E mai bine cu un frate/sora sau singur?

Buna ziua! As dori sa aflu parerea celor care au frati (surori), cum se poate crea o relatie frumoasa intre frati ca sa fie mereu apropiati si diferenta optima de varsta. Eu si sotul meu suntem singuri la parinti si ne-am fi dorit sa mai fie o sora sau un frate. Sunt si persoane care nu vor si se bucura ca sunt singuri ,ca totul le revine lor in viata fara sa mai fie nevoiti sa imparta. Avem o fetita care nu a implinit inca anul si nu stim cum e mai bine sa facem. Ne gandim sa nu fie singura ca noi, dar ne e teama sa nu fie o relati rece intre ea si un posibil frate ca la alte familii. Unii s-au chinuit si financiar si cu o educatie buna si tot nu se inteleg , mai mult au aparut si certuri pe avere, iar parintii sunt necajiti ca se distanteaza unii de altii.
Astept sfaturi! Va multumesc!
garbo075336
Postat pe 21 Octombrie 2012 10:36
Si de ce ai deschis doua topicuri cu aceeasi intrebare ?....Ca sa nu fie singura ? (intrebarea)...
Ca sa fiu on topic,nu te pot ajuta.......si eu sunt singura la parinti.
Rotty
Postat pe 21 Octombrie 2012 10:49
Eu am un frate si o sora mai mare de varsta 7 ani, respectiv 4 ani. Nu ma inteleg bine cu ei, probabil diferenta de varsta.ei doi s-au inteles mereu bine, dar eu cu ei nu.Probabil pt ca sunt de varsta mai apropiata. Cred ca e mai bine sa ii faceti un frate sau o sora,dar sa nu fie mare diastanta intre ei.
garbo_8115
Postat pe 21 Octombrie 2012 10:54
distanta*, scuzati-ma
garbo_8115
Postat pe 21 Octombrie 2012 10:55
nu e vorba neaparat de avere... nici macar nu e asta "marul discordiei" in cele mai multe din cazurile pe care le cunosc... Animozitatile pornesc din copilaria mica. E vorba de atentie. Depinde de voi - cit sinteti de siguri ca puteti distribui timp, atentie si afectiune cu o precizie matematica, astfel incit nici unul dintre copii sa nu se simta dat la o parte. De obicei asta i se intimpla celui mai mare... Un copil de doi ani are tot doi ani si daca e singur, si daca frate-sau are patru luni: dar in ochii tai va fi "ala mare", de la care astepti implicit sa fie mai responsabil, mai matur si sa ia cumva in considerare noile tale atributii de mamica de bebe. Si nu e tocmai corect.
quasaria
Postat pe 21 Octombrie 2012 10:56
Da, intradevar cand apare noul nascut atentia ii este atribuita aproape in totalitate iar celalat copil se simte neglijat si 99% din cazuri asa este pentru ca parintii nu l-au pregatit pentru venirea pe lumea a fratiorului/surioarei.
Eu stiu un caz (intamplat in 2009) cand familia respectiva avea un baiat de 14 ani si s-au gandit ei sa mai faca unul; in perioada in care femeia a stat la spital cu copilul nou nascut , copilul cel mare s-a spanzurat!!!
Mai cunosc cazuri cand femeile care nasc copii mai multi le dau responsabilitati celor mai mari ca sa aibe grija de cei mici si nu este coret, ele si-o trag si copii cei mari sa aibe grija de frai, doar nu faci copii ca sa te ajute copiii cei mari sa-i cresti.....
................

Ca sa fiu ontopic, eu sunt singura la parinti si mi-arfi placut sa am un frate sau o sora (nu cu mare diferenta de varsta)
adeline
Postat pe 26 Octombrie 2012 15:20
Intre mine si sora mea e o diferenta de 1an si 8luni!!Eu sunt cea mare!Cand eram mici aveam mereu grija sa nu pateasca ceva ca era mai dulce asa,eu eram mai bataioasa!Avem o relatie apropiata ,vorbim aproape in fiecare zi si ea nu traieste in Romania!Ne e f.dor una de alta si facem mari sacrificii sa ne vedem odata pe an!O iubesc f.mult si ma bucur ca exista!Avem o verisoara care si-a dorit mult o sora(nu s-a putut) asa ca a vrut sa aibe 2 copii!Acuma are 2 fetite frumoase care au o dif.de 1an si 3luni intre ele si cand le vizitez imi aduc aminte cum eram noi cand eram mici! Da!E bine sa ai fratesora dar diferenta de varsta sa fie mica!
mitiduk
Postat pe 27 Octombrie 2012 21:31


adica tu vrei sa intrebi pe altii din experienta lor... daca eventualul frate sau sora a fetitei tale se v-a intelege bine sau nu... cu ea ???? tu faci mishto sau intrebi serios... ? pai de unde sa stim noi ??? ai dat exemple negative, o sa primesti exemple negative sau pozitive.... si ? asta e ce conteaza ca sa hotarati daca sa mai faceti inca unul, doi sau trei copii... ??? tare ciudat ! tu ce crezi, ca, copii se nasc deja dusmanosi sau nu pe viitorii lui frati sau surori ? asta depinde de multe chestii... in primul rand de voi, de cat de frumoasa e relatia dintre voi... de educatia pe care o sa le dati, dragoste, intelegere, jocuri la PC.... !!! bomboane sa nu dai ca fac rau la dinti... ! stii... chiar sunt curios ce o sa hotarati... ? zau.
barboneli
Postat pe 29 Octombrie 2012 00:02
Da asa e..!Depinde si de educatie si de voi.....desii eu si sora mea nu am avut o copilarie fericita!
mitiduk
Postat pe 29 Octombrie 2012 17:00
E cam devreme sa te gandesti la avere de pe acum sau alte chestii, inteleg ,gandesti in viitor si pui "raul in fatza"cum s-ar zice.Depinde de tine de cum iti educi copilashul in primul rand,de voi.Oricum unul dintre copii in caz ca vreti sa mai faceti un altul poate fi mai indulgent.Stai relax,incarca-te cu energie pozitiva si daca iti doresti asta mai fa unul mic.Ca e bn sa mai aibe un frate sau o sora. Take care!
RonnaGarbo117309
Postat pe 31 Octombrie 2012 05:45
Eu am o sora cu zece ani mai mare si ne intelegem foarte bine.Vorbim des la telefon.Nu stiu ce m-as face fara ea.Multumesc lui Dumnezeu ca exista.
cosmos
Postat pe 6 Noiembrie 2012 20:09
...nu mai sta pe ginduri,sacrificati somnul citorva nopti si fa-i rapid un fratior...se merita,indicat este sa nu fie diferenta mare intre virstele lor,fiind de virste apropiate , vor fi oarecum "pe o minte"..se vor certa,se vor impaca,este foarte bine sa nu fii singur pe lume...
...succes...
garbo260661
Postat pe 16 Noiembrie 2012 17:19
a avea un frate sau o sora este un privilegiu pt cine nu are si de multe ori un supliciu pt cine are ! Aici intervin parintii care daca nu il fac pe oricare dintre frati sa se simta inferiori doar pt ca este diferit atunci rezultatul poate fi foarte bun ! mult succes si lasa si o diferenta de citiva ani intre ei minim 3 maxim 5 !
garbo_19362
Postat pe 18 Iulie 2013 00:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Fericita alaturi de un barbat mult mai mare ca mine...dar "prietenele" incearca sa ma descurajeze. 4 De la: prometeus_wife 21 Ianuarie 2009 15:46
Este bolnav sau asa este el 2 De la: iasomia 19 Februarie 2009 08:27
relatiile la distanta 8 De la: Ioana007 16 Martie 2009 17:06
Cand te indragostesti a 2 a oara. La 40 de ani. 1337 De la: dor72_ 22 Ianuarie 2012 14:59
PRIETENA MEA,MEA CERUT SA AVEM si alte relatii..... 14 De la: papusika_72 27 Ianuarie 2009 15:25
Setari Cookie-uri