Inima sau bronsita???

Salut....Ma numesc Elena,am 15 ani,inaltime 1.53,greutate 50-51.Acum o saptamana din prima zi a saptamanii am inceput sa am dureri in zona inimii care se intindeau pe toata partea stanga plus arsuri puternice.Bineinteles ca m-am speriat si mi-am luat tensiunea dar era foarte normala cum o am eu deobicei.Am stat asa vreo doua zile cu arsurile astea si durerile pana am inceput sa am si o respiratie forate greoaie(parca am o piatra pe piept care nu ma lasa sa respir) m-am hotarat sa merg la doctor.Acesta mi-a batut in spate la plamani,m-a pus sa tusesc si mi-a zis ca am bronsita.Tusea mea este uscata fara flegma.Mi-a prescris Baraka,Echinaceea,Ibuprofen,Cavit si Amoxicilina.Acum am terminat tratamentul cu amoxicilina si celelalte le-am luat doar timp de 4 zile.De simtit ma simt parca mai puternica dar tot ma da in moleseala si nu ma lasa sa respir.Pe langa acestea ieri m-am pus putin pe cantat si am simtit cum pa langa inima mai batea ceva.Parca imi sarea un muschi sau asa ceva:parca deodata mi-a luat inima razna...M-am panicat bineinteles pentru ca m-a tinut cam un sfert de ora si mi-am luat iar tensiunea care era tot normala.....M-am speriat ft. tare ptr, ca am citit pe net de infarct si simptomele acestuia si am crezut ca sunt palpitatii....Tot asa acum cam o luna in timp ce stateam intinsa in pat inima a inceput sa-mi bata parca vroia sa iasa din piept...Se smucea si apoi continua sa bata normal...Mi s-au mai intamplat chestii din astea...Va rog frumos imi puteti spune ce mi se intempla????....Mi-e teama rau...
LoganElena
Postat pe 5 Februarie 2014 13:29
ca sa te linistesti, fa-ti o electrocardiograma..... Ce ai tu pare mai curind atac de panica. Pot sa iti spun din experienta ca nu prea ai simptome asa evidente cind ai probleme reale cu corazonul Asta e si partea proasta cu inima, ca e o problema silentioasa. Nu te simti propriu zis rau, pina in ultimul moment cind nu te mai simti deloc.
quasaria
Postat pe 5 Februarie 2014 14:00
La 15 ani organismul tau e inca in crestere, inima creste si ea si exista o neconcordanta intre modificarile cordului si ale vaselor de sange (artere) care cresc un pic mai tarziu. Cauta pe net mai multe despre asta, medicul tau ar fi trebuit sa iti explice. Se intampla frecvent la adolescenti, eu am trecut prin asa ceva si m-am speriat, fratele meu mai mare la fel patise si el, mama ne-a dus la medic sa fie ea sigura ca e doar asta. In principiu un medic e in masura sa dea un diagnostic si sa iti spuna clar daca ai motive sa te ingrijorezi sau nu. Bafta!
edelweiss_3881
Postat pe 5 Februarie 2014 14:11
ok, fa-ti analizele amanuntite si apoi vino si spune-ne diagnosticul. s-ar putea sa fie si altceva. vb dupa aia
vivacedonna
Postat pe 5 Februarie 2014 14:31
Ok...Mersi frumos...M-am mai linistit putin...Deocamdata cam avem probleme cu banii si nu pot sa fac analize prea amanuntite...Deci...:(
LoganElena
Postat pe 5 Februarie 2014 15:41
De la: quasaria, la data 2014-02-05 14:00:21ca sa te linistesti, fa-ti o electrocardiograma..... Ce ai tu pare mai curind atac de panica. Pot sa iti spun din experienta ca nu prea ai simptome asa evidente cind ai probleme reale cu corazonul Asta e si partea proasta cu inima, ca e o problema silentioasa. Nu te simti propriu zis rau, pina in ultimul moment cind nu te mai simti deloc.

Ok...Este bn atunci...:)
LoganElena
Postat pe 5 Februarie 2014 15:45
cauta sa vorbesti totusi cu un medic, la liceu la tine trebuie sa existe un cabinet medical, trebuie sa ai un medic de familie ceva, nu e de joaca totusi, poate sa fie ceva banal, dar...... e bine sa primesti un sfat competent
edelweiss_3881
Postat pe 5 Februarie 2014 15:53
fara investigatii mai amanuntite toata lumea bajbaie ... mergi la un cardiolog cu trimitere de la medicul de familie , iti va cere un set de analize de sange si o ecografie generala ,ti se va face ekg si acolo in cabinet iti va face o ecografie a inimii , se pot vedea toate aspectele codului dar si functionarea lui . poate fi o problema de crestere asa cum ti s-a mai spus aici sau altceva ! nu sta mergi urgent la medic specialist !sanatate multa iti doresc !
garbo_19362
Postat pe 5 Februarie 2014 20:41
eu as zice sa nu mergi direct la cardiolog totusi - mergi la un GP si te va directiona unde trebuie - tiroida, analize de singe - lipsa de calciu, hipoglicemie, etc.... Fiecare organism e diferit, dar nu as crede ca e "pitpalacul" - daca intr-adevar e o problema "electrica", te uiti la EKG ca pisica in calendar - pentru ca inima nu, NU o simti.

In orice caz, m-a perplexat si tratamentul prescris.... ibuprofen, amoxicilina si CAVIT?! Cam over the counter, asa, pentru un specialist.
quasaria
Postat pe 5 Februarie 2014 22:35
Cavit e lecitină şi vit C, Ibuprofen e antiimflamator, iar Amoxicilina e antibiotic, Echinaceea întăreşte sistemul imunitar, Baraka la fel...o fi vrut să dea de toate.


Axl_R
Postat pe 6 Februarie 2014 08:49
Of, of, cu netu' asta! Sigur ca aveai palpitatii dupa cum descrii, dar palpitatiile nu inseamna infarct! Ele apar si cand facem un efort deosebit, si cand avem emotii foarte mari, in perioada premenstruala la unele adolescente (si numai la ele), ca urmare a lipsei de calciu si (sau ) magneziu, daca ai baut cafea in cantitate mai mare, daca te-ai stresat si enervat foarte tare, si binenteles ca pot fi si cauze organice, adica sa fie vorba de o boala anume, care nu tine neaparat de inima.
Dar la 15 ani nu faci infarct, draguto, fii pe pace. Daca ai fost diagnosticata bine si ai avut bronsita, este normal ca nici inima sa nu se simta prea bine in contextul asta, deoarece sufera si ea daca sunt probleme la nivelul sistemului respirator.
Eu n-am inteles unde erau localizate arsurile de care vorbeai, la stomac?
Vorbeste cu mama sa te insoteasca la medicul de familie si cereti-i acestuia o trimitere la un cardiolog mai bine cotat din orasul tau, asta ca sa elimini orice temere legata de o afectiune a inimii, si in felul asta nu te costa nimic. Apoi, daca e in regula cu inima (musai trebuie sa-ti faca o echografie ), mai bine sa te indrume medicul cardiolog si sa-ti dea o idee in legatura cu eventualele investigatii ulterioare, deoarece stie oricum mai multe decat medicul de familie. Sper ca modul in care ti-am explicat este pe intelesul tau.
Eu sunt convinsa ca totul e ok, incearca sa nu faci efort prea mare, sa mananci mancaruri usoare si sa bei mult ceai cu cateva picaturi de lamaie si apa (adica nu cola, sau sucuri acidulate).
bucura
Postat pe 6 Februarie 2014 10:58
Şi unde-i postarea mea? Am zis ceva rău, pomenind glanda tiroidă?
Mulţam adm!
Axl_R
Postat pe 6 Februarie 2014 11:09


"glanda" e un cuvint urit!
quasaria
Postat pe 6 Februarie 2014 11:19
15 ani de ce?

sa nu zici de sex ca nu se leaga.
Si daca tot am amintit, cred ca e bine sa faci si un examen "oftalmologic".
pitiTa_
Postat pe 6 Februarie 2014 11:58
De la: Axl_R, la data 2014-02-06 11:09:03Şi unde-i postarea mea? Am zis ceva rău, pomenind glanda tiroidă?
Mulţam adm!



ai zis bine. glanda tiroida poate provoca multe neplaceri dind vina pe altceva.
vivacedonna
Postat pe 6 Februarie 2014 12:52
De la: Axl_R, la data 2014-02-06 08:49:27Cavit e lecitină şi vit C, Ibuprofen e antiimflamator, iar Amoxicilina e antibiotic, Echinaceea întăreşte sistemul imunitar, Baraka la fel...o fi vrut să dea de toate.




nici ca a spus adevarul nu-ti convine?

Da-i tu "reteta" daca esti mai specialista si o scutesti de plata consultatiei, faci un act de caritate, nu-ti dai seama?
pitiTa_
Postat pe 6 Februarie 2014 13:00
De la: Axl_R, la data 2014-02-06 11:09:03Şi unde-i postarea mea? Am zis ceva rău, pomenind glanda tiroidă?
Mulţam adm!



Daca " bazedof " ziceai , cu postarea ramaneai
Rotty
Postat pe 6 Februarie 2014 13:21
Pita, încerci să mă enevezi. N-ai nicio şansă.

Pe înţelesu' tău. A luat 3 produse pt imunitate, putea lua Echina Vit C, are ac. efect. Da' şi medicamentele tre' să se vândă.
În bronşită se dă antibiotic doar dacă apare şi o suprainfecţie bacteriană ev. febră. Majoritatea bolnavilor cu bronşita acută nu necesită deobicei tratament, în 2-3 săpt. trece, iar cea cronică apare mai ales la fumători, nu cred că-i cazu'.
N-am zis pt că mă cred deşteaptă, doar am fost de acord cu Q, mare specialist.
Axl_R
Postat pe 6 Februarie 2014 13:48


je? eu doar m-am ciondanit mai mult cu pitpalacu' propriu....
quasaria
Postat pe 6 Februarie 2014 13:55
Vb de doctor.
Axl_R
Postat pe 6 Februarie 2014 13:59
nah, limba mea "materna"...
quasaria
Postat pe 6 Februarie 2014 14:22
Io am pr cu genurile, da' pe tine nu te fac ''specialist'' fără ă.

Da, lb ''noastră maternă''.
Axl_R
Postat pe 6 Februarie 2014 14:27
bine ca il ai - eu n-am decit "a".....
quasaria
Postat pe 6 Februarie 2014 14:28
amestecati limbile adormitelor!
de la lipsa de Ca&Ca vi se trage
faceti miscare mai multa in aer liber pe unde cresc nucii ca voi le stricati pe: si dati sfaturi mai sanatoase nu pe intelesul meu.
Daca esti mama te scuteste de raspundere? din contra, o sa-si dea seama si copilul tau ca nu esti capabila de un raspuns pe masura.

Valabil si pentru fimoza de Axl_R!
pitiTa_
Postat pe 6 Februarie 2014 14:30
De la: Axl_R, la data 2014-02-06 14:27:47Io am pr cu genurile, da' pe tine nu te fac ''specialist'' fără ă.

Da, lb ''noastră maternă''.



bine ca recunosti macar, daca ti-o spuneam eu sareai ca arsa,
explica cum ii cu preputul mai bine, hm!
pitiTa_
Postat pe 6 Februarie 2014 14:42
Fimoză/mimoză.
Axl_R
Postat pe 6 Februarie 2014 14:43
nu cred ca de la lipsa de kk! nu sint deloc constipata!
Nu vrei niste cavit? Ca sa vezi ce draguta sint?
quasaria
Postat pe 6 Februarie 2014 14:46
am zis fimoza nu mimoza!
nu stii nici sa citesti?

Pt. tine nu-i mare, poate, dar te descurci si cu una mica in caz ca-ti pica.
pitiTa_
Postat pe 6 Februarie 2014 14:49
De la: quasaria, la data 2014-02-06 14:46:24nu cred ca de la lipsa de kk! nu sint deloc constipata!
Nu vrei niste cavit? Ca sa vezi ce draguta sint?




nu, nu esti draguta, mai degraba constipata, tu stii ce stiluri practici mai ales cand o iei pe aratura si nu de la inima ti se trage.
Ca, ii calciu si la el ma referem, pune mana pe tabelul lui Mendeleev
si apoi umbla cu k_pa!
pitiTa_
Postat pe 6 Februarie 2014 15:02
Bre, deşteapto, fimoză nu pot să am, îs femeie!

Mă pi pi, şi mă kk, fără pr.
Oare rămâne postarea?
Axl_R
Postat pe 6 Februarie 2014 15:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Hepatita C 13 De la: garbo_10948 8 Martie 2013 16:27
SANATATE 1 De la: garbo167206 2 Mai 2011 12:57
vizita la ginecolog 104 De la: Ralu_Garbo 30 Mai 2017 20:50
Abecedar de Nutritie 1 De la: garbo_1303 14 Iunie 2012 12:44
Atacuri de panica!!!!! 59 De la: Horvat_Claudia_1 19 Noiembrie 2013 23:17
Setari Cookie-uri