Boala Lyme-Tratament Naturist

Boala Lyme – Tratamente Naturiste

Boala Lyme sau borrelioza este o boala recunoscuta ca maladie in 1975. Este o afectiune greu de diagnosticat, si de asemenea foarte dificil de tratat. Se manifesta printr-o multitudine de simptome ce mimeaza alte afectiuni, de aceea se mai numeste boala cu 1000 de fete.
Este o afectiune infectioasa produsa de o bacterie – Borrelia burgdorferi sau Borrelia garinii, sau Borrelia afzelii.
Este o afectiune transfrontaliera deoarece are ca rezervor sangele animal, nerecunoscuta ca boala endemica sau cronica din ratiuni financiare si/sau politice; tratamentul este indelungat iar casele de asigurari de sanatate nu doresc sa accepte o astfel de povara financiara. Perioada de infectare cuprinde primavara si vara pana la inceputul toamnei.

Transmitatorul acestei boli este capusa femela si nimfele; capusa este un acarian ectoparazit care este vector pentru diverse microorganisme ce transmit tifosul, boala Lyme, febra recurenta, virusul encefalitei de capusa, virusul febrei hemoragice,etc. Printre dusmanii naturali mentionam bibilica care poate consuma cantitati uriase de capuse, doua pasari putand curata intr-un an un teren de aprox. 8000mp; este deci benefica in gospodariile care detin terenuri mai mari sau mai mici.
Capusa este un campion al rezistentei extreme, reusind sa supravietuiasca 10 ani fara hrana.
Este un parazit hematofag – se hraneste cu sangele gazdelor. Populeaza o singura gazada cateva zile. Muscatura de capusa este indolora, de aceea nu este simtita de catre gazda. Aceasta deoarece inainte de muscatura capusa secreta o substanta anestezica.
Capusa prin muscatura sa, de regula, transmite si alte coinfectii: Babesia, Erlychia, Chlamydia Pneumoniae, Bartonella, EBV, CMV, Toxoplasma, Anaplasma, Giardia, Lamblia etc.

BOALA LYME este o afectiune sistemica ce afecteaza intregul organism, iar simptomele difera de la individ la individ, functie de zona afectata, iar aceste simptome mimeaza foarte bine manifestarile altor boli astfel:
Boli fizice: scleroza multipla, poliartrita reumatoida, tiroida Hashimoto, fibromialgie, Parkinson,etc.
Boli psihice: psihoza, anxietate, depresie, atacuri de panica, tulburari obsesiv convulsive, autism, bipolaritate,etc.
Paleta de simptome este atat de variata incat face foarte dificila depistarea acestei afectiuni, iar multi bolnavi sunt diagnosticati gresit, deoarece analizele de sange dau rezultate negative, mai ales in stadile avansate cand bacteria controleaza chimic productia de anticorpi de catre sistemul imunitar. Asadar testul Elisa, chiar si testul Western Blot pentru anticorpi, au marje de eroare destul de mari.
Microscopia in camp intunecat-DFM, este singura metoda directa de depistare, deoarece in cimpul vizual al microscopului, apare foarte clar bacteria borrelia si formele ei, precum si informatii despre coinfectiile transmise de capusa. Este depistata direct in sange sau LCR- lichidul cefalo-rahidian.

STADIILE BOLII LYME
Stadiul 1. Afectiune debuteaza la 3-7 zile de la muscatura prin urmatorele simptome:
o pata/pete rosii, eritem cronic migrator-ECM, transpiratii puternice, febra, dureri musculare, dureri de cap, stare de slabiciune, oboseala marcata, tulburari de somn, tulburari de vedere-privire incetosata, dubla,etc.
Stadiul 2. Boala are o vechime de 5-6 luni de la debut si este cronica. Este marcata de dureri articulare, dureri in tendoane, calcaiul lui Achile,etc., dureri si/sau usturimi in muschi, etc.
Stadiul 3. Acest stadiu este marcat de tulburari cardiace si neurologice; amorteli ale membrelor, capului,etc., intepaturi, furnicaturi, urzicaturi, tulburari de glutitie, tulburari de urinare, ameteli, dureri de cap, senzatia de nisip in ochi, sau urzicaturi in ochi,etc., paralizii ale fetei sau ale membrelor, tulburari psihiatrixce cum ar fi: depresie, anxietate, atacuri de panica, obsesii, fobii, tulburari obsesiv compulsive sau emotionale,etc.

Marea dificultate a diagnosticarii rezulta in primul rand din faptul ca numai 30% din subiecti stiu ca au fost muscati de capusa. Restul de 70% au toate sansele sa fie diagnosticati gresit. Sa nu uitam ca atunci cand nu este depistata, capusa paraseste corpul gazda dupa 3-4 zile de hranire. Atunci cand este depistata pe corp, trebuie indepartata corect pentru a extrage capul acesteia. Nu trebuie sa ne indoim de posibilitatea de a fi infectat, mai ales ca afectiunea este expansiune.
De aceea recomandam ca o data pe an sa faceti o analiza a sangelui prin microscopie in camp intunecat – DFM.

Tratamentul alopat se axeaza pe antibiotice. Prof. Sam T.Donta este recunoscut in SUA pentru activitatea sa de cercetare in domeniul maladiilor infectioase. El prescrie un tratament in alternanta si in blocuri de 6 luni de Claritromicine(Zeglar)+Hydroxiclorochine(Plaquenil), apoi Tetraciclina daca bolnavul nu a raspuns la primul tratament. Daca este un Lyme descoperit tarziu, perioada de tratament se poate intinde pe o durata de 2-3 ani. La 6 luini se face o pauza de una sau doua luni cand se observa daca simptomele au regresat si daca trebuie sau nu sa se continue tratamentul intr-un nou bloc de 6 luni. Daca in aceasta pauza de doua luni, bolnavul nu a facut o recadere atunci exista o sansa buna ca ameliorarea cu antibiotice sa fie de durata. Exista o serie intreaga de daca, iar lucrurile sunt si mai complicate, daca pe langa boala Lyme, au aparut coinfectii; la copii sub 10ani lucrurile sunt si mai delicate.
Cu cat boala este mai veche, cu atat bolnavul raspunde mai greu la tratament.
Statistica oferita de Dr.Dota este totusi incurajatoare avand in vedere procentele mari de reusita.Metoda poate fi studiata pe site-ul www.lyme.ro/resurse/donta/donta.html
Nu cunastem daca aceasta metodologie este folosita in Romania, dar cert este ca ne intalnim cu tot mai multe cazuri….nerezolvate din varii motive.
Adeptii existentei eugeniei(strategia prin care se urmareste reducerea populatiei planetei la...1 miliard de locuitori) isi pun intrebarea daca expansiunea acestei afectiuni poate fi pusa pe seama unei bacterii create in laboratoare strategice.

Tratamentul naturist recomandat de noi este compus dintr-o linie terapeutica complexa care contine
zeolit,
un produs specific antiparazitar recomandat inclusiv in boala Lyme,
un multiplicator de celule stem,
2 antibiotice naturale si
un produs de oxigenare celulara.
Bacteriile inclusiv Borrelia, sunt incapabile de a supravietui intr-un mediu bogat in oxuigen, si boala Lyme poate fi redusa sau chiar eliminata aplicand acest trataemnt.
Dr Gulati recomanda HBOT-Hyperbaric Oxygen Therapy, o terapie non-invaziva care utilizeaza 95-99% oxigen sub presiune atmosferica crescuta intr-un mediu controlat. Acest tratament imbunatateste capacitatea naturala a organismului de a se vindeca, reduce inflamatia, si este util in tratarea unor afectiuni inclusiv in vindecarea ranilor, autism, paralizie cerebrala, fibromialigie si boala Lyme.
Pentru detalii suplimentare cat si pentru inceperea tratamentului contactati-ne:
www.cosmeticabio-zeolit.com
www.intrainclubbio.blogspot.com

Moisescu Corneliu Lucian

Postat pe 25 Decembrie 2013 11:51
mda...obsesia romaneasca cu boala Lyme....
Lyme se trateaza cu antibiotic. Nu stiu cum dreak o fi asa greu de recunoscut cind se VEDE PE PIELE. Orice medic competent recunoaste muscatura de capusa si semnul circular de Lyme. Faci citeva sesiuni de antibiotic si s-a dus. Mare rahat...
quasaria
Postat pe 25 Decembrie 2013 12:24
Am inteles ca si ozonoterapia e buna . Incearca si medicina hiperbara, terapia cu oxigen.

G.
Gabriela_Apostol_1
Postat pe 25 Decembrie 2013 14:20
de e sa mori iti cade si un ghiveci in cap.
lllorena
Postat pe 5 Ianuarie 2014 07:57
Bine ca prostia nu doare...in alta ordine de idei....spune-i mamei a carei copila de 9 ani de cateva luni interneaza copila si face analize peste analize....luni de zile bietul copil a suferit in urma durerilor de cap,de articulatii ,iar recent a internat copila cu probleme cardiace...spune-i acestei mame "mare rahat" ...
garbo_443199
Postat pe 30 Mai 2016 10:55
De la: lllorena, la data 2014-01-05 07:57:32de e sa mori iti cade si un ghiveci in cap.


Asa e, mare dreptate ai Dar si asta se poate trata, nu cu antibiotice ci cu umbrela. Mergi cu umbrele pe strada (de obicei "boala" asta vine de pe pervazul unei ferestre sau de pe marginea unui balcon...) chiar daca nu ploua. Dar poti sa mori sigur daca mergi noaptea pe sine de tren, asa cum mi s-a intamplat mie de ex. !
barboneli
Postat pe 30 Mai 2016 12:34
De la: garbo_443199, la data 2016-05-30 10:55:07Bine ca prostia nu doare...in alta ordine de idei....spune-i mamei a carei copila de 9 ani de cateva luni interneaza copila si face analize peste analize....luni de zile bietul copil a suferit in urma durerilor de cap,de articulatii ,iar recent a internat copila cu probleme cardiace...spune-i acestei mame "mare rahat" ...


Si tu abia acuma te-ai trezit sa-i spui de rahatul asta... ???
barboneli
Postat pe 30 Mai 2016 12:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
despre produsele naturale, ecologice de la Pronat 1 De la: garbo121758 29 Mai 2010 10:10
Dureri de sani 7 De la: Astridutzu 20 Mai 2011 20:54
NONI ESTE ARBORELE VIETII 1 De la: garbo_14380 23 Ianuarie 2014 18:27
AMINTIRI DESPRE VIITOR 58 De la: AMOREZATUL 5 Ianuarie 2014 09:01
Concurs bio-cosmetics 2 De la: irinabita 5 Ianuarie 2014 08:26
Setari Cookie-uri