 Mai 2014 13:49
Exact Q . Daca porti doar blugi , un tricou si incaltaminte sport (nu conteaza de la care firma ) , esti sarantoc si nu meriti a ti se acorda atentie. Deci aici eu cam pierd la punctaj , pentru ca-mi place sa fiu imbracata comod cand colind magazinele.
Rotty
Postat pe 14 Mai 2014 13:55
ei, exact... sintem niste prapadite!
Tb sa imi scot rochiile de nunta de la naftalina daca ma mai duc pe Otopeni vreodata.... (nu ca m-as grabi)
quasaria
Postat pe 14 Mai 2014 14:39
Sa nu uiti pantofii de lac si vesta cu paiete .
Rotty
Postat pe 14 Mai 2014 14:50
yay, n-am vesta cu paiete!
O sa caut prin shopurile vintage....
quasaria
Postat pe 14 Mai 2014 15:15
Iote norocu' meu. Cam un sfert îs doar româncă, deci nici frumoasă, nici deşteaptă, de modestie nu pomenesc.

Habar n-am ce-o fi, cum se numeşte, da' io chiar iubesc locu' ăsta. Biztoş nu-i patriotism.
Şi puteţi da cu părea, cu pietre, da' prefer florile.
Axl_R
Postat pe 14 Mai 2014 19:44
Parerea mea ca acest cuvant "patriotism" sau orice derivata din el, nu mai apartine timpurilor noastre. Pur si simplu si fara bla, bla, bla...! Asa cum baioneta nu se mai potriveste azi ca arma de lupta... ! Atata timp cat granitele se desfinteaza... Cuvantul,patritism e... Ridicol. Parerea mea. Si situatia in Romania a fost dezastruasa si altadata, dar atunci cuvantulmpatriot avea o greutate. Pentru ca romanii traiau in romania, patria lor ! Asa greu sindezastruos cum era si pe vremurile alea.
barboneli
Postat pe 14 Mai 2014 20:03
De la: Axl_R, la data 2014-05-13 17:41:51Ieeee, hai să plecăm cu toţii!
Eu una, nu plec nicăria! Deşi am fost trimisă de câteva ori.

Pauză...Publicitate Acum, mă gândesc, în câte limbi, să mă gândesc.



Hai Muntenia!!!! ;))
Eugenia_
Postat pe 14 Mai 2014 20:08
La...mă duc în CO.

Adică, hai la/în Muntenia, nu?
Axl_R
Postat pe 14 Mai 2014 20:16
Suntem cetateni europeni. Avem drepturi!
Eugenia_
Postat pe 14 Mai 2014 20:18
De la: Axl_R, la data 2014-05-14 19:44:39Iote norocu' meu. Cam un sfert îs doar româncă, deci nici frumoasă, nici deşteaptă, de modestie nu pomenesc.

Habar n-am ce-o fi, cum se numeşte, da' io chiar iubesc locu' ăsta. Biztoş nu-i patriotism.
Şi puteţi da cu părea, cu pietre, da' prefer florile.



adica pe floricica ;))
NB natiuni ale lumii!
pace, ramai pe pozitii!
Eugenia_
Postat pe 14 Mai 2014 20:56
nu stiu... o fi rau ca se desfiinteaza granitele? Ce sens au granitele, de fapt? Ingradesc libertatea de miscare - si pentru ce o ingradesc?
Mi se pare ca boom-ul internetului a bulversat lumea mai mult decit desfiintarea oricarei granite: accesul intr-adevar important e accesul la informatie, la alt tip de informatie decit aduce postasul in satul tau, si acum asta nu mai e o problema... Poti foarte bine sa traiesti conform culturii vreunui trib african in mijlocul Apusenilor, daca vrei. Ai absolut toate informatiile la indemina. Si poti sa ALEGI. Asta schimba de fapt vechile ginti, triburi si tabuu-uri... nu granitele fizice, cu vamesii protapiti intr-un colt.
quasaria
Postat pe 15 Mai 2014 02:02
*părerea

Scz, nu-mi amintesc în ce lb m-am gândit!
Axl_R
Postat pe 15 Mai 2014 07:29
A fi patriot inseamna ,dupa parerea mea, a fi cinstiti, demn, onest , cu bun simt , sa manifesti altruism si sa nu iei parul, sabia sau kalasnikovul sa ti omori semenul...Asa au inteles patriotismul mafiotii astia care ne conduc...Puteti spune despre belicosul de Basescu ca este patriot sau despre toti astia care au furat tara asta 25 de ani???...Si ce doresc ei acum, ca altii sa sara in apararea , cui, a lor, a avutiilor pe care le au prin furtisaguri?? Mai, pardon , nu veti mai vedea astfel de prosti, chiar daca toti vor pleca peste hotare, nu ii mai vad decat pe prosti sa se angajeze intr un razboi care de fapt nici al Romaniei nu e?? Oservati tactica NATO, ONU.simuleaza, disimuleaza cu un scop anume, sunt cei care inflameaza situatia in zona si dupa care o iau la fuga si asteapta sa vada ce fac PROSTII adica celelalte state.. Cum sa se puna ei rau cu rusii.....Asa ca trebuie sa observati printre randuri,,,in rest e BLA, BLA, BLA....
garbo_401523
Postat pe 15 Mai 2014 09:51
De la: Axl_R, la data 2014-05-14 19:44:39Iote norocu' meu. Cam un sfert îs doar româncă, deci nici frumoasă, nici deşteaptă, de modestie nu pomenesc.

Habar n-am ce-o fi, cum se numeşte, da' io chiar iubesc locu' ăsta. Biztoş nu-i patriotism.
Şi puteţi da cu părea, cu pietre, da' prefer florile.
https://www.youtube.com/watch?v=YjjN168rdqY de la mine
garbo_19362
Postat pe 15 Mai 2014 13:40
De la: garbo_19362, la data 2014-05-15 13:40:46
De la: Axl_R, la data 2014-05-14 19:44:39Iote norocu' meu. Cam un sfert îs doar româncă, deci nici frumoasă, nici deşteaptă, de modestie nu pomenesc.

Habar n-am ce-o fi, cum se numeşte, da' io chiar iubesc locu' ăsta. Biztoş nu-i patriotism.
Şi puteţi da cu părea, cu pietre, da' prefer florile.
http://www.youtube.com/watch?v=YjjN168rdqY de la mine
ERATA SCUZE
garbo_19362
Postat pe 15 Mai 2014 14:03
http://www.youtube.com/watch?v=wt5Zsgsbmp4
garbo_19362
Postat pe 15 Mai 2014 14:05
De la: garbo_401523, la data 2014-05-15 09:51:47A fi patriot inseamna ,dupa parerea mea, a fi cinstiti, demn, onest , cu bun simt , sa manifesti altruism si sa nu iei parul, sabia sau kalasnikovul sa ti omori semenul...Asa au inteles patriotismul mafiotii astia care ne conduc...Puteti spune despre belicosul de Basescu ca este patriot sau despre toti astia care au furat tara asta 25 de ani???...Si ce doresc ei acum, ca altii sa sara in apararea , cui, a lor, a avutiilor pe care le au prin furtisaguri?? Mai, pardon , nu veti mai vedea astfel de prosti, chiar daca toti vor pleca peste hotare, nu ii mai vad decat pe prosti sa se angajeze intr un razboi care de fapt nici al Romaniei nu e?? Oservati tactica NATO, ONU.simuleaza, disimuleaza cu un scop anume, sunt cei care inflameaza situatia in zona si dupa care o iau la fuga si asteapta sa vada ce fac PROSTII adica celelalte state.. Cum sa se puna ei rau cu rusii.....Asa ca trebuie sa observati printre randuri,,,in rest e BLA, BLA, BLA....


DECI tu spui
"A fi patriot inseamna ,dupa parerea mea, a fi cinstiti, demn, onest , cu bun simt , sa manifesti altruism" asta este firea romanului din veacuri, a omului cu bun stimt , cu respect fata de tot si toate .... Ce se intampla in politica este un fapt regretabil dar nu este unic si nici macar nou pe lumea asta ... din pacate .Marionetele astea care aparent conduc tara in stil "politistul bun ,politistul rau "dar care sunt mana in mana si au afaceri comune prin care sug si ultima picatura ce se poate stoarce din ce nu au furat ceilalti!la nivel global organizatii de tip masonic si altele conduc de fapt teatrul de papusi ....in propriul interes !ASTEA NU SUNT NOUTATI nici nu se vor schimba chiar daca vor fi altii alesii din alta tabara ... este un razboi contra morilor de vant greu de inteles de omul serios cinstit si la locul sau , care isi face datoria cu constiinta !Am recitit cu interes o carte numita "morile de vant ale zeilor" mi-a dat mult de gandit !Faptul ca nu putem schimba soarta nimanui ;oricat ne-am zbate si am protesta ...Ce se intampla in Ucraina este doar o rearanjare pe harta cu acordul marilor puteri economice ce conduc cu nonsalanta lumea .
garbo_19362
Postat pe 15 Mai 2014 14:29
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/echipa-feminina-a-romaniei-a-luat-medalia-de-aur-la-campionatul-european-de-gimnastica-de-la-sofia.html mult succes fetelor mai departe !va tinem pumnii , desi guvernul nu le da nici-o atentie gimnastele valoroase ale ROMANIEI ne fac sa fim mandri de ele mereu !!!!!!!!!!!!
garbo_19362
Postat pe 18 Mai 2014 21:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Echipa Garbo iti ureaza Craciun Fericit! 21 De la: iulia_dibu 27 Decembrie 2016 00:27
Montarea antenei parabolice pe terasa locului este interzisa fara acordul asociatiei de proprietari? 2 De la: scrichy 20 August 2009 19:31
shake 17 De la: garbo_398573 12 Martie 2014 17:29
Concurs silan 1 De la: garbo105136 2 Iulie 2010 00:42
Echipa Garbo va ureaza paste fericit! 20 De la: iulia_dibu 26 Aprilie 2014 00:07
Setari Cookie-uri