Cum pot sa imi stapanesc gelozia

Buna,la toata lumea vin si eu cu o problema prin care trec in momentul de fata.Dar sa o luam cu inceputul sunt casatorit de 10 ani cu o femeie minunata si, avem o fetita.Le iubesc foarte mult sibstiu ca si ele ma iubesc.Acum o lua de zile un prieten ma sunat si mi-a propus un job in israel.Am discutat impreuna si am ajuns la cloncuzia ca este bine sa plec pentru 6 luni.Am ajuns aici si comportamentul meu fata de sotie sa schimbat radical unde eu nu eram unn tip gelos acum situatia este alta. Am ajuns sa ne certam foarte des din nimicuri.Asi dori sa stiu si parerea voastra ce ar trebui sa fac sa ma schimb.
garbo_14436
Postat pe 21 Iunie 2013 17:10
Eii şi tu, arăţi bine...nu tre' să te gândeşti, că-şi cată altu'!
Axl_R
Postat pe 21 Iunie 2013 17:16
Zici ca esti casatorit de 10 ani ? Cred ca ai avut destul timp la dispozitie sa o cunosti . acum te apuca indoielile ?
Rotty
Postat pe 21 Iunie 2013 20:36
Ai dreptate rotyy suntem casatoriti de zece dar este prima data cand sunt plecat o perioada mai lunga.
Serboiu_Adrian_1
Postat pe 21 Iunie 2013 21:05
Normal ar fi ca dupa atata timp sa fi invatat sa ai incredere in ea....Bineinteles , cu conditia sa-ti fi meritat increderea... Pe de alta parte ,uite acum ai ocazia sa vezi daca poti avea (incredere).
Rotty
Postat pe 21 Iunie 2013 21:14
parerea mea.... care este!

http://www.youtube.com/watch?v=GNVlDBwca8o&feature=youtu.be

heartbit
Postat pe 21 Iunie 2013 23:05
Eu am incredere in ea nu am pus asa problema am spus cum pot eu sa scap de sentimentul asta.Nu am motiv serios sa o banuiesc de ceva poate niste motive puerile care acasa le puteam simnti altfel eu asi vrea sa vb cat mai mult dar poate vine obosita si nu are chef dar omu sti cum gandeste.in fine prob.cred ca este la mine si sper sa ramana ca o depasesc eu.ms si daca a mai trecut cineva prin asa ceva astept un sfat.
Serboiu_Adrian_1
Postat pe 21 Iunie 2013 23:10
Mai baiatule cu avatar de femeie....DACA o iubesti si DACA te iubeste , nu ar trebuii sa-ti pui asermenea probleme. Una din fatzetele iubirii e increderea. Si....da , eu trec des prin asa ceva , dar ca femeie. Adica , cea care ramane acasa .Sfaturi nu dau , doar imi exprim parerea. Seara frumoasa .
Rotty
Postat pe 21 Iunie 2013 23:21
Ahhhh....uitasem sa te intreb.... ce-ar fi sa inceapa ea sa faca istericale ca tu pleci si ea ramane cu grijile casei ? Cu copil ? Ea nu ar avea motiv sa faca crize ?
Rotty
Postat pe 21 Iunie 2013 23:24
Rotty are dreptate, tu ai plecat si ai lasat-o cu grija unui copil si grija unei case, griji pe care inainte le imparteati la 2. Ce-ar fi sa te gandesti ca atunci cand nu vb asa cum ti-ai dori tu, in loc sa-ti umplii capul cu prostii sa te gandesti cum i-o fi fost sa alerge intre munca, gradinita sau scoala, facutul mancarii si temelor si eventual poate a platit si ceva facturi si a fost si ziua de curatenie?!
Eu am stat in fotoliu, in fiecare seara pe Skype in fata calculatorului timp de un an jumate. Nu avem copii, dar gelozia e cea mai grea si ucigatoare boala.
Cand comunucati virtul nu aveti voie sa va certati sa sa va faceti reprosuri pentru ca dupa o cearta nu-l poti strange in brate pe celalalt, nu-ti poate simti inima batand pentru el.
In fiecare seara inainte de culcare ii scriam sotului meu cate un mail in care ii spuneam tot ce simt, cu bune si rele, de la cat imi e de dor si pana la cat inseamna pt mine, iar el imi raspndea dimineata inainte sa plece la munca. Asa ne incepeam noi ziua, unul aproape de altul!
Sa stii ca orice repros facut de la distanta erodeaza de 3-4 ori mai mult o relatie decat unul facut fata in fata, pentru ca asa mai sunt si suflete chinuite de dor si nu doar de amaraciune.Daca sotul meu m-ar fi chinuit cu geloziile lui nu mai avea la ce sa vina acasa si asta nu pt ca mi-as fi gasit pe altul, ci pentru ca nu avea rost sa stau langa un om care nu are incredere in mine. E o chestie de reciprocitate, amandoi sunteti expusi, dar doar unul face acuzatii desi amandoi sunteti vulnerabil. Daca stau bine si ma gandesc tu nu ai responsabilitatea unui copil si grija unei case si distractia e mult mai la indemana ta si nici cine sa-i spuna sotiei tale nu ar prea fi, avand in vedere ca esti intr-o alta tara. Ce zici de punctul asta de vedere, iti place?
Gandeste-te ca experienta asta e grea pentru toti trei si trebuie sa va apropie mai mult ca niciodata. Arata-i sotiei in tot acest timp ca esti omul cu care s-a maritat si ca esti ce-si doreste in viata ei si nu trebuie sa-ti faci griji.
Increderea este cheia unei relatii.
Ella-Giorgia
Postat pe 22 Iunie 2013 08:29
Departarea nu este neaparat o conditie pentru a fi inselat de catre persoana pe care o iubesti. Spunea cineva ca ea ramane cu grija copilului si a casei. Nu cred ca-i mai arde de aventuri. Si zece ani nu este o perioada scurta; suficient sa se fi sudat poate deja respectul si siguranta omului de langa tine. Dar ti-ai pus intrebarea ca poate tu nu te vei simti fidel!? Cred ca te indoiesti de tine, nu de ea.
Dumnezeu sa va ajute si sa va dea gand bun.
Ioana
10ana
Postat pe 22 Iunie 2013 08:37
NU te gandi la trecut..nu te gandi la viitor..ci la prezent tot timpul!Traieste si gandestete ca AZI poate este ultima zi !Atunci nu o sa mai ai nici un motiv sau timp sa gandesti sau sa te comporti negativ!O sa iti dai silinta sa faci totul bine in fiecare zi!O sa vezi doar lucrurile importante ,iar nimicurile o sa le treci cu vederea,gandind ca poate maine nu o sa mai fiti unul dintre voi vii!!Deci nu o sa mai aveti certuri..pentru ca o sa incerci sa traiesti bine si din plin fiecare zi!Daca este sa o pierzi..o vei pierde oricum,dar facand scene de gelozie sau crize din nimic ..TU o indepartezi!Nu ii arata decat iubire,respect si intelegere..fa-ti partea ta cum se cuvine din toate punctele de vedere ;-) in rest nu te ingrijora!Daca tu ii dai ''toate'' acestea nu ar avea nici un motiv sa vrea sa te schimbe,iar daca o face inseamna ca nu merita iubirea ta si este mai bine sa plece!Ce pot spune este ca plecatul acesta la munca afara si unul sa ramana acasa ,face bine doar relatiilor foarte stabile,adica unde este iubire reala din ambele parti.Este un test pe care il cad 98% din cupluri.Face bine doar din punct de vedere material,dar strica altceva mult mai important..pacea in fam.Cunosc mii de cazuri in care s-a ajuns la despartiere,chiar daca nu faptica..pe hartie ,ci racirea relatiilor..tocmai din cauza relatiei la distanta!Plecatul acesta dincolo este ca un drog!:-(Din pacate in tara la noi sistemul este de asa natura incat te impinge sa incerci si aceasta varianta pt.a supravietui.Cunosc insa un caz in care Familia este insa plina de iubire inca.Cea a fratelui meu.Ei merg pe rand dincolo,dar doar cate 2-4 luni pe an,pe rand..De 7 ani fac aceasta.Dar la ei nu exista decat iubire, respect si incredere in fam.NU prostii de gelozii!Doar oamenii imaturi fac acesta..adolescentii!Un om matur stie ca nu este decat o gaura sau o p....si o placere de moment ,o ora,30 min poate!Ori ce faci cu si in restul orelor este important ca sa iti aduca cu adevarat implinirea!Un om matur stie ca daca este ok in restul orelor o sa obtina si cele 30 min :-) ! 6 luni nu este mult,nu este putin..este totusi un test din partea amandoura!Ori si plecatul se face doar daca este aleasa de comun acord aceasta decizie!Altfel deja este un ? o bila neagra..un inceput de problema!Va doresc succes si reusita!
inutza65
Postat pe 22 Iunie 2013 09:06
NU PLECAAAAAAAAAA
ASA AM PLECAT SI EU LA MUNCA AFARA SI EA........
SANSE MARI SA ITI DISTRUGI FAMILIA
garboMIREL
Postat pe 22 Iunie 2013 10:21
Nu mai tzipa mai asa...Lasa omul sa plece sa faca bani pentru familie...
Situatia ta , nu e a tuturora Adica cum ? ....Tre sa stai sa o pazesti ? Sa verifici daca lantzul e bine prins de gat ? Asta nu e casnicie si nici iombire...Uite , iti dau un pont ...Daca ea vrea sa ti-o faca , ti-o face cu tine de mana.
Rotty
Postat pe 22 Iunie 2013 10:39
o poti stapini foarte simplu. Pentru ca porneste de la niste asteptari care nu sint indeplinite si atunci intervine frustrarea. Ajusteaza-ti optica. Asteptarile tale sint puerile - si eronate.
Nimeni nu TREBUIE sa ne iubeasca, sa ne dea atentie, sa dea doi lei pe ce sintem noi si ce simtim. Absolut nimeni nu ne "datoreaza" nimic, si toti - iubita, nevasta, parintii, prietenii, copiii - ar putea foarte bine sa ne intoarca courul DACA AR VREA. Tot ceea ce face o alta persoana pentru tine, face pentru ca vrea. Repeta-ti chestia asta de 20 de ori in fata oglinzii: pentru ca VREA. Nu pentru ca vrei tu, pentru ca el, celelalt, VREA.
Orice secunda in care interactionezi cu cineva e un dar din partea acelui cineva. E o parte din timpul acelui cineva, din atentia lui, o parte din el pe care ti-o ofera tie, si absolut nimeni sau nimic pe lumea asta nu l-ar putea obliga sa o faca, pentru ca lucrurile astea nu sint tranzactionabile.
Deci in loc sa ai asteptari sa primesti tot, contempleaza ideea ca primesti MULT si ai putea sa nu primesti nimic. Pentru ca nu "ti se cuvine" nimic. Atentia altcuiva, nu e un drept al tau: e un privilegiu. Un dar. Fiecare moment in care iti spune buna dimineata asta e: un dar. Esti in stare sa il privesti asa cum e, asa cum ti s-a oferit?
Majoritatea oamenilor realizeaza asta abia cind persoana cealalta dispare. Abia atunci inteleg valoarea unei clipe sau al unui zimbet, peste care au trecut de fiecare data fara sa le dea importanta, pentru ca ei "vroiau mai mult".
quasaria
Postat pe 22 Iunie 2013 10:51
.
quasaria
Postat pe 22 Iunie 2013 10:57
sti si eu acum cativa ani eram inebunita de gelozie era suficient sa intoarca capul dupa alta ca sa ma apuce in cap zeci de scenarii cum ca nu sunt buna ca ar vrea alta etc pt ca incepusem sa devin complexata si atunci mi se parea ca oricare alta i.ar placea mai mult si ar fi mai buna dar cu timpul si dupa niste sedinte la pshiholog am ajuns sa.mi stapanesc aceasta problema care distruge usor usor o casnicie caci daca nu face nimic se simte prost ca tu poti crede asa ceva despre ea iar daca ar face ar putea sa te lase ca nimeni nu poate tine pe cineva cu forta dar daca ea e curata normal ca nu suporta gelozii inutile trebui sa te controlezi singur caci te poti gandi ca o poti supara atat de tare gelozind.o pe nedrept incat o sa se sature si nici cu altul dar nici cu tine nu o sa mai poata merge inainte daca nu poti singur fa terapie te ajuta mult.
garbo_14249
Postat pe 22 Iunie 2013 11:07
"sti si eu acum cativa ani eram inebunita de gelozie era suficient sa intoarca capul dupa alta ca sa ma apuce in cap zeci de scenarii cum ca nu sunt buna ca ar vrea alta etc pt ca incepusem sa devin complexata si atunci mi se parea ca oricare alta i.ar placea mai mult si ar fi mai buna "

....Ce interesant....eu , dimpotriva , daca vad o femeie frumoasa si aranjata , o arat sotzului , cu remarca (de ex)..."Uite ce bine arata aia..." , sau..." No....asta da talie "...s.a.m.d. La fel si daca vad un barbat frumos..........
Rotty
Postat pe 22 Iunie 2013 11:38
As vrea sa discut cu tine dupa ce esti in Israel. Ai mare grija !!! Pamantul sfant se dovedeste a fi plin de depravati acolo. Eu zic sa termini cu geloziile si prostiile pe care ti le-ai bagat in cap. Daca te duci acolo, vei fi primul care calca stramb . O sa-ti amintesti fiecare cuvant pe care ti-l scriu acum... Totul va porni de la tine, iar tu, iti vei incrimina sotia...ca sa iti ascunzi infidelitatea. Cu scuzele de rigoare, cam asta va fi marele adevar...
niulia
Postat pe 22 Iunie 2013 12:08
eu n-am dat niciodata pe afara de gelozie, probabil pentru ca sint destul de sigura pe mine si am o parere destul de proasta despre majoritatea populatiei.
In schimb imi amintesc o secventa interesanta. El si dl, la o cafea la o terasa intr-o dimineata (probabil ora 9) intr-un orasel de provincie din RO. Cum stateam noi asa si admiram aerul curat si ciripitul pasarelelor, apare o tanti rotunjoara intr-o rochie de nunta mulata, de lame, topaind printre gropi pe tocuri cui si spoita bine cu visiniu, inclusiv pe la ochi (se vedea de la vreo 100 de m).
Mie, personal, aparitia mi s-a parut trista. Un fel de bacon in staniol, incuiat prin buda dupa ce s-a terminat nunta... altfel nu imi explicam ce cauta echipata asa pe strada si la ora aia.
Dlui i s-a parut sexy. Si cu priviri pline de repros mi-a spus: uite, vezi? tu de ce nu te-ai imbracat asa?! Si vorbea serios.
Dupa ce m-am prapadit de ris vreo juma de ora, mi-am dat seama ca asta e, avem standarde diferite.... si fiinta sofisticata de linga mine s-ar putea sa fie cosmopolita doar la suprafata, si cu ... gusturi foarte "simple" in realitate.
Asa ca de atunci prefer sa nu comentez - ca sa nu fiu deceptionata de ce constat.
quasaria
Postat pe 22 Iunie 2013 12:25
De la: niulia, la data 2013-06-22 12:08:16As vrea sa discut cu tine dupa ce esti in Israel. Ai mare grija !!! Pamantul sfant se dovedeste a fi plin de depravati acolo. Eu zic sa termini cu geloziile si prostiile pe care ti le-ai bagat in cap. Daca te duci acolo, vei fi primul care calca stramb . O sa-ti amintesti fiecare cuvant pe care ti-l scriu acum... Totul va porni de la tine, iar tu, iti vei incrimina sotia...ca sa iti ascunzi infidelitatea. Cu scuzele de rigoare, cam asta va fi marele adevar...


Buuu...huuu...huuu... Da` de Arabia ce zici ???
Rotty
Postat pe 22 Iunie 2013 12:38
Gelozia boala grea. Nu pleca. Mananca paine cu sare si fi alaturi de familia ta, ai incredere in sentimentele tale.
lllorena
Postat pe 22 Iunie 2013 12:48
De la: lllorena, la data 2013-06-22 12:48:28Gelozia boala grea. Nu pleca. Mananca paine cu sare si fi alaturi de familia ta, ai incredere in sentimentele tale.



.....
Rotty
Postat pe 22 Iunie 2013 12:51
D` apai zau ca suntetzi tampitti....Am ras , am .....zis prea mult , ....Daca pt voi , a pleca 6 luni ,e un "capat de tzara"......si dezbatzetzi tema in felul asta.....apoi...fratzilor....SUNTETI BOLNAVI !!!!!!!
Rotty
Postat pe 22 Iunie 2013 12:58
ptr.guasari,
dintre toate comentariile citite,doar al tau prezinta esenta si adevar,felicitari!,daca ai ajus sa simti asa si sa nu te mai lasi virusat/a de frici si nesiguranta,esti cu adevarat INVINGATOR/ARE. APLAUZE!!! Eu inca ma lupt sincer,nu e usor.
garbo_9684
Postat pe 22 Iunie 2013 13:10
garbo_9684
Avatarul lui garbo_9684
1 mesaj
Membru din: 25/11/2012

Postat pe: 22 Iunie 2013, ora 13:10
Citeaza Raspunde

ptr.guasari,
dintre toate comentariile citite,doar al tau prezinta esenta si adevar,felicitari!,daca ai ajus sa simti asa si sa nu te mai lasi virusat/a de frici si nesiguranta,esti cu adevarat INVINGATOR/ARE. APLAUZE!!! Eu inca ma lupt sincer,nu e usor.

Raporteaza abuz de limbaj


M-ai induiosat pana la lacrimi.....
Rotty
Postat pe 22 Iunie 2013 14:59
Eu apreciez parerile tuturor dar ce este in sufletul unui om intelege doar el. Si cei care spun ca.eu asi pute fi eu infidel se inseala din mai multe motive in acceasta.tara romani sunt vazuti ca niste oameni inferiori si nu cred ca o pitipoanca sar uita la un romam .2 nu sti limba nu sti sa comunici.3 si sa spunem ca asi calca stramb oare eu nu sunt intr-o tara straina.si ea este in romania unde pentru eanar fi mai simplu sa zica ia dal in colo ma.munceste.si ce. Pana lanurma fiecare cu parerea lui dar eu cred ca sunt mulfe exemple negative cu plecatul. Dupa parerea mea am luat o decizie pripita pe care o regretEu sunt de parere ca daca iubesti mult o persoana nu poti sa nu gandesti in toate felurile.
Serboiu_Adrian_1
Postat pe 22 Iunie 2013 15:06
Si inca ceva eu sunt de parere ca distantele erodeaza casnicia.si eu va intreb nu ar trebuie sa fie mai bucuroasa ca imi doresc sa vb cu ea zilnic in conditile in care are ajutor in casa nu este singura sa imi trimit si mie mai multe mesaje de sustinere cum de altfel si eu ii trimit ei.Poate si eu am o zi proasta dar in unele zile eu munceam 15 ore si o asteptam pana iesea de la schimbul doi. Si nici nu deschidea cal.Dar am spus fiecare om simte in felul lui
Serboiu_Adrian_1
Postat pe 22 Iunie 2013 15:14
Hei , mai Ady...Sarind peste faptul ca te-ai balbait si ai scris ca naiba , Incerc sa te incurajez sa te duci dreak sa castigi niste banutzi , ca sa va mearga mai bine. Lasa la naiba geloziile ieftine si gandeste-te la familie. O sa mai citesti aici "n" pareri....care le bagi tu in seama , e treaba ta....Io zic....daca va iombitzi , si vretzi sa faceti ceva in cacata asta de viatza , atunci STRANGETI DIN DINTZI SI MERGETZI MAI DEPARTE. Punct.
Rotty
Postat pe 22 Iunie 2013 15:26
eu zic sa nu pleci in Israel ca araboi sunt tare rai. si isi bat joc de romani.
eu zic sa cauti si tu mai aproape poate va gasiti amandoi de munca..poate vrea prietenul au sa scape de tine ca sa se cupleze cu nevasta.ta.


ingerasulluptator
Postat pe 22 Iunie 2013 18:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
trecutul meu 27 De la: double_chock 4 Noiembrie 2009 21:00
amicitie sau altceva? 24 De la: Clm 23 Februarie 2009 19:29
esti prea grasa!!!! 190 De la: pisi08 10 Aprilie 2009 00:27
Sunt indragostita de un barbat insurat si asta ma omoara! 1009 De la: veve 14 Octombrie 2012 00:25
De ce ajung barbatii sa insele? 5 De la: needforspeed 1 Noiembrie 2008 22:19
Setari Cookie-uri