Mama de fata vs. mama de baiat ,in calitatea de soacra

Deci vreau si eu sa stiu cum descrieti aceasta situatie,cele care sunteti in situatia data adica mame de fete sau baieti in postura de soacre sau care beneficiati de o soacra,mama de baiat!
garbogirl2123
Postat pe 27 Decembrie 2013 15:01
Sunt foarte diferite mamele de baieti , dar si cele de fete sunt dificile ! Eu una am si fata casatorita si fiu de 25 asa ca sunt in masura sa vad amandoua posturile! Iar soarta a vrut sa am doua soacre concomitent ; deoarece parintii lui au divortat cand sotul era de 1 an si s-a recasatorit fiecare !Asa am doua soacre si doi socri...? Ei ???
garbo_19362
Postat pe 27 Decembrie 2013 16:02
Eu am avut/am 2 soacre si amandoua sunt bune
Cu primul nu am fost casatorita, dar am trait impreuna 8 ani si mama lui ma vedea ca nora - era mama de 2 baieti si 2 fete - este o femeie de nota 10
Am pastrat legatura si vorbim periodic.
Actuala soacra are 3 baieti - eu sunt nora cea mare - o iubesc si ma iubeste ca pe fata ei (regreta ca nu a avut niciodata o fata). Pe nora nr 2 nu o inghite nici cu apa si lamaie :)) .Tipa e mai cu nasul pe sus ce-i drept. In concluzie povestile cu mamele de baieti ca sunt rele - difera de la o relatie la alta si depinde de tine sa faci relatia asta sa mearga. Singurul lucru care m-i l-a cerut a fost sa-i fac baiatul fericit, sa-i fac un nepot/nepoata si sa pun piciorul in prag cand vad ca baiatul ei nu gandeste bine si nu face alegerea potrivita sa iau eu decizia in locul lui - radem mereu pe tema asta, daca nu ar fi femeia s-ar darama casa si noi luam deciziile cele mai importante in fam.
garbo257446
Postat pe 29 Decembrie 2013 04:21
si daca ai baiat si esti soacra , iar nora oricat de buna ai incerca sa fii tot nu iti face loc si tie...macar ca e singurul copil si nu mai ai pe alcineva pe lumea asta cum e... are ea prea multi in fam ei si nu mai e loc si de mine nici dupa 12 ani..
mira2
Postat pe 29 Decembrie 2013 06:59
sunt mama de baiat, abia astept sa-mi spuna ca se insoara, fata aleasa de inima lui v-a fi fiica mea, am sa ma straduiesc sa nu-i deranjez, e viata lor, iar daca ma vor solicita le voi acorda tot sprijinul, oricum am tinut mult sa stie sa isi faca singur mancare sa-si calce lucrurile sa....etc..l-am crescut singura si am considerat ca in momentul in care isi gaseste jumatatea sa fie jumatate nu servitoare in casa
Flower_Power_2
Postat pe 29 Decembrie 2013 07:27
Atat mama cit si soacra au spus ca nu vor sa stam in casele lor. Am reusit si ne-am luat casa la credit pe 30 ani dar, atat mama cat si soacra nu ne-au dat o paine cind nu aveam .am primit pomana de la colegi de servici. si nu va ganditi ca nu ar fi avut mama, ia cumparat fratelui meu masina noua , soacra mea se lafaie cu vecinii la chermeze. Acum 6 luni am fost sunata de soacra mea ca ia fost sistata pensia dintr-o gresala si nu are ce sa manance. M-am dus fara sa stie sotul meu, am luat carne, cartofi, etc. (de mancare) nu o data de doua ori nu ma invitat in casa , nu mi-a multumit, dar, la sunat pe barbatul meu si ia spus ca la ora 2 sa fie la casa de marcat la profi sa ii achite ce cumpara ca nu supotra ce ii cumpara proasta de norsa. ACUM SA LE MULTUMESC PENTU CE AU FACUT PENTRU NOI.
lllorena
Postat pe 29 Decembrie 2013 07:34
Cinste tie ca ai dat o educatie frumoasa baiatului tau si ca gandesti asa de frumos si sanatos.

Si eu am fata si baiat si sunt soacra mica si mare cum se spune din batrani, toti 4 sunt egali in fata mea, ii iubesc ca pe copii mei ca sunt si ai mei acum si eu vreau ca ei sa fie fericiti. Fata are 13 ani de casnicie si baiatul 10 si toata lumea fericita.Iar eu sunt o bunica fericita si-mi iubesc nepoteii si-mi ajut copii cat pot.
Multa sanatate,
S
garbo_380372
Postat pe 29 Decembrie 2013 09:22
Mama e mama si pentru fata si pentru baiat dar, atunci cand se amesteca in viata copilului, fie baiat, fie fata, devine o jigodie, imi cer scuze, chiar daca sunt tata si am un baiat destul de mare ce locuieste impreuna cu prietena lui, sotia mea nu se amesteca in viata lor si nici ,a,a fetei, asadar ei isi organizeaza viata dupa bunul lor plac si se inteleg de minune, daca vreuna din mame ar avea obiectii in ceeace ii priveste, cu siguranta ar strica armonia ce domneste in sanul lor... Aceasta e parerea unui parinte, tata...
garbo088037
Postat pe 29 Decembrie 2013 09:46
Depinde ce educatie a primit , din ce familie vine .
Si mai conteaza si ce vrei tu? - sau ce vor copiii nu ?
milena010570
Postat pe 29 Decembrie 2013 09:54
sunt multe povesti de viata impresionante , sunt mama de fata si baiat , fiica mea cea mare are o casnicie de 3 ani :s-a casatorit dupa ce a locuit impreuna cu ginerele in chirie ... acum au un copilas si sunt foarte mandra de ei doi , pentru ca se descurca bine impreuna ,recunosc ca am fost impotriva lui la inceput pentru ca este mai mare decat ea cu 11 ani , dar asa a fost dorinta ei sa fie rasfatata toat viata si chiar este !, dar este importanta sa ii sustii pe copii si nu sa ii critici cu orice prilej !
garbo_19362
Postat pe 29 Decembrie 2013 10:28
Chiar imi doream o astfel de tema . Am si baiat (23 de ani) si fata (18 ani) .El e student la Constructii CFDP anul IV, ea e eleva in clasa a XI a si vrea la Medicina. Inca nu s-a pus problema unei nurori sau a unui ginere, ai mei sunt mult prea linistiti si mult prea legati de mine. Sunt niste timizi si niste perfectionisti. Amandoi sunt nascuti in Fecioara, in luna septembrie . Din ce am constatat pana acum , nici cu mine nu mi-e rusine. Nu i-am zis lui , dar nu mi-au placut de nici un fel fetele cu care era prieten la un moment dat si , de ce sa nu recunosc , m-am bucurat cand s-a terminat. In ce o priveste pe zana (asa ii spun eu, sotul meu si tatal ei ii zice "tanara domnita" insa niciodata in semn de alint, dimpotriva) i-am spus clar ca daca vrea sa fie medic trebuie sa puna munca pe primul plan. Si asa si face, e olimpica , are numai medii de 10, etc. Cu baietii ,... si-ar dori un prieten dar e foarte foarte timida ca sa intinda mana si sa -si ia, ce-i place, iar cine s-a oferit nu i-a placut. Deci, ce ma fac cu ei? As dori ca fiecare din ei sa-si gaseasca jumatatea care, daca se poate, sa corespunda si criteriilor mele. Sunt constienta de faptul ca trebuie sa le placa lor si nu mie. Dar... Oare voi rezista?Cand m-am casatorit, acum 25 de ani, a incercat mama sa zica ceva dar i-am zis sa taca si a tacut. Oare voi putea sa fac la fel? Sunt scorpion!!!!!!!!!!!!

G.
Gabriela_Apostol_1
Postat pe 29 Decembrie 2013 10:52
Buna ziua. Sunt mama de fata si...soacra. Cred fff mult in destin si ce va fi sa se intample cu copiii nostri se va intampla. Eu ca mama de fata am fost putin mai libertina decat mama mea, dar prioritar ptr mine a fost studiul. Nu a fost olimpica dar din clasa 1 pana in a-12-a a fost premiul 1. A intrat la Politehnica sectia de calculatoare pe locuri bugetate. A fost o fiica timida (si mai este si acum) dar nici un prieten nu am placut. Cand a inceput "relatia" cu sotul ei parca inebunise...nu mai eram in acord cu nimic si daca pana atunci am fost prietene am devenit "dusmanul" ei principal. Sotul meu nu s-a implicat si era de acor cu orice din partea ei, ba mai mult o acoperea fata de mine. Cand a ajuns in anul 5, (dupa 2 ani de prietenie cu sotul ei) am aflat ca avea 3 restante si nu putea sa-si dea licenta. Va dati seama ca am crezut ca inebunesc. Eu am fost cea severa in casa. Am stat pe capul ei si in anul urmator si-a luat licenta. Iar cand i-am spus sa faca si un master in=mi raspundea obraznic "daca fac master vei vrea sa fac si doctorat....parca facea ptr mine). Nu-mi venea sa cred cum s-a schimbat fata mea cea cuminte si ascultatoare. La 24 ani a plecat de acasa "cu chirie" dar stiam ca s-a mutat la "prietenul" ei care nu o intreba daca are de invatat sau daca are examen...asta-i convenea ca nu mai o pune nimeni la invatat. Intr-o zi cand stiam ca are examen am dat tel si ea dormea, nu a avut bunul simt sa se prezinte la examen. Sa nu o mai lungesc povestea ca este lunga si cu peripetii, rezultatul este ca m-am imbolnavit eu de inima iar ea s-a casatorit cu acel baiat. Nu l-am placut, nu-l plac si nu-l voi place si stiu amandoi acest lucru. Am acceptat decizia ei dar o vad ca a constientizat ca nu sunt compatibili. Au o fetita de aproape 2 ani, cu burta la gura a facut si masterul pe care l-a luat cu 9,8 si nu are curajul sa-mi spuna mie ca a gresit. Eu sunt alaturi de ea si de fiica ei dar pe el cand il vad imi vine sa-l omor. Ca sfat daca-mi permiteti este sa fiti alaturi de ei si sa fiti prieteni cu ei sa puteti sa va sfatuiti in toate cele. Eu am gresit ca am fost severa cu ea dar trebuia sa echilibrez faptul ca tatal ei nu vedea greselile ei. Fiica dvs este in ani importanti de pregatire a viitorului ei, iar medicina este f grea. Ea trebuie sa se concentreze pe viitorul ei, iar baiatul nu are de ce sa se grabeasca daca nu a venit fata care sa-l faca "sa-i tremure inima" plus ca si el este in an greu, de examene si prioritar este viitorul, iar o relatie serioasa iti consuma energia, timpul si poate sa-ti devieze prioritatile. Imi cer scuze ca am scris atat de mult dar imi inchipui ce este in capul si inima dvs. Va doresc un AN NOU cu multe bucurii ,sanatate si bucurati-va de copii cat sunt ai dvs, dupa ce se aseaza la casa lor va trebui sa-i"impartiti" cu perechile lor. LA MULTI ANI.
scheherezada_amalia
Postat pe 29 Decembrie 2013 12:03
Buna, intradevar mamele baietilor isi fac griji ptr. copilul lor pe care il vad neajutorat in asi gasi iubirea ,numai ca uitam un lucru esential ei sunt oameni care au fost crescuto de noi ,iubiti de noi, divinizati de noi si au personalitatea lor sunt intradevarat maturi(lucrul de care uitam asa de repede)au visele lor,experientele lor care de acum sunt rapunzatori de ceea ce fac si simt. Unicul lucru pe care il putem sa-l facem este ca sa le multumim fetelor ca ii iubesc asa cum sunt.(experienta mea de mama ,m-a facut sa fiu acum atenta cu prietenele baietilor )

Imi ,cer iertare dar eu asa procedez daca consideri ca este bine mai reflecteaza !
garbo_392489
Postat pe 29 Decembrie 2013 12:03
Da, norocul e cum ti-l faci. Am parte de o soacra care sa va spun nici nu merita sa ii vorbesc dar, spre binele familiei mele o respect. N u stiu cum ar trebui sa procedez dar mi-a spus cateva vorbe la care nu am ramas imuna:stii multe dar gandesti putin;nu ai scoala ; vai si amaar de zilele si de viaata fiului meu.;etc plus ca nu fac bine supa tocana sa nu mai calc hainele sotului meu , cred ca mia cautat prin dulap defapt daca sa ocosit sa imi umble la gulerul de la paton sa mi-l dea jos ca sa imi puna unul de la ea cica apoi dupa cateva luni nu il mai aveam, nu stiu dar mamele de baieti sunt foarte geloaseacum esti buna acum nu esti buna.Apropo sunt as. medical am curs de lb. germana si sunt licentiata in administrare.Poate grsesc dar la tras foarte mult pe fiul ei de partea ei si eu am tras foarte mult fiind insarcinata si acum continuadar asa sa fie rasplatita.
garbo107571
Postat pe 29 Decembrie 2013 14:15
SA INTELEG CA ESTI SI DIFERITA SI DIFICILA?
garbo204823
Postat pe 29 Decembrie 2013 17:00
De la: Flower_Power_2, la data 2013-12-29 07:27:18sunt mama de baiat, abia astept sa-mi spuna ca se insoara, fata aleasa de inima lui v-a fi fiica mea, am sa ma straduiesc sa nu-i deranjez, e viata lor, iar daca ma vor solicita le voi acorda tot sprijinul, oricum am tinut mult sa stie sa isi faca singur mancare sa-si calce lucrurile sa....etc..l-am crescut singura si am considerat ca in momentul in care isi gaseste jumatatea sa fie jumatate nu servitoare in casa



vivacedonna
Postat pe 29 Decembrie 2013 17:11
Gabriela Apostol
sa-ti spun o poveste:
am mama si frate scorpion.
fratele meu cind a vrut sa se insoare prima data nici mamei mele nu ia placut de fata. desi i-a lasat sa stea impreuna, uneori se baga alteori nu...
s-a terminat relatia dintre ei dupa citiva ani.
acum fratele s-a insurat. si mama a ajuns sa o regrete pe fosta nora.
si nu-ti pot povesti cit de rau ii pare ca nu i-a impacat desi putea. si nu ea a fost cauza despartirii lor. dar acum a vazut de fapt cum era fata pe linga cea care acum o are nora si desi le-a facut nunta si i-a ajutat nici macar nu-i spune mama.
in schimb cealalalta si acum vorbeste cu ea si o striga tot mama, fie pe net fie la tel.

Cu mine a stat altfel problema. nu mi-a pasat daca ea vrea sau nu pe sotul meu. oricum ea ca femeie scorpion nu ii convenea de nici unul din prietenii mei ci doar de cei carora ii placea ei.
aia nu imi placeau mie
era de ajuns ca il vreau eu. restul nu m-a interesat.

Sfatul meu pt mame:
V-ATI TRAIT VIATA. LASATI IN PACE COPIII SA FACA CE VOR.
sa-si aleaga pe cine vor, fie ca voua va place sau nu.
nu mai e problema voastra cu cine se culca ei.
lasati-i sa traiasca cu cine vor.
invatati sa va tineti gura si sa nu va mai amestecati intre copii.
daca va cere un sfat si sunteti in masura sa il dati, dati-l ;
daca nu, mai bine taceti.
vivacedonna
Postat pe 29 Decembrie 2013 17:26
foarte corect Donna , dar si foarte adevarat ca fiecare parinte vrea ceea ce crede el ca este mai bine pentru copilul crescut cu multa dragoste si sacrificii.si de aici pornesc greselile . si iarasi foarte adevarat ca mamele de baieti se cam baga peste baiat sa conduca ele sau macar sa dea sfaturi cum trebuie sa fie casnicia lor !de aceea este bine sa stea separati si sa isi vada fiecare de caminul lui !
garbo_19362
Postat pe 29 Decembrie 2013 20:41
G , ceea ce vrei tu pt copilul tau nu coincide cu ceea ce isi doreste el,
asa ca.... mamele sa stea in banca lor.
vivacedonna
Postat pe 29 Decembrie 2013 21:33
pina la urma cind ai un copil nu are importanta ca e fata sau baiat: tot copilul tau e, tot copilul tau ramine pina la 80 de ani, si daca nu te senilizezi de tot SINGURUL lucru pe care trebuie sa il vrei e sa fie fericit. Si uneori sa fie fericit inseamna sa nu te amesteci. Sa fie fericit FARA tine, mai exact.

In momentul in care ai pretentia sa ii dictezi tu ce sa faca, inseamna ca ai crescut un handicapat. N-are chef sa isi faca studiile, n-are chef sa se marite/insoare - sau, tocmai, are chef sa se marite insoare - e strict problema lui. Poate el asa e fericit. Nu esti in pielea lui sa stii tu cum se simte mai bine. Daca are chef sa plece din familie de intelectuali si sa curete balegar, foarte bine. E alegerea lui si, daca el e multumit asa, n-ai absolut nici un drept sa comentezi.
Statutul de parinte iti da doar obligatii - nu si drepturi. Si asta e ce nu inteleg majoritatea cotcodacelor care devin soacre.

quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2013 22:08
Darksukkubus69
Postat pe 29 Decembrie 2013 22:25
Darksukkubus69
Postat pe 29 Decembrie 2013 22:26
Eu sunt cu el de aproape 14 ani... nu ne-am casatorit pt ca nu ne-a interesat niciodata acest aspect. Am trait intotdeauna pentru noi si relatia noastra a fost si este un scop in sine, pur si simplu vrem sa fim impreuna si atat. Suntem raci amndoi ca zodie, nu stiu daca asta o fi relevant sau nu... Am stat impreuna deja dupa vreo cateva zile de la momentul agatarii, ca sa spun asa... Opt ani am stat la el acasa, la inceput m-am inteles bine cu maica-sa, dupa care mi s-a cam luat.... Dupa aia ne-am mutat singuri la mine in casa si nu am mai avut de-a face cu soacra niciodata de atunci si nici nu mai vreau sa am. Deloc...
Darksukkubus69
Postat pe 29 Decembrie 2013 22:33
Q, la ce am scris aici, ne punem soacrele in cap
vivacedonna
Postat pe 29 Decembrie 2013 22:54
oh, sint foarte ingrijorata....
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2013 22:58
vivacedonna
Postat pe 29 Decembrie 2013 23:01
Mama lui nu mai traieste. Dar sint convinsa ca a fost o femeie de toata isprava.
Iar femeia care m-a crescut pe mine avea trei copii - veneau toti gramada cu nori, gineri, nepoti, ne aseza pe toti la masa si ne impartea portii egale. Daca avea trei lei din pensia ei, la fel: ne dadea sume egale. Si eram personalitati diferite, cu probleme diferite, cu nevoi diferite: dar nu s-a amestecat niciodata in favoarea unuia sau altuia si nu s-a bagat in casa nimanui niciodata. Nici macar in vizita nu vroia sa mearga: daca aveau chef sa o vada, erau liberi sa vina sa o vada. Ii asculta pe toti, dar atit. Nu era nici plina de efuziuni fata de vreunul, dar nici n-am auzit sa faca reprosuri sau crize vreodata....
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2013 23:06
soacra-mea a fost o ordinara si am suportat-o 11 ani.
sti...
totdeauna am facut ce am vrut eu, nu ce a vrut ea.
daca era dupa ea fiu-su nu s-ar fi insurat cu mine si l-ar fi despartit de 100 de ori
asa ca, nu vreau sa aud de soacre care se baga in viata copiilor si se cred mai destepte doar pt ca sunt mai batrine
vivacedonna
Postat pe 29 Decembrie 2013 23:15
daca sint destepte isi vad de zarzavaturile lor. E singurul lucru pe care il poate face o femeie desteapta in situatia asta.
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2013 23:20
Q, daca ar fi toate mamele ca noi.... chiar ar fi lumea frumoasa
vivacedonna
Postat pe 29 Decembrie 2013 23:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
va rog sa ma ajutati cu un sfat 12 De la: irina___ 30 Decembrie 2012 23:02
Suspectata 10 De la: garbo_475101 8 Octombrie 2017 19:11
Avem nevoie de ajutor! 9 De la: b727ana 11 Iulie 2012 15:39
Gelozia lui ma ucide 27 De la: garbo_1322 7 August 2017 11:58
Relatiile dintre femei si barbati 88 De la: luptatoareacurajoasa 27 Mai 2010 17:25
Setari Cookie-uri